mari23 Posted December 20, 2013 Author Posted December 20, 2013 [quote name='Nikaragua']Posłałam pieniądze z bazarków na Bonę razem uzbierało się 456zł , ale 150zł już przelałam wcześniej, a 20zł jeszcze mi nie wpłacono (podeślę je później). Wystarczy i na smycz :) i na karmę :) i na weterynarza (mam nadzieje) dotarło nam konto :) bardzo, bardzo za ogromna pomoc dziękuję!!! albo jeszcze bardziej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :loveu: a oto ksero wydatków: musiałam jej kupić smycz flexi stosowna do jej gabarytów, bo smycz Pirata czasem za słaba ( jak w środę, kiedy Bona odmówiła powrotu ze spaceru i za obroże ją przyprowadziłam) oczywiście nawet, jeśli potwierdzi się, że to ci ludzie Bonę wyrzucili - nie ma mowy o jakimkolwiek oddawaniu psa - jedynie poniosą konsekwencje prawne, mam nadzieję, że dotkliwe dziękuję Wam z całego serca za wsparcie, za otuchę, której mi dodajecie !!! dzisiejszy dzień wciąż jeszcze mnie "trzyma", Puszek już żwawy i radosny, a ja niestety nie.... po niedzieli zrobię badania grubasowi.... na dodatek sąsiad puścił Misia, żeby sobie pobiegał luzem.... no i pobiegł :( nie ma go..... dzieci płaczą..... dodałam go na Fb, mam nadzieje, że się znajdzie Łatuniek nieco lepiej, choć wynik morfologii bardzo zły: hemoglobina - 9,1. krwinki białe - 24,4 tys., hematokryt - 30,6%, hipochromia krwinek czerwonych... to tylko niektóre złe wskazania, właściwie to nic nie jest w normie :( Quote
NikaEla Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 [quote name='mari23']dotarło nam konto :) bardzo, bardzo za ogromna pomoc dziękuję!!! albo jeszcze bardziej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :loveu: potwierdź proszę na watkach bazarków http://www.dogomania.pl/forum/threads/249199-KONIEC-rozliczam-szybko-Ekskluzywne-%28nie-tylko%29-prezenty-%28i-nie-tylko%29 http://www.dogomania.pl/forum/threads/249336-rozliczam-szybko-SZALE-KOMINY Quote
Ingrid44 Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 Trzymaj sie Marysiu, zycze duzo zdrowka wszystkim futrzakom. Quote
maarit Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 Ogonki kochane dajcie Marysi dzień spokoju. Zdrówka Wam życzę... Quote
Havanka Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 Ech psiaczki, dbajcie trochę o swoją panią... Quote
Marinka Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 Boże Marysiu...czy w końcu doczekasz dnia spokoju? Tego Ci życzę z całego serducha! Przygarniasz te wszystkie porzucone i opuszczone ogonki i dajesz im całą siebie. Puszek i Łatuś siedzieli by teraz w schronie...a być może dawno by ich z nami nie było....dajesz im radość i szczęście każdego dnia. Obaj to staruszki, ale dzięki Tobie nie siedzą z zimnych boksach zapomnieni przez świat. Quote
mari23 Posted December 20, 2013 Author Posted December 20, 2013 [quote name='Marinka']Boże Marysiu...czy w końcu doczekasz dnia spokoju? Tego Ci życzę z całego serducha! Przygarniasz te wszystkie porzucone i opuszczone ogonki i dajesz im całą siebie. Puszek i Łatuś siedzieli by teraz w schronie...a być może dawno by ich z nami nie było....dajesz im radość i szczęście każdego dnia. Obaj to staruszki, ale dzięki Tobie nie siedzą z zimnych boksach zapomnieni przez świat.[/QUOTE] chyba najbardziej to dzięki Tobie łaciatki opuściły schron :) Quote
Marinka Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 Ale to dzięki Tobie mają ciepły i kochający dom ... i człowieka na wyciągnięcie ręki Jesteś Aniołem :loveu: Quote
mari23 Posted December 21, 2013 Author Posted December 21, 2013 [quote name='Marinka']Ale to dzięki Tobie mają ciepły i kochający dom ... i człowieka na wyciągnięcie ręki Jesteś Aniołem :loveu:[/QUOTE] ojej, żeby mnie tlko na choince nie powiesili, Kasia właśnie wiesza aniołeczki ;) Pusio dzisiaj dużo lepiej, właściwie jakby nic się nie stało, ze mną gorzej, bo wciąż o tym myślę :( Łatusiek słabiutki, dostaje kroplówki i zastrzyk codziennie, jutro też dostanie Tiarusia ma czasem te ataki, ale jakby rzadziej Bieduś bardzo schudł, Ulv mówi, że to ze starości, zanik mięśni... Bieduś dużo śpi, jest taki cichutki, kochany... Misio sie znalazł, przywiozlam go po telefonie znajomej mieszkanki malczyc ( widziała na Fb, że go szukam) dzisiaj chciałam pokazać komuś tego wodniaka Bony na boku..... chyba go już nie ma Quote
