Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

o jaaaa!!! ale czad!:evil_lol::evil_lol::evil_lol: swietny tort:loveu::evil_lol:

Lakusiu nie dziwie sie ze sie zasiedziales, tak Ci tam dobrze;) ale zycze Ci zebys kolene urodzinki spedzil w super domku ;)

• Replies 204
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w wyniku awantury z fundacją Laku zostaje pod moją opieką.
fundacja postanowiła zmienić Lakiemu dom tymczasowy na taki, który będzie finansował jego żywienie. ja uważam, że wywracać psu życie do góry nogami dla 100zł jest bezsensem. dla fundacji łatwiej jest znaleźć psu nowy tymczas, niż poprosić o zrzutkę na forum.
Laki nie jest najłatwiejszym psem - jest bardzo nerwowy, a w obronie bolącej nogi potrafił mnie ugryźć. nie chcę przez to powiedzieć, że jest to pies niebezpieczny, ale pewne sprawy muszą być na jego warunkach, aby nie zaczął się przed człowiekiem bronić. ja już nauczyłam się szanować jego lęk przed skrzywdzeniem chorej łapy , ale uznałam, że istnieje obawa, że nowy dt nie będzie chciał się z kłapiącym psem użerać. i co wtedy? wyleci do hotelu, albo co gorsza zostanie uśpiony? nie pozwolę, żeby Laki został skrzywdzony i w związku z tym postanowiłam go adoptować. zostałam natychmiast posądzona o to, że Lakiego od dawna chcę sobie zostawić i od miesięcy wyciągam od fundacji pieniądze na jego utrzymanie. nie jest to zgodne z prawdą. Fundacja w ogóle psa nie ogłaszała, ani się nim nie interesowała. Od miesięcy sama organizuję mu ogłoszenia, robiłam mu allegro, wydarzenie na FB. czy jakbym nie chciała go oddać, zadawałabym sobie trud? Dostałam od nich tylko jeden namiar na osobę zainteresowaną jego adopcją, ale człowiek ten nie dotarł nawet na spotkanie, nie oddzwonił i nie odbierał telefonu. zresztą nie spodobał sie przedstawicielce fundacji, która z nim przeprowadziła pierwszą rozmowę. żadnego sensownego domu chętnego na adopcję Lakiego nie było, więc nie wiem na jakiej podstawie wniosek, że wyłudzam pieniądze na psa, którego nie chcę oddać.
tak czy siak Laki zostaje u mnie. moje marzenie o corsiaku będzie musiało trochę poczekać

jak sie zmienia tutuł wątku, bo przez zaawansowana edycję nie mogę ?:roll:

• 3 weeks later...