Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Awit']Super!!
A to wnusio??[/QUOTE]

to wnusio siostry mojego męża, ja mam tylko jedyną wnusię - Kasię, Oluś nas dzisiaj odwiedził ze swoją babcią
miałam nawet drobny "problem" z wytłumaczeniem Kasi dlaczego Oluś na babcię ( czyli na mnie) mówi "ciocia" a na ciocię mówi babcia - no bo babcia Olka to ciocia Kasi, a babcia Kasi to ciocia Oliviera - tak to śmiesznie udało mi się Kasi wytłumaczyć ;)

Posted

[quote name='Nutusia']Z pewnością pojęła! :)
Mari - powinnaś turnusy kolonijne organizować - to by nam społeczeństwo świadome i zwierzaczkowo wyedukowane wyrosło na medal![/QUOTE]

O, to dobry pomysł ! Moze nie tyle turnusy, co wycieczki edukacyjne, w czasie których, poznałyby smutną historię ich życia i
nauczyły się podstawowej rzeczy, że zwierze, to nie rzecz i też czuje.
Jestem za !!!

Posted

[quote name='Havanka']O, to dobry pomysł ! Moze nie tyle turnusy, co wycieczki edukacyjne, w czasie których, poznałyby smutną historię ich życia i
nauczyły się podstawowej rzeczy, że zwierze, to nie rzecz i też czuje.
Jestem za !!![/QUOTE]

a wiecie, że ja tak "kombinuję" właśnie ;)
pracuje w domu kultury, w sierpniu mamy zajęcia zorganizowane dla dzieci - bardzo różnorodne...
i właśnie sobie pomyślałam o takim spotkaniu ze zwierzakami - za wyjątkiem Tiary i Róży to wszystkie byłyby szczęśliwe mogąc się z dziećmi spotkać i pobawić.....
pogadam z szefową, jak z urlopu wróci :)

dzisiaj kotek Węgielek miał pobrana krew na morfologię z rozmazem - wynik w poniedziałek

zabrałam też dzisiaj Puszka, bo niepokoją mnie prześwity sierści i jego tusza, chciałam, żeby zobaczyła to wetka
niby niczego drastycznego nie znalazła - objawy mogą być związane z niedoczynnością tarczycy, ale nie muszą, może to być też wynik wieku Pusia

ale omal nie zasłabłam, jak zobaczyłam wynik, jaki się na wadze wyświetlił : 12,6kg !!!!
w kwietniu ważył 10,8kg i już był "puszysty"
w poniedziałek pobieramy Pusiowi krew na badania tarczycowe

Posted

Wiedziałam, ze te wycieczki edukacyjne są do zrealizowania ! bardzo sie cieszę !

Wizualnie Puszek moze nie wyglądać na chorego, dlatego dobrze, ze będzie miał te badania. Oby nic złego nie wykazały.

Posted

Swietny pomysl z edukacja dzieci. Niektore nie maja na ten temat zadnej wiedzy a nawet boja sie pieskow. Marysia przyprowadzi cala swoja gromadke i bedzie wilka radosc dla dzieciakow :) :) :)

Posted

[quote name='Ingrid44']Swietny pomysl z edukacja dzieci. Niektore nie maja na ten temat zadnej wiedzy a nawet boja sie pieskow. Marysia przyprowadzi cala swoja gromadke i bedzie wilka radosc dla dzieciakow :) :) :)[/QUOTE]

myślę, że w sierpniu uda się to zorganizować, w przyszłym tygodniu szefowa wraca z urlopu, to z nią pogadam

Pusio krew ma pobraną, kurier zabrał do stolicy i czekamy na wyniki...
kotek troszkę lepiej, morfologia nawet dość dobra, apetyt mu powoli wraca, wciąż jest na antybiotykach

zrobiłam dziś fotkę Tiarusi na fotelu - w objęciach Kasi, ale nie mam już dzisiaj siły, jutro wrzucę, bo słodki widok i niezwykły dla Tiaruśki

Posted

[quote name='Ingrid44']To niesamowite ze Tiarusia dala sobie zrobic zdjecie. Pamietam ze ona bardzo tego nie lubi. Pewnie z Kasienka czula sie bezpiecznie :)

fotka zrobiona komórką, Tiara zdążyła się nawet już lekko wystraszyć, ale nie tak, jak na widok aparatu - no i w objęciach Kasi może mniej się nie bała, za to na pewno możliwość ucieczki miała ograniczoną ;)

a oto poduchowa wersja Łatusia :)
już sobie przypomniał, że miejsce psa jest na łóżku ;)

Łatuś leży, ja ze smutkiem patrzę, że on taki słaby..... ale wystarczy widok transportera z Węgielkiem - Łatek zachowuje się, jak rozbrykany szczeniak ;)

Łatuś w szeleczkach, bo obaj teraz razem do wetki jeżdżą

Posted

kotek Węgielek niestety chory, to znaczy już je, morfologia ok, ale test wykazuje infekcje dróg moczowych, pomimo ciągłego brania antybiotyku i sterydu kolor testu się nie zmienia
będziemy robić posiew moczu, tylko wetka szuka sposobu, jak ten mocz "zdobyć" do badania

wprawdzie do obecności tylu piesków przywykł i nie straszne mu one, ale od kiedy jest chory, zamykam "jego" drzwi, żeby jednak miał ciszę i spokój, bo "lubliniaki" niestety dokuczaja mu trochę i to cała trójka!