mari23 Posted December 21, 2013 Author Posted December 21, 2013 [quote name='Marinka']Ale to dzięki Tobie mają ciepły i kochający dom ... i człowieka na wyciągnięcie ręki Jesteś Aniołem :loveu:[/QUOTE] ojej, żeby mnie tlko na choince nie powiesili, Kasia właśnie wiesza aniołeczki ;) Pusio dzisiaj dużo lepiej, właściwie jakby nic się nie stało, ze mną gorzej, bo wciąż o tym myślę :( Łatusiek słabiutki, dostaje kroplówki i zastrzyk codziennie, jutro też dostanie Tiarusia ma czasem te ataki, ale jakby rzadziej Bieduś bardzo schudł, Ulv mówi, że to ze starości, zanik mięśni... Bieduś dużo śpi, jest taki cichutki, kochany... Misio się znalazł, przywiozlam go po telefonie znajomej mieszkanki Malczyc ( widziała na Fb, że go szukam) dzisiaj chciałam pokazać komuś tego wodniaka Bony na boku..... chyba go już nie ma:crazyeye::multi: Quote
mariusz pp Posted December 21, 2013 Posted December 21, 2013 A może Biedusia trzeba masować, my zamówiliśmy Figuni dwa razy masaż w domu. Dziewczyna uczyła, Dorotę jak robić masaż. Tylko trzeba robić codziennie. U Figuni już po 4 dniach było lepiej. Też ma zanik mięśni, schudła z 10,6 kg do 8,7 kg. I widać ,że jest coraz słabsza, ale po masażach lepiej:lol: Choć nie zawsze to się jej podoba.:diabloti: Quote
NikaEla Posted December 21, 2013 Posted December 21, 2013 Nie wiem kiesy Mari przy 15 psach miałaby jeszcze czas na masaze Quote
mari23 Posted December 21, 2013 Author Posted December 21, 2013 [quote name='mariusz pp']A może Biedusia trzeba masować, my zamówiliśmy Figuni dwa razy masaż w domu. Dziewczyna uczyła, Dorotę jak robić masaż. Tylko trzeba robić codziennie. U Figuni już po 4 dniach było lepiej. Też ma zanik mięśni, schudła z 10,6 kg do 8,7 kg. I widać ,że jest coraz słabsza, ale po masażach lepiej:lol: Choć nie zawsze to się jej podoba.:diabloti:[/QUOTE] nie wiem, czy przy tak dużej ilości podkrwawiających brodawek starczych w sierści można mu zrobić masaż.... on jest chyba dużo starszy od Figuni i najprawdopodobniej nielekkie miał życie zanim go wyrzucili [quote name='Nikaragua']Nie wiem kiesy Mari przy 15 psach miałaby jeszcze czas na masaze[/QUOTE] oj, to fakt, z czasem u mnie krucho, coraz gorzej jak patrzę na te świątecznie wypucowane domy i mieszkania, to wstyd mi, ze sprzątam "z grubsza" tylko.... ale naprawdę czasu mi brak, a sił jeszcze bardziej... dzisiaj wzięłam się za porządki, akurat przyjechała Kasia i jak zobaczyła, powiedziała, że zostaje babci "pomożać"... no i pomożała:mdleje::chaos: kiedy ja to posprzatam? chyba po świętach :) właśnie wróciłam ze spaceru z Boną, pieski pobiegały wszystkie i wróciły, a Pikuś wciąż biega po ogrodzie, jeszcze mu się nie znudziło.... dzisiaj ( po 3 latach) odwiedził mnie Kamil - chłopak, który kiedyś nie mając dachu nad głową mieszkał u nas jakieś 3 miesiące.... zobaczył Pikusia i przywitał się radośnie wołając: "Kilerek, chodź do mnie" Quote
Marinka Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 [FONT=comic sans ms]Kiedy jasna gwiazdka błyśnie Niech Wasze serca radość ściśnie Niech choinka jasno świeci Niech nadziei płomień wznieci Niech kolęda zabrzmi w koło Niech świat śmieje się wesoło Będzie miło i serdecznie A Wasze szczęście niech trwa wiecznie.[/FONT] ____________________$$$ _____________________$$$$$ ___________________$$$$$$ _________________$$$$$$$ _______________$$$$$$$$_$$$$$$$$$$ ______________$$$$$$$$$$$$$$$$$$ _____________$$$$$$$$$$$$$$$ ____________$$$$$$$$$$$$$ ___________$$$$$$$$$$$$ __________$$$$$$$$$$ _________$$$$$$$$$ ________$$$$$$$$ _______$$$$$$$ ______$$$$$$ ______$$$$$ ______$$$$ ______$$$$ ______$$$_____$ $______$$___$$ __$$$$$$$$$$$ ___$$$$$$$$$ ____$$$$$$$$$ ___$$$$$$$$$$$$$ __$$$$$$$$$$$$$$$ __$$$$$$$$$$$____$ $_____$$$$ _______$$$ ________$ Quote
maarit Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 [quote name='mari23'] dzisiaj wzięłam się za porządki, akurat przyjechała Kasia i jak zobaczyła, powiedziała, że zostaje babci "pomożać"... no i pomożała:mdleje::chaos: kiedy ja to posprzatam? chyba po świętach :) [/QUOTE] Liczą się chęci :), których Kasi na pewno nie brakowało ;) Quote
