paula_t Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Przepraszam za pisanie nie na temat, ale potrzebujemy pomocy:-( http://www.dogomania.pl/forum/threads/226652-Maniek-wykrzywiona-%C5%82apka-dziura-na-ciele-i-w-sercu-i-jedno-marzenie-by-godnie-%C5%BCy%C4%87 Quote
mari23 Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 [quote name='Kava']jak tam psiaczki Maryniu? co u Pusia?[/QUOTE] Pusio miewa sie doskonale, "jego królewska szerokość" radośnie bawi się z Misiem, albo z Kasieńką - od czego on tak tyje???? jest w ciągłym ruchu przecież.... słodziak kochany taki, że zauroczył wszystkich niestety wciąż czasem dokucza kotkowi ( przy aktywnej pomocy Majeczki ) i nie znosi Dropsika..... tego slepego malca akceptują wszystkie psiaki.... Puszek nie :( a dzisiaj do łez się uśmiałam z niezwykle odważnej Tiarci: Pusia lubi sie w nią wtulać i często razem leżą, ale to tylko wtedy,kiedy Pusieńka do Tiarci się przyłączy, bo jeśli kolejność jest odwrotna, Tiara leży obok na podłodze patrząc na mnie prosząco w stylu "no, powiedz jej coś" ;-) dzisiaj musiałam dość długo nie zauważać tego jej błagalnego spojrzenia, bo zajęta segregatorem z dokumentami nagle poczułam łapkę Tiary na swoim kolanie, drapiąc mnie spoglądała raz na mnie, raz na pontonik, gdzie się Pusia położyła..... Pusia - starusia nieco niedosłyszy, więc po kilku bezskutecznych wołaniach w końcu przeniosłam Pusieńkę na mniejszy pontonik obok, a Tiarcia natychmiast zajęła swoje miejsce Tiarcia jest coraz bardziej kontaktowa, wspólpracy odmawia jedynie przy połykaniu Cyclosporyny :-( Quote
agatamakowska6@wp.pl Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 mari to jest piękne aż się poryczałam Quote
terierfanka Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 to powinno wisieć w lecznicach i przy psich cmentarzach, też się poryczałam Quote
mari23 Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 [quote name='terierfanka']to powinno wisieć w lecznicach i przy psich cmentarzach, też się poryczałam[/QUOTE] już wydrukowałam dla moich wetów.... i dla pewnej znajomej.... Quote
Nutusia Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Też sobie pozwolę skopiować... BEZCENNE! Bo jakiż ogromny egoizm przez człowieka przemawia, gdy mówi "jeszcze nie jestem gotowy na kolejnego psa", "już nigdy więcej nie wezmę psa, bo za bardzo boli rozstanie z nim"... Jestem głęboko przekonana, że każdy pies, który biegnie za TM bardzo by sobie życzył, by jego miejsce zajął kolejny "szczęściarz"... Quote
Marinka Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Kopiuję TESTAMENT , drukuję i rozwieszam !!! Może trafi do czyjegoś serca!!! Quote
mari23 Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 [quote name='Marinka']Kopiuję TESTAMENT , drukuję i rozwieszam !!! Może trafi do czyjegoś serca!!! ja zrobiłam dokładnie to samo... zobaczcie Dropsika w jego letnim "apartamencie" ( wczoraj zagrzmiało i jakimś cudem uciekł stamtad pod drzwi..... boi się burzy biedaczek, za to kocha Kasię :) i ogłaszam konkurs: ile psiaków siedzi z Kasią pod stołem w kuchni? :) Quote
Beata Jolanta Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Witam, Znalazłam to dziś na wp.pl i wklejam Proszę moderatorów o założenie wątku w odpowiednim miejscu. jestem z Miau.pl i nie potrafię poruszać się na teym forum. ~xx [pół godziny temu] PILNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sytuacja jest tragiczna. Zapadła decyzja o likwidacji schroniska w Józefowie, 600 psów i 30 kotów ma być UŚPIONYCH! Błagam was rozpowszechniajcie te wiadomość. Może ktoś wziąłby na dom tymczasowy jakiegoś zwierzaka. Bedziemy tez zbierać karmę, pieniądze na hoteliki, by choć troche ich uratować Artur Starosz nr tel. 668249268 Ula Kurek 880822051 Błagam Cię rozsyłaj . Dla Ciebie to tylko skopiowanie tej wiadomosci ale dla tych biednych zwierzat to szansa na dalsze i lepsze zycie. Quote
