Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Aimez_moi']Mari......:) czyli znow ruch u Ciebie?......:)[/QUOTE]

oj, tak, już mi sil brak czasem...
[quote name='Maciek777']Nie mogę wyjść z podziwu:p I przerażenia:mdleje:[/QUOTE]

toż to "codzienność" tylko, nic nadzwyczajnego...

[quote name='Nikaragua']Z rymowankowego bazarku przelałam 200zł :)[/QUOTE]

Bardzo dziękuję w imieniu psiaków !!!!
Przyda się na grupowe odpchlanie ( suńka od szczeniaków zapchliła całe stadko :( )

[quote name='Havanka']Pieniążki z mojego bazarku, już powinny być na koncie.;)[/QUOTE]

Już są, bardzo, bardzo dziękuję !!!! Właśnie czeka nas wielkie odrobaczanie ( w związku z Cywilowym niewiarygodnym zarobaczeniem) oraz odpchlanie ( tu z kolei zapchlona była sunieczka wyrzucona z dzieciakami)

Posted

[quote name='Aimez_moi']Kurcze.......odpchlic i odrobaczyc wszytkich razem to masa pracy........[/QUOTE]

do tego wyczesać, bo większość długowłosa, pozbierać kupki w ogrodzie, posprzątać kłęby sierści w domu, czasem kałuże lub coś więcej się zdarzy, dwóch kocich kuwet nie licząc ;)....
no i leki podać każdemu te właściwe ;) nie nudzę się ani przez chwilkę :)

za to w nagrodę gdy wracam do domu wita mnie jazgot moich kochanych skarbów tak głośny i radosny, że zamiast się cieszyć.... martwię się o sąsiadów ;)

Posted

chciałam się dowiedzieć czy możliwe jest wklejenie zdjęć, które obecnie są u ciebie? trochę taki misz masz jest na pierwszej stronie i nie umiem się zorientować, a stron wątek ma prawie 150, więc kilka dni by mi zajęło przeszukanie go :) będę wdzięczna. chodzi mi raczej o takie mniejsze, sunie i pieski, tu obojętnie.

Posted (edited)

[quote name='irysek']chciałam się dowiedzieć czy możliwe jest wklejenie zdjęć, które obecnie są u ciebie? trochę taki misz masz jest na pierwszej stronie i nie umiem się zorientować, a stron wątek ma prawie 150, więc kilka dni by mi zajęło przeszukanie go :) będę wdzięczna. chodzi mi raczej o takie mniejsze, sunie i pieski, tu obojętnie.

zaktualizowałam pierwszy post - imiona psiaków, natomiast zdjęć nie potrafię wymienić.
Z małych ( młodych) suczek u mnie to tylko ta nowa Czarna ( imię tymczasowe)

i Majeczka o amstafowym umaszczeniu ,

reszta to geriatria ( Miłka, Dropsik, Misiek, Puszek -malutkie i starutkie ;)).

Z większych jest husky Cyryl

i szkielet z krzaków

oraz Pirat bezuchy :), stróżujący na fotelu ;)

no i Łatek - alergik w trakcie kolejnego odczulania.
Pikuś to wielkość "pośrednia", charakterek niezły - uciekinier straszny:mad:.

Edited by mari23
Posted

napiszesz coś o tej nowej Czarnej i Majce? do domu z dzieckiem? łagodne, przytulińskie, lubią się ruszać (długie spacery), zabawę. opisz mi jakoś te 2 proszę.

Posted

[quote name='irysek']napiszesz coś o tej nowej Czarnej i Majce? do domu z dzieckiem? łagodne, przytulińskie, lubią się ruszać (długie spacery), zabawę. opisz mi jakoś te 2 proszę.[/QUOTE]

nowa Czarna to na razie bojaźliwy dzikusek, Majeczka już nie tak bardzo, ale też bojaźliwa.
Przytulać chcą się tylko do mnie, a raczej za mnie się schować, albo "we mnie" , jakby "do środka" wejść chciały, ukryć się przed całym światem.
Spacery i dzieci to kocha Pirat ;) ale on duży jest.
obie suczki malutkie, bardzo wystraszone, z chodzeniem na smyczy wciąż jest problem, Czarna wogóle wszystkiego się boi, aparatu też, stąd trudno jej zrobić zdjęcie.Nie są to niestety słodkie przytulaczki ( jeszcze ;))
Do mojej Kasi już się przyzwyczaiły, ale na początku bardzo się jej bały, trudno powiedzieć, czy nie znały wcześniej dzieci, czy też zostały skrzywdzone przez dzieci ( ludzi dorosłych na pewno też).
Są w kojcu u wetów szczeniaki od czarnej, chyba dwie suczki-biszkoptowa i czarna, jak mamusia.

