Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marinka napisał(a):
Marysiu z bazarku (już w poniedziałek) mamy do Twojej dyspozycji tym razem 130,00zł. :)

dziękuję - może dla tej malizny się przyda ?
on nie chce jeść, tęskni, poszczekuje, chce iść ( chyba do domu)

za pomoc i za słowa otuchy bardzo, bardzo Wam dziękuję - co ja bym bez Was zrobiła...... załamałabym się zupełnie

Posted

Poker napisał(a):
Nie wolno się załamywać, bo kto by w tym rejonie świata pomagał bidom? no kto ?

toteż ja tylko dlatego jeszcze jakoś sobie radzę....

bo tu wokół to takie dobrze i wrażliwe dusze, że nawet słuchać o psich biedach nie mogą, a cóż dopiero pomóc - przecież by płakały, takie są dobre i wrażliwe ech :(
ja to zwyrodnialec jakiś chyba jestem niewrażliwy...... wniosek taki wyciągam...

Posted

Poker napisał(a):
ojoj, złe wnioski wyciągasz.A te wkoło istoty to najbardziej kochają siebie i swoje uczucia.:angryy:

Tak to właśnie ta wszechobecna "miłość" propagowana przez jedynie słuszną religię do ludzi i "braci mniejszych". To jest właśnie pokolenie pseudo miłości dobrze że na razie stosów nie palą. Obłuda i zakłamanie w tym wydaniu osiągnęły szczytowy rozwój.

Posted

PACZEK napisał(a):
Tak to właśnie ta wszechobecna "miłość" propagowana przez jedynie słuszną religię do ludzi i "braci mniejszych". To jest właśnie pokolenie pseudo miłości dobrze że na razie stosów nie palą. Obłuda i zakłamanie w tym wydaniu osiągnęły szczytowy rozwój.

Podpisuję się pod tym ....
Marysiu, zdrowia i siły życzę, dobrze,że jesteś...:loveu:

Posted

[quote name='ranias']Podpisuję się pod tym ....
Marysiu, zdrowia i siły życzę, dobrze,że jesteś...:loveu:

dziękuję - z całego serca dziekuję !!!!

mam problemy rodzinne, gdybym nie była parę dni na dogo - nie martwcie się, u piesków w miarę dobrze
odeszła tylko Maja

• - ta, która była u kikou, uratowana najpierw z Dobrocina, a potem z Osolina - z moich rąk wzięła ją na ręce kikou jako BDT i tam szczęśliwie sobie staruszeńka prawie 3 lata żyła, a wczoraj cichuteńko nocą odeszła za TM :(
    http://www.dogomania.pl/forum/threads/191120-Staruszka-Maja-uratowana-z-dobrocińskiego-piekła-prosi-o-pomoc-!!!

dzisiaj i 11.45 Muniek będzie miał pobrana krew, kurier zabierze to do Warszawy chyba - będą badania tarczycowe

Muniek to bardzo kontaktowy piesek, radosny i spragniony człowieka, żywe sreberko - aż nie do wiary, że ma tyle lat!
    byliśmy w sobotę u wetki, psiaczek jest troszkę za gruby, waży..... 6,7 kg:crazyeye:
    tego po nim nie widać ( ale czuć, jak się go na ręce bierze, jest taki "ubity", ciężki)

• Posted

mari23 napisał(a):

dzisiaj i 11.45 Muniek będzie miał pobrana krew, kurier zabierze to do Warszawy chyba - będą badania tarczycowe
    Krew tarczycę wożą do Wrocławia na weterynarię (z tego co mówił mój wet)

Posted

dzwoniłam dzisiaj do dwóch domków - u Fionki wszystko dobrze, u Alexa ( i Feliksa ;)) też ok, ale pies wciąż próbuje uciekać

a malusieńki Muniek...... przeklejam z jego wątku:

cudaczek tarzał się pod Dropsika budką, to się ślepcio troszeczkę zdenerwował ;-)

to spojrzenie.... nie na człowieka, a w serce prosto.....