kolejna anegdota domowa:
wczoraj wysiadam z samochodu, do płotu podchodzi mężczyzna i pyta: "węgielek? węgielek?"
"jak on wyszedł na podwórko?!" - myślę przerażona, rozglądam się na prawo i lewo, zaglądam pod samochody, spoglądam na pana, gdzie on tego Węgielka widzi....
"węgielek sprzedaję - kupi pani?" - pada kolejne pytanie, a ja "nie, dziękuję" i zaczęłam się śmiać z siebie....
chyba sobie pan pomyślał, że coś ze mną nie tak..... ;)

Posted (edited)

[quote name='mari23']
wczoraj wysiadam z samochodu, do płotu podchodzi mężczyzna i pyta: "węgielek? węgielek?"
"jak on wyszedł na podwórko?!" - myślę przerażona, rozglądam się na prawo i lewo, zaglądam pod samochody, spoglądam na pana, gdzie on tego Węgielka widzi....
"węgielek sprzedaję - kupi pani?" - pada kolejne pytanie, a ja "nie, dziękuję" i zaczęłam się śmiać z siebie....
chyba sobie pan pomyślał, że coś ze mną nie tak..... ;)[/QUOTE]:D padłam :D

Edited by Nikaragua
Posted

To było świetne...znakomite można opowiedzieć jako kawał ;-) :evil_lol:
A tak w ogóle zdrowia dla Węgielka :-)
Mizianka dla zwierzaków pozdrowienia dla Ludzi i specjalny buziak dla Kasi :loveu:

Posted

dzisiaj minęło dokładnie pół roku, jak muszę żyć bez ukochanego Kilerka.....

testament wypełniłam potrójnie......
ból też chyba potrójnie wzrósł przez 6 ostatnich miesięcy.....

wszyscy w domu go kochali....

Posted

Kilerek wciąż żyje, tylko inaczej, tak jak pozostałe psiaczki, które odeszły tam, na drugą stronę Tęczowego Mostu. Zawsze będziemy o nich pamiętać.

Posted

Już pół roku?.... Niewiarygodnie ten czas ucieka... Też uważam, że wszystkie psiaczki, które poszły na drugą stronę, wciąż żyją w kolejnych, które trafiają do naszych domów.

Posted

mari23 napisał(a):

Maja
  • 26.07.2001:-(:-(:-(:-(:-(:-(
    nie mogłam jej tu nie dodać.... żyła tylko 8 lat, zabrał ją nowotwór, choć po operacji na rok wróciła do zdrowia...
    to nie ja ją przygarnęłam z ulicy - przyniósł ją jako szczeniaczka mój 9-letni wówczas syn Krzysztof, oczywiście właściciela nie udało się odnaleźć i tak została z nami Majeczka ukochana, .....towarzyszyła nam wszędzie - to zdjęcie z wycieczki pt. "Dziewięćsił bezłodygowy - roślina chroniona.... przez Majusię "

• dzisiaj minęło 11 lat.....to był dzień imienin mojej córki - cały dzień leżała płacząc, nie jadła nic...

"imieninowy pech" dopadł ją znów dzisiaj - tym razem ucierpiał jej kręgosłup i auto - jechała rano do pracy, jakiś kierowca nie zauważył jadącego główną trasą samochodu i włączając sie do ruchu wjechał w bok.....gdyby uderzył w przednie drzwi...... na szczęście trafił w słupek i tylne drzwi.....

Posted

Havanka napisał(a):
    To musiał być straszny dzień:shake:...

Ingrid44 napisał(a):
    Co za koszmarny dzien . Majeczka byla przesliczna .

dzień tak koszmarny, że dzisiaj fizycznie i psychicznie jestem chyba w gorszym stanie od moich piesiów-starowinków...

a Majeczka była nie tylko śliczna.... to było wyjątkowe stworzenie - o cudownym charakterze - kochali ja nawet tacy, którzy " z zasady psów nie lubią"

Posted (edited)

Nutusia napisał(a):
    Tak dalej być nie może! :) Trzeba jakoś ten dzień... odczarować! ;)
    Może imię zmienić albo... obchodzić te, drugiego imienia :)

drugie imię Ania ma z daty urodzin, więc byłaby tylko jedna uroczystość w roku ;)
    ale może już więcej nie będzie takich złych wydarzeń.....oby!

pieski ciężko znoszą upały, ale ja chyba jeszcze gorzej :(

w sobotę jakaś..... baba ( niech tylko tak będzie, choc gorsze słowo mi sie tu cisnęło) rozdawała na naszym placu targowym szczeniaczki zaledwie 4-tygodniowe... jak ja "kocham" takich ludzi..... tłumaczenia odbijają się, jak groch od ściany :(

Edited by mari23
    http://www.dogomania.pl/forum/editpost.php?p=19438722&do=editpost
    Posted

[quote name='mari23']drugie imię Ania ma z daty urodzin, więc byłaby tylko jedna uroczystość w roku ;)
    ale może już więcej nie będzie takich złych wydarzeń.....oby!

pieski ciężko znoszą upały, ale ja chyba jeszcze gorzej :(

w sobotę jakaś..... baba ( niech tylko tak będzie, choc gorsze słowo mi sie tu cisnęło) rozdawała na naszym placu targowym szczeniaczki zaledwie 4-tygodniowe... jak ja "kocham" takich ludzi..... tłumaczenia odbijają się, jak groch od ściany :(
    Bardzo łagodne określenie dla tej ......
    Chciałabym dożyć takich czasów, kiedy to człowiek będzie zabiegał o psa, a nie odwrotnie. Chciałabym, aby adopcja psa, była przywilejem i każdy kto chciałby mieć czworonoga, musiałby spełnić określone kryteria... Ech, to tylko takie moje marzenia.