Ingrid44 Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Prosze zobaczcie piekny filmik o uratowanym niewidomym piesku, ktory odzyskal wzrok w jednym oczku i znalazl wspanialy domek: http://www.youtube.com/user/eldad75?v=YJkZXh9v_i4 Quote
mari23 Posted December 25, 2012 Author Posted December 25, 2012 (edited) Ingrid44 napisał(a):Prosze zobaczcie piekny filmik o uratowanym niewidomym piesku, ktory odzyskal wzrok w jednym oczku i znalazl wspanialy domek: http://www.youtube.com/user/eldad75?v=YJkZXh9v_i4 popłakałam się oglądając.... mam nadzieję, że Dropsik też odzyska wzrok choć w jednym oczku, choć ta nadzieja topnieje z każdym dniem :( od dwóch dni Dropsik dostaje kroplówki i ma zmieniony antybiotyk..... wczoraj miał zrobione badania, bo źle wygląda i widać, że gorzej się czuje - nic szczególnego i konkretnego w wynikach nie było, ale i ja, i wetka - widzimy, że coś jest nie tak :( być może jest to początek jakiejś choroby, być może tylko reakcja na zabieg, stan zapalny i leczenie..... w czwartek wizyta u dr Natalii - chyba będzie wiadomo, czy te wszystkie cierpienia zakończą się radością widzenia świata przez tego kochanego maleńtaska edytuję, bo nie napisałam, że miałam telefon z domku Bambo ( obecnie to Fafik ;)) pani oczywiście składała życzenia i opowiadała i o Bambusiu, i o Tosi - bo oni u mnie w jednym DT, a w Szczecienie sąsiedzi przecież :) wieści są dobre, Bambuś już dawno nikogo nie ugryzł, więc chyba złagodniał, a Tosia chyba się zadomowiła na dobre i uznała dom za swój,bo nie próbuje uciekać hen w nieznane oboje mają się dobrze, pani obiecała jeszcze zadzwonić, a może i fotki przysłać :) Edited December 26, 2012 by mari23 Quote
Marinka Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Cały czas jestem myślami przy Dropsiku i cały czas modlę się o cud. Quote
mari23 Posted December 26, 2012 Author Posted December 26, 2012 Marinka napisał(a):Cały czas jestem myślami przy Dropsiku i cały czas modlę się o cud. i ja wciąż ze łzami modlę się o ten cud....od piątku Dropsik jest tak jakoś "inny", smutny, ciągle śpi.... niby nic, ale ja wiem, że coś jest nie tak ! od piątku jesteśmy codziennie u wetki ( także w niedzielę, wczoraj i dzisiaj też będziemy) nie chciałam psuć wigilijnego nastroju Havance i Wam wszystkim, dlatego napisałam dopiero wczoraj wieczorem o tych kroplówkach i badaniach dzisiaj jeszcze kroplówka, a jutro jedziemy do pani doktor Natalii Quote
Poker Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Trzymam kciuki za Dropsika. Czy był sprawdzany poziom cukru u niego ? Quote
mari23 Posted December 26, 2012 Author Posted December 26, 2012 (edited) Poker napisał(a):Trzymam kciuki za Dropsika. Czy był sprawdzany poziom cukru u niego ? tak, kolejny raz był sprawdzany i kolejny raz wynik jest dobry tylko w morfologii trochę mało krwinek białych wigilijny wynik: mocznik: 8,788mg/dl/L AST 36.132 U/L ALP 113.452 U/L ALT *60.644 U/L/H ( norma do 60.000 ) Amylaza *299.836 U/L/L ( norma od 300.000 ) AST/ALT 0,596 cukier - 95 ALT minimalnie przekroczone, Amylaza minmalnie za niska, ale to nie dramat i nie powód do takich objawów morfologia była robiona w laboratorium średzkim, wynik do odbioru ( podali wetce telefonicznie) Edited December 26, 2012 by mari23 Quote
Ingrid44 Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Bardzo mocno trzymam kciuki za Dropsika . Quote
