Nutusia Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 Niewiarygodna historia! Przechytrzył Bidunio kostuchę! :) Quote
mari23 Posted March 11, 2014 Author Posted March 11, 2014 Nutusia napisał(a):Niewiarygodna historia! Przechytrzył Bidunio kostuchę! :) moja córka powiedziała dzisiaj, że dostał trzecie życie.... policzyłam - czwarte już! bo drugie życie dostał ponad rok temu, był znaleziony na ruchliwej trasie E-94 w stanie skrajnego wyczerpania i odwodnienia - wetka powiedziała wtedy, że jak dobę przeżyje, to będzie żył.... no i przeżył.... trzecie dostał w styczniu tego roku, myślałam, że rocznicy nie doczeka.... to teraz dostał czwarte - on już nie chodzi, a biega ! ożywił się tak, że poszczekuje, jak wracam, to przybiega z reszta razem do mnie tylko po schodach boi się iść - czeka, aż go zniosę i wniosę - taki jest słodki i rozbrajający, że czasem to lzy w oczach stają najlepszy jest, gdy się kładzie - sam sposób - przymiarka i bęc! - już jest śmieszny, ale zawsze mu tak to nieporadnie wychodzi, że głowa na posłanku, reszta na podłodze leży.... przekładam Biedunia :) a mała Majeczka bardzo szybko odzyskała siły po sterylce, dzisiaj zaczęła gryźć papiery - tego dotąd nie robiła, pogryzła mi małą książkę na strzępy Quote
Marinka Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 [FONT=Comic Sans MS]Kochani [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Mam niewątpliwy zaszczyt zaprosić Was na [FONT=arial][SIZE=2]KLIK _>[/FONT]XVIII już edycję Bazarku dla 5 Ogonków, na który tradycyjnie fanty ofiarowała nasza kochana ranias :loveu:oraz Aimez_moi [/FONT]:loveu: Znajdziecie tu coś dla Pań, Dzieci, Łasuchów i Psiaków :smile: ZAPRASZAMY :smile: Quote
Nutusia Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 Będzie dobrze - nasza Tośka-Łośka miała dane aż 6 żyć! ;) W Majeczkę widzę też jakieś "nowe życie" wstąpiło :) Przyjrzyj się czy gryzie (i czy zjada?) tylko papiery. Naszej sąsiadki pies w pewnym momencie zaczął jeść papier, a w życiu niczego nie zniszczył i Doktor uznał, że brak mu błonnika! Quote
Havanka Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 (edited) Wrzucam kilka zdjęć łóżkowych, przecudnej Majeczki i mojego ulubieńca, Dropsia: Edited March 13, 2014 by Havanka Quote
mari23 Posted March 13, 2014 Author Posted March 13, 2014 Nutusia napisał(a):Majusia jest PRZEŚLICZNA! :) i niemożliwa!!! załatwia się w domu pomimo spacerów ( a nawet po powrocie ze spaceru), wogóle to biegiem wraca do drzwi, wcale nie chce być na zewnątrz w domu gryzie już nie tylko papiery - wiklinowy stolik też, no i ściąga ze stołu jedzenie, żebrze, a raczej brutalnie wyrywa temu, kto je.... ale poza tym jest słodziutka, kochana i śliczna!!! :) :) :) Havaneczko - dziękuję za wklejenie zdjęć, te z fioletowym "tłem" to Majeczka na podusi Twojego ulubieńca Dropsika... tak, tak, i jeszcze warczy, gdy śleptuś chce na swoje miejsce.... a Dropsik.... po prostu zrobił tuning podusi, podobnie, jak poprzednio budki.... na tej podusi to mam już fotki rudej Majki, Pikusia i Pirata nawet - wszystkim się tam widać podoba, a Dropsio zadowolony zajął.... moje łóżko! ;) a bieżących wieści to prawie bez zmian: -Bieduś dzielnie się trzyma, dostaje zastrzyki i kroplówki codziennie -wczoraj na wizytę u wetki załapała się Bona - dostała biegunki - zastrzyki pomogły, dzisiaj już jest dobrze :) -Tiara ma złe wyniki - jest leczona antybiotykami, czekamy na wynik wymazy z nosa ( ma niestety ataki duszności), dzisiaj zwymiotowała to, co zjadła, czyli Renala z Ipakitine i czarnuszkowym olejkiem :( Quote
Havanka Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 Majeczka jest naprawdę urocza ! Gdy skończy 2 lata, przestanie gryźć. Tak było z moim Misiem. A to, że sika w domu, to może nie była po prostu uczona czystości i teraz są skutki. Gdyby udało się jej zrobić jeszcze kilka fajnych zdjęć, może zaczęłabym ją ogłaszać? Dropsio..., cóż, czy można się na niego gniewać za szkody, które wyrządza? Nie ma innych rozrywek, więc sam je sobie organizuje. Cieszę się, że Biduś się trzyma. Naprawdę już myślałam, że to jego ostatnie chwile. Martwię się Tiarą. Może wynik wymazu coś podpowie. Marysiu, czy dzwonił ktoś w spr. Rudzi? Quote
