Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Winiki są niepełne, może Alojzyna potem uzupełni. Za jakiekolwiek pomyłki przepraszamy.

sędzia: Seman Pavol (Słowacja)

Staffordshire Bull Terier (wszystkich 42)

PSY

kl. szczeniąt:
EAGER ELF IMPOSSANT BOHEMIA
ETERNAL DREAMER IMPOSSANT BOHEMIA
TONY THE BULL FRANSIMO BOEMIA
VAGABOND FRANSIMO BOHEMIA

kl. młodziezy:
I.dosk. ELVIS DEVOTED FRIEND
II.dosk. QUALITY BOY FRANSIMO BOHEMIA
III.dosk. CARTMAN STAWKA WIĘKSZA NIŻ ŻYCIE
IV. EGON POLE ZLATEHO SUKNO
bez lokaty BOOGIE WOOGIE JAYO STAFF
bez lokaty ROBIE THE BRUCE FRANSIMO BOHEMIA

kl. pośrednia:
I.dosk. SHAROC FRANSIMO RED BOY
II. MASTER BLASTER FRANSIMO BOHEMIA
III CARELESS SAVAGE IMPOSSANT BOHEMIA
IV. BROOKLYN SENICKA NOC
bez lokaty OSKAR DE LA HOYA DAFFODIL YELLOW

kl. otwarta:
I.dosk. ATREY MACY GRAY
II. JACOB ZE SMIRICKE ZAHRAFY
III.MISTER MALASER MARIATOS
IV. ARES Z HOSTACKEHO JARKU
bez lokaty OBI-WAN KENOBI DAFFODIL YELLOW
bez lokaty WILLI HANVOJ

kl. championów:
I.dosk. GOLD CHARGER BULDOŻER CAC, CACIB, BOB :multi: :multi: :multi:
II.dosk. EGESSI TERCETO

SUKI

kl. baby:
BRITTANY LUVO HERCYNIA
GO-GO IMPOSSANT BOHEMIA

kl. szczeniąt:
I.WOLF LADY FRANSIMO BOHEMIA
II. DANGER BEAUTY IMPOSSANT BOHEMIA
nie było VIABLE DONA FRANSIMO BOHEMIA

kl. młodzieży:
I.dosk. EOWYN BONE-JU
II.RACHEL SNUG
III. JOAN CARRACK
IV. RAZZLE DAZZLE FRANSIMO BOHEMIA

kl. pośrednia:
I.dosk. CYNTHIABBOHEMIA TAU-ROS
II.NOVA ERA PULLERA
III.DAISY DEVOTED FRIEND
IV.AMANDA BOHEMIA ATLET
bez lokaty BRIGITA SENICKA NOC
bez lokaty PEARL MAGIC FRANSIMO BOHEMIA

kl. otwarta:
I.dosk. JEFFY MISS FRANSIMO BOHEMIA

kl. championów:
I.dosk. ANNE MARIE FELICITY CHEER - CAC, CACIB
II.dosk. AYKA STAWKA WIĘKSZA NIŻ ŻYCIE
nie było HAPPY SMILE FRANSIMO BOHEMIA

Wyniki tylko takie bo to udało się Jackowi zapisać.
Czekamy na fotki od właścicieli Cartmana i koniecznie wyniki klubówki

Posted

Gratulacje dla wnusia - składają Dziadkowie . I dla Ciebie Jacku też za pikne pokazanie CHARGERA
:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Na wczorajszej wystawie POLSKA kynologia:terazpol: była licznie reprezentowana.
Nasz Rudasek godnie zaprezentował siebie i swoich hodowców, Ewę i Andrzeja Tokoń.

Chcielibyśmy im ogromnie podziękować, bo to ich wieloletnia praca hodowlana stoi za sukcesami naszego Chargera.

GOLD CHARGER BULDOŻER

Zdobył:

CAC
CACIB :laola:

BOB

Ja i moje wczorajsze trofea!!!!

Z kolejnych sukcesów jakie są mi znane największym , który zakasował wszystkie inne, jest zdobycie przez

[SIZE=4]:terazpol:[SIZE=5]BASENJI :terazpol:

[SIZE=4]FARIQUE-FOR CHRISTNANS EVE ASIACZEK

[SIZE=4]Joanny Groszek-Szymańskiej hodowla ASIACZEK:multi:

[SIZE=7]BEST in SHOW!!!!!!!!

