kora78 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 inga.mm napisał(a):widziałam opis dt, w którym kora78 ma psa Chyba chciała mnie obrazić porównując mnie z blood ja siedze cicho, a Ty nie odpuszczasz. widac, w odpowiednie miejsce ukłułam :D podajac cene nie chodzilo mi o watek Belli, prosze sobie spojrzec na date, na dt Bella u blood byla... wyszla rowno rok temu. wiec temat juz "lekko" nieaktualny. pies o ktorym pisalam, za 160zl miesiecznie jest w hotelu u LILUtosi, watek w moim banerku, pies Reksio i pies Kubuś. proze zagladac i czytac, ogladac fotki, jakie psy maja warunki. pojechaly, jako do kojca, a po kilku mcach hotl kojcowy zamienil sie w hotel domowy, bo psy biegaja luzem po ogrodzie i spia w domu. jedza sucha karme. za takie warunki w hotelu place za Reksia wazacego 10kg 160zl z wyzywieniem. u ing.mm chodzi mi jedynie o cene, za takie malego psa placic tyle kasy bez wyzywienia, to za duzo. dla mnie za drogo, wiec sie nie doloze do tego interesu. a jest to interes. nie jest to dt za zwrot kosztow (karma, woda, zwrot za dojazd do weta, zwrot za wizyte u weta), tylko platne dt, wolajace sobie dosc duzo, jak na tak malego psa i wizyta w tej samej klatce na dole, jak podawano. albo chce pomagac jako dogomaniak, albo chce zarabiac na dogomaniakach, bo to oni płacą za usługę. napisalam jeden post, wiecej sie nie odzywalam, ale temat jest wciaz walkowany, niepotrzebnie. traz dopiero zacznie sie zadyma, a to szkodzi watkowi. wiec darujcie sobie odpowiedzi, bo bedzieci szkodzic nadal. Quote
Amarylis Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 łooł ;o! no baaaaaardzo przesadziła ! w sumie w ogóle nie miała racji. no wg mnie u Ciebie Kajto będzie miał jak w niebie : )) Quote
Amarylis Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 kora78 napisał(a):pies o ktorym pisalam, za 160zl miesiecznie jest w hotelu nie porównuj hotelu do dt. w hotelu pies nie jest 24 h z człowiekiem. za pewne śpi w boksie, a u Ingi będzie w domu. Ja wolałabym dać psa na dt niż do hotelu, gdzie nie wiadomo, czy pies chodzi na spacery. a tak po za tym za 160 zł co można psu zaoferować ? śmieciowe jedzenie takie jak w Mc'Donaldzie, czyli pedigree ? I nie siedzisz cicho, gdybyś siedziała, to byś nie pisała tu na wątku tylko w prywatnych do Ingi. Quote
kora78 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 ja napisalam raz i zamilklam, a Wy wciaz temat walkujecie. po co? po co? napisalam wyraznie, pies spi w domu, Reksio spi w domu. nie, nie jedza tam pedigree :) Quote
inga.mm Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 kora78 napisał(a):ja siedze cicho, a Ty nie odpuszczasz. widac, w odpowiednie miejsce ukłułam :D podajac cene nie chodzilo mi o watek Belli, prosze sobie spojrzec na date, na dt Bella u blood byla... wyszla rowno rok temu. wiec temat juz "lekko" nieaktualny. pies o ktorym pisalam, za 160zl miesiecznie jest w hotelu u LILUtosi, watek w moim banerku, pies Reksio i pies Kubuś. proze zagladac i czytac, ogladac fotki, jakie psy maja warunki. pojechaly, jako do kojca, a po kilku mcach hotl kojcowy zamienil sie w hotel domowy, bo psy biegaja luzem po ogrodzie i spia w domu. jedza sucha karme. za takie warunki w hotelu place za Reksia wazacego 10kg 160zl z wyzywieniem. u ing.mm chodzi mi jedynie o cene, za takie malego psa placic tyle kasy bez wyzywienia, to za duzo. dla mnie za drogo, wiec sie nie doloze do tego interesu. a jest to interes. nie jest to dt za zwrot kosztow (karma, woda, zwrot za dojazd do weta, zwrot za wizyte u weta), tylko platne dt, wolajace sobie dosc duzo, jak na tak malego psa i wizyta w tej samej klatce na dole, jak podawano. albo chce pomagac jako dogomaniak, albo chce zarabiac na dogomaniakach, bo to oni płacą za usługę. napisalam jeden post, wiecej sie nie odzywalam, ale temat jest wciaz walkowany, niepotrzebnie. traz dopiero zacznie sie zadyma, a to szkodzi watkowi. wiec darujcie sobie odpowiedzi, bo bedzieci szkodzic nadal. Owszem, ukłułaś. Wręcz obraziłaś. Nie wiem jaki pies jest u Lilutosi. Pewnie zdrowy, bo większość nie chce brać piesków chorych (bez obrazy dla Lilu) Gdybyś miała choć trochę pojęcia o PRACY z psami po przejściach i chorymi, to wiedziałabyś, że 200 zł to nie jest interes ani zarobek. Proponuję, żebyś wzięła na bdt 5 kotów w tym jeden ciężko chory i 3 "tylko" chore, dwa psy, w tym jeden ciężko chory, a drugi "tylko" kulawy i sercowy, które zaadoptujesz, żeby miały jakąkolwiek szansę na normalne życie i wtedy stawaj ze mną do konkurencji. Napyskować każdy może, ale samemu wziąć się do pracy to nie łaska. Nikt mi nie dokłada na psy, bo są zaadoptowane. Tośka ma 4 nowotwory i 5, a właściwie 6 innych chorób. Rok pobytu u mnie i prawie 7 tys. zł. Fido, poza tym, że sercowy, ma zerwane więzadła. Jedną noge trzeba było w listopadzie operować - prawie 2000 zł tylko za operację. Nie liczę pozostałych kosztów leczenia, również oczu, rozległej grzybicy, usuwania guzów, czyszczenia i usuwania zębów. Vito, kot, który zmartwychwstał, nie dzieki Tobie, tylko mnie! Dwa lata walki - kilkanaście tysięcy zł. Merci z początkami mocznicy, rozwalonymi jelitami, gruczołami permanentnie zapchanymi - pewnie ze 4 tys. zbierze się. Lucek - przepuklina, jelita - taniutki. Dzidek - koci katar jelita, alergie, też pewnie ze 2 tys. I Misia - najzdrowsza, ale też wymagająca diagnozowania systematycznego po zagłodzeniu. Nie porównuj się do mnie, bo Ty psy dajesz do hoteli i masz z głowy problem. W ubiegłym roku tylko siedem psów i trzy koty SAMA wyadoptowałam, a trzeba było je utrzymać, zanim znalazłam odpowiednie domy stałe. Ja te zwierzęta ratuję, a nie tylko stwarzam warunki wegetacji. Ponieważ uważasz, że to interes, to weź sie do roboty bezinteresownie i daj siedmiu chorym zwierzętom bezpłatny dom. Jeszcze do maja miałam dwie tymczaski bezpłatnie za karmę. Jedna jest na zdjęciu. Wet jest na miejscu i to obniża koszty utrzymania. Tyle, że, gdybyś miała blade pojęcie o problemie Kajtka, wiedziałabyś, że zwykły wet takich oczu nie ma szansy wyleczyć. Jeżdżenie do dr Garncarza lub dr Łobaczewskiej to koszty i to duże w Warszawie. Jeszcze raz powiem: nie porównuj mnie do nikogo, bo większość dt ma wszystkie tymczasy płatne i to dwukrotnie wyżej, więc odzajączkuj się ode mnie i zrób rachunek własnego sumienia i znajdź tańszy dt, który podejmie się ratować oczy Kajtka i socjalizować przerażonego pieska. Jak na razie niczego nie zaproponowałaś. Wpadłaś w wątek, narobiłaś bałaganu i zadowolona zwalasz na innych robotę. Zdobywaj rzeczy dla schronisk, zbieraj pieniądze na ratowanie koni z rzeźni, zbieraj fanty do hospicjum dla biednych, przewoź zwierzęta, rób bazarki, dokarmiaj bezdomne koty. Wtedy może będziesz mogła równać się ze mną i będziesz miała prawo do oceny czy za moją ciężką pracę 200 zł należy się, czy może to bardzo mało. Quote
