Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 204
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ja chyba wiem gdzie mają te oczy... :diabloti:
a ten, kto adoptuje Lakiego, będzie prawdziwym szczęściarzem. Wiadomo - nie jest to może najłatwiejszy pies, ale już większość problemów jest przepracowana. Każdy pies ma jakieś swoje wady, tak jak i każdy człowiek.
Muszę powiedzieć też, że z perspektywy czasu, to praca z problemowym psem daje tak dużo satysfakcji, że jestem w szoku.
Początki były trudne, ale teraz, jak patrzę na Lakusia, to rozpiera mnie dumna :p
Przy Fecie tak nigdy nie miałam...

Posted

Barkelona napisał(a):
może można jakoś pomóc Wam z szukaniu mu domku? chyba że psiak zostaje u Ciebie.. ;)

będę bardzo wdzięczna :loveu:
chętnie bym Lakusia zostawiła, zaczynam się z nim bardzo zżywać - mija 7 miesięcy jak jest u mnie, natomiast w domu Lakuś musi być separowany. W domu z Fetą nie jest już tak kolorowo jak na spacerkach i do tego są 2 koty. Nie chcę, aby 10 lat spędził w małym pokoiku, wypuszczany "na pokoje" tylko na 2-3 godz dziennie.

Posted

jej, on po takim czasie już traktuje Ciebie jako swoją rodzinę, pewnie byłby z nim problem na początku u nowych właścicieli, bo tęskniłby i nie rozumiałby czemu Ciebie nie ma... :( Wierzę jednak że jest ciężko z nim i innym psem w jednym mieszkaniu, sama mam ze schroniska pit bulla/amstaffa, mniej więcej w wieku Lakiego, i wiem jak to jest kiedy inny pies narusza jego terytorium. Tak czy inaczej, daj znać jakby co czy jakoś nie pomóc, mogę pomóc w robieniu ogłoszeń, w tym w moim województwie.
p.s. przejrzałam wszyściusieńkie fotki Lakiego, szczerze powiem, nie widziałam jeszcze psa, który robi TAAKIE miny!!! :)

Posted

No proszę- Barkelona jak zwykle niezawodna ;)

Lucky znajdzie swój ds!
Trochę cierpliwości ze strony ds (smakołyków i będzie dobrze!).
Szadi na początku na nas warczał....teraz nie mogę się odpędzić od buziaków....;)

Posted

fonia123 napisał(a):
bardzo by sie przydała pomoc w ogłoszeniach :loveu:

a psiut ma już jakiś tekst z ogłoszeń na Allegro? czy tworzyć nowy? zrobię ogłoszonka małemu w chwilach wolnych i tym samym odkurzę przy okazji swoje konta na doadopcji.pl itd itp :)

Posted

ja go ogłaszam z takim tekstem:

Fundacja S.O.S. Bullterrier poszukuje nowych opiekunów dla młodego, ok. rocznego amstaffa o imieniu Lucky. Pies błąkał się w okolicach Tarczyna. Był skrajnie chudy i wycieńczony. Do tego okazało się, ze ma wywichnięte biodro - prawdopodobnie został mocno pobity. Musiał natychmiast przejść operację amputacji głowy kości udowej. Na szczęście po długiej rehabilitacji nóżka jest już prawie zdrowa - Lakuś jeszcze ją trochę oszczędza, ale już jest niesamowita poprawa. Lucky okazał się być psem niesamowicie aktywnym i wesołym. Uwielbia zabawę i długie spacery. Szukamy dla Luckiego aktywnego opiekuna, który zapewni psu codzienną dawkę ruchu. Lucky jest typowym jedynakiem. Powinien być jedynym zwierzęciem w domu. Jest pozytywnie nastawiony do ludzi, wesoły i kontaktowy. Wobec obcych jest nieco nieufny - potrzebuje chwili na zapoznanie. Zapewne pozostał mu uraz po dawnych czasach, kiedy nie zaznał wiele dobrego od ludzi. Łagodny w stosunku do dzieci, jednak ze względu na swoją żywiołowość raczej nie polecany do małych dzieci. Lucky obecnie przebywa w domu tymczasowym w Warszawie.
W sprawie adopcji prosimy o kontakt: 606877768 lub mail: kasia.lewicka@yahoo.pl

