Marinka Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Jest kolejna 100 z fb od Państwa o pięknym nazwisku :) Quote
mari23 Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 [quote name='Marinka']Jest kolejna 100 z fb od Państwa o pięknym nazwisku :) nazwisko piękne, historyczne ;) a wpłata też piękna, choć jeszcze nie historyczna - dopiero w drodze ;) to skan faktury za operację Dropsika faktura już zapłacona wzięłam dla Dropsika do przymiarki 3 ubranka: z tego niebieskie z polaru jest za małe ( za wąskie "w barach" ;)), najcieplejszego (ortalion na polarze) nie da się przymierzyć bez zdjęcia kołnierza, ale tego nie zaryzykuję po mrożącej krew w żyłach historii opowiedzianej przez doktor Natalię, a w zielonym z kapturkiem Dropsik wygląda tak: ubranko niestety przyciasne "w barach" no i nie tak ciepłe, jak tamte dwa, za to na zdjęciu wyraźnie widać, jak bardzo różnią się teraz od siebie Dropsikowe oczka widać też czerwoną "poświatę" w operowanym oczku :( Quote
Havanka Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Czy to operowane oczko, to to, które widać na zdjęciu? czy mnie się wydaje, że już tak nie łzawi? A ubranko faktycznie troszkę ciasne i cienkie. jednak nie ma co ryzykować ściągania abażurku do przymiarki. Może są trochę większe rozmiary w sprzedaży? Kto by pomyślał, że Dropsik ma takie "bary"? Quote
Awit Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Pinczery są takie umięśnione,w dupce szczuplutkie aczkolwiek same mięśnie mają, a klatka taka wysklepiona i szersza dość masywna i umięśniona. Na mojej Fredzi nijak nie chcą ładnie leżeć sweterki, bo ściągają się w dół cały czas, znaczy w stronę dupki. Śliczne wszystkie te ubranka:-) Quote
mari23 Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 [quote name='Havanka']Czy to operowane oczko, to to, które widać na zdjęciu? czy mnie się wydaje, że już tak nie łzawi? A ubranko faktycznie troszkę ciasne i cienkie. jednak nie ma co ryzykować ściągania abażurku do przymiarki. Może są trochę większe rozmiary w sprzedaży? Kto by pomyślał, że Dropsik ma takie "bary"?[/QUOTE] operowane oczko to prawe, na zdjęciu mniej widoczne - jest mętno-granatowe i od dołu mocno przekrwione, natomiast lepiej widoczne jest to oczko nie operowane -lewe, to "coś" białe to właśnie soczewka w przedniej komorze oka (widziałam tamtą wyjętą z prawego oczka, teraz już "widzę" ją w lewym oczku, bo wiem, jak wygląda) oczko już tak nie cieknie, jest poprawa duża, moja wetka mówiła, że to dopiero tydzień, więc nie ma co cudu oczekiwac, trzeba czekać..... oby miała rację! ona oczywiście Dropsia nie widziała, Dropsik na razie nie wychodzi z domu, sprzatam, ale nie chcę, że by się przeziębił albo, żeby mu to oczko zmarzło.... [quote name='Awit']Pinczery są takie umięśnione,w dupce szczuplutkie aczkolwiek same mięśnie mają, a klatka taka wysklepiona i szersza dość masywna i umięśniona. Na mojej Fredzi nijak nie chcą ładnie leżeć sweterki, bo ściągają się w dół cały czas, znaczy w stronę dupki. Śliczne wszystkie te ubranka:-)[/QUOTE] ubranko ortalionowo-polarowe wykończone futerkiem przy "golfie" jest cieplutkie, ale zakłada się je przez głowę, nie zdejmę jednak kołnierza zielone jest z takiego jakby "weluru", ale też za ciasne na barczystego Dropsika.... ja go za taka drobinkę uważałam :) szkoda, że brak mi czasu - zrobiłabym mu sweterek na drutach ostatnio ( pochwalę się ;)) uszyłam Kasieńce sukienkę dla aniołka na jasełka - ślicznie w niej wyglądała ! Quote
