paulinken Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Ciocie, bez urazy, ale nie dałoby się coś taniej? Quote
inga.mm Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 bez urazy, nie gniewam się. Jeśli znajdziecie taniej w Warszawie lub okolicy, żeby do dr Garncarza wozić to z chęcią odstąpię, będzie więcej pieniędzy na leczenie. Tyle, że za psy problematyczne zdrowotnie, a piesek niewidzący do takich jest zaliczany, płaci się od 300 zł + dodatki Quote
caryca26 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Wiem , że takie są stawki.Cieszę się że się podjęłaś inga.mm Żeby tylko udało się zebrać deklaracje... Quote
pikola Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 inga.mm napisał(a):7 zł/dzień + karma i wet. Karmę kupuję w hurcie, więc taniej. Mam głównie przypadki szpitalne i nowotworowe, więc nie mogę przyjąć pieska z grzybica, świerzbem lub czymś w tym rodzaju - zakaźnym. Poza tym mam 5 kotów - tez ciężkie przypadki, więc do kotów piesek musi byc przyjazny. Ale sądząc z tego, że teraz przebywa z kotami - kłopotów nie będzie. Poza tym, mieszkam w bloku, w którym wet jest na parterze, obok osiedla mamy miejski sralnik dla psów (duży pas zieleni). Z dogo była u mnie Awa i Smoli. Koty i dwa nieżyjące już psie staruszki są spoza forów. Dwa psy są wyadoptowane przeze mnie, żeby miały dom. Zakładam wątek mojego przytuliska, tylko nie mam czasu go napisać, bo albo bazarki, albo inne psy w potrzebie. Dla przypomnienia:lol: Quote
pikola Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 7zl/dzien to nie wydaje mi sie duzo w porownaniu z innymi .. Quote
paulinken Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 pikola napisał(a):7zl/dzien to nie wydaje mi sie duzo w porownaniu z innymi .. Ale to jest cena bez karmy. Quote
inga.mm Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 paulinken napisał(a):Ale to jest cena bez karmy. tak, bez karmy, tak jak gdzie indziej. Jeśli policzysz 300 zł + karma to wychodzi 400 (+/-). Takie są stawki za małe psy. Do mnie kilka osób ma pretensję, że zaniżam stawki. Jeśli pies wymaga weta, to za weta dolicz, a niektórzy za dojazdy doliczają, szczególnie tam, gdzie odległości są duże. Jeśli ktoś miał problematycznego pieska w dt lub hotelu, to wie, że cena 7 zł za dzień nie jest wysoka. Z kolei, jesli ktoś myśli, ze piesek niewidomy wymaga mniej pracy, to myli się. To jest ogromna praca. Jeśli jest jakaś szansa na widzenie, to oznacza bieganie po lekarzach. Czy za takie usługi 7zł/dzień to dużo? Chyba, że ktoś uważa, ze jedzie do mnie na domowa wegetację, bez pracy z pieseczkiem Quote
caryca26 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Inga no co Ty? Nikt tak nie uważa. Świetnie ,że osoba taka jak Ty z doświadczeniem z takimi trudnymi psiakami zgodziła się na Kajtka.Faktycznie jak patrzyłam to inne ceny są wyższe.Kajtek miał dużo szczęścia,że się zgodziłaś na to DT tak szybko bo inne psy mają gorzej bo nawet nie można DT znależć żeby zacząć zbierać deklarację. Miejmy nadzieję ,że nam się uda je jakoś uzbierać... Wyślę Ci na maila te zdjęcia , które wysłałam Amarylis na bazarek , może Tobie się uda jakoś je obrobić... Quote
pikola Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 caryca26 napisał(a):Inga no co Ty? Nikt tak nie uważa. Świetnie ,że osoba taka jak Ty z doświadczeniem z takimi trudnymi psiakami zgodziła się na Kajtka.Faktycznie jak patrzyłam to inne ceny są wyższe.Kajtek miał dużo szczęścia,że się zgodziłaś na to DT tak szybko bo inne psy mają gorzej bo nawet nie można DT znależć żeby zacząć zbierać deklarację. Miejmy nadzieję ,że nam się uda je jakoś uzbierać... Wyślę Ci na maila te zdjęcia , które wysłałam Amarylis na bazarek , może Tobie się uda jakoś je obrobić... Jestem tego samego zdania. Quote
