caryca26 Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 Alwarko w Polsce i domek...Trudna sprawa... Takie ciężkie przypadki u nas to za granicę trafiały. W Polsce ciężko będzie.Ale też kibicuje mu z całego serca.Bo to jest mały dzielny piecho o wielkim serduchu. Quote
martka1982 Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Goflik bardzo boi się huku wystrzałów, dziś na spacerze radość mieszała się ze strachem, gdy tylko usłyszał dźwięk petardy Quote
martka1982 Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 Trufla nie ma wątku, więc napiszę tutaj, ponieważ wiem MariBar,że sunia zapadła Ci w pamięć dzwoniłam do właścicielki - jest bardzo zadowolona z Trufli, mówi,że to mądra suczka, dużo śpi, ani razu nie załatwiła się w domu - gdy chce wyjść podchodzi do swojej pani a potem prowadzi ją do przedpokoju wciąga dużo jedzonka, na spacerach grzeczna jedyny minus to taki,że szczeka na rowerzystów przesypia ładnie całe noce i nie przychodzi spać do swojej pani tylko śpi w innym pokoju, sama pani mówiła jeszcze,że wszyscy komentują jaka to Trufla ładna a pani dobra,bo wzięła psiaka ze schroniska a poza tym Trufla zrobiła furorę w tej gazecie, bo do tej pory dzwonią do mnie ludzie chętni ją zaadoptować.... Quote
MariBar Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Martka! BARDZO dziekuje ze piszesz o Trufli. Ta malutka naprawde ukradla mi w serce. TAK SIE CIESZE ze znalazla DOM i PANIA. Mam nadzieje ze juz tam zostanie :loveu: Licze dni do odebrania Golfika/Dropsika i juz doczekac sie nie moge. Mam nadzieje ze macie "reke na pulsie" tam w Koninie w sprawie paszportu i odrobaczenia :evil_lol: Marze zeby znalazl sie dom dla Alwarka ktory jest tez moja MILOSCIA. pozdrawiam M Quote
caryca26 Posted December 27, 2011 Author Posted December 27, 2011 Kochan my też marzymy o domu dla Alwarka... Quote
martka1982 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 MariBar u nas w Polsce Alwarek szanse na znalezienie domu ma naprawdę znikome ale może w Twojej nowej ojczyźnie kogoś dla niego wytropisz?;) byłoby cudownie:) Quote
MariBar Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Probuje znalezc jakies strony na FB i kontakty z ludzmi zainteresowanymi adopcja psiakow z zagranicy. Wiem ze sa strony na FB adopcyjne dla kalekich psiakow m.i z Romuni. Ja o nim napewno NIE zapomne i bede probowac co moge. Dobrze ze te p... przepisy sie zmienily i 120 dni zmniejszyli do 21 !!!!!!! To ulatwi ewentualne adopcje. Ja odbieram Golfika/Dropsika ...16.01.12 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TAK SIE CIESZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pamietajcie paszport i odrobaczenie chlopaka ;))) pozdrawiam M Quote
MariBar Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) 14 dni!!!!! Quote
MariBar Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Jednascie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) Quote
martka1982 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 to nam Golfiarz wyfrunie....nawet lokalna gazeta była,żeby pytać gdzie to Golf wybywa, pewnie jutro coś się ukaże w prasie na ten temat Quote
MariBar Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Chlopak z czipem taki komputerowy no i teraz moze w gazecie :bigcool: Ja juz doczekac sie nie moge bo w nastepny PONIEDZIALEK nareszcie razem :painting: A jak sie gazeta nazywa? Quote
martka1982 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 nazwe przesle Ci na pw, bo nie bede im tu robic reklamy, zreszta nie ma czego;) ktos im podał info,że znalazłaś Golfa na stronie schroniska ale to chyba nieprawda nie? pierwszy kontakt miałaś z carycą, bo to w jej ogłoszeniu znalazłaś Golfa czy ja mylę fakty? Quote
MariBar Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 martka! Ja szukalam psa z grupy tzw. niepelnosprawnych. Mam w rodzinie trzylapkowca i wiem ze to ZADNE KALECTWO. Psy radza sobie super. Nasza sunia biega, plywa i wskakuje do lozka ;) bez problemu. Wybilam w wyszukiwarce na internecie haslo: "Trzylapki" i tak weszlam na "Konińskie trzyłapki czekają! Straciły łapę, czy straciły szanse na dom? ". Tam zobaczylam Golfa! KONIEC! To byla milosc od pierwszego wejrzenia! To byl MOJ PIES! On jest poprostu cudny. Strasznie balam sie ze jest juz adoptowany bo przeciez byl oglaszany w wielu miejscach tyle razy. Ale nie on byl ciagle do wziecia!! Za 5 dni zobacze go i zaczynam ....rozpieszczac ;) Poszlam na internetowe wydanie tej gazety ale nic nie znalazlam o schronisku :( pozdrawiam M Quote
martka1982 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 tak mi się właśnie wydawało,że to przekłamanie jest najważniejsze,że prawda jest taka: Golf jedzie do domu! :) Quote
MariBar Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 (edited) martka, to dzieki pracy wolontariuszy zwrocilam uwage na Golfisia :) i to dzieki nim "trafilam" do Konina. Ja nigdy nie bylam przedtem w tym miescie i patrzac na strony schronisk nigdy bym nie spojrzala na Konin. Wroclaw i Warszawa byly miastami "mojego" wyboru ( mam tam rodzine). sciskam M Edited January 12, 2012 by MariBar Quote
caryca26 Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 Cieszę się ,że mam chociaż ,,tyci" udział w tym ,że Golfik będzie miał taki cudowny dom! Quote
MariBar Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Caryca, masz OLBRZYMI udzial bo jestes, ty i inne "dobre duszyczki - wolontariusze", GLOSEM tych schroniskowych sierot!!! :) Quote
MariBar Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Prawie w to nie wierze ale jeszcze tylko 2 ( slownie DWA) dni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) Quote
MariBar Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 :loveu::multi::biggrina::Poland: Pojutrze!!! Quote
MariBar Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Juz w Warszawie. Jutro o 15tej!!!!! ODBIERAM GOLFIKA'!!!!!!!!!!! TAK sie ciesze!!!!!!!!! Najsliczniejszemu psiemuchlopaczkowi ... grozi zacalowanie na smierc!!!! Teraz ALWAREK i MAGMA musza znalezc domki!!! Quote
caryca26 Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 A ja się właśnie popłakałam ze wzruszenia:) Moja radość jest przeogromna! Quote
Karolcia_ko5 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Powodzenia Golfik - oczywiście czekamy na stałe wieści i zdjątka psiaka ;) Quote
Recommended Posts