NikaEla Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='mari23'] ostatnio ( pochwalę się ;)) uszyłam Kasieńce sukienkę dla aniołka na jasełka - ślicznie w niej wyglądała ![/QUOTE]widziałam fotki :) zdolna Babcia z Ciebie :) Quote
mari23 Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 [quote name='Nutusia']Maryni - czyli rozumiem, że masz dług w lecznicy. Może wystąpię do Baloniarek o pomoc dla Dropsia? ;) Należy Ci się jak... psu miska :)[/QUOTE] dziekuję, Nutusiu - fakturka już zapłacona, wpłaty jedne są, inne obiecane, to będzie jeszcze na zapłatę reszty faktur ale tak pomyślałam ( nie wiem tylko, czy BDT należy do naszego klubu) o innej potrzebującej psince, napiszę na PW i podeśle wątek - zobacz, czy kwalifikuje się do pomocy ( koszt operacji kręgosłupa małego piesia 1440 złotych) zaraz napiszę dokładnie, może trochę da się pomóc Quote
Havanka Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='Nikaragua']widziałam fotki :) zdolna Babcia z Ciebie :)[/QUOTE] Potwierdzam ! Też widziałam ! Babcia Aniołka ma złote rączki do wszystkiego ! Quote
mari23 Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 [quote name='Nikaragua']widziałam fotki :) zdolna Babcia z Ciebie :)[/QUOTE] [quote name='Havanka']Potwierdzam ! Też widziałam ! Babcia Aniołka ma złote rączki do wszystkiego ![/QUOTE] co tam babcia, to modelka taka słodka i śliczna - aniołeczek najprawdziwszy :) Quote
mari23 Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 [quote name='Marinka']Jest kolejna 100 z fb od Państwa o pięknym nazwisku :)[/QUOTE] jest! 100,- Aleksander W. z Kamienia Pomorskiego (20.12.) ogromne dzięki za ten dar serca !!! Dropsik niestety od wczoraj jest jakiś smutny, osowiały... choć to nic wyraźnego i konkretnego - nie wiem, może wyczuwa mój smutek..... bo powoli rozpacz mnie ogarnia, jak widzę go tak usilnie wpatrującego się przed siebie.... w ciemność :( :( :( niestety musiałam zacząć ponownie brać Setaloft :( Quote
Marinka Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='mari23']jest! 100,- Aleksander W. z Kamienia Pomorskiego (20.12.) ogromne dzięki za ten dar serca !!! Dropsik niestety od wczoraj jest jakiś smutny, osowiały... choć to nic wyraźnego i konkretnego - nie wiem, może wyczuwa mój smutek..... bo powoli rozpacz mnie ogarnia, jak widzę go tak usilnie wpatrującego się przed siebie.... w ciemność :( :( :( niestety musiałam zacząć ponownie brać Setaloft :( Super, bardzo się cieszę, że wpłata dotarła :) Wstawiam rozliczenie z fb: [TABLE] [TR] [TD="class: xl67, width: 409, colspan: 2"]Wpłaty dla Dropsika [/TD] [TD="width: 86"][/TD] [TD="width: 86"][/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD="class: xl68"]Kto: [/TD] [TD="class: xl68"]Ile:[/TD] [TD="class: xl68"]Kiedy:[/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD]Grażyna K.Sz. Lublin[/TD] [TD="class: xl69, align: right"]30,00 zł[/TD] [TD="class: xl70"](17.12.)[/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD]Agata Monika Z. Gostyń[/TD] [TD="class: xl69, align: right"]100,00 zł[/TD] [TD="class: xl70"](17.12.)[/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD]Aleksander W. z Kamienia Pomorskiego[/TD] [TD="class: xl69, align: right"]100,00 zł[/TD] [TD="class: xl70"](20.12.)