(Zwycięzcy Wystawy Nitracanis).

:terazpol:GRATULUJEMY :laola: :laola: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!::Cool!: :Cool!: :Cool!:

Posted

Jeszcze raz wielkie gratulacje dla Chargera :multi: i dla Was oczywiście :multi::multi::multi: oraz dla wszystkich którzy odnieśli małe i te wielkie sukcesy!!!! :D
Mamy zdjątka więc wstawiamy.
Może zaczne od klasy młodzieży w psach:

tutaj już kolejno biegniemy miejscami jakie zajęliśmy:

porównanie ;)

i championki

Posted

Chciałam tylko dopisać iż w następny dzień na wystawie klubowej Cartman zajął II miejsce w młodzieży na 8 psów i Ayka zajęła również miejsce II.
Osobiście jestem bardzo zadowolona z tych wyników :)

Posted

GRATULACJE dla wszystkich lokatowców. Zwłaszcza cieszy mnie debiut Kajtka na obu wystawach. W klasie młodzieży był najmłodszym psem.

W sobotę pan Pavol Seman wybierał mocne, dobrze zbudowane psy, natomiast w niedzielę na klubowej oceniał pan Korozs Andras z Węgier. Ocena była bardzo profesjonalna i dokładna. Jest to bardzo znany sędzia międzynarodowy, zapraszany nawet do sędziowania w Anglii. Jego opisy są bardzo dokładne, zwracające uwagę na wszystkie elementy prezentowanego psa. Był nawet moment, że Kajtek był ustawiony na pierwszej lokacie, ale niestety ocena bardzo się przedłużała, co dla Kajtka było zbyt męczące i nie chciał już ładnie biegać.

Ayka w obydwa dni trafiła na ANNE MARIE Felicity Cher i w obydwa dni otrzymała Res.CAC. Pomimo to jesteśmy zadowoleni, ponieważ do championa Słowacji brakuje nam już tylko jednego CACa z następnego roku.

Posted

Bardzo ładnie ZAPEZENTOWALISCIE polskie poglowie :multi: ..bravo..!!! :loveu:

Rany,ze mieliście zdrowie ..w takie zawieje i zamiecie hihihi :evil_lol: :evil_lol:

Asztir ..mnie tam nie było ,ale wg.moich "obserwacji" ze zdjęcia jak i wynikach to nie sa Championy :shake: ,a WYBÓR BOS ..czyli rywalizacja o NPw R .. od lewej Sharoc ..zw.klasy otw. i Rudas (tylko on występował w Ch.) .. A który chłopak dostał Reserve CACIB ..??
I który Staszek wygrał Klub ..?? - dzięki z góry za info..

Pozdrawiam cieplutko ..

Posted

[quote name='staff-ka']

Asztir ..mnie tam nie było ,ale wg.moich "obserwacji" ze zdjęcia jak i wynikach to nie sa Championy :shake: ,a WYBÓR BOS ..czyli rywalizacja o NPw R .. od lewej Sharoc ..zw.klasy otw. i Rudas (tylko on występował w Ch.) .. A który chłopak dostał Reserve CACIB ..??
I który Staszek wygrał Klub ..?? - dzięki z góry za info..

Pozdrawiam cieplutko ..

kto dostał rezerwę to nie zanotowałem
ale fota jest z wyboru BOS ( Najlepszy PIes)
psy są ustawione klaasami Sharoc -pośrednia

Posted

kto dostał rezerwę to nie zanotowałem
ale fota jest z wyboru BOS ( Najlepszy PIes)
psy są ustawione klaasami Sharoc -pośrednia

- nio własnie ,tak dlatego mnie sie wydawało,ze to PORÓWNANIE ..Asztir omylnie podpisała ta fotke jako Championy ..
No to napisałam własnie : Sharoc ..ZW.OTWARTEJ ( i tu miałam na mysli ciemnego pregusa - po środku - zwycięzce otwartej) i Champion Rudasek .. i ,ze tylko on z tej fotografi występował w Klasie CH.
od lewej Sharoc ..zw.klasy otw. i Rudas
..zamiast przecinków użyłam kropek ..
Coś tak domniemam iz Sharoc dostał Res. (sugeruje sie z kolei ta fotką ,ale moge sie mylic :roll: )

- nio nic bardzo dziekuje za jakiekolwiek info :cool1: .. to miłe,ze mimo zmeczenia ktos ma jeszcze ochote na udostępnienie wyników tym ciekawym i tym mniej równiez hihi :eviltong: .. SUPER !!!

