Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Inga.mm myślę ,że poczekamy do Twojego powrotu z urlopu z kajtusiem , tym bardziej ,że narazie nie mamy jeszcze deklaracji.
Amarylis - nie wiem jak się zmienia tytuł wątku.Jak wchodzę w edycję postu to tytułu nie mogę zmienić.
No i nie wiem jak wejść na ten Maxa bazarek na głosy bo mi się nic nie otwiera.

• Replies 718
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

caryca26 napisał(a):
Inga.mm myślę ,że poczekamy do Twojego powrotu z urlopu z kajtusiem , tym bardziej ,że narazie nie mamy jeszcze deklaracji.
Amarylis - nie wiem jak się zmienia tytuł wątku.Jak wchodzę w edycję postu to tytułu nie mogę zmienić.

wejdź w pierwszy post w edycję zaawansowaną i tam możesz zmienić tytuł

Posted

ok. To zaczekamy.
Tym bardziej, że trzeba jeszcze pomyśleć o transporcie.
Może ktoś będzie jechał w stronę Wawy po 15tym sierpnia?
Jeśli nie, to trzeba będzie pomyśleć o zorganizowaniu takiego transportu.
Ale powiem Wam, ze na ogół tymczasom płatnym przynoszę szczęście, bo te umówione rzadko kiedy do mnie dojeżdżają, bo znajduje się dla nich albo bezpłatny, albo ds, a jeżeli dojadą to zaraz znajduje sie domek. Tylko te bezpłatne tkwią u mnie miesiącami, a nawet latami.
Widzę szansę na lepsze życie dla Katusia.

Posted

Amarylis własnie Ci wysyłam fotki fantów z opisami na bazarek.
Mam nadzieję ,że i deklaracjami coś się ruszy...
Może ktoś pomoże chociaż w rozsyłaniu wątku bo ja tu jestem od niedawna i niewiele osób znam:(

Posted

caryca26 napisał(a):
Amarylis własnie Ci wysyłam fotki fantów z opisami na bazarek.
Mam nadzieję ,że i deklaracjami coś się ruszy...
Może ktoś pomoże chociaż w rozsyłaniu wątku bo ja tu jestem od niedawna i niewiele osób znam:(

caryca, kto będzie robił bazarek? Amarylis?

Posted

jak zrobic bazarek? - instrukcja dla blondynki
1. wybierz fanty z domu, które mogą zostać przekazane na cel wyższy
2. Jesli jest ich mało, albo nie masz, ogołoć sąsiadów, koleżanki, rodzinę, obcych (bez użycia przemocy)
3. obejrzyj dokładnie czy nie uszkodzone, zanadto zużyte, poplamione, inne wady
4. znajdź sobie miejsce w domu, najlepiej z oświetleniem naturalnym i dobrym podłożem, do robienia zdjęć
5. weź dobry aparat, żeby zdjecia były lepszej jakości, a wiec zachęcające
6. opstrycz fanty solo lub zespołowo, w zależności od tego co to jest (rób po kilka ujęć)
7. zrzuć zdjęcia na kompa w jakiś folder i pogrupuj je w podfolderach tematycznie
8. wybierz najlepsze zdjęcia, dla niektórych mogą być dwa różne ujęcia
9. załóż konto np. w imageshack (quota praktycznie nieograniczona)
10. skopiuj tematycznie wybrane zdjęcia do albumu, najlepiej w formacie dla pól wiadomości 640x480

ważne:
- zanim utworzysz bazarek piszesz do bazarkowego moda o zgodę na użycie konta prywatnego do przyjmowania wpłat i wysyłania zebranych pieniędzy do beneficjentów
- zanim utworzysz bazarek uzgodnij z osoba zakładająca wątek zwierzaka, na jakie konto wysłać pieniądze i kto będzie potwierdzał wpływ tych pieniędzy