[/TD] [/TR] [TR] [TD="class: xl67"]Razem wpłaty: [/TD] [TD][/TD] [TD="class: xl71, align: right"]230,00 zł[/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD="class: xl67"]Wydatki: [/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD="class: xl68"]Na co: [/TD] [TD="class: xl68"]Ile:[/TD] [TD="class: xl68"]Kiedy:[/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD]zabieg usunięcia soczewki[/TD] [TD="class: xl69, align: right"]500,00 zł[/TD] [TD](11.12)[/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD]krople Tobrexan[/TD] [TD="class: xl69, align: right"]27,00 zł[/TD] [TD](12.12.)[/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD]krople Difadol[/TD] [TD="class: xl69, align: right"]15,00 zł[/TD] [TD](14.12.)[/TD] [/TR] [TR] [TD="class: xl67"]Wydatki Razem: [/TD] [TD][/TD] [TD="class: xl71, align: right"]542,00 zł[/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD="class: xl72"]Saldo: [/TD] [TD][/TD] [TD="class: xl73, align: right"]-312,00 zł[/TD] [TD][/TD] [/TR] [/TABLE] Quote
Marinka Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Marysiu, stan zapalny wciąż się utrzymuje...może jak minie stanie się cud i dropsik jednak będzie coś widział...módlmy się o ten cud! Quote
Figunia Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Dropsikowe oczko - modle sie za Ciebie!!! Quote
Awit Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 A nie dostał temperatury że jest taki osowiały?<tfu> Quote
Ingrid44 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Moze stanie sie cud z okazji Bozego Narodzenie i Dropsik bedzie pieknie wszystko widzial. Czego mu zycze z calego serca. Slicznie wyglada w ubranku :) Quote
mari23 Posted December 22, 2012 Author Posted December 22, 2012 [quote name='Marinka']Marysiu, stan zapalny wciąż się utrzymuje...może jak minie stanie się cud i dropsik jednak będzie coś widział...módlmy się o ten cud! [quote name='Figunia']Dropsikowe oczko - modle sie za Ciebie!!! [quote name='Awit']A nie dostał temperatury że jest taki osowiały?<tfu> [quote name='Ingrid44']Moze stanie sie cud z okazji Bozego Narodzenie i Dropsik bedzie pieknie wszystko widzial. Czego mu zycze z calego serca. Slicznie wyglada w ubranku :) liczę na jakis cud... modlę sie o placzę, tabletki chyba nie skutkują już na mnie :( nie wytrzymałam i zabrałam dzisiaj Dropsika do naszej wetki, oczywiście obie panie weterynarz pogadały przez telefon i Dropsik dostał inny antybiotyk "nie jestem okulistą, ale to oko ma nieprawidłową strukturę - nie widać źrenicy, jest coś białego" - to słowa naszej miejscowej weterynarz Oli w uzgodnieniu z panią Natalią Dropsik dostał jakiś zastrzyk gorączki nie miał, właściwie nie widać po nim nic złego ( oprócz oczka oczywiście) to Dropsikowe oczko - przymrużone, jakby mu coś przeszkadzało wewnątrz? :( a to nowe Dropsikowe ubranko - polarowo-ortalionowe, z kieszonką i kapturem Quote
mari23 Posted December 22, 2012 Author Posted December 22, 2012 Niech Boże Dziecię narodzi się w Waszych sercach i obdarzy Was zdrowiem i obfitością łask ! Życząc Wam wszystkiego dobrego dziękuję za serce i pomoc - za dobre słowa, darowaną karmę nerkową i leki, za to, że jesteście - dziękuję Wam z całego serca!!!:tree1::tree1::tree1::tree1::tree1::tree1::tree1: Quote
Figunia Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 [FONT=Times]Kochana Mari, Tobie, Twoim Najblizszym oraz wszystkim Dogomaniaczkom na Twoim watku skladam zyczenia wyjatkowo pieknych, spokojnych swiat Bozego Narodzenia oraz tego, by Nowy Rok przyniosl tak oczekiwane zmiany w ludzkich sercach. By zagoscily w nich milosc i serdeczne wspolczucie dla wszystkich czujacych Istot. Dropsikowi - zdrowych, widzacych oczek i wielu jeszcze szczesliwych lat !!! Dla wszystkich "tymczasow" i rezydentow Marii - zdrowia i najlepszych domkow! I jeszcze wspanialej pracy dla Meza...[/FONT] Quote