mari23 Posted March 13, 2014 Author Posted March 13, 2014 [quote name='Nutusia']Będzie dobrze - nasza Tośka-Łośka miała dane aż 6 żyć! ;-) W Majeczkę widzę też jakieś "nowe życie" wstąpiło :smile: Przyjrzyj się czy gryzie (i czy zjada?) tylko papiery. Naszej sąsiadki pies w pewnym momencie zaczął jeść papier, a w życiu niczego nie zniszczył i Doktor uznał, że brak mu błonnika! niech Bieduś ma i 10, niech sika za trzech, ale niech sobie dreptusia po domu - a nie za TM on jest taki słodki w tej swojej starczej nieporadności - bardzo spodobał się Ulv, mówi, że on w młodości musiał być pięknym psem, wciąż to widać pomimo wieku i choroby Majeczka bardziej gryzie, niż zjada - to taki nieokrzesany dzikusek - imienia jej nie dali przez 7 miesięcy i niczego nie nauczyli, w dodatku bojaźliwa sunię oddali jako ostro szczekającą...... nie skomentuję, szkoda nerwów, dobrze,że jej życie się odmieniło [quote name='Havanka']Majeczka jest naprawdę urocza ! Gdy skończy 2 lata, przestanie gryźć. Tak było z moim Misiem. A to, że sika w domu, to może nie była po prostu uczona czystości i teraz są skutki. Gdyby udało się jej zrobić jeszcze kilka fajnych zdjęć, może zaczęłabym ją ogłaszać? Dropsio..., cóż, czy można się na niego gniewać za szkody, które wyrządza? Nie ma innych rozrywek, więc sam je sobie organizuje. Cieszę się, że Biduś się trzyma. Naprawdę już myślałam, że to jego ostatnie chwile. Martwię się Tiarą. Może wynik wymazu coś podpowie. Marysiu, czy dzwonił ktoś w spr. Rudzi? wszystkie "mankamenty" Majeczki to wina ludzi - wogóle nie interesowało ich, że wegetuje tam przy matce, jedyne, co im na sercu leżało - to jak się jej pozbyć :( mam panią chętną na adopcję Majeczki, dom, ogród, piaskownia, ze zwierzaków - 2 koty, duży pies i mała sunia Tina ( ode mnie adoptowana z 5 lat temu) jest też domek - mieszkanie w bloku, ale pan zamiast tej Majeczki chce koniecznie "Marinkową" rudą Majeczkę! od 2 tygodni przychodzi - ta mała ruda złośnica przypomina mu jego sunię, którą prawie rok temu pożegnał po 18 latach wspólnego życia... zaproponowałam mu tą małą sunię z interwencji w Białkowie, jeśli TOZ nie ma dla niej domu, też podobna, tylko młodziutka, ta moja najmłodsza już nie jest... ale jemu oprócz wyglądu podoba się też "charakterek" Majki, tamta odebrana jest bojaźliwa bardzo... i co ja mam panu powiedzieć ???? w sprawie Rudzi dzwonił pan, ale ona ma już domek jeszcze jeden psi problem mam od tygodnia - w miękińskiej lecznicy jest pies zabrany z Brzezinki Średzkiej, stan i wiek psa uznano za wskazanie do eutanazji.... udało mi sie uprosić kikou, by go przyjęła pomimo podejrzenia świerzbu i nużycy ( już jest leczony Inwermektyną) w sobotę musimy go zabrać od doktora, psisko niemałe - obecnie w stanie wycieńczenia i wychudzenia waży 43 kg, jest łagodny i potulny, powoli zaczyna nabierać sił to ten biedak - na drżących łapach, ale już jest ogromna poprawa jego stanu Quote
Poker Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 Gdzie jest Wasze konto , bo nie mam jak wpłacić dochodu z bazarku. Quote
mari23 Posted March 13, 2014 Author Posted March 13, 2014 Poker napisał(a):Gdzie jest Wasze konto , bo nie mam jak wpłacić dochodu z bazarku. właśnie szukam gdzie potwierdzić - jakiś przelew "darowizna- Poker-bazarek" dotarła na konto stowarzyszenia, to właśnie i nasze konto :) Quote
Poker Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 [quote name='mari23']właśnie szukam gdzie potwierdzić - jakiś przelew "darowizna- Poker-bazarek" dotarła na konto stowarzyszenia, to właśnie i nasze konto :) Ale ja mam pamięć.Myślałam ,że nie wpłaciłam :oops: Na tym wątku trzeba potwierdzić.http://www.dogomania.pl/forum/threads/250886-PLUSZAKI-KLOCKI-SAMOCHODY-PUZZLE-GRZECHOTKI-i-INNE-Do-20-02-g-22?p=21857018#post21857018 Quote
mari23 Posted March 13, 2014 Author Posted March 13, 2014 [quote name='Poker']Ale ja mam pamięć.Myślałam ,że nie wpłaciłam :oops: Na tym wątku trzeba potwierdzić.http://www.dogomania.pl/forum/threads/250886-PLUSZAKI-KLOCKI-SAMOCHODY-PUZZLE-GRZECHOTKI-i-INNE-Do-20-02-g-22?p=21857018#post21857018 już znalazłam i potwierdziłam, szybko też wydam, bo się Bonie karma kończy, kupuję dwupak, bo taniej za kg jest dziękujemy !!!!!!!!!!!!:Rose::Rose::Rose::dog::dog::dog::dog::dog::dog::dog::dog::dog::dog::dog::dog: Quote