Szarotka Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Moim zdanie jak ktokolwiek bierze za psa 300 zl. to dalej majatku nie zrobi............chyba, ze ma 10 psow i sie nimi wogole nie zajmuje. Inaczej to kwota jest chyba raczej symboliczne. Wiem, ze dalej trudna do uzbierania, bo psow cale tlumy, ale ludzie, ktorzy sie przyzwoicie psami za te kwoty zajmuja musze je kochac, bo innego powodu nie widze. I kazdy kochajacy dt. lub hotel ma prawo czuc sie urazony............. Wszystkim ktorzy mysla, ze to za duzo, proponuje otwarcie tego super dochodowego interesu i proby dorobienia sie :):):razz::razz::razz: Quote
NusiaiJa Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Szarotko masz rację, dt powinni oferować psiakom ludzie ,którzy je kochają i nie powinni kierować się tylko zyskiem.To ohydne Ale wróćmy do tematu Kajtusia, to jego wątek. Kajtek powinien trafić do wspaniałego tymczaska .Wysyłam w piatek dla Kajtka 50 zł.Dzięki za nr.konta Mizianko dla Kajtusia ! Trzymaj sie maleńki !CiotkaE Quote
martka1982 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 dziewczyny, caryca jak wróci to sie za głowe złapie......Kajtek zaginąl w tym watku calkowicie a przeciez nie o to chodzi trzeba po promowac, pokazywac te biedne slepia, namawiac do wsparcia i pomocy....przeciez po to tutaj jestesmy Quote
inga.mm Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Masz rację. Ale wkurw mnie wziął na taką dywersyjna postawę. Kajtka rozesłałam na fb. Czy ktoś umie obsługiwac nasza klasę? Tam też można takie sprawy promować. Quote
szeregowy Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 NusiaiJa napisał(a):Szarotko masz rację, dt powinni oferować psiakom ludzie ,którzy je kochają i nie powinni kierować się tylko zyskiem.To ohydne Ale wróćmy do tematu Kajtusia, to jego wątek. Kajtek powinien trafić do wspaniałego tymczaska .Wysyłam w piatek dla Kajtka 50 zł.Dzięki za nr.konta Mizianko dla Kajtusia ! Trzymaj sie maleńki !CiotkaE Dziękuję serdecznie w imieniu swoim, carycy i przede wszystkim Kajtka. Quote
inga.mm Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 wycofuję się wobec takiej nagonki. Proszę znaleźć tymczas BEZPŁATNY, który zapewni mu możliwość leczenia oczu. Do mnie przyjedzie zdrowy pies. Mniej roboty, mniej nerwów. Z pewnością się na nim dorobię. Będę opływała w takie dostatki, że będę mogła sponsorować każdego psa na dogo, a sama wybuduję sobie willę z basenem. Bo 200 zł, to jest wielki majątek, dzięki któremu zaliczę się do grona najbogatszych Polaków. I proszę zmienić tytuł, że nie daliście zbić fortuny Indze.mm na nieszczęściu niewidomego Kajtka Szkoda mi piesków, którym odmówiłam przyjęcia, trzymając miejsce dla Kajtka. W miejsce jednego niewidomego mogłam wziąć dwa zdrowe. Zapewne zaliczyłabym się do światowej czołówki w wielkości fortuny zbitej na opiece nad dwoma psami. Quote
kasiek. Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Inga ja proszę o p/w w sprawie Kajtka ,bo trzeba mieć jasnośc sytuacji ,a nie do końca wiem o co biega ,czasu nie mam czytac wszystkiego ...ja tu nagonki nie widzę to tylko jedna osoba ma jakies ale ,nikt przecież nie mówi ,ze Ty na psiakach interes robisz ,a głupotę to każdy może napisac ,tym bardziej jak Cie nie zna ... Quote
Szarotka Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 inga.mm napisał(a):owszem, mówi. Jutro napiszę lub zadzwonię Ja juz teraz sama nie wiem, co napisalam;), mnie chodzilo o to, ze ludzie, ktorzy biora symboliczne wg. mnie 300 zl. za psa za miesiac i sie nim dobrze opiekuja, musza psy kochac, bo ilosc pracy i serca wlozona w psa, nie ma w odzwiercielenia w tych 300 zl. Psa trzeba wziac na spacer, wyczesac, wyglaskac, dogladac jak jest chory itp. Mam nadzieje, ze Katus trafi do inga.mm, nie chce watku zasmiecac. Quote
