necianeta89 Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 (edited) Trochę o moim maluchu. Piszę się Chocko, wymawia "Czoko". To nie ja wymyślała, tylko moja siostra... ale nie wyobrażam sobie, żeby mógł mieć inaczej na imię :) Urodziny w 2004 r. Więc już możliwe, że połowa życia za nim... ale jak to spaniele, wciąż zachowuje się jak maluszek :) Z praktycznych rzeczy... Chocko uwielbia: - chrapać - spać ( w moim łóżku) - jeść - przytulać się - biegać za piłką - tarzać się w bagnach - ganiać ptaki i wszystko co mniejsze - bawić się - puszczać bąki - szczekać na karetki i motory A czego nie lubi? - warzyw - zostawać sam w domu I to by było na tyle... :) Więcej... wkrótce.... :) A oto kilka zdjęć, które gdzieś mam na komputerze... :) 14.09.2013 oficjalnie do naszej rodziny została przyjęta mała zołza, zwana Belą :) Miał być tymczas, zostało co zostało ;) Edited September 18, 2013 by necianeta89 Quote
Asia & Ginger Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 http://img10.imageshack.us/img10/4061/dsc03262111.jpg Piękny czekoladek! :loveu: :loveu: :loveu: A imię pasuje do niego idealnie! :p Quote
necianeta89 Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 [quote name='Asia & Ginger']http://img10.imageshack.us/img10/4061/dsc03262111.jpg Piękny czekoladek! :loveu: :loveu: :loveu: A imię pasuje do niego idealnie! :p też tak myśle... pełno jest czarnych i złotych spanielów :) rzadko spotykam brązowego... więc dlatego mój jest taki wyjątkowy.... ;) :D nie zamieniłabym go nigdy na żadnego innego :) oraz dziękuje że tu zajrzałaś :) Quote
Lili8522 Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Anetko śliczny ten Twój "Czoko" :loveu::loveu: Quote
necianeta89 Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 [quote name='Lili8522']Anetko śliczny ten Twój "Czoko" :loveu::loveu:[/QUOTE] wiem :evil_lol: :D :loveu: Quote
cockermaister Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Witamy drugą czekoladkę ! ha a jednak nie jesteśmy jedyne !! :multi::multi: na forum :loveu: piękny i zapraszamy do nas w odwiedziny :lol::loveu::cool3: ps. podobne imie chciałam dać mojej czekoladzie Quote
necianeta89 Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 Znalazłam jeszcze jedno zdjęcie, przed pierwszym w życiu fryzjerem..... ;) Taki był z niego miś.... :) myślę, że chyba na tym zdjęciu się jeszcze zdążył umoczyć i się cały potargał :) żeby nie było, że o niego nie dbam .... ! o co to nie! :) długo czekaliśmy na porządnego psiego fryzjera w okolicy :) Quote
cockermaister Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Ale zaroślak ;) jak bym koki widziała przed fryzjerem... też taki misiu Quote
BBeta Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Piękny pies w moim ulubionym kolorze :cool3: Czekam na więcej zdjęć ;) Quote
necianeta89 Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 Zdjęć aktualnie nie mam kiedy zrobić :( Od 3 tyg prawie nieustannie pada. A mój Chocko nienawidzi deszczu. Na spacery wtedy nie chodzimy bo on nawet nie chce wyjść za drzwi, szybka ubikacja w ogrodzie i pod drzwi. Czasem jak mu się bardzo chce, a pada, to stanie w drzwiach, pod daszkiem i piszczy protestując, że mu się tak bardzo chce a nie może bo zmoknie ;) muszę go przekupić piłką lub jakimś patykiem co by się ruszył spad daszku:) Więc proszę ślicznie już o piękną pogodę! bo wtedy szczęśliwy wyleguje się całymi dniami w słońcu na trawie lub biega jak oszalały na stawach łapiąc żaby podczas spaceru :) Quote
necianeta89 Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 [quote name='BBeta']Mieszkacie w Cz-Dz. czy we Wrocławiu? ;)[/QUOTE] Z psiakiem mieszkam w Cz-Dz, ale we Wrocławiu jestem równie czesto co w Czechowicach :) Cz-Dz - miasto rodzinne , Wro - miasto do nauki ;) A podbeskidzie to jeszcze chyba i ja ;) Skąd dokładnie jesteś, że masz takie ładne tereny na spacery z psiakami swoimi? ;) Quote
BBeta Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 necianeta89 napisał(a):Skąd dokładnie jesteś, że masz takie ładne tereny na spacery z psiakami swoimi? ;) Dokładnie Czechowice-Dz. :cool3: ;) Quote
necianeta89 Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 BBeta napisał(a):Dokładnie Czechowice-Dz. :cool3: ;) o, jak miło:D można się kiedyś wybrać wspólnie na spacer..... ;) Quote
BBeta Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 necianeta89 napisał(a):o, jak miło:D można się kiedyś wybrać wspólnie na spacer..... ;) Zapraszamy ;) Quote
aganela Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Piękna psina http://img10.imageshack.us/img10/4061/dsc03262111.jpg i w ogóle nie widać po nim siwizny.:) Quote
necianeta89 Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 Mój Czoko ma nowego kolego, Kornela, na któego wołamy Korek. Jest z nami od wczoraj :) Zaoferowałam się jako DT, możecie zajrzeć na jego wątek? Jutro bezmę aparat w ręce i popstrykam im zdjęcia;) http://www.dogomania.pl/threads/210873-Potr%C4%85cony-Kornel-w-gipsie-beagle-zbieramy-na-konsultacje-i-leczenie-! Quote
necianeta89 Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 Przestawiam wam mojego tymczasa ;) Mój Czoko jest zazdrosny :) Tzn jeśli Czoko przychodzi na pieszczoty a Kornel przechodzi gdzieś w pobliżu Czoko warczy ;) Albo jak Kornel chce pobawić się jego piłką. Tak to się bardzo lubią i na ogródku bawią ;) tzn.. prowizorycznie. bo nie pozwalam Kornelowi szaleć z łapką w gipsie... :( Quote
FredziaFredzia Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Witam się po raz pierwszy, śliczna ta Twoja czekoladowa mordka - chociaż tymczas też piękny :) Quote
Lili8522 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Ciociu Anetko więcej zdjęć Twojego pupila chcemy :diabloti: Quote
Czarna_Owieczka Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 piękne zdjęcia! :) a pan czekolada...boski! :loveu: z tego miejsca mogę domagać się tylko więcej zdjęć! :cool3: Quote
necianeta89 Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Dobrze, dobrze. Dziś coś porobię ;) Quote
necianeta89 Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Rach ciach prach, chcecie? Macie! ;) Quote
Recommended Posts