11. załóż temat na dogo w zakładce bazarki, koniecznie napisz zastrzeżenie "proszę nie wpisywać się"
12. w #1 wpisujesz dla kogo robisz bazarek, do kiedy trwa, zasady sprzedaży i wysyłki, kosztów opakowania (możesz podpatrzyć u mnie jak zrobić na kilka psów)
13. w #2 zostawiasz miejsce na rozliczenia i inne informacje związane z licytacją, kupnem, płatnościami, wysyłką
14. w następnych postach wklejasz zdjęcia (nie więcej niż 5 w poście):
a/ wybierasz miejsce w poście
b/ klikasz na ikonkę obrazka (7 od lewej nad otwartym okienkiem postu)
c/ kopiujesz link bezpośredni/direct w okienko "tutaj proszę wkleić link do obrazka"
d/ naciskasz "ok"
e/ po wklejeniu wszystkich fantów musisz je ponumerować
15. zdjęcia nie mogą sie sklejać, więc powinna byc między nimi co najmniej 1 spacja lub opisy
16. opisujesz fant przynajmniej wstępnie (wymiary można podawac później, ale orientacyjna wielkość powinna być podana na poczatku), opisy książek powinny mieć podana stronę internetową, z której opis został skopiowany.
17. wyceniasz realnie, biorąc pod uwagę, że: jest to zabawa w celu szczytnym i nikt nie musi kupować, dojdą koszty przesyłki i opakowania
18. otwierając bazarek musisz zmienić temat tak, żeby było jasne, że to bazarek, na kogo i do kiedy, jeśli bedzie miejsce to główne atrakcje atrakcje
19. w reklamie bazarków otwierasz nowy post w którym wpisujesz reklamę swojego bazarku (różne osoby różnie to robią)
20. możesz codziennie wpisywać taką reklamę, ale kasować lub czyścić poprzednią, żeby nie zawalać serwera
21. ogłaszasz otwarcie i modlisz sie o klientelę
22. spamowanie jest zabronione, jednak wśród znajomych osób zazwyczaj nie robi sie problemu z wrzucenia informacji na wątku bazarkowym, pw, profilu, pożądana jest pomoc w reklamowaniu i podnoszeniu
23. nie spamuje sie w wątkach, gdzie sytuacja jest dramatyczna i szukają pieniędzy na ratowanie zwierząt
24. każde życzenie musi zostać odnotowane lub skomentowane, jeśli nie jest precyzyjnie fant zamówiony.
25. zgodnie z regulaminem nie powinnaś przyjmować zamówień typu "przebijam o 1 zł", musi zostać sprecyzowana cena w określonej kwocie albo "niebieską bluzkę poproszę" - po to numerowałaś, żeby podawać konkretny numer, może być z opisem
26. za każda deklaracje zakupu nalezy podziękować i poinformować, że wpis został dokonany
27. jeśli ustalasz godzine zakończenia bazarku na 20-tą, to ostatni ważny wpis licytacyjny liczy się z godz. 19.59 (regulamin)
30. w czasie trwania bazarku kombinujesz różnego rodzaju opakowania, nie musza byc nowe, bo to niepotrzebne koszty, ale czasem trzeba, szczególnie w przypadku kopert
31. po zakończeniu robisz podliczenia, które publikujesz w #2
32. wysyłasz na pw do kupujacych podliczenie łącznie z kosztami opakowań i poczty, a do tego musisz mieć wagę
33. wysyłasz fanty dopiero po otrzymaniu pieniędzy, a info o wysłaniu zamieszczasz obok podliczenia
34. gdy otrzymasz wszystkie wpłaty publikujesz info o faktycznym dochodzie (w tym nadpłaty)
35. przesyłasz na wskazane konto uzbierane pieniądze o czym informujesz na watku bazarkowym i obdarowywanego pieska
36. osoba zobligowana do potwierdzenia wpływu pieniędzy musi potwierdzic wpływ pieniędzy zarówno na watku zwierzaka jak i w bazarku
37. po zakończeniu bazarku i rozliczeniu się piszesz do moda o zamkniecie bazarku i przeniesienie do archiwum

Posted

niezła instrukcja ; D. A ja nie wiem czemu, ale nie moge wkleić zdjęć na bazarek. pokazują mi się znaki 'x' zamiast zdjęcia. Próbowałam linkować zdjęcia na paru stronach i nic. Wie ktoś jak to zrobić ?

Posted

Amarylis napisał(a):
niezła instrukcja ; D. A ja nie wiem czemu, ale nie moge wkleić zdjęć na bazarek. pokazują mi się znaki 'x' zamiast zdjęcia. Próbowałam linkować zdjęcia na paru stronach i nic. Wie ktoś jak to zrobić ?

przez jaką strone je linkujesz? ja przez imageshack i nie mam kłopotów

Posted

Jestem na zaproszenie Carycy

Martka czy to Twoja kolejna, stara i zapomniana bieda ze schronu?

a tak przy okazji chłopczyk ma piękne fotki i prezentuje się na nich superaśnie :-)

Posted

zrobiłabym mu na allegro cegiełki, ale mam pytanie na jakie konto mają wpłacać kase. Może na jakąś fundacje, a ona będzie potem carycy przekazywać ? Znacie jakąś fundacje ?

Posted

Secia napisał(a):
Jestem na zaproszenie Carycy

Martka czy to Twoja kolejna, stara i zapomniana bieda ze schronu?

a tak przy okazji chłopczyk ma piękne fotki i prezentuje się na nich superaśnie :-)

moja i nie moja bo tym razem wątek założyła inna wolontariuszka od nas - caryca26. Kajtuś był na mojej liście do założenia wątku ale ciesze się,ze caryca mnie ubiegła
bede pomagac i kibicowac

Posted

Ja mogę zostać skarbnikiem Kajtka...Czy mogą cegiełkowe wpłacac na prywatne konto?
A instrukcja dla blondynki faktycznie dłłłłłłłłłłłłługa:) Może kiedyś to ogarnę:)