Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

TAJFUN to juś prawie siedmiomiesięczny piesek troszkę w typie owczarka niemieckiego, taki typ użytkowy, co to wygladać do końca nie musi, jest lekki i zwinny i ma wykonać zadanie ;)

Ma szlachetny profil pyszczka, ma komplet szczepień, jest odrobaczony i rzecz jasna książeczkę zdrowia też ma. Tylko własnego domu nie ma z własnym Pańciem. Albo Pańcią. Albo obojem ;) Jeszcze się szczęście do niego nie uśmiechnęło niestety.

Podrzucony pod jedno w centrów handlowych w Częstochowie, został zgarnięty przez ochronę jak plątał się po parkingu. Miał wtedy 2-3 miesiące i już było widać po nim, ze owczarkiem to on z pewnością nie będzie...

Tajfun jest świetnie zsocjalizowany z innymi psami, bardzo ładnie odnajduje się w grupie, lubi też koty. Wymaga opanowanego i konsekwentnego opiekuna, bo jako dość inteligentne stworzonko Tajfun wykorzysta każdą możliwość bycia nieposłusznym ;) Najlepiej nadaje się jako towarzysz rodziny z nastoletnimi (nie małymi) dziećmi.
Pies przebywa w Domu Tymczasowym w Częstochowie - kontakt w sprawie adopcji: 695523202

• 2 weeks later...
Posted

A po co Tajfunowi obój...Nie słyszałam, żeby grał. Piest jest piekny, dobrze zbudowany, z zadatkami na psa uzytkowego, juz chetny do pracy i aportu, bardzo komunikatywny, niepłochliwy. gdybym szukała w tej chwili psa, byłby to na pewno mój typ

Posted

dziekuje Seymour.
Tajfun juz nie jest taki nieznośny jak był jako szczeniak. Wyładniał, wyrósł troszkę - jest taki przed kolano. No i uspokoił sie i wyciszył - pewnie też dlatego, że moze się wyszaleć z psami.
Domek z ogrodem poszukiwany !!

• 3 weeks later...
Posted

tajfun znalazł dom podczas adopcji z kakadu- trafił do domu z ogrodem, bedzie mieszkał na dworze, ma budę , biega sobie luzem, chodza na spacery do lasu (na smyczy) . Mam zdjęcie komórką robione - ale na razie nie mam ich jak zrzucić.