Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Malutka dzisiaj dzielnie została z Zuzą w domu, kiedy poszliśmy do pracy. Krzysiek podsłuchiwał pod oknem i na korytarzu, czy hałasuje jak ktoś chodzi po klatce i czy mocni słychać jakby co i wychodzi na to, że szczeka tylko kiedy jesteśmy w domu. Możliwe to drogie behawiorystki?
Zakupiłam jej dziś nową karmę : Acana dla małych piesków z niedowagą i niejadków i wzięła chrupkę do paszczy i wypluła... Niby je, ale nie tyle, żeby tym miała nadrobić te braki. Zważyłam ją dzisiaj: 4,6 kg. Zuza też 0,2 mniej, bo ją też ważę dla porównania. Nie wiem co o tym myśleć. W każdym razie miski stoją cały czas w dostępnym miejscu i jak któraś ma życzenie to może sobie zjeść. Zuza Gapci nie odgania od misek. Nawet sama odchodzi, kiedy Gapa się do nich zbliża.
Dzwoniły dziś dwie panie w sprawie Gapci. Jedna potem napisała sms, że już znalazła innego pieska, ale to i tak miło, że się odezwała pomimo rezygnacji.

Posted

Pani z Warszawy jest zdecydowana, nie wie tylko kiedy mogłaby przyjechać po Gapcię, z rozmowy bardzo miła, mieszka na Mokotowie, ma działkę, wiec gapcia miałaby sporo placu do biegania, bo po pracy zawsze jada na działkę, jedyny minus to II piętro

Posted

[quote name='soboz4']śliczne! Gapcia na pewno szybko domek znajdzie, tylko musowo taki na całe życie, kochający i opiekuńczy![/QUOTE]
Innych w ogóle nie bierzemy pod uwagę :)

pomoże mi ktoś? jak mam podlinkować banerek? Bo się nad tym męczę i nic nie mogę wymyślić. mam wpisane teraz tak w sygnaturze [SIGPIC][URL ="http://jamniki.feen.pl/viewtopic.php?p=75091#75091"] http://jamniki.feen.pl/viewtopic.php?p=75091#75091 [/URL][/SIGPIC] (wstawiłam kilka spacji, żeby było widać jak to wygląda) a efekt jak na załączonym obrazku pod spodem :)

Posted

działa! moja sygnaturka :) Dzięki Taks za pomoc :)
A u Gapci dziś sukces: pierwsze wyjście z domu bez konieczności wynoszenia na rękach poza obszar z którego widać nasz domek! a wieczorem spotkałyśmy kilku panów na dworze i ich nie trzeba było oszczekać ! Taka Gapcia jest mądra :) W związku z tym, że martwiłam się, że chudzinka nie chce jeść podlałam pannom chrupki rosołkiem i od razu okazały się jadalne :)
Gapcia ma katar niestety. Nie wiem czy powinnam iść z nią do weta, czy jeszcze poczekać. Ciągnie nosem biedulka strasznie i kicha do tego. Ma coraz więcej energii i już jej się tak nóżki nie plączą na spacerze... Mam nadzieję, że mała szybko odzyska siły.

Posted

Jak nie ma gorączki, przełyka normalnie, nie pokasłuje i tylko katar to możesz jej podać rutinoscorbin przez 2-3 dni tabletkę. Nie zaszkodzi na pewno a katarek szybciej przejdzie
Przy tej pogodzie pewnie się kruszyna podziębiła

Posted

[quote name='maciaszek']A jaki to katar? Ropny taki, żółtawy?
A nie pokasłuje?
Pytam bo to może być kaszel kenelowy. Objawia się również smarkaniem i kichaniem.[/QUOTE]
Nie jest ropny. Ma konsystencję wody. Kurczę, trochę głupio, że u mnie się przeziębiła, a w schronie nie miała kataru.
przełyka normalnie. Zjadła pół miski chrupek z rosołkiem. Tylko tak wciąga ten katar i wypycha. Wiecie jak przy zatkanym nosie. nie brzmi to fajnie - wystraszyłam się tym kaszlem kenelowym. Chyba się jednak jutro kopsniemy do weta.

Posted

Często tak jest, że jak pies się odpręża to organizm nie musi już wtedy tak walczyć i, paradoksalnie, wyłażą różne choróbska, łatwiej łapie choroby.

Taks, tak przy okazji zapytam - jak tam "nasz" plamisty? Jak się chowa? :)
Gdzieś mi wcięło wątek z subskrypcji, i w tych założonych przeze mnie też go nie ma...

Posted

Stupek?
Nie poznałabyś go:diabloti:
Zmężniał , zhardział i rządzi całym domowym stadem a suki wpatrzone w niego jak w obrazek.( ja zresztą też bo to mój kochany pupilek:eviltong:)
Podeślę Ci fotki po wakacjach;)

A z tym chorowaniem po wyjsciu z tragicznych warunków to prawda. Ja to nazywam "odmrażaniem":evil_lol:. Jak pies walczy o życie to organizm nie ma czasu na "głupstwa"- stres działa jak narkotyk, znieczula, zawęża skalę odczuć i reakcji...
Ale gdy zwierzaczek znajdzie sie w domu to nagle a to katarek bo go zawiało a to karma nie podchodzi . a to skóra swędzi a to łapka boli

Posted

myślę że z powodu wakacji mniejszy ruch, ale Gapcia jest kochana i na pewno nasi wolontariusze schroniskowi czytają, tylko czasami nie chce im się pisać!