mari23 Posted December 22, 2013 Author Posted December 22, 2013 [quote name='maarit']Liczą się chęci :), których Kasi na pewno nie brakowało ;)[/QUOTE] no właśnie chęci to nadmiar aż Kasia miała i stąd nie pozwalała mi nic robić, wszystko chciała za mnie wykonać.... nawet choinkę ubrała :) no i w związku z tym ubieraniem choinki Kicia jest do adopcji ;) jak nietrudno się domyślić - nie tylko Kasi skutecznie przeszkadzała, ale też parę choinkowych ozdób zabrała i pazurkami zniszczyła.... niestety Łatusiowi nie za bardzo się polepsza :( Łatuś miał dzisiaj znów kroplówkę i jakiś jeszcze inny lek, zapomniałam, co... wetka bardzo go lubi, tak czule do niego mówi przy wszelkich zabiegach.... trudno jej się dziwić, jego spojrzenie ujmuje każdego... niestety od wczoraj Łatuś wymiotuje, je troszeńkę, wymiotuje, i tak w kółeczko :-( to może być od wysokiego mocznika :-( jutro sprawdzimy jeszcze raz mocznik i wątrobowe enzymy dzisiaj Pirat poznał Bonę - oczywiście na neutralnym terenie, oboje na spacerze no i Piracisko niedobre strasznie się do Bony rzucał, za to ona z godnością go "olała" :) Quote
Maciek777 Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 W noc wigilijną mówią wszystkie zwierzęta, i te kochane i te, o których nikt nie pamięta, i te głaskane i te, którym ręka ludzka źle się kojarzy. Mówią wszystkie i z tym im do twarzy. Z całego serca życzę Wam i sobie też, by dobrze o nas mówił każdy zwierz. (autorka życzeń: jolantina) Quote
mari23 Posted December 23, 2013 Author Posted December 23, 2013 [quote name='Maciek777']W noc wigilijną mówią wszystkie zwierzęta, i te kochane i te, o których nikt nie pamięta, i te głaskane i te, którym ręka ludzka źle się kojarzy. Mówią wszystkie i z tym im do twarzy. Z całego serca życzę Wam i sobie też, by dobrze o nas mówił każdy zwierz. (autorka życzeń: jolantina) Piękne życzenia i przesłodki do nich obrazek :) odwzajemniam te życzenia i wszystkim Wam z całego serca życzę wiele dobra na Święta i na każdy szary dzień! [quote name='maarit']Łatusiu zdrowiej. Wyniki Łatusia się poprawiły !!!!!:multi: i już tak dzisiaj nie wymiotuje :) oczywiście i jutro, i w święta - kroplówka z zastrzykami.... ale co tam ;) aby był zdrowy :) a moje koleżanki w pracy życzyły mi dzisiaj: dużo zdrowia, mało psów.... Quote
NikaEla Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 Maryniu przelałam ostatnie 20zł z bazarku :) na Święta dla Bony :) Quote
mari23 Posted December 23, 2013 Author Posted December 23, 2013 [quote name='Nikaragua']Maryniu przelałam ostatnie 20zł z bazarku :) na Święta dla Bony :) dziękujemy!!! :) :tree1:kochani - u progu świąt z całego serca życzę Wam ciepła i dobra, radości, miłości, zdrowia i pysznych świątecznych smakołyków - i tradycyjnie - wesołych Świat Bożego Narodzenia !!!!:tree1: Quote
maarit Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 (edited) [FONT=comic sans ms]Gdy nadejdą Święta Bożego Narodzenia niech nadzieja i radość zastukają do Waszych drzwi,[/FONT] [FONT=comic sans ms]a Nowy Rok przyniesie pomyślność, szczęście [/FONT] [FONT=comic sans ms]i piękny uśmiech każdego dnia. [/FONT] [FONT=comic sans ms]Wesołych i spokojnych Świąt[/FONT]:tree1: Edited December 24, 2013 by maarit Quote
NikaEla Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 :tree1:Błogosławionych Świąt,:tree1: pełnych dobrych myśli i cudownych chwil:tree1: Quote
Nutusia Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 Wszelkiego dobra na Święta, a przede wszystkim ZDROWIA i SIŁ :) Quote
ANETTTA Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 w rogoźniku [FONT=lucida grande]UWAGA! UWAGA! Znaleźliśmy psa w ROGOZNIKU, który od wczoraj szuka właściciela. Widać że psina się zgubiła i nie może odnaleźć drogi do domu. Jest to Golden retriver biały, reaguje na komendy. Bardzo energiczny, całkowicie niegroźny. Niestety nie mamy możliwości przetrzymania go przez swieta i będzie musiał trafić do schroniska, czego bardzo nie chcielibyśmy. Proszę o jak najszybszy kontakt! gdyby scie słyszeli że ktos szuka !!!!![/FONT] Quote
Recommended Posts