Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ilona- wielkie dzięki!!!
Marysiu --nie chodzisz prostymi ścieżkami dlatego tak ci czasem ciężko, bo czujesz cierpienie innych a to najwyższa forma współczucia

bardzo , bardzo jesteś kochana przez nas wszystkich i niezwykła

widzę że nie ma tu wszystkich twoich psiaków --ten czarny np. co pani z synem go mają , były też inne szczeniaczki , Budyń, Apacz, resztę sobie przypomnę

najważniejsze że jesteś

Posted

tak myślę czy ten film dla mari nie powinien jeśli to możliwe być zamieszczony na stronie stowarzyszenia które żeby ratować zzwierzęta Marysia z nami stworzyła ?

Posted

czerda napisał(a):
tak myślę czy ten film dla mari nie powinien jeśli to możliwe być zamieszczony na stronie stowarzyszenia które żeby ratować zzwierzęta Marysia z nami stworzyła ?

Zdecydowanie popieram !!!

Posted

Cudny filmik... Wspomnienia wracają,,, styczeń, końcówka grudnia i siedem szczeniąt w tym Mikuś i Mimi, potem Kiler,.. dramat :(

Marysiu, może i z pozoru jesteś zwykłą osobą, ale jesteś najbardziej "ludzką" i uczciwą osobą jaką "spotkałam".
----------------

zajrzycie w bazarek z mojego bannerka?

Posted

czerda napisał(a):

Havanka napisał(a):
Zdecydowanie popieram !!!

nie! proszę, nie!!!!

Posted (edited)

[quote name='czerda']Ilona- wielkie dzięki!!!
Marysiu --nie chodzisz prostymi ścieżkami dlatego tak ci czasem ciężko, bo czujesz cierpienie innych a to najwyższa forma współczucia

bardzo , bardzo jesteś kochana przez nas wszystkich i niezwykła

widzę że nie ma tu wszystkich twoich psiaków --ten czarny np. co pani z synem go mają , były też inne szczeniaczki , Budyń, Apacz, resztę sobie przypomnę

najważniejsze że jesteś

ten czarny to szkielet Diego, co 2 tygodnie na powrót pana czekał, była też Misia-Gafa ( teraz Sonda), Mały(teraz Oskar),nieduży Roki, Gracja z bezwładnym ogonem, czarna maleńka Lusia i sporo innych szczeniaków ( w tym 2 razy po 2 podrzucone w odstępie pół roku, prawdopodobnie od tej samej suki),
biały terier Albin, czarniutka Kropka co 2 dni pod płotem leżała, szczeniak z bagna, którego losu nie znamy, nawet Greta przed operacją, ciężko chory bokser, którego odwiozłam do Kalisza, czarna sunia z lasu,kochany Szariczek, amstafka Nora i ostatnio ta młodziutka amstafeczka z baraku..... pewnie jeszcze parę, których w tej chwili nie pamiętam...mam mnóstwo zdjęć tych cudownych i jakże skrzywdzonych stworzeń...ileż wspomnień.....

a "wieści z frontu" zaniedbuję::oops:

Róża..... oj, "ciężki orzech do zgryzienia", wciąz ma jakieś napady paniki i szybkiego piszczenio-oddechu, załatwia się w domu natychmiast po powrocie z podwórka, zrobiła juz 3 dziury w płocie i lubi uciekać, by sobie pobiegać po ulicy ( wraca do mnie), bardzo kocha Łatusia ( nie może być inaczej), ale i od niego po pewnym czasie ucieka sobie, nawet czxasem sama tam wskakuje górą....
to chyba najtrudniejszy przypadek, jaki do mnie trafił :(

a kurdupelek.... no cóż, pracowicie kończy prace dekoratorskie, opracowuje już wykładzinę w okolicach połowy, a ileż ma siły w tych ząbkach - ciągnie ją pomimo,iż stoi tam kilka worków z karmą..... wczoraj dostał biegunki ( wykładzina mu raczej nie zaszkodziła ;)), chyba po sobotnim szczepieniu, albo któryś smaczek-gryzaczek mu nie podpasował, dzisiaj już dobrze, koopka normalna

P.s. Właśnie wypisując w pracy czek spojrzałam w kalendarz.... dzisiaj są imieniny Róży ! ;)

Edited by mari23
Posted (edited)

[quote name='Patmol']czyli wszystkiego najlepszego

o imieninach Róży pisałam w pracy, a kiedy do domu wróciłam..... chyba jakaś niezła imprezka była, bo fotel przewrócony i doniczki na podłodze.....chyba tym razem z fotela solenizantka skakała na okno...
zgłosiłam ja do konkursu "mam psialent", ale skoro o talentach mowa:
http://muzyka.wp.pl/gid,652875,title,Co-pies-potrafi-zrobic-z-pianinem,galeria.html

warto zobaczyć, na poprawę nastroju :)

Edited by mari23
Posted (edited)

