Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Havanka']To dobrze, ze pomoc przyszła w porę ![/QUOTE]

chyba będzie dobrze - nic się nie dzieje, co by wskazywało na jakieś krwotoczne problemy....
tylko apetyt trochę słaby ( a miała wilczy)

w dniu dzisiejszym nie mogę nie zapytać - czy był u Was ten Jegomość w czerwonej czapce?:x-mas:

u mnie wprawdzie nie był, wczoraj dostałam aż 3 paczki z prezentami, ale to za pośrednictwem Poczty Polskiej, nie sań z reniferami, no i z dogomanii to przesyłeczki były....

ale pewna malutka dziewczynka, czyli moja 2,5 letnia Kasia wstała rano i na widok ustawionych przy jej łóżku prezentów ( w tym wielkiej lalki 73-cm) zawołała: "Boze, jaka ja byłam gzecna!"
popłakałam się ze śmiechu po prostu

Posted

[quote name='mari23']chyba będzie dobrze - nic się nie dzieje, co by wskazywało na jakieś krwotoczne problemy....
tylko apetyt trochę słaby ( a miała wilczy)

w dniu dzisiejszym nie mogę nie zapytać - czy był u Was ten Jegomość w czerwonej czapce?:x-mas:

u mnie wprawdzie nie był, wczoraj dostałam aż 3 paczki z prezentami, ale to za pośrednictwem Poczty Polskiej, nie sań z reniferami, no i z dogomanii to przesyłeczki były....

ale pewna malutka dziewczynka, czyli moja 2,5 letnia Kasia wstała rano i na widok ustawionych przy jej łóżku prezentów ( w tym wielkiej lalki 73-cm) zawołała: "Boze, jaka ja byłam gzecna!"
popłakałam się ze śmiechu po prostu

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: i miała rację !!!!

Posted

[quote name='Nikaragua']cudnie :)
tez byłam grzeczna , bo dostałam prezencik pod łózko :)

no, proszę ! warto było być grzeczną dziewczynką !!!

a ja dopiero odpoczywam po "mikołajkowych" przygodach, bo oprócz tego Mikołaja, co to w nocy przez kominek wlazł i lalę wielką zostawił to Kasia jeszcze była na imprezie mikołajkowej dla dzieci, a jak ją odwiozłam do domu - tam czekał trzeci ( przebrania nie tylko Kasia się przestraszyła, ja też;) )... pomimo łez, kiedy padło pytanie " kto lubi bajkę "Hello, Kitty" Kasia przełykając łezki powiedziała "ja!"... i znow śmiali się wszyscy.... i znów prezenty dla Kasi.... widać potrójnie "gzecna" Kasia była ;)

Kasia wreszcie zasnęła, a ja mogłam zrobić allegro kolejnej bidulce:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1981805364

Posted

niestety mam kolejny problem i kolejną prośbę do kochanej Havanki o ogłoszenia dla amstafeczki...
czekałam dzisiaj na obiecany przyjazd po nią, a doczekałam się telefonu, że jednak nie przyjadą, rozmyślili się.... pan pracę stracił i w związku z tym suni nie wezmą

odnowiłam więc jej allegro

http://allegro.pl/polroczna-suczka-w-typie-amstafa-szuka-domu-i1991482112.html

jestem załamana, bo mamy tu dwie sunie na ulicy, mniejsza dosłownie na ulicy, większa, owczarkowata czeka na dworcu - zapewne na powrót pana...
próbowała ją przez tydzień przygarnąć pewna dobra dusza z mojej rodziny, przyprowadzała, oswajała,ale sunia kilkakrotnie uciekała ( pomimo ogrodzenia) wracając w to samo miejsce - na dworzec....w piątek znów uciekła, a pan domu pod nieobecność pani pojechał do legnickiego schroniska i przywiózł inną sunię.... tamta zostanie więc na dworcu :(

jedną z tych suń planowałam dzisiaj zabrać na miejsce amstafki.... niestety :(
a sama amstafka nieświadoma niczego radośnie wita wszystkich, jest niezwykle przyjazna i radosna...
ze zdrowiem też dobrze, choć kolor koopy świadczył przez kilka dni i rozpadzie krwinek.... ale nic jej nie dolega, nawet apetyt odzyskała i znów ma wilczy