inga.mm Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Nie obrażam się, tylko wyłuszczam swoją rację. Pauliken jak najbardziej słusznie zadaje pytanie, bo ja zawsze zadaje pytanie za co 450 zł w dt? Jeśli hotel i w tym faktura, to jasne, że po odjęciu podatków zostaje ok. 315 zł na rękę. Duży pies może tak kosztować, aczkolwiek uważam, że taka cena za kojec jest za wysoka. Co innego w domowym. Więc biorąc pod uwagę jeszcze, że u mnie będzie w cieplutkim domu - cena nie jest wysoka. Poza tym ze wszystkiego rozliczam się dokumentami, z wyjątkiem karmy na początek, ponieważ nie mam na nią dokumentu zakupu. Worek został napoczęty przez moje ogony, a teraz i tak muszą przejść na weterynaryjną. Dziś dostałam wyniki Tośki - początek mocznicy. Kupa szczęścia Po ustaleniu porcji dziennej łatwo będzie określić koszt takiego wyżywienia. Quote
Asencja Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 ja też za Nero płacę 300zł/m-c +wszystko nie przewidziane;cioteczki pies niedowidzący czy całkowicie nie widzący to trochę inna bajka niż taki ,który widzi...chciałam dodać,że zdecydowałam się na 20zl./m-c stałej deklaracji;mam nadzieję,że dam radę i poproszę o nr konta na pw Quote
inga.mm Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Asencja, dziękuję. Nie wiem jak to będzie przekazywane, ale chyba skarbnik powinien zbierać i przekazywać całość, bo inaczej będzie trudne do opanowania i nadzorowania. Quote
caryca26 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Dziękuję bardzo Asencja! Kochana jesteś.Numer konto podam jutro bo mając być skarbnikiem Kajtusia jutro idę sobie założyć osobne bezpłatne konto na te wpłaty. Quote
inga.mm Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 caryca26 napisał(a):Dziękuję bardzo Asencja! Kochana jesteś.Numer konto podam jutro bo mając być skarbnikiem Kajtusia jutro idę sobie założyć osobne bezpłatne konto na te wpłaty. No widzisz Caryca, jak szybko wciągasz się? A mowiłaś, że jesteś nowa i nie bardzo umiesz się poruszac w dogo. Świetnie Ci idzie Quote
pikola Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 inga.mm napisał(a):Nie obrażam się, tylko wyłuszczam swoją rację. Pauliken jak najbardziej słusznie zadaje pytanie, bo ja zawsze zadaje pytanie za co 450 zł w dt? Jeśli hotel i w tym faktura, to jasne, że po odjęciu podatków zostaje ok. 315 zł na rękę. Duży pies może tak kosztować, aczkolwiek uważam, że taka cena za kojec jest za wysoka. Co innego w domowym. Więc biorąc pod uwagę jeszcze, że u mnie będzie w cieplutkim domu - cena nie jest wysoka. Poza tym ze wszystkiego rozliczam się dokumentami, z wyjątkiem karmy na początek, ponieważ nie mam na nią dokumentu zakupu. Worek został napoczęty przez moje ogony, a teraz i tak muszą przejść na weterynaryjną. Dziś dostałam wyniki Tośki - początek mocznicy. Kupa szczęścia Po ustaleniu porcji dziennej łatwo będzie określić koszt takiego wyżywienia. Nie jestesmy tu po to zeby sie obrazac,tylko zeby pomagac.Kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie i swoje racje.Paulinken tez mi sie wydaje ze to rozsadna cena jest i jestem przekonana ze gdyby nie tymczaski Ingi to wziela by Kajtusia na BDT.Pozdrawiam mile Cioteczki:lol: Quote