Havanka Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Po cichu wciąż zaglądam do Dropsika z nadzieją na lepsze wieści... Cały czas myślę o nim i też się modlę, żeby chociaż to oczko zaczęło się już goić i żeby nic gorszego się nie przyplątało. Tak się cieszyłam, kiedy pojawiła się nadzieja na odzyskanie wzroku... Quote
Awit Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 O kurcze, to bardzo niedobrze że Dropsikowi coś dolega. Żeby było wiadomo co mu jest, byłoby wiadomo jak leczyć. Mari bardzo bardzo Ci współczuję, jestem myślami z Wami. Teraz najważniejsze żeby Dropsik wyzdrowiał. Quote
Nutusia Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Maryniu - dacie radę! Bez względu na to, co będzie konieczne... Quote
Figunia Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Tez zagladam z nadzieja...i zaciskam kciuki, by nasze dobre mysli i zyczenia daly tak oczekiwany efekt... Quote
Marinka Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Jutro nareszcie odzyskam kompa i uzupełnię wydarzenie Dropsika na fb. Marysiu jestem z Wami i wciąż się modlę. Quote
Ingrid44 Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Ciagle zagladam z nadzieja na dobre wiesci. Quote
mari23 Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 Dropsik ma pecha - wczorajsza wizyta odwołana, bo dr Natalia nie zdąży wrócić ze świątecznego wyjazdu, więc umówiłam się na dzisiaj w Trzebnicy z drugą panią, dr Anna, która też operowała Dropsikowe oczko no i rano dzisiaj zadzwoniła przepraszając - rozchorowała się :( w poniedziałek mam zadzwonić i umówić się z którąś z pań na wizytę już po Nowym Roku trak więc dziś znów tylko wizyta u naszej wet, która oceni, czy kroplówka nadal potrzebna Dropsik po kroplówkach i zastrzykach troszkę weselszy, żwawszy, lepiej wygląda i lepiej się czuje niestety wciąż nie wiadomo, co z oczkiem, tak z zewnątrz nie wygląda to dobrze :( Quote
Poker Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Faktycznie pech.Zawsze boje sie operacji przed wolnymi dniami. Quote
elzunia Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Zajrzyjcie proszę może coś....ktoś.... proszę http://www.dogomania.pl/forum/thread...-sie-5-styczen Quote
mari23 Posted December 29, 2012 Author Posted December 29, 2012 Ellig napisał(a):Dropsiku, trzymaj się:) Poker napisał(a):Faktycznie pech.Zawsze boje sie operacji przed wolnymi dniami. operacja była 11 grudnia, ale wizyta kontrolna wypadła ... pechowo... moja wetka robi, co może, dziś znów Dropsio dostał zastrzyki i kroplówkę, niestety bardzo nas martwi znaczne zbielenie rogówki oczka - to reakcja pourazowa na cięcie - grozi owrzodzeniem :( wetka boi się zmieniać leki i ingerować w samo oczko, leczy tylko ogólnie elzunia napisał(a):Zajrzyjcie proszę może coś....ktoś.... proszę http://www.dogomania.pl/forum/thread...-sie-5-styczen zajrzałam, kupiłam... jakoś nie potrafię nie pomóc, choć niewiele mogę :(... zajrzyjcie też, dobrze? Quote
Poker Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Zajrzałam ,ale niczego nie kupię. Jestem zniesmaczona . dlaczego, mogę napisać na PW. Quote
Ellig Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Poker napisał(a):Zajrzałam ,ale niczego nie kupię. Jestem zniesmaczona . dlaczego, mogę napisać na PW. To ja poproszę o info... Quote
Ellig Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Dropsiku bądź dzielny, jeszcze troszke musisz poczekac na doktorow. Quote
Recommended Posts