Amarylis Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 nie rozumiem już. Inga, bierzesz Kajtka do siebie, czy jak ? Quote
inga.mm Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Amarylis napisał(a):nie rozumiem już. Inga, bierzesz Kajtka do siebie, czy jak ? Jak mogę wziąć pieska, skoro żeruję na jego nieszczęściu? Wiem, że to tylko dwie osoby tu namąciły, ale obawiam się, że za każdym razem będzie ta sama jazda i próba ustawiania mnie pod murem. Proponuję, żeby któraś z tych dwóch szlachetnie oburzonych osób wzięła Kajtka i dała mu dom, leczenie, opiekę wszelką. Bezpłatnie lub za 160 zł w tym wszystko. Quote
Szarotka Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 No i to jest problem, bo potem dobre domy tymczasowe sie wykruszaja......... Quote
Amarylis Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Dziękujemy Inga. My się staramy, robimy wszystko co w naszej mocy, żeby Kajtek trafił do Ciebie, a Ty się obrażasz lub coś w tym rodzaju na korę, o jakieś gadanie. Rozumiem, że Cię to uraziło, wg mnie to jest niesprawiedliwe co mówi, ale to internet, ludzie piszą chamskie rzeczy, a w rzeczywistości nic takiego by Ci nie powiedzieli. Quote
Szarotka Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Mam nadzieje, ze emocje opadna i Kajtus trafi do Ingi na dt. Amarilis skolei teraz Ty sie nie obrazaj, tylko daj sie kobicie uspokoic. Quote
inga.mm Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Masz rację. Anonimowość ujawnia najbrzydsze cechy charakteru. Musze ochłonąć. Quote
Amarylis Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 [quote name='Szarotka']Mam nadzieje, ze emocje opadna i Kajtus trafi do Ingi na dt. Amarilis skolei teraz Ty sie nie obrazaj, tylko daj sie kobicie uspokoic. Szarotko. Nie widziałaś mnie jeszcze obrażonej. A tak po za tym, to również Ty trochę zamieszania zrobiłaś. Ale skupmy się na Kajtku, i zastanówmy się co dalej... Quote
NusiaiJa Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Inga nie przejmuj się opniami innych ludzi, ocena innych może być czasem mylna i krzywdząca. Tak juz jest.Nie ma co się obrażać bo zwierzaki na tym ucierpią. Nie znam Cię ale wydaje mi sie że do tematu podchodzisz bardzo uczciwie i z troską o zwierzaki,a to przecież najważniejsze.I tak trzymaj ! Quote
inga.mm Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Nastusia, ale przecież Ty napisałaś do Szarotki "dt powinni oferować psiakom ludzie ,którzy je kochają i nie powinni kierować się tylko zyskiem.To ohydne" To nie był podjazd pode mnie? Tak zrozumiałam. Quote
NusiaiJa Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Inga co ty wypisujesz ! Dlaczego tak wszystko bierzesz do siebie.Nie było moim zamiarem cie urazić ,Wyraziłam ogólnie opinie o " ludziskach " którzy kieruja się tylko zyskiem , spotkałam sie z ofertą np.350zł za m-c, ni to tymczas, ni to hotel , po kontroli okazało się że psiaki przebywają w ciasnych klatkach, karma byle jaka, 2 razy spacer.A gdzie mizianie, leczenie,socjalizacja ?I to jest ohydne ! Myśle że się ze mną zgodzisz. Inga, robisz wiele dobrego dla psiaków,Kajtuś bedzie u ciebie szczęśliwy.Pozdrawiam. Quote
Szarotka Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Juz moze sobie przestanimi wyjasniac, tylko zajmijmy sie Kajtusiem. Quote
Recommended Posts