Posted

[quote name='Marinka']Marysiu, oczyść proszę skrzynkę, mam pilną wiadomość.
Znasz pieska o imieniu Okruch? = mam na PayPal-u pieniążki dla niego....[/QUOTE]

znam... i mam...
to Cyryl husky jest, przez forum husky nazwany Okruchem

Posted (edited)

Super mam dla niego pieniążki z Paypala w wys. 50,00 pln :):) :)

[TABLE="align: center"]
[TR]
[TD="class: label, align: right"]Data:[/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: small"]13 sie 2014[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label, align: right"]Godzina:[/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: small"]09:26:38 CEST[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label, align: right"]Status:[/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: smallLong"]Oczekuje[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"][/TD]
[TD]Odnotowaliśmy wysłanie przez Ciebie żądania przelewu pieniędzy z Twojego konta PayPal na Twój rachunek bankowy. Przelew zostanie zrealizowany w ciągu 1-2 dni.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TABLE="align: center"]
[TR]
[TD="class: small, colspan: 3"]Płatność otrzymana (unikatowy numer identyfikacyjny transakcji: 02.........204X)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 3"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label, align: right"]Wysłane przez:[/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: small"]wioletta dz. (Osoba wysyłająca tę płatność jest spoza spoza Stanów Zjednoczonych — konto niezweryfikowane)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label, align: right"]Adres e-mail kupującego:[/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: small"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label, align: right"]Płatność wysłana do: [/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: small"]ania.baranowska_85@o2.pl[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label"]Łączna kwota:[/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: small"]50,00 PLN[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label"]Wysokość opłaty:[/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: small"]0,00 PLN[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label"]Kwota netto:[/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: small"]50,00 PLN[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"][/TD]
[TD]Przyznaj zwrot pieniędzy [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]Na dokonanie zwrotu płatności masz 60 dni.

Przepraszam, że dopiero teraz :(
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 3"]

[/HR][/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label, align: right"]Data:[/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: small"]27 lip 2014[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label, align: right"]Godzina:[/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: small"]22:40:51 CEST[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label, align: right"]Status:[/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: smallLong"]Zakończono[/TD]
[/TR]
[TR]
[/HR][/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label, align: right"]Temat:[/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: small"]Użytkownik wioletta dz. właśnie wysłał Tobie kwotę 50,00 PLN za pomocą systemu PayPal
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label, align: right"]Uwaga:[/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: small"]Dla Okrucha[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: label, align: right"]Rodzaj płatności:[/TD]
[TD][/TD]
[TD="class: small"]Błyskawiczna[/TD]
[/TR]
[TR]
[/HR][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Edited by Marinka
Posted

Ależ ja zorganizowana ostatnio jestem :(
Mam masę zaległości, które mam nadzieję odrobić w piątek :)

Przepraszam, że dopiero teraz zajrzałam na paypal, te pieniążki leżą tam chyba od 27 lipca :oops:

Posted

[quote name='Marinka']Ależ ja zorganizowana ostatnio jestem :(
Mam masę zaległości, które mam nadzieję odrobić w piątek :)

Przepraszam, że dopiero teraz zajrzałam na paypal, te pieniążki leżą tam chyba od 27 lipca :oops:[/QUOTE]

nic się nie stało, pieniążki się bardzo przydadzą, bo kastracja i leczenie sporo kosztowały, konto SHA oczywiście, wolę tak, niż na prywatne, zazwyczaj brakuje, ale gdyby jakiemukolwiek psu grosik nadwyzki został - inna bieda zawsze skorzysta :)

Posted (edited)

[quote name='Mattilu']Maryś, zaglądam i nie ogarniam jak Ty to ogarniasz...

