domagasia Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Chciałabym zapytać, czy możliwe jest uśpienie części miotu? Moja suczka niebawem będzie rodzić. Piesków ma być dużo. Nie będę w stanie zatrzymać wszystkich. Lekarz, u którego byłam, odmówił. Chodzi mi o Lublin. Quote
Atomowka Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Oczywiście,że istnieje. Owszem niektórzy weci nie chcą tego robic ale myślę,że w Olsztynie znajdziesz takiego który to zrobi. Pamiętaj żeby to zrobic od razu po narodzinach maluchów. Z ciekawości co to za sunia? I po co ją rozmnażałaś skoro jej dzieci nie możesz zatrzymac i teraz będziesz zabijała ? Quote
domagasia Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 Pytałam o Lublin, nie Olsztyn. To pierwszy miot mojej 7-letniej suni. Dotychczas nie pozwalała zbliżać się psom do siebie. Tak było przez 7 lat. To wyjątkowy pies. Mąż poszedł po dziecko do szkoły i przywiązał ją do ogrodzenia. Nie mogła biedna uciec. Mam naprawdę trudną sytuację (nie finansową). Czworo dzieci, dużo pracuję. Na pomoc męża nie mogę liczyć w tej kwestii. Quote
Atomowka Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 A Lublin faktycznie Proponuje uśpi wszystkie szczeniaki. po co zostawiać kilka? I jak wybrać któremu dasz szansę na życie a którego potraktujesz igłą? Potem wet przepisze suni coś żeby zatrzymać laktację Znajdzie z necie lecznice wet w Lublinie i podzwoń czy któryś wet podejmie się tego zadania. Swoją droga przywiązywanie psa do ogrodzenie zwłaszcza podczas cieczki to jak widzisz bardzo słaby pomysł Quote
domagasia Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 [quote name='Atomowka'] Swoją droga przywiązywanie psa do ogrodzenie zwłaszcza podczas cieczki to jak widzisz bardzo słaby pomysł[/QUOTE] Jeżeli przeczytasz dokładnie, dowiesz się, że nie mój. Quote
anorektyczna.nerka Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Może zadzwoń na Głęboką i tam zapytaj? Quote
domagasia Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 [quote name='HelloKally']Może zadzwoń na Głęboką i tam zapytaj?[/QUOTE] Tak zrobię. Quote
Atomowka Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 [quote name='domagasia']Jeżeli przeczytasz dokładnie, dowiesz się, że nie mój.[/QUOTE] Widzę,że nie Twój ale mimo wszystko nie rozgrzesza Ciebie to Mam nadzieję,że podejmiesz słuszną decyzję, bezdomnych szczeniaków jest pod dostatkiem i tak Quote
domagasia Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 [quote name='Atomowka']Widzę,że nie Twój ale mimo wszystko nie rozgrzesza Ciebie to Mam nadzieję,że podejmiesz słuszną decyzję, bezdomnych szczeniaków jest pod dostatkiem i tak[/QUOTE] Nie przyszłam tutaj po rozgrzeszenie. Prosiłam o radę, więc daruj sobie moralizatorskie teksty. Czytając Was tutaj trudno podjąć decyzję: każdy ma własne zdanie na ten temat. Rzadko takie jak inni forumowcy. Jedni radzą zostawić, inni ( w tym również Ty ) uśpić cały miot. Lekarz radził zostawić przynajmniej jednego szczeniaka dla dobra suki. Quote
Recommended Posts