Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiadomo ,że TY każdego nieboraka bardziej lub czy mniej kochasz,ale zawsze jak ubędzie chociaż Bony , to będzie Ci lżej i tak ze sporą gromadą.
Biedna ta mała sunia.Starsza pani nie nadała jej imienia?

Posted (edited)

[quote name='Poker']Wiadomo ,że TY każdego nieboraka bardziej lub czy mniej kochasz,ale zawsze jak ubędzie chociaż Bony , to będzie Ci lżej i tak ze sporą gromadą.
Biedna ta mała sunia.Starsza pani nie nadała jej imienia?

jeśli oddam Bonę - będzie to największy dowód, że ją kocham i chcę, aby jej było dobrze....

a bezimiennej małej wątek założyłam, zapewne sterylka będzie konieczna, jutro wezmę ją do wetki
zapraszam!!!!:loveu:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/251519-opuszczona-sunia-na-opuszczonej-posesji-tylko-dla-jej-pani-znalazło-sie-miejsce?p=21943216#post21943216

edit:
mała już u mnie - zdziwiłam się,widząc, jak jest drobniutka i malutka, łapki tylko długie - ona chyba nie jest większa od Dropsika, do tego ślicznie umaszczona, tricolor, no i przesympatyczna:loveu:

plany zakwaterowania jej w kojcu legły w gruzach w momencie jej ujrzenia....:cool3:
śliczne, delikatne, wystraszone stworzenie - nawet "zbój" Pirat przywitał ją merdaniem ogona :smile:

na pytanie męża "co to znowu za pies" padła odpowiedź: "to nie jest pies, to suczka":evil_lol:

domek, w którym nie szczekała dał jej imię - Maja....
sunia reaguje na to imię, ale szybsza jest cwaniara "Marinkowa" Maja - błyskawicznie wskakuje na kolana, gdy zawołam tamtą Maję :mad:;)
będą fotki i to na pewno ładne, bo ona śliczna jest, tylko poczekam do jutra, sunieczka zestresowana bardzo,

jest uległa wobec psów, bez cienia agresji - nawet ze strachu nie warczy:loveu:

nawet Bieduś przydreptał zobaczyć kto to taki ;-)

Edited by mari23
Posted (edited)

[quote name='Nikaragua']Z bazarku http://www.dogomania.pl/forum/threads/251211 Przelałam 48,50zł tymczasów mari23

bardzo, bardzo dziękuję !!!!!!

byłam dzisiaj na "interwencji", właścicielki nie zastałam ( podobno miałam szczęście, bo agresywna), na razie nakarmiłam tylko wygłodzone 2 pieski i kota, ale to, co tam zastałam nie pozwala mi myśleć o niczym innym :(
pojadą tam chłopaki z TOZ, to skutecznie rozwiążą problem, bo sytuacja dramatczna:( :(
powiadomiłam gminę, zajmą się kobietą
ech.... nie nadaje się.... siedzę i ryczę :( :(

mały piesek przy "budzie" na bardzo krótkim łańcuchu, ani śladu miski, ani wody, kawalek skórki od chleba tylko leżał koło niego, miłe stworzenie, malutkie, chyba bite :(

z tyłu widać drewniana komórkę i "zabarykadowane" drzwi, tam słysząc mój głos, zaczął szczekać i wyć drugi - biszkoptowy psiak - głodny, zamknięty przez cały czas, wiele trudu trzeba było, żeby się do biedactwa dostać, biedaczek strasznie głodny i wystraszony

miski tam nie było, nakarmiłam zwierzaki sypiąc karmę do znalezionych na podwórku jakichś dziurawych misek

kotek rzucił się na Chappi, które jadł piesek, więc i jemu wsypałam, strasznie łapczywie jadł biedak
paczkę karmy zostawiłam na podwórku, może im da kobieta jeść wieczorem.... mam nadzieję

Edited by mari23
Posted

Straszny widok ! Chciałabym, żeby ta kobieta na dłuuugo zapamiętała wizytę TOZu. Ten mały, biały piesek, nie dość, że na krótkim, to jeszcze na ciężkim, grubym łańcuchu:shake:. Ludzie są beznadziejni:-(

Posted

[quote name='mari23']bardzo, bardzo dziękuję !!!!!!

