mari23 Posted June 22, 2014 Author Posted June 22, 2014 (edited) w domu płot, na płocie koc.... a Pirat i tak na koty "poluje" ;) jak widać po pięknych fotkach - miałam dzisiaj niezwykłych gości :) dziękuję, Basiu i Przemku !!!!!!! zapomniałam napisać, że Bruno-Łazik pojechał do domku :) Edited June 22, 2014 by mari23 Quote
Poker Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 A co to za wystawa pięknych i słodkich psów? Naprawdę są cudne, nie wiadomo który słodszy. Basia i Przemek przywieźli nowego psiaka czy jakiegoś zabrali? Quote
Basia1244 Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 Poker napisał(a):A co to za wystawa pięknych i słodkich psów? Naprawdę są cudne, nie wiadomo który słodszy. Basia i Przemek przywieźli nowego psiaka czy jakiegoś zabrali? Tym razem nie o psiaka chodziło, a Marysi stadko załapało się na sesję zdjęciową w tzw. "międzyczasie" :). Quote
mari23 Posted June 23, 2014 Author Posted June 23, 2014 Basia1244 napisał(a):Tym razem nie o psiaka chodziło, a Marysi stadko załapało się na sesję zdjęciową w tzw. "międzyczasie" :). Łatusiowi nie powiem, że się nie załapał ;) ;) tak się zastanawiałam, kogo mi brakuje :) nawet Miłeczka ładnie wyszła, ona śliczna na żywo jest, a na fotkach jakoś niezbyt ładnie wychodzi, pewnie dlatego domku nie znalazła. Mimisi najtrudniej było zrobic zdjęcie z powodu jej niezwykłej ruchliwości, aż ja Basia na ręce wzięła, natomiast Majeczka bardzo się bała "obcych", z Kasią pozowała śmiało ;) ale Przemkowi udało się zrobić jej sesję na schodach, ślicznie wyglada maleńka, będą ładne fotki do ogłoszeń (tylko z oddaniem będzie problem, to Kasi ulubienica) Quote
Aimez_moi Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 Zdjecia sliczne a niektore nawet z "jezyczkiem".....:) Quote
Havanka Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 Psiaczki wyszły pięknie ! Niektórych nie mogłam wcale poznać:cool3:. Mój ukochany Dropsio "robi" za sarenkę :evil_lol: i uroczo porusza się w powietrzu https://lh3.googleusercontent.com/-serWHVeGYiU/U6ceAdsFG_I/AAAAAAAAANU/49uAGcyghLQ/w702-h465-no/20140622pp1339-4.jpg. Pirata nie poznałam - musiałam zajrzeć do ogłoszeń, zeby przekonać się, ze to naprawdę ON! (przy okazji wymieniłam zdjęcia na nowe i zmieniłam lokalizację na Legnicę). Quote
Marinka Posted June 25, 2014 Posted June 25, 2014 [FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]Kochani [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Mam niewątpliwy zaszczyt zaprosić Was na [FONT=arial][SIZE=2]KLIK _>[/FONT]XX już edycję Bazarku dla 5 Ogonków, na który tradycyjnie fanty ofiarowała nasza kochana ranias :loveu:oraz Aimez_moi [/FONT]:loveu: Znajdziecie tu coś dla Pań,Panów Dzieci, Łasuchów, Psiaków i .... zajrzyj koniecznie....ZOBACZ :smile: [FONT=century gothic]Bazarek z nagrodami :smile:[/FONT] ZAPRASZAMY :smile: Quote
mari23 Posted June 25, 2014 Author Posted June 25, 2014 [quote name='Havanka']Psiaczki wyszły pięknie ! Niektórych nie mogłam wcale poznać:cool3:. Mój ukochany Dropsio "robi" za sarenkę :evil_lol: i uroczo porusza się w powietrzu https://lh3.googleusercontent.com/-serWHVeGYiU/U6ceAdsFG_I/AAAAAAAAANU/49uAGcyghLQ/w702-h465-no/20140622pp1339-4.jpg. Pirata nie poznałam - musiałam zajrzeć do ogłoszeń, zeby przekonać się, ze to naprawdę ON! (przy okazji wymieniłam zdjęcia na nowe i zmieniłam lokalizację na Legnicę). dziękuję, Elu kochana!!!!! Dropsio prześlicznie wyszedł na fotkach, bo on taki ładniutki jest po prostu ;) ;) ale tak naprawdę te wszystkie piękne zdjęcia to jest jednak zasługa fotografa!!! Pirat to taki cudowny psiak, a jakoś domku nie może znaleźć już 1,5 roku :( pokochaliśmy go i tak naprawdę cieszy mnie, że z nami jest, jednak Pirat szczęśliwszy byłby jako jedynak, ja to widzę, te jego odruchy powarkiwania, choć mądry jest i kontroluje się, psiakom krzywdy nie zrobi żadnej, z Mimi bawią się, jak dwoje szaleńców ( Puszek potwornie na nich wtedy szczeka, no i jest "zadyma", ale wesoła ;)) jednak Pirat na ulicy atakuje inne psy, i niestety Łatusia mojego rudego mała Sonia też ma ładne fotki, wyślę Ci na maila, może znajdzie dobry domek sunieczka domku potrzebuje też Mimi ( oj, tej zrobić zdjęcie to wyczyn nie lada ;)) no i Majeczka też powinna mieć domek, ale Kasia ją uwielbia, będzie płacz....sytuacja taka sama, jak z Kicią reszta raczej niezbyt adopcyjna, a Pikuś po prostu u nas zostanie, Kasia bardzo sie ucieszyła, że do nas wrócił i.... nadała mu drugie imię ! jakie? nie trudno się domyślić - to jest teraz Pikuś Kilerek. na Fb są nowe zdjęcia Bony - uśmiechającej się Bony! wspaniała rodzina i naprawdę szczęśliwa jest tam Bona.... wyczulam to od pierwszej chwili i dlatego pomimo, iż bardzo chciałam, żeby u mnie została - jednak oddałam Bonę [quote name='Mattilu']Sliczne stado :) i bardzo kochane!!!! jesteśmy w trakcie szczepień, te leczone czyli Miłeczka i Misio muszą odczekać. Quote
Havanka Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 Marysiu, w wolnej chwili prześlij mi fotki Soni, Mimi i Majeczki z garścią informacji. Będziemy szukać domów. Quote
ranias Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 [quote name='Basia1244'] Takie Rajpsiewo u Marysi :) Ten piesio rudy jest do zacałowania.... Quote
mari23 Posted June 26, 2014 Author Posted June 26, 2014 (edited) [quote name='Havanka']Marysiu, w wolnej chwili prześlij mi fotki Soni, Mimi i Majeczki z garścią informacji. Będziemy szukać domów. Dziękuję !!!!!!!!!!! Oczywiście prześlę :) [quote name='ranias']Ten piesio rudy jest do zacałowania.... to Misio staruszek, Michol-siwy pychol go wołam, ale on i tak nie słyszy, jest już głuchy i słabo widzi, ale szczekacz wciąż niemożliwy :) on jako pierwszy dołączył do Pusi Kilerka, takie to były początki mojego "schroniska domowego"... grudzień, mróz i śnieg, a on dość długo błąkał się po ulicach, widywałam go i dokarmiałam, ale nie dał do siebie podejść, aż w końcu pobitego, rannego biedaka znalazłam na ulicy, tym razem dał się zabrać do domu...szybko znalazł dom u pewnego sympatycznego księdza, ale niestety księdzu po pół roku zmienili parafię i przywiózł Misia z prosbą o opiekę do czasu, aż znów przeniosą go w miejsce, gdzie będzie mógł mieć psa, ale dotąd jest na tej plebanii, gdzie pies nie miałby warunków do życia. a Misio.... on mi jeden z tej trójki pozostał, kochany starunio i skrzywdziłabym go bardzo oddając na starość do nowego miejsca. Pamiętam sytuację sprzed paru lat, jak syn znajomego szedł z pieskiem, zatrzymał się, bo zapytałam o jego tatę, który trafił do szpitala> Byłam z Pusią, Kilerkiem i Misiem na spacerze i tym czasie Misiek biegał po skwerku, a Kilerek bawił się przy mnie z Antosiem - psem chłopaka. W zabawie coś zabolało Kilerka, a że on delikatny, więc zapiszczał..... w ułamku sekundy z końca skweru wystartował Misiek ze straszliwym jazgotem atakując zdziwionego Antosia.... ledwie żeśmy z Tomkiem obronili tego psiaka przed Miśkiem.... ale od tamtej pory jeszcze bardziej go kocham - za rycerski gest wobec przyjaciela-słabeusza. https://lh3.googleusercontent.com/-NLd2ban_uSE/U6cd0rNUNUI/AAAAAAAAAJk/N4PqXy1IEU4/w702-h465-no/20140622pp1317.jpg Misio nie ma ogonka, tylko taki "omyk" zajączkowy, więc mówię do niego:Misiu, zamerdaj tym czymś", bo przecież ogonem tego nazwać nie można ;) Edited June 26, 2014 by mari23 Quote
ranias Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 Kocham takie siwe pycholki :loveu: moje dwa też takie siwe przygłuchawe i słabo widzące, ale moje :loveu: na zawsze :lol: Quote
mari23 Posted June 27, 2014 Author Posted June 27, 2014 [quote name='ranias']Kocham takie siwe pycholki :loveu: moje dwa też takie siwe przygłuchawe i słabo widzące, ale moje :loveu: na zawsze :lol: ja też kocham staruszki, choć u niektórych siwizny nie widać ze względu na umaszczenie - patrz: Puszek :) Miłeczka i Dropsik też są staruszkami, ale nie widać tego po nich, za to patrząc na siwy pycholek "najstarzej" wygląda młodziutka Majeczka ;) w sobotę i niedzielę mamy festyn i jesli pogoda dopisze - będzie "zwierzakowa zagroda", a w niej także psiaki do adopcji pod moją opieką :) Quote
Aimez_moi Posted June 28, 2014 Posted June 28, 2014 Marys a mozesz tu wkleic choc jedna szczesliwa Bone? Quote
mari23 Posted June 28, 2014 Author Posted June 28, 2014 [quote name='Aimez_moi']Marys a mozesz tu wkleic choc jedna szczesliwa Bone? dla Ciebie nie tylko jedno :) Quote
Aimez_moi Posted June 28, 2014 Posted June 28, 2014 Zdaje mi sie....... pewnie mi sie zdaje, ze jest troszke grubsza? Quote
Aimez_moi Posted June 28, 2014 Posted June 28, 2014 A propo....... odrobilas zadana lekcje? Wiesz jaka.....:) Quote
Recommended Posts