caryca26 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Dzięki Inga ,że uważasz ,że dobrze mi idzie:) Staram się staram ale przy mojej gułowatości komputerowej to nie lada wysiłek dla mojej blond główki:) Wzięłam się ostro za dogo,żeby odciążyć Martkę bo ona ma już tyle wątków ,że nie wiem jak daje radę.A poza tym akurat jak pisałam wcześniej Kajtusia dość dobrze poznałam. Tylko ,że w sobotę wyjeżdżam na tydzień i nie będę mieć dostępu do netu:( Mam nadzieję cioteczki ,że jakoś zaopiekujecie się wątkiem Kajtusia... Quote
inga.mm Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 pikola napisał(a):Nie jestesmy tu po to zeby sie obrazac,tylko zeby pomagac.Kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie i swoje racje.Paulinken tez mi sie wydaje ze to rozsadna cena jest i jestem przekonana ze gdyby nie tymczaski Ingi to wziela by Kajtusia na BDT.Pozdrawiam mile Cioteczki:lol: 5 bdt-ów szpitalnych i moje dwa własne schorowane strauszki, przy utracie pracy przez męża i syna, to i tak ciężar przekraczający mozliwości przeciętnego człowieka. Do maja miałam jedno miejsce bezpłatne dla psa (po Awuni określanej jako piesek autystyczny), ale wobec braku przychodów od rodziny, na razie nie będzie go. Poza tym Vito ma policzone dni i muszę być dla niego dyspozycyjna. Kocham tego łobuza nieprzytomnie, jak twierdzi mój syn - zdecydowanie bardziej od rodzonego dziecięcia. Quote
pikola Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 inga.mm napisał(a):5 bdt-ów szpitalnych i moje dwa własne schorowane strauszki, przy utracie pracy przez męża i syna, to i tak ciężar przekraczający mozliwości przeciętnego człowieka. Do maja miałam jedno miejsce bezpłatne dla psa (po Awuni określanej jako piesek autystyczny), ale wobec braku przychodów od rodziny, na razie nie będzie go. Poza tym Vito ma policzone dni i muszę być dla niego dyspozycyjna. Kocham tego łobuza nieprzytomnie, jak twierdzi mój syn - zdecydowanie bardziej od rodzonego dziecięcia. Wiem,wiem ,czytam i podziwiam ile robisz dla zwierzakow.Jeszcze te bazarki,suuuuper mega bazary,a nieraz nawet dziekuje sie nie uslyszy..Eh,zycie.. Quote
caryca26 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Inga , rozumiem taką nieprzytomną miłość... Też mam sunię , która już przeżyła skalę a ja wciąż nie jestem przygotowana na jej odejście... Quote
Amarylis Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Jesteście kochane :loveu: Monika, podaj mi potem nr konta to zmienie na allegro, jeśli się da : ) a to rozumiem, że te konto będzie dla wszystkich psiaków ? Quote
caryca26 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Tak dla wszystkich piesków , jak najbardziej.Jutro podam. A na allegro może być do cegiełek prywatne konto ? Nie musi być jakiejś organizacji?Wiesz co może ludzie mają większe zaufanie by kupować cegiełki jak jest konto organizacji.Wtedy nie ma podejrzenia ,że jakiś przekręt czy coś.Lepiej w allegro zostawić konto TOZ a Ty przecież będziesz wiedziała ile cegiełek zostało kupionych to mi dasz znać a kierowniczka TOZ na koniec m-ca mi przeleje na moje-,,Kajtusiowe" konto. Amarylis wysłałam te zdjęcia do bazarku jeszcze mailem do ingi , może ona dojdzie czemu masz te ,,x". Quote
Marycha35 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Dzięki za zaproszenie, podniosę chociaż. Kochana bida ten piesio! Quote
anula42 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 taki słodki Kajtuś- podajcie numer konta to coś mu dołoże na lepsze życie(te oczka to tak jakbym widziała mojego Homerka którego wiozałam do Czarodziejki- tez taki sleputek) Quote
Recommended Posts