Posted

Wyniki z klubówki:

psy:

klasa baby
Clyton Jayo Staff - V.N (Velmi Nadejny)

klasa szczeniat
Eager Elf Impossant Bohemia - V.N.
Eternal Dreamer Impossant Bohemia - V.N.
Vagabond Fransimo Bohemia - V.N.

klasa młodzieży:
Robie the Bruce Fransimo Bohemia - V1. CAJC
Cartman Stawka Większa niż Życie - V2, Res. CAJC :loveu:
Al Capone Peace-Fighter - V3
Egon Pole Zlateho Sukna - V4
Elvis Devoted Friend - V
Quality Boy Fransimo Bohemia - V
Asterix Peace-Fighter - VD (Velmi Dobry
Boogie Woogie Jayo Staff - VD

klasa pośrednia:
Adam Bila Packa - V1, CAC
Sharoc Fransimo Red Boy - V2, Res.CAC
Master Glaster Fransimo Bohemia - V3
Oskar de la Hoya Daffodil Yellow - VD

klasa otwarta
Mister Malaser Mariatos - V1, CAC, CC
Atrey Macy Gray - V2, Res.CAC
Willy Hanvoj - V3
Arminus Anor Laurelin - VD

klasa użytkowa (pracovna)
Jacob ze Smiricke Zahrady V1, CAC, CC

klasa championów
Mister Marksman Mariatos - V1, CAC, CC, BOS

suki:

klasa baby
Candice Dance Jayo Staff - VN

klasa szczeniąt:
Filomenne Noyap Magic Power's _VN

klasa młodzieży:
Anouschka Peace-Fighter - V1, CAC
Arctica Peace-Fighter - VD
Razzle Dazzle Fransimo Bohemia - VD

i tu się kończą moje notatki z osiągniętymi ocenami. Podam więc jakie suczki były prezentowane w dalszych klasach w kolejnosci alfabetycznej. Oceny postaram się dopisać później.

klasa pośrednia:
Amanda Bohemia Atlet
BrigitA Senicka Noc
Careless Savage Impossnat Bohemia
Cynthia Bohemia Tau-Ros
Daisy Devoted Friend
Nova Era Pullera (polski akcent)
Pearl Magic Fransimo Bohemia

klasa otwarta
Miss Moonberam Mariatos - V1, CAC, CC,
Jeffy Miss Fransimo Bohemia - V2, Res. CAC
Kerry Fransimo Bohemia - VD

klasa pracovna
Miss Misty Mudd Mariatos - V1, CAC, CC,

klasa championów
Anne Marie Felicity Cher - V1, CAC, CC
AYKA Stawka Większa niż Życie - V2, Res.CAC:multi:

w sobotę Res.CACIB dostał pies z klasy otwartej a nie Sharoc.

Posted

Gratulacje dla Chargera!!!
Gratulacje dla Cartmana i Ayki!!
Gratulacje dla Was i tego najmłodszego dżentelmena.
proszę mu przekazać pozdrowienia od Lindy i Antka ( wystawa Legionowo)
Pozdrawiam

Posted

staff-ka napisał(a):
-
Coś tak domniemam iz Sharoc dostał Res. (sugeruje sie z kolei ta fotką ,ale moge sie mylic :roll: )

- nio nic bardzo dziekuje za jakiekolwiek info :cool1: .. to miłe,ze mimo zmeczenia ktos ma jeszcze ochote na udostępnienie wyników tym ciekawym i tym mniej równiez hihi :eviltong: .. SUPER !!!

Fota jest nie o rezerwę tylko walka o CACIB, o rezerwę walczył drugi z klasy championów
biegały wszystkie psy a nie tylko te dwa, Sędzia bardzo dokładnie porównywał psy w ruchu , biegał każdy z każdym.
Wszystkie porównania były dokonywane na jedynym nie śliskim kawałku podłogi.

Posted

Fota jest nie o rezerwę tylko walka o CACIB, o rezerwę walczył drugi z klasy championów
biegały wszystkie psy a nie tylko te dwa, Sędzia bardzo dokładnie porównywał psy w ruchu , biegał każdy z każdym.