byłam dzisiaj na "interwencji", właścicielki nie zastałam ( podobno miałam szczęście, bo agresywna), na razie nakarmiłam tylko wygłodzone 2 pieski i kota, ale to, co tam zastałam nie pozwala mi myśleć o niczym innym :(
pojadą tam chłopaki z TOZ, to skutecznie rozwiążą problem, bo sytuacja dramatczna:( :(
powiadomiłam gminę, zajmą się kobietą
ech.... nie nadaje się.... siedzę i ryczę :( :(

mały piesek przy "budzie" na bardzo krótkim łańcuchu, ani śladu miski, ani wody, kawalek skórki od chleba tylko leżał koło niego, miłe stworzenie, malutkie, chyba bite :(

Przypomina mi Togusia maleńtasa z łańcucha z wątku http://www.dogomania.pl/forum/threads/202195. Moją pierwszą dogo-miłość ;) Znalazł wspaniały dom w Wałbrzychu, oby tej biedzie tez się poszczęściło

Posted

[quote name='Havanka']Straszny widok ! Chciałabym, żeby ta kobieta na dłuuugo zapamiętała wizytę TOZu. Ten mały, biały piesek, nie dość, że na krótkim, to jeszcze na ciężkim, grubym łańcuchu:shake:. Ludzie są beznadziejni:-(

Elu, to bardzo blisko Ciebie, jakieś 4 kilometry, Twoja gmina....
nie mam wiadomości, jak przebiegła interwencja TOZ, w poniedziałek będzie tam też zapewne GOPS, bo gminę powiadomiłam...

sobotę miałyśmy z Kasią bardzo pracowitą - czesanie Bony zajęło nam prawie 3 godziny...
skutecznie przeszkadzał Łatek, domagał się tego samego, więc podzieliłyśmy się pracą - Kasia czesała Łatka,
a ja Bonę, ale Kasia i tak mi "pomożała" czesać Bonę :)

potem w nagrodę Boma poszła na spacer

i mnóstwo pieszczot było w nagrodę - z wzajemnością wielką

Bona jest cudowna..... jak ja ją oddam????

Posted

Boże te psy na tej posesji menelskiej.:-(
Mari czy one będą odebrane?

A Bona przepiękna, z Kasią przecudnie wyglądają, takie szczęśliwe, zadbane, przekochane.

Posted

Awit napisał(a):
Boże te psy na tej posesji menelskiej.:-(
Mari czy one będą odebrane?

A Bona przepiękna, z Kasią przecudnie wyglądają, takie szczęśliwe, zadbane, przekochane.

na tej "posesji" mieszka samotna staruszka :(
TOZ miał dzisiaj odebrać te psy,
przejeżdżając niedaleko zboczyłam z trasy i byłam tam dzisiaj, ale nie weszłam - bałam się, bo Kasia ze mną była i nie chcialam dziecka narażać na ewentualne "sceny", miałam nadzieje, że zobaczę tam inspektorów TOZ

a Bona bardzo kocha Kasię, Kasia kocha Bonę - pan ma jutro w południe przyjechać na "zapoznanie" z jego psem....
Bonie szykuje się domek, a ja już ryczę :(
Kasia jeszcze nie wie....

Posted

[quote name='Havanka']Tak, wiem Marysiu. To niedaleko ode mnie. Ale w tej wiosce nie byłam ze 100 lat.
Efekt wspólnego czesania - super ! Bona pięknie wygląda.
A z jaką starannością i zaangażowaniem, Kasia przyłożyła się do pracy:evil_lol: http://images61.fotosik.pl/734/60befdbd6f872582med.jpg

