Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam problem. Planuje zacząc uczyć Tazza biegania przy rowerze i pojawił mi się problem:razz: Jaki rodzaj szelek :niewiem:

Jest tyle rozmiarów, ze zgłupiałam które będa najlepsze a moze to bez różnicy... Jedyne co mi się wydaje to to, ze nie powinna to byc obroża :lol:

prosze o pomoc.

Rodzaje szelek które znalazłam u wujka G.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Bardzo proszę o pomoc bo zwariowałam;)

Posted

ja też chętnie poczytam, bo też mam zamiar uczyć małego chociaż dopiero jak skończy rok, ale wole wiedzieć o co cho :)
ale mi się wydaję, że szelki obojętne byle by był ten taki uchwyt łączący rower z psem ;)

Posted

[quote name='klaudusia0219']ja też chętnie poczytam, bo też mam zamiar uczyć małego chociaż dopiero jak skończy rok, ale wole wiedzieć o co cho :)
ale mi się wydaję, że szelki obojętne byle by był ten taki uchwyt łączący rower z psem ;)[/QUOTE]

no ja juz totalnie zgłupiam stąd moje pytanie;) chociaż na początku to go raczej nie przypne od razu do roweru:lol:

Posted

[quote name='Saththa']no ja juz totalnie zgłupiam stąd moje pytanie;) chociaż na początku to go raczej nie przypne od razu do roweru:lol:[/QUOTE]
mogłoby to się źle skończyc i dla Ciebie i dla roweru i Tazza :lol:

• Like 1
Posted

[quote name='klaudusia0219']mogłoby to się źle skończyc i dla Ciebie i dla roweru i Tazza :lol:[/QUOTE]

No właśnie. Zresztą ostatnio spotkałam Panią z pieskiem który nie miał jakiś 10 cm tylnej łapy. Okazało się, ze się wplątał w szprychy :eek2: I się trochę wystraszyłam.

Posted

[quote name='Saththa']No właśnie. Zresztą ostatnio spotkałam Panią z pieskiem który nie miał jakiś 10 cm tylnej łapy. Okazało się, ze się wplątał w szprychy :eek2: I się trochę wystraszyłam.[/QUOTE]

auuuu !!!!!!!!!! :o

Posted

Norweskie muszą być bardzo dobrze dopasowane, aby nie blokowały ruchu przednich łap. Ja bym poleciła guardy MM.

Posted

[quote name='Korenia']Podobno najlepsze norweskie, czyli numer 1, na pewno nie numer 3. Mogą też być guardy - moja czasami biegała przy rowerze w nich (numer 2) :).

Dziekuję. W sumie to ja słyszałam, ze ten krój szelek nr 3 jest do ***y. A wrzuciłam bo mi G. wyskoczyły;)
[quote name='Squ']Norweskie muszą być bardzo dobrze dopasowane, aby nie blokowały ruchu przednich łap. Ja bym poleciła guardy MM.

Dziękuję za odpowiedź.
[quote name='HelloKally']Wg. mnie najlepsze będą te z numerem 2. O ile pies będzie biegał obok roweru, a nie go ciągnął.

Pies ma biegac przy rowerze a nie go ciągnąć oczywiscie.

Posted

[quote name='Saththa']Dziekuję. W sumie to ja słyszałam, ze ten krój szelek nr 3 jest do ***y. A wrzuciłam bo mi G. wyskoczyły;)
[/QUOTE]

U mojej to jeden hamulec Amy i szłam sobie z nimi i ze smyczą, a ona obok ;) i jeszcze strasznie jej wytarły sierśc, ja zupełnie ich nie polecam ;)

Posted

[quote name='Korenia']U mojej to jeden hamulec Amy i szłam sobie z nimi i ze smyczą, a ona obok ;) i jeszcze strasznie jej wytarły sierśc, ja zupełnie ich nie polecam ;)[/QUOTE]

Dziekuję za opinię;)

Posted

Duffel biega przy rowerze w szelkach norweskich i najlepiej się sprawdzają. Mieliśmy też guardy z Manmata i niestety nie polecam, strasznie się przekręcały.

A jeśli chodzi o uchwyt do roweru, to nie jest konieczny, wystarczy zwykła smycz ;)

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Duffel biega przy rowerze w szelkach norweskich i najlepiej się sprawdzają. Mieliśmy też guardy z Manmata i niestety nie polecam, strasznie się przekręcały.

A jeśli chodzi o uchwyt do roweru, to nie jest konieczny, wystarczy zwykła smycz ;)[/QUOTE]

Dziekuję za podpowiedz;) To znaczy ze jednak moge kupić mu te szelki:evil_lol::)

Posted

[quote name='Saththa']Dziekuję za podpowiedz;) To znaczy ze jednak moge kupić mu te szelki:evil_lol::)[/QUOTE]

Tylko norweskie trzeba dobrze dobrac ;) najlepiej robic na miare (dogstyle, activdog, taks, inne) :)