a to ja jednak ogarniam? ;) ;)
dzięki ;) bo myślałam, że już nie ogarniam ;)

w środę sterylka Czarnej, żal mi jej szczeniąt, koleżanka mówi, że bardzo płaczą w tym kojcu u wetów :(
dzwoniłam do znajomej, której brat szukał małego psa - zachęcałam do adopcji dwójki, mam nadzieję, że się uda...jasna sunieczka radosna i wesoła, czarniutka - podobna do mamy nie tylko z wyglądu, też bojaźliwa, jak ona

Łatuś niestety znów biegunką zareagował na kolejny zastrzyk odczulający :( biedny, kochany Łatunio :(
za to Cyryl ( Okruch) rozkwita z każdą godziną, z tego "wieśniaka zza muru" zrobił się cudny pies, radosny, towarzyski i niezwykle inteligentny !
mam dużo zapytań o niego, niestety podobnie, jak ci państwo z Ziębic - ludzie chcą go ze względu na piękne oczy, nie znając zupełnie charakteru i potrzeb tej rasy :(

Dropsik od kilki dni kuleje nie na przednią, jak dotąd, ale na tylna łapeczkę, chyba jednak trzeba będzie mu prześwietlić kręgosłup, to może być od tego śrutu, który ma w sobie

Irysek, jesli szukasz małego pieska do adopcji, polecam te dwie szczeniaczki:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203630042343340&set=pcb.10203630046183436&type=1&theater

Edited by mari23
Posted

[quote name='Aimez_moi']Non stop cos sie dzieje......[/QUOTE]

[quote name='Nutusia']Totalny zawrót głowy - jak zwykle u Maryni :)[/QUOTE]

oj, dzieje się, dzieje ;)
dzisiaj mojego męża "ścigali" policjanci, wracał z pracy, jechali za nim i wjechali aż na podwórko....
sprawdzili tylko, czy to nasz samochód, podziękowali i pojechali....
i jeszcze ze 2 godziny krążyli po miejscowości jakby czegoś szukali....
czyżby złodzieje kradli stare Golfy II ?

dzisiaj zadzwoniła jakaś pani, że po ich wsi chodzi owczarek "chyba z przetrąconymi nogami, bo pupą po ziemi" - tak powiedziała...
niestety musiałam odczekać do końca pracy, a zanim zdążyłam pojechać dostałam sms, że pies ma właściciela...
tak sobie myślę, że chyba wiem, czyj to pies i tam się przejadę....
bo kiedy w styczniu 2013 zabierałam Pirata zakrwawionego z tamtej wsi - widziałam owczarka w kojcu.... wciąż widzę jego smutne oczy....
nie wiem, czy to on, ale może potrzebuje pomocy? wiecie, jak ludzie na wsiach traktują psy ( nie wszyscy na szczęście!)

Posted

[quote name='mari23']

wiecie, jak ludzie na wsiach traktują psy [/QUOTE]
:angryy: niestety za całkowitą zgodą policji, PIWów,urzędów gminy,TOZów,OTOZów,większości weterynarzy i innych "praworządnych" ...... :angryy:
Ot to taka oligarchia gminna. Zresztą to nic dziwnego w kraju gdzie ZUS i NFZ robi dokładnie to samo z ludźmi. O niby "Pomocy Społecznej", "pomocy dzieciom" ... to szkoda gadać.
To taka "praworządność" . Przepisy swoje a bezkarne urzędasy swoje. Podatnicy utrzymują system "dobrostanu decydentów".

Posted

w momencie, gdy wybierałam się do owczarka, zadzwoniła siostra, że właśnie pogotowie zabrało moją mamę do szpitala :( więc zamiast do psa, pojechałam do szpitala, właśnie wróciłam,
już jest dobrze, ale stres wciąż jeszcze mnie "trzyma za gardło" :(

do owczarka pojadę już jutro, dzisiaj chyba nie powinnam już wsiadać za kierownicę :(
u piesiów bez zmian, za wyjątkiem Pirata - nareszcie porządnie wyczesany, ale nie ja tego dokonałam - poprosiłam męża, bo ja nie dawałam sobie z tym rady już od dwóch tygodni, albo i dłużej