Poker Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 wraz z psimi ludzkim Pokerem oraz kotą Kulką. Quote
Ingrid44 Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Dropsikowi i wszystkim pieskom z okazji Swiat : http://www.youtube.com/watch?v=aHUuUjuo2XI Quote
Awit Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 Biedny Dropsik. Mari a Dropsik długo jest u Was, znaleziony jest, od początku był niewidomy? Zdrowych i spokojnych Świąt wszystkim życzę. I psiaczkom też wszystkiego co najlepsze! Quote
mari23 Posted December 23, 2012 Author Posted December 23, 2012 (edited) [quote name='Awit']Biedny Dropsik. Mari a Dropsik długo jest u Was, znaleziony jest, od początku był niewidomy? Zdrowych i spokojnych Świąt wszystkim życzę. I psiaczkom też wszystkiego co najlepsze! tak, Dropsik znaleziony był w lutym, a więc wkrótce rok minie, był niewidomy już wtedy, biegał na oślep jezdnia-chodnik, moja szefowa wypatrzyła ten ślepy szkielecik w śmietniku - szukał czegoś do jedzenia..... karmę nie jadł, a połykał z jej ręki, ale złapać jej się nie dał..... mnie się udało zwabić go na jedzenie i złapać..... i tak została ślepotka moja kochana... dzisiaj ranek miałam taki, że głowa mnie boli cały dzień - rano Dropsik leżał bez ruchu i nie reagował na wołanie, głaskanie, podnosiłam mu głowę, a on z powrotem kładł ją na łapki i wracał do poprzedniej pozycji - niemrawo i powoli.... chyba tak mocno spał i nie potrafił się obudzić, bo potem "rozkręcił się".... ale mnie łzy co chwilę kapią i głowa pęka... moje psiaczki już dzisiaj miały gwiazdkę !!! zawitały do nas trzy wspaniałe psie ciocie z workami karmy, makaronem i ciasteczkami dla piesków.... oczywiście wszystkie psiaki radośnie się przywitały, przy stole jak zwykle słodkiego ciasta żebrały.... Lena poznała swoje wybawicielki oczywiście, ale i Łatuś cieszył się z odwiedzin :) Bardzo, bardzo Wam dziekuję raz jeszcze za te wszystkie dobre słowa, życzenia, dobre myśli i wsparcie duchowe - bez Was nie dałabym rady psychicznie z tyloma psimi nieszczęściami jednocześnie... po raz kolejny słowo dziękuję wydaje mi się za małe, ale lepszego nie znajduję... [SIZE=5]Dziękuj[SIZE=5]ę !!!!!!!!!!! :tree1::tree1::tree1::tree1::tree1::tree1::tree1::tree1: [SIZE=5] [SIZE=5]Raz jeszcze życzę Wam pełnych radości Świąt oraz tylko szczęśliwych psów i happy-wątków na dogomanii !!! Edited December 23, 2012 by mari23 Quote
j8ded Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 To my dziękujemy pani Marysiu, jest pani aniołem i nie wiem nawet jak ująć w słowa to, co myśle! Jest pani dla mnie nadzieja i inspiracja, najpiękniejsze jest to , ze pani robi wszystko poprosi ze szczerego serca! Jedyne co mogę powiedzieć to to, ze mimo tego, ze ogarniam technicznie firm Dogo i wielu innych www to nie zostawimy pani tak z tym i zrobimy wszystko żeby Lenka znalazła w końcu wspaniały dom! Pani Marysiu jest pani wspaniałym człowiekiem i ja wierze, ze dobro wraca! Buziaki dla całego stawka:D Quote
Marinka Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Korzystając z ograniczonego neta w komórce pragnę złożyć Wam życzenia pogodnych i miłych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w gronie rodziny i wśród merdających ogonków. Quote
Recommended Posts