Kava Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 [quote name='mari23']ja zrobiłam dokładnie to samo... zobaczcie Dropsika w jego letnim "apartamencie" ( wczoraj zagrzmiało i jakimś cudem uciekł stamtad pod drzwi..... boi się burzy biedaczek, za to kocha Kasię :) i ogłaszam konkurs: ile psiaków siedzi z Kasią pod stołem w kuchni? :) a ja stawiam dla zwyciezcy jako glowna nagrode : NIESPODZIANKE cudne te zdjatka... Maryniu Quote
Nutusia Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Moja odpowiedź brzmi: DUŻO! :) Uwaga - z Józefowem to jest ściema!!! Nie zastosowali się do zaleceń po kontroli z września 2011 i teraz chcą wyciągnąć od ludzi kasę - wcale nie na psy!!!! Sam pomysł z hotelem dla 600 psów jest co najmniej... dziwny. Poza tym, gdyby rzeczywiście 600 psów miało być uśpionych (co nie jest zgodne z prawem), to zainteresowałyby się tym tematem również media (a już TVN na pewno!). Quote
Kava Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Nutusia napisał(a):Moja odpowiedź brzmi: DUŻO! :) Uwaga - z Józefowem to jest ściema!!! Nie zastosowali się do zaleceń po kontroli z września 2011 i teraz chcą wyciągnąć od ludzi kasę - wcale nie na psy!!!! Sam pomysł z hotelem dla 600 psów jest co najmniej... dziwny. Poza tym, gdyby rzeczywiście 600 psów miało być uśpionych (co nie jest zgodne z prawem), to zainteresowałyby się tym tematem również media (a już TVN na pewno!). jestem absolutnie tego samego zdania... tego typu niewypalowe wiesci byly juz nie raz rozpowszechniane... w odniesieniu do Korabiewic i innych.... Quote
mari23 Posted May 29, 2012 Author Posted May 29, 2012 mari23 napisał(a): i ogłaszam konkurs: ile psiaków siedzi z Kasią pod stołem w kuchni? :) na zdjęciu piesków 5, od lewej: Misiek, Tiara, Pusia, Maja, Puszek ( obok Puszka jest jeszcze Miłeczka, ale się w kadrze nie zmieściła, choć malutka ;)) Pusia - to "coś" ciemnorude koło głowy Kasi, pomiędzy Tiarą i Majką ;)) za to nie mam pojęcia, kto na tym krześle siedzi.....:evil_lol: Quote
Marinka Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 A ja właśnie chciałam się popisać spostrzegawczością ....i nie zdążyłam :( Quote
Iljova Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Marysiu a jest jakiś psiak u Ciebie który nie kochałby Kasi. Napewno nie ją wszystkie zwierzątka kochają :-)a ona odwzajemnia te uczucia :) Quote
mari23 Posted May 30, 2012 Author Posted May 30, 2012 Marinka napisał(a):A ja właśnie chciałam się popisać spostrzegawczością ....i nie zdążyłam :( od 23.05. nikt tu nie zagladał, więc myślałam, że nie ma chętnych do konkursu.... Iljova napisał(a):Marysiu a jest jakiś psiak u Ciebie który nie kochałby Kasi. Napewno nie ją wszystkie zwierzątka kochają :-)a ona odwzajemnia te uczucia :) one czują jej miłość i ufność - nawet Tiara tak bardzo lękliwa - a do Kasi podchodzi po czułości:loveu: Quote
Nutusia Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Bo tylko wtedy miłość ma sens, gdy zaangażowane są obie "strony" ;) Quote
Iljova Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 (edited) [quote name='mari23'] one czują jej miłość i ufność - nawet Tiara tak bardzo lękliwa - a do Kasi podchodzi po czułości:loveu: No właśnie rośnie na wspaniałego człowieka :-) to wzbudza radość i wzruszenie :-) Ucałuj Kasię ode mnie ... ma wielkie serduszko choć jeszcze jest małym dzieckiem :-) A to dla Kasi: ***** Edited May 30, 2012 by Iljova Quote
mari23 Posted May 30, 2012 Author Posted May 30, 2012 [quote name='Iljova']No właśnie rośnie na wspaniałego człowieka :-) to wzbudza radość i wzruszenie :-) Ucałuj Kasię ode mnie ... ma wielkie serduszko choć jeszcze jest małym dzieckiem :-) A to dla Kasi: ***** Dziękuję !!!!!!!!!!!! ależ się Kasiunia ucieszy! Quote
mari23 Posted May 30, 2012 Author Posted May 30, 2012 Nikaragua napisał(a):Śliczna Kasieńka z obrazka jak z bajki. bajkowe cudo to zrobiła utalentowana Iljova :) oryginał jest w poście 1060 :) Quote
Iljova Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Cudo to jest Kasia żeby większość dzieci była taka dla zwierzaczków :) Quote
Recommended Posts