Barkelona, jeszcze raz ogromne dzięki :)

Posted

oki, dzięki za przesłanie tekstu. Postaram się ułozyć coś jutro na tej podstwie i zamieszczę tutaj, żebyś mogła ocenić. Mam pytanko, czy możemy do ogłoszeń wykorzystać fotki z tego wątku? Wiele z nich jest jak dla mnie genialnych, oddaje fajny charakter psiaka. :)

Posted

[quote name='fonia123']ja go ogłaszam z takim tekstem:

Fundacja S.O.S. Bullterrier poszukuje nowych opiekunów dla młodego, ok. rocznego amstaffa o imieniu Lucky. Pies błąkał się w okolicach Tarczyna. Był skrajnie chudy i wycieńczony. Do tego okazało się, ze ma wywichnięte biodro - prawdopodobnie został mocno pobity. Musiał natychmiast przejść operację amputacji głowy kości udowej. Na szczęście po długiej rehabilitacji nóżka jest już prawie zdrowa - Lakuś jeszcze ją trochę oszczędza, ale już jest niesamowita poprawa. Lucky okazał się być psem niesamowicie aktywnym i wesołym. Uwielbia zabawę i długie spacery. Szukamy dla Luckiego aktywnego opiekuna, który zapewni psu codzienną dawkę ruchu. Lucky jest typowym jedynakiem. Powinien być jedynym zwierzęciem w domu. Jest pozytywnie nastawiony do ludzi, wesoły i kontaktowy. Wobec obcych jest nieco nieufny - potrzebuje chwili na zapoznanie. Zapewne pozostał mu uraz po dawnych czasach, kiedy nie zaznał wiele dobrego od ludzi. Łagodny w stosunku do dzieci, jednak ze względu na swoją żywiołowość raczej nie polecany do małych dzieci. Lucky obecnie przebywa w domu tymczasowym w Warszawie.
W sprawie adopcji prosimy o kontakt: 606877768 lub mail: kasia.lewicka@yahoo.pl

Barkelona, jeszcze raz ogromne dzięki :)

proponuję taki tekst :

Lucky to około przepiękny, roczny mix amstaffa lub bullterriera. Ten zjawiskowy psiak sprawia, że trudno odkelić od niego oczy. Psiak jest radosny, pełen energii i chęci do zabawy. Na pierwszy rzut oka nie widać, że psiak przeszedł piekło, zafundowane mu przez człowieka. Znaleziono go, kiedy błąkał się po lesie, skrajnie wychudzony i wycieńczony. Został pobity, przez co trzeba było amputować mu głowę kości udowej. Wydwawało się, że Lucky będzie kaleką, jednak długa rehabilitacja i wysiłek opiekunów zrobiły swoje - psiak jest juz zdrowy, niemal nie ma śladu po dawnym urazie. Obecnie Lucky przebywa w domu tymczasowym. Lucky, choć na począku nieufny do nowych osób, nie traci wiary w człowieka. Jest niezwykle oddany, wspaniale dogaduje się z innymi psami, chociaż ze wzgędu na przymioty swojej rasy lepiej, aby był jedynym psem w domu. Lucky to psiak stworzony dla osób o aktywnym trybie życia. Z tym żywiołowym psiakiem nie można się nudzić. Psiak może mieszkać w domu, gdzie są podrośnięte dzieci. No i najważniejsze, Lucky to jeden z najpiękniejszych przedstawicieli swojej rasy, jakie można zobaczyć. Jego piękne umaszczenie i spojrzenie, które od razu kradnie serca... Do pełnego szczęścia brakuje mu domu stałego, psiak odwdzięczy się dozgonną miłością. Kontakt w sprawie adopcji: 606877768 lub mail: kasia.lewicka@yahoo.pl. Zastrzegamy sobie prawo wizyty przed i poadopcyjnej.

oki, na razie tak, napisz czy tak moze byc, co dodac co zmienic. dziwnie mi brzmi podrośnięte, ale na tą chwilę nie mogłam znaleźć innego słowa. literowki poprawie pozniej. aha, potrzebna informacja czy psiak jest kastrowany, zeby odstarsyc ewentualnych pseudohodowcow.

