Mateusz95 Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Ukomp psa w jakims szamponie i umyj mu zeby pasta do zebow dla psow. Quote
bursztynki Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Mateusz95 napisał(a):Ukomp psa w jakims szamponie i umyj mu zeby pasta do zebow dla psow.N o to ja też coś podpowiem , tak jak już wspomnieliście zmiana karmy, kąpiel,czyszczenie zębów i uszy też wyczyść... wizyta u lekarza i piesek będzie pachnący....:lol: Quote
evi1987 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 kasiam_ napisał(a):Brunowi strasznie wypada sierść,znaczy się to u niego narmalne, bo teraz linieje, ale co sadzicie o preparacie gammolen? czytalam, na forum i w gazecie, ze to dobry srodek. a jezeli chodzi o chrostki to nasmarowalam je oliwka dla dzieci i chyba sa lepsze, w kazdym razie nie ma wokol nich zadnej zoltej obwodki,a ta ranka to rozdrapana chrosta.Jeszcze go wykapie, zaczne mu myc zeby, i jak bedzie tak smierdzioal to szybko polece do veta. A co myslicie o odzywce dla psa, przed kapiela:ok3-4 zoltka, a nakzade zoltko 8-10 lyzek oliwy. Nasmarowac psa i trzymac 45min.-1h??? Oto rada: prosze Cię nie kombinuj!!! idz do weterynarza, bo mozesz tylko zaszkodzic pieskowi:( nawet mozesz poprostu skonsultowac sie przez telefon z vetem... Quote
gene Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Ja bym nie eksperymentował z takimi "odżywkami" a już na pewno nie smarował krostek czy drobnych ranek oliwką! Tego typu zmiany należy zasuszyć (wygoić) a oliwka podziała odwrotnie, zamykając dostęp powietrza. Odkazić, trzymać w czystości, nie dopuścić do drapania a jak nie przejdzie to do weta! Quote
łamAga Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Co do zapachu z pyska psa to ja stosuje takie kostki czyszczące zęby pedigree , bardzo fajne i na prawdę Neronowi z pyska nic nie zalatuję ;) Quote
Matuth Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Jeżeli okropnie śmierdzi to może znaczyć że albo podczas spaceru pod twoją nieuwagą "wytarzał się w czymś" lub nie dbasz o jego sierść . Raz na 2 tygodnie możesz mu dać surowe wyparzone jajko po pewnym czasie zrobi swoje. A do problemu z paszczą to zła dieta albo robi się mu kamień na zębach. W takim przypadku udaj się do weterynarza na od kamienienie i szczotkuj pieskowi zęby dwa razy w tygodniu:p Quote
pasiasta Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Kostki Pedigree?? Akurat ostatnio po jednej z nich (jako prezent:roll:) sunka moja gazowala caly dzien,co kilka minut,wytrzymac sie nie dalo.lepiej kupic swinskie ucho,albo wyczyscic te zeby pasta albo innymi gryzakami niz pedigree itp:angryy: Quote
łamAga Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 pasiasta napisał(a):Kostki Pedigree?? Akurat ostatnio po jednej z nich (jako prezent:roll:) sunka moja gazowala caly dzien,co kilka minut,wytrzymac sie nie dalo.lepiej kupic swinskie ucho,albo wyczyscic te zeby pasta albo innymi gryzakami niz pedigree itp:angryy: Każdy pies reaguje inaczej , mój akurat bardzo lubi kostki czyszczące zęby pedigree a Twój po nich ma problemy żołądkowe czy to takie dziwne ?? Quote
M@d Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Sucha karma przy okazji czyści zęby. Nasz po 1,5 roku na półpłynnej brei w schronisku miał taki kamień, że zastanawiałem się nad czyszczeniem ultradźwiękami, ale że miał anemię i wtedy niezdiagnozowane jeszcze powody "omdleń", to nie zdecydowaliśmy się na narkozę do czasu poprawy stanu zdrowia. Zanim wszytko się unormowało, przy tylko 1 posiłku dziennie składającym się z suchej karmy (drugi gotowany), zęby wróciły do zadowalającego stanu! Quote
pasiasta Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 dOgLoV napisał(a):Każdy pies reaguje inaczej , mój akurat bardzo lubi kostki czyszczące zęby pedigree a Twój po nich ma problemy żołądkowe czy to takie dziwne ?? a to takie dziwne,ze na forum ludzie dziela sie swoimi doswiadczeniami? wyluzuj Quote
łamAga Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 pasiasta napisał(a):a to takie dziwne,ze na forum ludzie dziela sie swoimi doswiadczeniami? wyluzuj Sorki że się uniosłam :oops: Quote
Recommended Posts