[quote name='mari23']o imieninach Róży pisałam w pracy, a kiedy do domu wróciłam..... chyba jakaś niezła imprezka była, bo fotel przewrócony i doniczki na podłodze.....chyba tym razem z fotela solenizantka skakała na okno...
zgłosiłam ja do konkursu "mam psialent", ale skoro o talentach mowa:
http://muzyka.wp.pl/gid,652875,title,Co-pies-potrafi-zrobic-z-pianinem,galeria.html

warto zobaczyć, na poprawę nastroju :)

a skoro o imprezowaniu mowa.... ;):cool3:
:calus::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:
wszystkim cioteczkom "dniu babskiego święta" składam życzenia wierszykiem, który dostałam:

Zero mycia, zero prania,
zero szycia, gotowania!
Dziś Dzień Kobiet, drogie Panie,
Tysiąc kwiatków niech dostanie
każda, jutro: do roboty!
Resztę dni świętują... chłopy ;)

a do mnie dzisiaj jeden chłopak zawitał - śliczny Puszek - sierotka, któremu pani umarła

właśnie sobie przypomniałam, jak latem trafiły do mnie dwie małe sunie, którym pan umarł - u mnie Alfa i Beta, obecnie mają imiona: Igła i Nitka ;) a mieszkają tuż pod Jelenią Górą :)

Edited by mari23
Posted

Przepraszam za offa.

PIlnie poszukujemy domowego DT dla staruszka Juranda z Uciechowa.Nie moze zostac tam gdzie jest ,bo okazalo sie ze to straszne miejsce. Jesli ktos cos wie to blagam o wiadomosc na PW . Z gory Dziekuje.

Posted

Dodałam na wątku Kilerka

• dodaję i tutaj. Potwierdź proszę również na wątku Kilunia.

Zakończyła się IV edycja bazarku dla pięciu psiaków :smile:
    Zebrałyśmy 271,45 złotych :smile: Raniasek :loveu: dorzuciła od siebie 28,55 złotych :smile:co dało nam łączną kwotę 300 złotych :smile:
    Kwota 300 złotych dzielona na pięć ogonków daje nam 60 złotych dla każdego ogonka :smile:
    I tak:
    Kiluś
  • pozostawił w spadku Różyczce 60 złotych :smile:

Marysiu proszę potwierdź tutaj i na bazarku:
    http://www.dogomania.pl/threads/221519-Rozliczamy!-IV-Edycja-dla-Pa%C5%84-Pan%C3%B3w-i-Dzieci!-Dla-5-psiak%C3%B3w!-ROZLICZAMY!
  • Posted

[quote name='Marinka']Dodałam na wątku Kilerka

• dodaję i tutaj. Potwierdź proszę również na wątku Kilunia.

Zakończyła się IV edycja bazarku dla pięciu psiaków :smile:
    Zebrałyśmy 271,45 złotych :smile: Raniasek :loveu: dorzuciła od siebie 28,55 złotych :smile:co dało nam łączną kwotę 300 złotych :smile:
    Kwota 300 złotych dzielona na pięć ogonków daje nam 60 złotych dla każdego ogonka :smile:
    I tak:
    Kiluś
  • pozostawił w spadku Różyczce 60 złotych :smile:

Marysiu proszę potwierdź tutaj i na bazarku:
    http://www.dogomania.pl/threads/221519-Rozliczamy!-IV-Edycja-dla-Pa%C5%84-Pan%C3%B3w-i-Dzieci!-Dla-5-psiak%C3%B3w!-ROZLICZAMY!

• potwierdzam, wpłynęło 300 zł, z tego dla Różyczki 60 zł

za leczenie i wirusówki Róży zapłacone było 90 zł, druga faktura - za sterylizacje i szczepienie p.wściekliźnie była zapłacona przez gminę, tak więc zwrócą się częściowo koszty i będzie na kolejne potrzeby ( chyba musi dostać jednak leki uspokajające - rozmawiałam ze szkoleniowcem i tak doradza)

dzisiaj skapitulowałam - zapięłam Różę na łańcuch u Łatka i dopóki czegoś nie wymyślę - musi tam chyba zostać:-(:-(:-(
    ona po prostu ucieka na ulicę, kiedy tylko chce, rozwaliła siatkę u dołu od strony ulicy ( 3 dziury zrobiła), od Łatka wyskakuje grą ( ogrodzenie sztywniejsze tam jest)
    dzisiaj na moich oczach wypadła ze strasznym jazgotem na jezdnie za dwoma wiecznie wałęsającymi się psami ( duże dwa wieczne łaziki, mają "właściciela"), niewiele brakło, by ją dwa samochody potrąciły :(
    wróciła na podwórko,ale nie chciała ani do domu wejść, ani do Łatkowego wybiegu.... długo trwało, zanim ją złapałam ( czemu ona do mnie podchodzi i nagle odskakuje - przecież ja nawet głosu na nią nigdy nie podniosłam, a cóż dopiero ręki)

ona ma jakieś dziwne nagłe napady paniki, bez powodu właściwie

wczoraj miałaby wspaniały dom - spokojny, na wsi, bardzo się ludziom spodobała, nawet podeszła do pogłaskania, ale za chwilę - zaczęła biegać w kółko w panice..... zrezygnowali....
    pojechałam więc z nimi do innej biedy i wzięli pieska po zmarłym samotnym panu

a po Różę chyba jednak zaraz pójdę..... żal mi jej:-(