Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Ingrid44 napisał(a):
Prosze zobaczcie piekny filmik o uratowanym niewidomym piesku, ktory odzyskal wzrok w jednym oczku i znalazl wspanialy domek:

http://www.youtube.com/user/eldad75?v=YJkZXh9v_i4

popłakałam się oglądając....

mam nadzieję, że Dropsik też odzyska wzrok choć w jednym oczku, choć ta nadzieja topnieje z każdym dniem :(

od dwóch dni Dropsik dostaje kroplówki i ma zmieniony antybiotyk..... wczoraj miał zrobione badania, bo źle wygląda i widać, że gorzej się czuje - nic szczególnego i konkretnego w wynikach nie było, ale i ja, i wetka - widzimy, że coś jest nie tak :(
być może jest to początek jakiejś choroby, być może tylko reakcja na zabieg, stan zapalny i leczenie.....
w czwartek wizyta u dr Natalii - chyba będzie wiadomo, czy te wszystkie cierpienia zakończą się radością widzenia świata przez tego kochanego maleńtaska

edytuję, bo nie napisałam, że miałam telefon z domku Bambo ( obecnie to Fafik ;))
pani oczywiście składała życzenia i opowiadała i o Bambusiu, i o Tosi - bo oni u mnie w jednym DT, a w Szczecienie sąsiedzi przecież :)
wieści są dobre, Bambuś już dawno nikogo nie ugryzł, więc chyba złagodniał, a Tosia chyba się zadomowiła na dobre i uznała dom za swój,bo nie próbuje uciekać hen w nieznane

oboje mają się dobrze, pani obiecała jeszcze zadzwonić, a może i fotki przysłać :)

Edited by mari23
Posted

Marinka napisał(a):
Cały czas jestem myślami przy Dropsiku i cały czas modlę się o cud.

i ja wciąż ze łzami modlę się o ten cud....od piątku Dropsik jest tak jakoś "inny", smutny, ciągle śpi.... niby nic, ale ja wiem, że coś jest nie tak ! od piątku jesteśmy codziennie u wetki ( także w niedzielę, wczoraj i dzisiaj też będziemy)
nie chciałam psuć wigilijnego nastroju Havance i Wam wszystkim, dlatego napisałam dopiero wczoraj wieczorem o tych kroplówkach i badaniach
dzisiaj jeszcze kroplówka, a jutro jedziemy do pani doktor Natalii

Posted (edited)

Poker napisał(a):
Trzymam kciuki za Dropsika.
Czy był sprawdzany poziom cukru u niego ?

tak, kolejny raz był sprawdzany i kolejny raz wynik jest dobry
tylko w morfologii trochę mało krwinek białych

wigilijny wynik:
mocznik: 8,788mg/dl/L
AST 36.132 U/L
ALP 113.452 U/L
ALT *60.644 U/L/H ( norma do 60.000 )
Amylaza *299.836 U/L/L ( norma od 300.000 )
AST/ALT 0,596
cukier - 95

ALT minimalnie przekroczone, Amylaza minmalnie za niska, ale to nie dramat i nie powód do takich objawów

morfologia była robiona w laboratorium średzkim, wynik do odbioru ( podali wetce telefonicznie)

Edited by mari23
Posted

Po cichu wciąż zaglądam do Dropsika z nadzieją na lepsze wieści... Cały czas myślę o nim i też się modlę, żeby chociaż to oczko zaczęło się już goić i żeby nic gorszego się nie przyplątało. Tak się cieszyłam, kiedy pojawiła się nadzieja na odzyskanie wzroku...

Posted

O kurcze, to bardzo niedobrze że Dropsikowi coś dolega.
Żeby było wiadomo co mu jest, byłoby wiadomo jak leczyć.
Mari bardzo bardzo Ci współczuję, jestem myślami z Wami.
Teraz najważniejsze żeby Dropsik wyzdrowiał.

Posted

Dropsik ma pecha - wczorajsza wizyta odwołana, bo dr Natalia nie zdąży wrócić ze świątecznego wyjazdu, więc umówiłam się na dzisiaj w Trzebnicy z drugą panią, dr Anna, która też operowała Dropsikowe oczko
no i rano dzisiaj zadzwoniła przepraszając - rozchorowała się :(
w poniedziałek mam zadzwonić i umówić się z którąś z pań na wizytę już po Nowym Roku

trak więc dziś znów tylko wizyta u naszej wet, która oceni, czy kroplówka nadal potrzebna

Dropsik po kroplówkach i zastrzykach troszkę weselszy, żwawszy, lepiej wygląda i lepiej się czuje
niestety wciąż nie wiadomo, co z oczkiem, tak z zewnątrz nie wygląda to dobrze :(

Posted

Ellig napisał(a):
Dropsiku, trzymaj się:)

Poker napisał(a):
Faktycznie pech.Zawsze boje sie operacji przed wolnymi dniami.

operacja była 11 grudnia, ale wizyta kontrolna wypadła ... pechowo...
moja wetka robi, co może, dziś znów Dropsio dostał zastrzyki i kroplówkę, niestety bardzo nas martwi znaczne zbielenie rogówki oczka - to reakcja pourazowa na cięcie - grozi owrzodzeniem :(
wetka boi się zmieniać leki i ingerować w samo oczko, leczy tylko ogólnie

elzunia napisał(a):
Zajrzyjcie proszę może coś....ktoś.... proszę http://www.dogomania.pl/forum/thread...-sie-5-styczen

zajrzałam, kupiłam... jakoś nie potrafię nie pomóc, choć niewiele mogę :(... zajrzyjcie też, dobrze?