Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To dlatego, że mamy mało fotek "letnich" Od maja do września przeprowadzałam się z Wawy do Mińska i dlatego aparat przeleżał grzecznie w szafie. A teraz już po lecie i co poradzić. Trza zimę eksploatować :)
A ostatnie dni nie sprzyjają robieniu zdjęć :(
Siedzę teraz w galerii Cerbera i widzę że i Kora tam za gwiazdę robi hihihi Fajnie macie, że możecie tak razem spacerkować. Ja tutaj jeszcze nikogo nie znam (no poza Leonem i jego panem) i jak ich nie ma to jesteśmy skazane na własne towarzystwo.

Posted

Z dogo to ja osobiście znam tylko rybon36 i nawet o tym nie wiedziałam :) Ona jest naszym wetem w Mińsku hihi. A mówiąc że "tu" nikogo nie znam, chodziło mi o Mińsk właśnie. Spacery bez znajomych psiaków są uboższe. Tina niezabardzawo ma się z kim pobawić i szkoda mi jej bardzo :( Ale nic to, mam nadzieję, że w końcu spotkamy jakiegoś chętnego do zabawy psa którego pan nie będzie kurczowo ciągnął na bok....

Posted

U mnie też Kora z niewieloma psiakami może się pobawić niestety. Dopiero w weekendy spotykamy się z dziewczynami i ich psami, a takto przez cały tydzień Kora jest skazana na moje towarzystwo :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

ja mam o tyle dobrze ze mam dwa psy to sie razem pobawia.
Furciaka zabieram czasami di hodowli z ktorej jest zeby sie socjalizowala z innymi czworonogami, bo preziuch malo towazyski jest niestety:-(

Posted

A tak wogóle to bardzo Wam dziękuję, że do nas zaglądacie. Chociaż na dogo mam z kim pogadać :) Bez netu to ja bym chyba tutaj oszalała. W Wawie miałyśmy codzienne wieczorne spacerki i było nas wszystkich ok 10 osób z dużymi psami. Cały dzień czekałyśmy na wieczór żeby się wyszaleć. Tina wracała do domu umęczona i szczęsliwa :) A tutaj hmmm, staram sie sama ją zmęczyć ale nigdy nie dorównam gromadzie innych psów :evil_lol:

Posted

No fakt, nie ma to jak wariacje z innymi psami... :p ja nie mam aż takiego powera żeby przez 2 godziny prawie bez przerwy ganiać sie, biegać, turlać, tarmosić... :eviltong: Stać mnie tylko na rzuty piłeczką :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Moje maleństwo to w ogóle za obcymi psiaczkami nie przepada...
jedyny psiaczek to piesek u mojej babci z którym cały dzien sie ganiają i jak to powiedziała Ola&Kora tarmosić u turlać... :D

Posted

Cerber witamy :) To nie było żadne poświęcenie. Z prawdziwą przyjemnością oglądałam Cerberka. Tam u Ciebie jak w rodzinie i bardzo mi się podobało
Ola
ja do rzutów piłeczką dodaję jeszcze patyka, ganianie za Tiną jak gupia (bo ona się uwielbia tak bawić ja zresztą też), kopanie liści które Tintuch łapie z zaangażowaniem... ale kurde biegać przez 2 godziny tez nie daję rady :)
_ChiQuiTa_ bo Twoja Tina to dama :) a wiadomo, duże psy nie zawsze potrafią uważać na mniejsze... Tintek opanował zabawę z Piniem a może to Pinio opanował jak się nie dać stratować... Jak ma dość to włazi pod łóżko i tyle go widzieli :)

Posted

Agushka napisał(a):

_ChiQuiTa_ bo Twoja Tina to dama :) a wiadomo, duże psy nie zawsze potrafią uważać na mniejsze... Tintek opanował zabawę z Piniem a może to Pinio opanował jak się nie dać stratować... Jak ma dość to włazi pod łóżko i tyle go widzieli :)

Bystra z niego psinka. Moja jak nie ma za bardzo ochoty na mizianki no sie chowa w łazience... przyzwyczajenia z dzieciństwa :cool3:

Posted

_ChiQuiTa_ napisał(a):
Bystra z niego psinka. Moja jak nie ma za bardzo ochoty na mizianki no sie chowa w łazience... przyzwyczajenia z dzieciństwa :cool3:

a u mnie wyglada to tak ze jak ja niemam ochoty na mizianki to sie chowam pod lozko albo do lazienki bo moje siersciuchy zyc mi nie daja:evil_lol:

Posted

No to ja mam na odwrót - to ja muszę ścigać Korę na mizianie, bo ona to trochę jak kot jest, że chadza własnymi ścieżkami i żadko kiedy tak sama z siebie przyjdzie na podrapanie za uszkiem. Czyli jak chcę Korę pomiziać to muszę siłą ją do siebie przyciągać :eviltong: Co innego jak w ręku trzymam jedzonko - wtedy Kora to najwierniejszy pies na świecie. Cały czas łebek na kolanach (a ślini się psina strasznie, więc potem spodnie całe mokre :eviltong: ) i ten wzrok... Wiecie o czym mówię :cool3:

Posted

furciaczku koffany :loveu::loveu::loveu: :turn-l::turn-l::roflt::roflt::roflt:to może być patent... może by poskutkowało na mojego synusia jakbym się tak pod łóżko? albo do szafy lepiej:evil_lol::evil_lol: bo mi się doopsko pod łóżko nie zmieści

Posted

Hahaha :D:D:D Normalnie pies na hayu :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

P.S. dokładnie to jest to spojrzenie - psy są jak magicy - mało kogo nie zahipnotyzują tym swoim wzrokiem :eviltong:

Posted

A jakże, balowała w parku z Leonem to jak ma nie spać :)
A trzoda jest mojego synusia, to dziewczyna i nazywa się Luśka. Niedawno odeszła od nas Bulma (też świnka i dziewczynka) była z nami baaardzo długo i moje dziecko koniecznie musiało miec następną i zamieszkała z nami Lusia :)

Posted

Więcej będzie jak Luśka się zadomowi. Narazie przestała się chować do domku jak wchodzimy do pokoju. A Tina taka ciekawa bo nie puszczamy małej na podłogę i ona nie wie, czemu nie może się zaopiekowac prosiakiem :)
Jak żyła Bulma to obie buszowały po dywanie. Tina leżała a Bulma chowała jej się pod łapy. A na podwórku to Tina robiła za zaganiaczkę. Jak Bulma chciała sobie pójść w swoją stronę, Tina kładła się jej na drodze i mogliśmy być spokojni, że zawsze znajdziemy je obie. Nigdzie nie dała prosiakowi pójść. Za to Pinio najchętniej by ją zjadł. Jak zostawał u nas, musieliśmy klatkę stawiać wysoko bo chociaż przykryta to i tak pies ciągle siedział łapami na kratce i baliśmy się, że Bulma nam zawału z nerwów dostanie :)

Oto Luśka w swojej rezydencji