Marinka Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 Marysiu, jeśli pan pokochał Majkę i uznasz, że jest to dla niej dobry dom wyadoptuj dziewczynę :) Quote
Mattilu Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Boze, Mari, ale sie u Ciebie dzieje! A Bona nie miala pojsc do domku? Quote
mari23 Posted March 15, 2014 Author Posted March 15, 2014 [quote name='Marinka']Marysiu, jeśli pan pokochał Majkę i uznasz, że jest to dla niej dobry dom wyadoptuj dziewczynę :) to bardzo dobry domek i bardzo dobry człowiek, mieszkanie w bloku - a więc spacerki i spanie z panem w łóżku.... takie domki, gdzie piesek przypomina poprzednie, ukochane stworzenie są najlepsze, jedyne zastrzeżenia, że za bardzo kochają i rozpuszczają psiaki ;) tylko Majeczka jest już u mnie dość długo, przyzwyczaiła się - czy to nie będzie dla niej za duży stres - taka zmiana? [quote name='Mattilu']Boze, Mari, ale sie u Ciebie dzieje! A Bona nie miala pojsc do domku? oj, tak! nie nadążam już :( http://images63.fotosik.pl/754/36e1c925345a2a63med.jpg zaraz jadę po tego biedaka, muszę go odebrać przed zamknięciem gabinetu, u mnie poczeka na transport, wciąż się głowię, jak to zrobić, żeby moje starowiny jakiejś zakaźnej choroby skóry od niego nie złapały... a Bona - tak, miała pójść do domku, państwu bardzo się spodobała, ale ich psa tak potraktowała, że biedak wieczorem ataku padaczki dostał, więc państwo się o niego boją i chyba nic z tego nie będzie... a domek byłby cudowny dla niej.... Quote
NikaEla Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 mari23 napisał(a):to bardzo dobry domek i bardzo dobry człowiek, mieszkanie w bloku - a więc spacerki i spanie z panem w łóżku.... takie domki, gdzie piesek przypomina poprzednie, ukochane stworzenie są najlepsze, jedyne zastrzeżenia, że za bardzo kochają i rozpuszczają psiaki ;) tylko Majeczka jest już u mnie dość długo, przyzwyczaiła się - czy to nie będzie dla niej za duży stres - taka zmiana? ..Przyzwyczai się , na pewno! Psy nawet po roku tymczasowania odnajdują się w nowych domach Quote
Nutusia Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Dokładnie! Nasza Alutka była u nas 8 miesięcy. Pojechała do DS i gdy ją odwiedziłam po 2 tygodniach - owszem - ucieszyła się na mój widok, ale wracać ze mną do domu ani myślała! ;) Quote
Marinka Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 mari23 napisał(a):to bardzo dobry domek i bardzo dobry człowiek, mieszkanie w bloku - a więc spacerki i spanie z panem w łóżku.... takie domki, gdzie piesek przypomina poprzednie, ukochane stworzenie są najlepsze, jedyne zastrzeżenia, że za bardzo kochają i rozpuszczają psiaki ;) tylko Majeczka jest już u mnie dość długo, przyzwyczaiła się - czy to nie będzie dla niej za duży stres - taka zmiana? Marysiu....taki problem to nie problem....Maja ma swój charakterek to prawda...ale skoro Panu odpowiada....a wręcz jest w jego ulubionym typie....dlaczego pozbawiać ich tego zgrania? U Ciebie to też zawsze jedno stworzenie mniej....zwłaszcza, że wciąż dochodzą nowe potrzebujące pomocy. Czy Pan mieszka sam....czy ma rodzinę? Quote
Poker Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Majeczka absolutnie musi iść do DS. Ty masz dość innych problemów z psami nie nadającymi się do adopcji. Quote
Havanka Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Niestety, nie potrafię obrócić: Ten psiaczek z Brzezinki, jest już u Marysi. jest cudowny; tuli się do człowieka. Ma przyjechać po niego Ulv i zawieźć do Kikou. W aucie był bardzo grzeczny. Skórę ma w tragicznym stanie. Do takiego stanu, doprowadzili go właściciele:shake:. Quote
Mattilu Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Tym bardziej Majeczka powinna pojsc do DS Maryniu. Quote
Nutusia Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 Poker napisał(a):Majeczka absolutnie musi iść do DS. Ty masz dość innych problemów z psami nie nadającymi się do adopcji. Mattilu napisał(a):Tym bardziej Majeczka powinna pojsc do DS Maryniu. Dokładnie tak! Poker - uwielbiam Twoją stanowczość :) Marysiu - Majka w domu = szansa dla kolejnej biedy... Quote
Recommended Posts