Posted

Patmol napisał(a):
cieszę się, że wzięli jedną sunie ze schroniska w Legnicy
oby z nią się ułożyło
wiesz którą wzięli (jak wygląda?)

sunia dośc duża, w typie owczarka chyba ( tak z opisu bratanka)
powiedzieli w schronisku, że domowa, oddana z powodu wyjazdu za granicę
sunia wciąż chodzi za panem domu

ich poprzednia sunieczka też przygarnieta ( znaleziona w rowie ze szczeniaczkiem) dożyła późnej starości,
to naprawdę dobry dom, dobrzy ludzie, może nie tak "zwariowani" jak ja, ale kochają zwierzęta i nie skrzywdzą nigdy

szczerze - to i ja się cieszę, że z Legnicy wziął tą sunię.... choć żal mi tej na dworcu.... ale i jej pomożemy!

Havanka napisał(a):
Szkoda, ze nici z adopcji. Dobrze, ze nie usunęłam jej ogłoszeń. Jednak postaram sie zrobić nowe ogłoszenia z nowym tekstem tam, gdzie się da wymienić. Na początek Tablica:http://tablica.pl/oferta/kilkumiesieczna-sunia-w-typie-amstafa-czeka-na-dobry-dom-IDyPxN.html.
Wieczorem reszta.

Dziękuję, Havaneczko kochana moja !!!
telefon może być w ogłoszeniach już tylko mój, sunia jest u mnie przecież

Posted

[quote name='_ogonek_']mari, zgubiłam wątek Depiego...
Podrzuć mi jeszcze raz :oops:

już podałam na PW... i dziękuję !!!

a wszystkie zaprzyjaźnione cioteczki startujący w konkursie pięknych paskud dogo Ślepek ( nr 9) prosi o głosy, bo sromotnie przegrywa :evil_lol:
głosując można pomóc psiakom, można też zamówić kalendarz z paskudami :cool3:

http://www.dogomania.pl/threads/217152-Wybieramy-Miss-i-MIstera-Paskud-DOGO-2011!!!!?p=18207544#post18207544

Havanko - Ślepcio Ci bardzo dziękuje!!!:Rose::Rose::Rose:

Posted

Marinka napisał(a):
Zaraz zagłosuję :), choć portfel jak zwykle nie teges :(, ale co tam

Marinko !
jeden wystarczył głos, tak symbolicznie....dziękuję w imieniu Ślepcia:Rose::Rose::Rose:

Posted

Havanka napisał(a):
Marysiu. Ślepek jest uroczy. Jego minka powaliła mnie, choć nie powinnam sie z tego śmiać.

ależ Ślepek jest bardzo śmieszny! bardzo!
to takie skrzyżowanie jamnika z foczką ;)
ślepy, nieporadny, a pędzi przed siebie niczym czołg, taranując inne psy i domowe sprzęty napotkane po drodze...
przed rokiem wlazł mi w półkę na buty ( pomiędzy szczebelki górne i dolne) i oczywiście nie cofnął się, lecz prąc naprzód rozłamał półkę od środka, zanim zdążyłam pozbierać szczebelki ( to taka z Ikei była, składana) obsikał choinkę drapiąc energicznie łapkami w tył i zanim zdążyłam złapać puszczona smycz - przywalił głową w ławostół...

kiedy do mnie trafił - nie dawał się dotknąć, reagował agresją, teraz to pieszczoch jest, choć podstawiając grubą pupę do drapania pomrukuje groźnie tak "na wszelki wypadek" :evil_lol:

Posted

mari23 napisał(a):
Marinko !
jeden wystarczył głos, tak symbolicznie....dziękuję w imieniu Ślepcia:Rose::Rose::Rose:

Miałabym ochotę oddać 100...ale może jeszcze nic straconego? może jakiś uśmiech losu...kto wie :)

Posted

Marinka napisał(a):
Miałabym ochotę oddać 100...ale może jeszcze nic straconego? może jakiś uśmiech losu...kto wie :)

ha ha.... sprawiłaś, że się uśmiechnęłam po raz pierwszy od dłuższego czasu....
100 głosów i Ślepek jako Mister Paskud Dogo.... ten uśmiech losu to byłby do Krecika wtedy ;)

żartuję sobie, bo nie o koronę i zwycięstwo chodzi, a o udział w bazarku i pomoc psiakom w potrzebie...