Muniś już w raju psim - przed chwilą wróciłam od kikou, Muniek tam został - to BDT, koszty leczenia, badań itp. tylko pokryjemy, jeśli zajdzie taka potrzeba

starałam się nie żegnać z Muniem, wyjść "tak sobie", żeby nie płakać....
    zrobiła to za mnie moja malutka Kasia - strasznie się rozpłakała za Muńkiem, w samochodzie tak płakała, aż upłakana zasnęła biedna.... a wtedy mnie "puściło" i ryczałam....

ale Muniek jest w rękach najprawdziwszego Anioła w osobie kikou - jego nie da się nie pokochać, więc i Jej serce skradnie... jak odjechałyśmy - kikou zmęczona usiadła, a Munio natychmiast ułożył się na jej stopie i zasnął....
    cieszę się, że taka nagroda spotkała tego maleńkiego staruszka na ostatnie lata - wielkie, kochające serce w zamian za nieczułą bezduszność dotychczasowego domku

a wiecie, jak on śmiesznie chrapie? spał ze mną całą noc tak spokojnie, jakby go nie było, tylko cichutkie chrapanie słyszałam... (oczywiście łobuz Pirat był zamknięty osobno)

krótko tu był, maleńki taki..... a jednak czuję jakąś "pustkę".....

Posted

Poszczęściło sie maluchowi.Najpierw u mari ,a teraz u kikou.Będzie miał jak w raju.
    Kochana Kasieńka, towarzyszy babci i uczy się od niej miłości do futrzaków.

Posted

Poker napisał(a):
    Poszczęściło sie maluchowi.Najpierw u mari ,a teraz u kikou.Będzie miał jak w raju.

Nic dodać nic ująć :)

Posted

Poker napisał(a):

w tym wczorajszym rozpłakaniu się przewyższyła babcię mocno....
    a ja jestem przekonana, że Muńkowi będzie tam lepiej, niż było w "domu"

oczywiście dzień bez problemów to mi się w tegorocznym kalendarzu prawie nie trafia - dzisiaj Tiara dostała zastrzyki, miała zrobioną biochemię, oprócz "tradycyjnie" podwojonych wskazań mocznika i kreatyniny ma jeszcze zły wynik amylazy - trzustka źle pracuje :(
    objawy w domu , które mnie do wizyty skłoniły to wzmożona praca jelit i początki biegunki
    lek na trzustkę dla niej mam, w sobotę znów zastrzyki i kontrola u wetki
    Encorton po ostatnich problemach wątrobowo-jelitowych miała odstawiony już dość dawno - na pewno nie jest to z tym związane

ona bardzo intensywnie wylizuje sobie łapy między palcami, choć oprócz zbrązowiałej sierści nic tam nie widać
    poza tym - dziwne to bardzo - kiedy Tiara wstanie ze swojego pontonika - Pusia, czasem Miłka lub inny psiak - intensywnie liżą ten pontonik, choć nic tam nie widać....

Posted

Tiarunia dostała dzisiaj kolejne zastrzyki, w poniedziałek do kontorli
    jest już trochę lepiej - nie ma biegunki
    ale leki musi brać....okazało się, że leki na trzustkę, których nie tak dawno sporo dostałam - rozdałam potrzebującym psom ( wychudzonej podhalance dałam 3 opakowania a czwarte też jakiejś psiej biedzie)
    dopiero w poniedziałek będę mogła wypisać receptę i kupić dla Tiarusi

mieliśmy dzisiaj niespodziankę - przemiłego gościa - odwiedziła nas mama czerdy z prezentami dla piesków...
    była bliska zabrania do siebie Dropsika, tak się slepotek do niej "przykleił" ;) ale często wyjeżdża, więc tylko obiecała nas częściej odwiedzać

a u nas od kilku dni leje deszcz, więc większość staruszków.... leje w domu :(
    dzisiaj któreś znów zalało mi łóżko zanim zdążyłam wrócić z kuchni....