Jacku nie wiem dlaczego na siłe chcesz zrobic ze mnie głupią :roll: ... zasugerowałam sie ta fotka z mi wiadomych wzgledów ( zle myslałam ,zle domniemałam ,nie upierałam sie przecież ) .. a tłumaczenie ,ze kazdy biegal z kazdym i ze to jest o cacib nie res...i to ,ze do porównania o res.wchodzi pies z klasy w której konkurent dostal cacib .. to raczej dla mnie jest zbędne .Na siłe dopatrujesz sie w moich słowach jakis złosliwosci (jakbym miała byc złosliwa to mówie to wprost nie pisze na foo ) ..
Dzieki Ala za info ... ;) i wyniki z Klubu ..

PRZEPRASZAM ,ze sie w ogóle odezwałam :diabloti: w tym temacie .. chciałam tylko poprawić niedopatrzenie Asztir ..dziewczyna ma prawo jeszcze sie mylic z podpisywaniem fotek ...

Ps.Jacku nie szukaj dziury w całym ...bo od jakiegos czasu odnosze wrazenie,ze tak szukasz .. własnie.. jezeli chodzi o moja osobę... :roll:

Pozdrawiam ..

Posted

Tak Staff-ka masz rację pomyliłam fotki :oops: ;) ale szybko się zorientowaliście, więc jest OK :) zaraz poprawie tamten post ;)
tak się spieszyłam z podpisywaniem, że w zasadzie nie popatrzyłam zbyt dobrze.
Co do sędziowania to i w pierwszy i w drugi dzdień było ono dokładne i było sporo biegania i ustawiania. Szczerze przyznaje, że oboje z Cartmanem nie byliśmy przygotowani na takie wyzwania i w drugi dzień po prostu Cartman nie chciał już biegać a i ja z powodu choroby miałam nieciekawy dzień. Cieszy mnie jednak, że zostaliśmy zauważeni :oops: :)

Posted

KASIA!Czemu tak wszystko bierzesz do siebie i doszukujesz się podtekstów, których nie ma? Gdybym coś miał, jak to ujęłaś do Twojej osoby, to zadzwoniłbym i Ci powiedział. ;) Ty chciałaś coś wyjaśnić (pomyłkę Asztir) i ja też.
Nie napisałem niczego, co by Cię uraziło, czy mogło skłonić do takich wniosków.
Po tym co napisałaś, też mógłbym uznać, że coś do mnie masz, tylko po co? Ja do Ciebie nic nie mam i myślę, że tak pozostanie:lol:

Proponuję zakończyć ten temat, bo to chyba nie o to codzi, aby tutaj pisać sobie złośliwości, zawsze możemy wrócić do tematu tego, czy innego, jak się spotkamy.

Posted

KASIA!Czemu tak wszystko bierzesz do siebie i doszukujesz się podtekstów, których nie ma? Gdybym coś miał, jak to ujęłaś do Twojej osoby, to zadzwoniłbym i Ci powiedział. ;-) Ty chciałaś coś wyjaśnić (pomyłkę Asztir) i ja też.
Nie napisałem niczego, co by Cię uraziło, czy mogło skłonić do takich wniosków.
Po tym co napisałaś, też mógłbym uznać, że coś do mnie masz, tylko po co? Ja do Ciebie nic nie mam i myślę, że tak pozostanie:lol:

Proponuję zakończyć ten temat, bo to chyba nie o to codzi, aby tutaj pisać sobie złośliwości, zawsze możemy wrócić do tematu tego, czy innego, jak się spotkamy.

- Nie wiem Jacku..DLACZEGO ... moze dlatego,ze ... ,eeee masz racje pewnie żle to odebrałam :oops: :roll: .. wydawało mi się ,ze te Twoje odpowiedzi sa jakies takie .. własnie do mnie skierowane .. (juz kilka razy było wspominane,ze w necie wszytsko żle się odczytuje..:p ) ..
Nieistotne .. przepraszam za zaśmiecanie tematu .. :mad: :mad:

Pozdrawiam naprawdę ciepło ;)

Posted

tematu nie zaśmiecasz bo fajnie jest sobie podyskutować kulturalnie!!:mad: :mad: :mad:
;)
Dobrze że Cię trochę znam bo by była wojna:evil_lol: :eviltong: ,
ale na szczęście nawet Cie lubię;) :loveu:
Jacek

Posted

hura hura coś się dzieje ja podjudzać nie będe ale jacek bierż ją a ty kasiu się nie daj:mad::mad::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: