maarit Posted August 4, 2025 Posted August 4, 2025 Niestety Majeczka pobiegła dzisiaj za Tęczowy Most. Żegnaj Kruszynko Quote
maarit Posted August 4, 2025 Posted August 4, 2025 Dnia 4.08.2025 o 18:17, Kate1 napisał: Marysiu, przytulam ... Oj potrzebne jej takie wsparcie. Ona się nie skarży, ale bardzo dużo zdrowia i zmartwień jej to przysparza. 2 Quote
Poker Posted August 4, 2025 Posted August 4, 2025 Współczuję. Nie wiem jak mari daje radę z żegnaniem tylu psiaczków. Mi idzie to coraz gorzej. 2 Quote
Kate1 Posted August 4, 2025 Posted August 4, 2025 Dnia 4.08.2025 o 18:28, maarit napisał: Oj potrzebne jej takie wsparcie. Ona się nie skarży, ale bardzo dużo zdrowia i zmartwień jej to przysparza. Marysiu nasza kochana, ale Ty pamiętaj, że jesteś nam wszystkim potrzebna - ludziom i czworonożnym Przyjaciołom. Wiem, że to boli, zwłaszcza, że jesteś wyjątkowo dobrym i wrażliwym Człowiekiem. Ogromnie się cieszę, że choć tak, wirtualnie, udało mi się Ciebie poznać. Wypłacz swój smutek, żeby nie tłumić go w środku i pomyśl, że Majeczka już nie cierpi, jest w lepszym świecie i nie chciałaby przysparzać Ci bólu. Każdy zwierzak, który choć przewinął się przez Twój dom miał wyjątkowe szczęście Cię spotkać. 3 Quote
mari23 Posted August 25, 2025 Author Posted August 25, 2025 Malutka Majeczka....a tak wielką pustkę pozostawiła... Dziękuję Wam za to, że jesteście to dodaje mi sił, których ostatnio ubywa. Coraz trudniejsze są pożegnania i coraz smutniejsze myśli o przyszłości Niusi rośnie nowotwór...kiedy uniemożliwi jej przyjmowanie pokarmu....nawet napisać tego nie potrafię Misiek, Miluś i Bieduś to staruszeczki ukochane - oby jak najdłużej nie działo się nic złego, bo i te młodsze ostatnio chorują 2 Quote
Aldrumka Posted August 25, 2025 Posted August 25, 2025 Mari kochana, trzymaj się - tyle chorób i pożegnań na raz, życzę siły i zdrowia psiaczkom i Tobie One wiedzą i czują, że są kochane 1 Quote
mari23 Posted August 31, 2025 Author Posted August 31, 2025 Dnia 25.08.2025 o 18:13, Aldrumka napisał: Mari kochana, trzymaj się - tyle chorób i pożegnań na raz, życzę siły i zdrowia psiaczkom i Tobie One wiedzą i czują, że są kochane nie wiem, jak szybko nowotwór się rozrośnie, jeszcze może jeść, tylko ślinotok ma coraz większy każde spojrzenie na tą cudowną istotę to ból i łzy, nie potrafię się z tym pogodzić... 1 Quote
Poker Posted August 31, 2025 Posted August 31, 2025 Paskudny los tych kochanych stworzeń. Tyle ludzi też niepotrzebnie cierpi, ale ludzie często sami chcą się krzywdzić nawzajem. 1 Quote
Aska7 Posted September 1, 2025 Posted September 1, 2025 Dnia 31.08.2025 o 21:50, mari23 napisał: nie wiem, jak szybko nowotwór się rozrośnie, jeszcze może jeść, tylko ślinotok ma coraz większy każde spojrzenie na tą cudowną istotę to ból i łzy, nie potrafię się z tym pogodzić... Nic, a nic się nie da zrobić ? 1 Quote
mari23 Posted September 8, 2025 Author Posted September 8, 2025 Dnia 1.09.2025 o 07:47, Aska7 napisał: Nic, a nic się nie da zrobić ? Nic a nic guz spod języka przerósł już na wierzch, a znajduje się przy samym gardle, przy korzeniu języka - miejsce całkowicie nieoperacyjne Betty(*) miała czerniaka na dziąśle i trzy operacje jego usunięcia, co dało jej rok życia, u Niusi nie ma takiej możliwości. Jest zabezpieczona przeciwbólowo, od tygodnia na antybiotyku - sama o to prosiłam, bo widzę, że jej to trochę pomaga. Je już tylko mokrą karmę, nawet ryżu nie gotuję, bo ma problem z jego jedzeniem - chyba się przykleja, Miski nie wyliże, wodę pije zanurzając pysiolek prawie po oczy.... czy ona wie? czy tylko reaguje na mój stan? patrzy bardzo, bardzo smutno, choć cieszy się na widok człowieka mimo wszystko... serce pęka Bieduś miał w ubiegłym tygodniu badania - trzustka tragiczna - wynik ponad 1900 Już kupiłam karmę Low Fat. USG ciężko mu zrobić - dyszy i się trzęsie, ale mimo to widać paskudne zmiany na prostacie, czekamy na implant - będzie kastracja chemiczna. Niestety coraz częściej traci równowagę. On jest "do eutanazji" nie tylko wg wetów, ale i oni uważają, że jego radość życia jest ogromna i jeszcze nie czas. Mam jeszcze jeden problem - nie mogę wejść na wątek Bonusa[*], wyświetla mi się po angielsku, że nie mam uprawnień do wejścia na ten wątek, w obserwowanych też zniknął... czy tylko ja tak mam? Quote
mari23 Posted October 28, 2025 Author Posted October 28, 2025 w sobotę 25 października o godz. 14.30 odeszła najcudowniejsza psia istota, dobro i miłość na czterech łapach... nie potrafię pogodzić się z tym, że spotkała ją tak straszna choroba Niusia [*] Już bez bólu, szczęśliwa... 1 Quote
limonka80 Posted October 28, 2025 Posted October 28, 2025 Dnia 28.10.2025 o 10:52, mari23 napisał: w sobotę 25 października o godz. 14.30 odeszła najcudowniejsza psia istota, dobro i miłość na czterech łapach... Bardzo mi przykro Serce pęka kiedy chorują, a nic nie można zrobić ... Choć swoim odejściem Niusia złamała Ci serce, to miała ogromne szczęście że Cię spotkała. Czuła że jest kochana i była szczęśliwsza niż większość psów dożywających długich lat. Tobie najciężej, mocno ściskam Quote
Nesiowata Posted October 28, 2025 Posted October 28, 2025 Znów złe wieści. Końca nie widać. Podobno takie jest życie.Tylko dlaczego takie to trudne? Quote
agat21 Posted October 28, 2025 Posted October 28, 2025 Tak strasznie żal i smutno. A Tobie ciężko i trudno. Przytulam Quote
Recommended Posts