Posted

miałam przedwczoraj przesympatyczną wizytę - odwiedziła mnie Demi - dawniej Fionka ( to ta, co mi pół żywopłotu pogryzła ;))
    wygląda ślicznie, lśniąca sierść, smukła sylwetka :)
    bardzo radośnie bawiła się ze swoim przyjacielem Łatusiem, mam zdjęcia, jak odzyskam siły - wrzucę do pooglądania i radości
    to naprawdę radość widzieć, jak oddany do adopcji pies jest bardzo kochany i szczęśliwy w DS

Posted

[FONT=comic sans ms]Kochani zakończyła się już XIV edycja bazarku dla 5 ogonków.[/FONT]

[FONT=comic sans ms]Uzbierałyśmy 220,00 złotych i już tradycyjnie[/FONT] [FONT=&amp]ranias[/FONT] [FONT=comic sans ms]dla równego rachunku uzupełnia tę kwotę o 30,00 złotych co daje sumę[/FONT] [FONT=comic sans ms][SIZE=4]250 złotych.

[/FONT]
    * Dropsik wzbogacił się o 50 złotych

*Tiara wzbogaciła się o 50 złotych

[FONT=comic sans ms]Mari23, bardzo prosimy o potwierdzenie jak pieniążki dotrą na konto tutaj i na wątku bazarku[/FONT]

Posted (edited)

[quote name='Marinka']

[FONT=comic sans ms]Kochani zakończyła się już XIV edycja bazarku dla 5 ogonków.[/FONT]

[FONT=comic sans ms]Uzbierałyśmy 220,00 złotych i już tradycyjnie[/FONT] [FONT=&amp]ranias[/FONT] [FONT=comic sans ms]dla równego rachunku uzupełnia tę kwotę o 30,00 złotych co daje sumę[/FONT] [FONT=comic sans ms][SIZE=4]250 złotych.

[/FONT]
    * Dropsik wzbogacił się o 50 złotych

*Tiara wzbogaciła się o 50 złotych

[FONT=comic sans ms]Mari23, bardzo prosimy o potwierdzenie jak pieniążki dotrą na konto tutaj i na wątku bazarku[/FONT]

potwierdzam - kwota 250 złotych dotarła na konto 21 maja 2013r.

Marinko - dzisiaj zamówiłam 23 tabletki Cestal+ na odrobaczenie dla całej gromadki, z kotkiem włącznie,
    1 tabletka to będzie koszt około 6 zł - mam prośbę, by pokryć to z tego drugiego bazarku ( za 2 tygodnie powtórka, za którą ja już zapłacę), oczywiscie będzie fakturka
    takie "konkretne" odrobaczenie jest konieczne ze względu na pobyt dramatycznie zarobaczonego ( z tasiemcem włącznie) i zapchlonego Muńka, który już po odpchleniu i odrobaczeniu jest

w domu nic nowego: Tiara na lekach trzustkowych i Ipakitine, jest faktura za ostatnie badania na kwotę 75zł,
    Biedusiek na dostaje Minirin, Łatuniek mały leki nasercowe

dziurki u Tiary są duże i brzydkie, ale przy jej obecnych wynikach nie można zastosować jedynego skutecznego leku czyli Encortonu :(

a oto obiecane zdjęcia z wizyty Fionki - Demi :)

Łatek ze względu na brak treningu bardzo się zmęczył ;)

Edited by mari23
    Posted

[quote name='mari23']potwierdzam - kwota 250 złotych dotarła na konto 21 maja 2013r.

Marinko - dzisiaj zamówiłam 23 tabletki Cestal+ na odrobaczenie dla całej gromadki, z kotkiem włącznie,
    1 tabletka to będzie koszt około 6 zł - mam prośbę, by pokryć to z tego drugiego bazarku ( za 2 tygodnie powtórka, za którą ja już zapłacę), oczywiscie będzie fakturka
    takie "konkretne" odrobaczenie jest konieczne ze względu na pobyt dramatycznie zarobaczonego ( z tasiemcem włącznie) i zapchlonego Muńka, który już po odpchleniu i odrobaczeniu jest

w domu nic nowego: Tiara na lekach trzustkowych i Ipakitine, jest faktura za ostatnie badania na kwotę 75zł,
    Biedusiek na dostaje Minirin, Łatuniek mały leki nasercowe

dziurki u Tiary są duże i brzydkie, ale przy jej obecnych wynikach nie można zastosować jedynego skutecznego leku czyli Encortonu :([/QUOTE]

Marysiu oczywiście zapłacimy za te tabletki z bazarku :)
    Podaj tylko dane do przelewu :)