[quote name='Nutusia']Z takimi "pomożeniami" to można stado piesków mieć ;-)

tak, minę Kasia ma bardzo poważna i skupioną, z wielka troską i delikatnie wyczesywała Bonę i Łatka na przemian ;)
za to ja czesałam tylko Bonę - efekt - bolący bark i nadgarstek, ale warto było - Bona cudna :)

przyjechała dzisiaj bardzo sympatyczna para z pięknym prawie-berneńczykiem - śliczny, zadbany i przesympatyczny pies o imieniu.... Bono
niestety Bona strasznie na gościa klapała ( bez warczenia), zachowywała się bardzo nieprzyjaźnie - albo ignorowała, albo klapała zębiskami....
ponad dwie godziny spacerowaliśmy z obojgiem nad Odrą, potem oboje biegali luzem po ogrodzie - niby ok, ale Bona łypała groźnie na Bono i klapała, gdy się zbliżał...
po tak długim spacerowaniu Bona zaczęła kuleć na tylną lewą łapkę ( ma tak zawsze, jak trochę więcej chodzi), pokazałam też krwawiące miejsce - jeśli by się zdecydowali, powinni wiedzieć wszystko
państwo mówili, że znów nas odwiedzą, choć daleko mieszkają, mimo niemiłego zachowania Bona im sie spodobała ( po Kasinym czesaniu na pewno! ;))

niestety dośc słaby był wczoraj Bieduś, a dzisiaj rano nie wstał wogóle - podniósł się tylko na przednie łapki, nawet wody przyniesionej nie chciał pić , nie mógł chodzić, a nawet wstać:( :(
jest po kroplówce i zastrzykach, pani doktor oczywiście otworzyła dla niego dzisiaj gabinet, Bieduś wciąż odmawia jedzenia i picia, śpi cichutko koło grzejnika... mam nadzieję, że leki zadziałają i Bieduś znów da radę...

Posted

Bona, no nie wygłupiaj się! W razie czego przecie Marysia "wypożyczy" Kasieńkę, żeby Cię wyczesała w nowym domku raz na jakiś czas ;) :)

Bieduśku, nie martw nas, chłopaczku...

Posted

maarit napisał(a):
Biedne te malizny z podwórka :(

już odebrane dzisiaj, pod opieką TOZ, wykąpane, obie to suczki, więc pod koniec tygodnia sterylki, a potem
( jeśli DS nie znajdą) do mnie na tymczas przyjadą :) obiecałam pomóc... "kobyłka u płota" ;)

Poker napisał(a):
Oj ta Bona, mogłaby się zachować adekwatnie do imienia.
Biedny Łatuś.

Nutusia napisał(a):
Bona, no nie wygłupiaj się! W razie czego przecie Marysia "wypożyczy" Kasieńkę, żeby Cię wyczesała w nowym domku raz na jakiś czas ;) :)

Bieduśku, nie martw nas, chłopaczku...

dzwonił pan - zastanawia się nad tą adopcją, bo Bona bardzo im się spodobała, ale ich Bono dostał wieczorem ataku padaczki....
boją się o niego, to pies po poważnych przejściach zdrowotnych, ma padaczkę, ale ataki rzadko, tak kilka razy w roku miał, a tu nagle wczoraj.... jest możliwe, że to stres spowodowany kłapaniem Bony

Havanka napisał(a):
Jak Bieduś się miewa? Jest jakaś poprawa?

byłam dzisiaj z Biedusiem u wetki - sekundy dzieliły go od "ostatniego zastrzyku", jaki sugerowała wetka....
ale nie potrafiłam, tak na mnie patrzył, wydawało mi się, ze mówi mi oczami "chcę żyć"
dostał kroplówkę, zastrzyki przeciwbólowe, a po powrocie do domu.....
:crazyeye:sam podreptał do kuchni, zjadł troszkę ( olej z ostropestu mu dodałam), do tego schrupał trochę suchej karmy, wypił wody za dwóch i .... śpi słodko teraz :)

boje się cieszyć, ale i tak łzy radości mi lecą, jak na niego patrzę - jest, żyje - nie cierpi - śpi spokojnie, nie drży już biedactwo :loveu:

cierpiąca za to jest malutka Majeczka - ta malizna miała dzisiaj sterylkę

Posted

Mattilu napisał(a):
Czyli Bona pewnie zostaje a przybeda jeszcze dwa malentasy? Oj bedzie miala Kasia co czesac :)

jeden maleńtas ma króciutką sierść ;)

a ja chcę sie radością podzielić - miałam wczoraj przeczucie, że Biedunio chce żyć, choc jedno skinienie uryczanej głowy i dostałby ten ostatni zastrzyk....

Biedunio drepta, je już nawet suche i pije, jak za najlepszych czasów - choć "ma sto lat" - pożyje jeszcze troszkę :) tak się cieszę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!