Posted

mari23 napisał(a):
ha ha.... sprawiłaś, że się uśmiechnęłam po raz pierwszy od dłuższego czasu....
100 głosów i Ślepek jako Mister Paskud Dogo.... ten uśmiech losu to byłby do Krecika wtedy ;)

żartuję sobie, bo nie o koronę i zwycięstwo chodzi, a o udział w bazarku i pomoc psiakom w potrzebie...

Kochana Święta Bożego Narodzenia to czas magiczny...i w tym roku ta magia dosięgnie także mnie :)...i Ślepka i wszystkie psiaki pod opieką SHA...KONIEC KROPKA...ZOSTAŁO POWIEDZIANE I ZAPISANE :) MUSI SIĘ SPEŁNIĆ :)

Posted

[quote name='_ogonek_']mari, ale ja właśnie usunęłam pomyłkowo to pw i dlateo jeszcze raz proszę o jego wątek, nigdzie go znaleźć nie mogę...

a to ci Depiś pechowiec.... mało, że w schronisku tak długo czeka, to jeszcze wątek zaginął ;)
wklejam i tu - może jakaś ciocia zajrzy i się zakocha.... ;)

http://www.dogomania.pl/threads/50002-Nova-Scotia-Duck-Tolling-Retriever-Z%C5%82oty-Depi-Rzeszow?p=18208256#post18208256

Posted

[quote name='mari23']zajrzę na bazarek, a zaproszę na wątek moich tymczasowiczów maleńkich
http://www.dogomania.pl/threads/217586-8-szczeni%C4%85t-ma-BDT-do-20-grudnia-.-Potem-schron-.

sytuacja szczeniąt była tak trudna....

szczeniaczki już troszeńkę lepiej, za to niepokoi mnie Ślepek... jest jakiś smutny, dziwnie spokojny, nie pędzi jak zwykle przed siebie, idzie normalnie....niby nic, ale jakoś mnie to martwi :(

za to Tiara coraz lepiej - dziureczki coraz mniejsze.... tylko co ja muszę wyprawiać, żeby ją codziennie zmusić do połknięcia 3 dużych "fasolek"

Posted

[quote name='mari23']szczeniaczki już troszeńkę lepiej, za to niepokoi mnie Ślepek... jest jakiś smutny, dziwnie spokojny, nie pędzi jak zwykle przed siebie, idzie normalnie....niby nic, ale jakoś mnie to martwi :(

za to Tiara coraz lepiej - dziureczki coraz mniejsze.... tylko co ja muszę wyprawiać, żeby ją codziennie zmusić do połknięcia 3 dużych "fasolek"

Kiedy pojawią sie lepsze wiadomości, to zaraz musi być przeciwwaga - Ślepek. Faktycznie, niby normalne zachowanie, ale nie u niego. Wcześniej nieustanne szczekanie, szaleńczy bieg przed siebie, teraz smutek i spokój. Oby tylko nie był chory.

Posted

Havanka napisał(a):
Kiedy pojawią sie lepsze wiadomości, to zaraz musi być przeciwwaga - Ślepek. Faktycznie, niby normalne zachowanie, ale nie u niego. Wcześniej nieustanne szczekanie, szaleńczy bieg przed siebie, teraz smutek i spokój. Oby tylko nie był chory.

u szczeniaczków wciąż lepiej, koopki już się nie leją, a spadają, nie ma krwi.... ale robactwo wciąż jeszcze się wydala... brrrr :( ależ one były zarobaczone!

a Ślepcio bez zmian, więc jutro jedziemy do weta..... ale jak ona go zbada?????? jestem jedyną osobą, która Ślepcia może dotknąć....

Posted

mari23 napisał(a):
u szczeniaczków wciąż lepiej, koopki już się nie leją, a spadają, nie ma krwi.... ale robactwo wciąż jeszcze się wydala... brrrr :( ależ one były zarobaczone!

a Ślepcio bez zmian, więc jutro jedziemy do weta..... ale jak ona go zbada?????? jestem jedyną osobą, która Ślepcia może dotknąć....

Cały czas podczytuję wieści o maluszkach. Tak się bałam, ze nie przeżyją... Cieszę sie ogromnie, ze dzięki troskliwej opiece, zdrowieją i mają sie lepiej. Mam nadzieję, ze po świętach będzie mozna szukać im super domków.
Martwi mnie Ślepuś. Badanie będzie dla niego ogromnym stresem:shake:.
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę u wetki.