Posted

super, strasznie mi się podoba ten tekst :)
jedynie zmieniłabym na mixa amstaffa, on z bullterriera absolutnie niczego nie ma, dodałabym, że na tymczasie w Warszawie no i raczej łagodny do psów to on nie jest za bardzo :)
zasadniczo raczej jest agresywny, toleruje tylko mniejsze od siebie pieski, ale też potrafi wyjechać ;)
ale tekst super, wielkie dzięki :)

Posted

psiaki ze zdjęć są od niego mniejsze i starannie wybierane do zabaw z Lakim. Tak na ulicy to raczej obcego psa będzie próbował atakować, niż się z nim bawić. Z Fetą jest od początku, dlatego ją akceptuje, natomiast w domu psiaki są dzielone - jest terytorialny i zazdrosny. Jak siedzi na kanapie i Feta chce podejść, to na nią wyjeżdża (zresztą w druga stronę jest to samo).
Laki jest wykastrowany, zaszczepiony na wściekliznę (nie ma jeszcze wirusówek) i ma chipa.

Posted

tekst po poprawkach...

Lucky to około przepiękny, roczny mix amstaffa. Ten zjawiskowy psiak sprawia, że trudno odkelić od niego oczy. Psiak jest radosny, pełen energii i chęci do zabawy. Na pierwszy rzut oka nie widać, że psiak przeszedł piekło, zafundowane mu przez człowieka. Znaleziono go, kiedy błąkał się po lesie, skrajnie wychudzony i wycieńczony. Został pobity, przez co trzeba było amputować mu głowę kości udowej. Wydwawało się, że Lucky będzie kaleką, jednak długa rehabilitacja i wysiłek opiekunów zrobiły swoje - psiak jest juz zdrowy, niemal nie ma śladu po dawnym urazie. Obecnie Lucky przebywa w domu tymczasowym. Lucky, choć na począku nieufny do nowych osób, nie traci wiary w człowieka. Jest niezwykle oddany człowiekowi, dogaduje się z mniejszymi psami, jednak ze względu na przymioty swojej rasy powinien być jedynym psem w domu. Lucky to psiak stworzony dla osób o aktywnym trybie życia. Z tym żywiołowym psiakiem nie można się nudzić. Psiak może mieszkać w domu, gdzie są podrośnięte dzieci. No i najważniejsze, Lucky to jeden z najpiękniejszych przedstawicieli swojej rasy, jakie można zobaczyć. Jego piękne umaszczenie i spojrzenie, które od razu kradnie serca... Do pełnego szczęścia brakuje mu domu stałego, psiak odwdzięczy się dozgonną miłością. Lucky jest wykastrowany, posiada podstawowe szczepienia oraz ma wszczepionego chipa. Kontakt w sprawie adopcji: 606877768 lub mail: kasia.lewicka@yahoo.pl. Zastrzegamy sobie prawo wizyty przed i poadopcyjnej.

Posted

no i na początek:

http://www.morusek.pl/ogloszenie/79276/Lucky----moze-u-Ciebie-znajdzie-swoje-szczescie-/

http://www.doadopcji.pl/ogloszenie/79276/Lucky----moze-u-Ciebie-znajdzie-swoje-szczescie-/

Fonia, na skrzynce, który jest podany w ogłoszeniu znajdziesz maila z linkiem aktywującym ogłoszenie na portalu e-zwierzak.pl/ Kliknij na niego i daj proszę znać czy jest ok i się ukazało :)

i kolejne :)

http://ogloszenia.e-gratka.info/ogloszenie/96691