Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Iljova'][FONT=Lucida Grande] [/FONT]
[FONT=Lucida Grande] [/FONT]
[FONT=Lucida Grande]
No właśnie Ingrid dawaj zdjęcie chętnie obejrzymy :-)[/FONT]

Jak mi napiszecie jak wstawiac zdjecia na Dogo to chetnie wstawie , po ostatniej rewolucji Dogo nic mi nie wychodzi, nawet banerki nie chca sie wklejac :roll:

Przykro ze ludzie jacys nienormalni sie robia jak zobacza rasowego Filipka, tyle jest fajnych kundelkow.
( moj tez rasowy ale on jest do obrony a nie do szpanowania po miescie )

Posted

Tym razem szoku już nie przeżyłam, bo kilka dni temu Alla Chrzanowska, pokazała mi swojego "maluszka":cool3:. To był dog niemiecki. Ingrid, Twój Okruszek, to chyba ta sama rasa? Po raz pierwszy miałam wtedy okazję poznać te maluchy. Byłam w niemałym szoku, że to pies:crazyeye:!
Zdjęcie z Mikołajem po prostu cudne !!! Jestem pewna, że Mikołaj to chudzina w porównaniu do tego cuda !
Naprawdę jestem pod wrażeniem wielkości, piękna i takiego.... dostojeństwa.

Posted

Alla Chanowska tez ma takiego "okruszka" . To sa Dogi Niemieckie. Przytulak z niego ogromny, jakby mogl to caly dzien by sie wpychal na kolanka.Mikolaj byl calkiem normalny, nie taka chudzina. Przy "okruszkach wszyscy wygladaja na chudzinki. :cool3: A ta fontanna to jego miseczka z woda oczywiscie .
Czasami sie smieje jak cioteczki pisza na watkach ze piesek do adopcji ale troche duzy bo za kolanko. Moj jest za bioderko :lol:;)

Posted

[quote name='Ingrid44']Jak mi napiszecie jak wstawiac zdjecia na Dogo to chetnie wstawie , po ostatniej rewolucji Dogo nic mi nie wychodzi, nawet banerki nie chca sie wklejac :roll:

Przykro ze ludzie jacys nienormalni sie robia jak zobacza rasowego Filipka, tyle jest fajnych kundelkow.
( moj tez rasowy ale on jest do obrony a nie do szpanowania po miescie )[/QUOTE]

cudo ten Twój maluszek!!!! zachwyciłam się! a jaką ma miseczkę :) moje w większości nie dosięgłyby do wody ( chyba tylko Hektor, Łatuś i Tiara dałyby radę, albo i nie ;))
a pies..... po prostu cudowny - dostojny i piękny! przy nim Fifi wyglądałby jak pluszaczek :)

żal mi bardzo tego psiaka - wczoraj to płakałam patrząc na niego - to normalny, zwykły psiaczek, on potrzebuje ciepła i miłości a nie traktowania go, jak ..... dekorację? przedmiot do szpanowania?

wogóle wczoraj płakałam dzionek cały..... zawiozłam Różę do wspaniałych ludzi..... wiem, że będzie tam szczęśliwa.... wiem, i tylko dlatego ją zawiozłam.... ale to boli straszliwie...

Posted

Miałam pytać o Różyczkę. Nie wiesz jak minęła noc? Biedna sunia, to dla niej ogromny stres, podobnie jak dla Belci, która wczoraj pojechała do nowego domu. Kupa, siku, chowanie po kątach przed panią, wszystko było. Serce ściska. Oby te dwie bidule przetrwały ten trudny dla nich okres adaptacyjny.
Marysiu, czy będą zdjęcia Dropsika?

Posted (edited)

[FONT=arial black]MARYSIU JESTEM Z CIEBIE DUMNA I GRATULUJE
WYGRANEJ W WALCE SAMEJ ZE SOBĄ ZE SWOIMI EMOCJAMI
[/FONT]
:buzi: :iloveyou:
Wiem że to była trudna decyzja teraz płaczesz ale jak pisałaś zawiozłaś ją do wspaniałych ludzi.
Zobaczysz jak będą napływać wiEści z domku uśmiechniesz sie nie raz i poczujesz szczęśliwa że Róża ma domek

wczoraj byłam u Furciaczek widziałam dogi które są u niej dwa które są już jakiś czas wyglądające wspaniale i dwa takie które niedawno były przywiezione.. tragedia ... na FB są ich zdjęcia ale nie oddają w pełni tego co zobaczyłam w realu.... jak te psy wyglądają to cienie psów nie ma po czym głaskać..Ale jak Fur się za nie weźmie to będą to naprawdę wspaniale wyglądające dogi :-) tak jak Twój Ingrid :-) ( miał szczęście że trafił do Ciebie, ale Ty jesteś większą szczęściarą maja takiego przyjaciela :-) )

Edited by Iljova
Posted

Trzymam kciuki za Rozyczke, powolutku zaufa i zaadoptuje sie. Miejmy nadzieje ze Panstwo beda cierpliwi. Mysle ze jak Filipek bedzie wykastrowany to normalni ludzie zaczna sie o niego pytac. Nie bedzie interesowal rozmnarzaczy i tego typu ludzi.

Iljowa, masz racje , to ja jestem szczesciara ze mam takiego wspanialego przyjaciela. Mowie mu czasami ze powinien sie nazywac Bozydarek. Jest juz ze mna prawie 6 lat i przezylismy rozne nieciekawe historie.Dzieki niemu bylo latwiej.

Posted

[quote name='Havanka']Miałam pytać o Różyczkę. Nie wiesz jak minęła noc? Biedna sunia, to dla niej ogromny stres, podobnie jak dla Belci, która wczoraj pojechała do nowego domu. Kupa, siku, chowanie po kątach przed panią, wszystko było. Serce ściska. Oby te dwie bidule przetrwały ten trudny dla nich okres adaptacyjny.
Marysiu, czy będą zdjęcia Dropsika?[/QUOTE]

państwo mają mój nr telefonu i mieli dzwonić, jeśli byłoby coś nie tak, pojadę natychmiast - to jakieś 3-4 km od mojego domu
chciałam dzisiaj pojechać, zobaczyć, ale musiałam sama siebie powstrzymac - dla Róży lepiej, żeby beze mnie przyzwyczajała sie do nowej rodziny

a Łatuś jest tak samo smutny, jak ja..... jesli tylko będzie coś nie tak w nowym domku - przywiozę mu Różę i już jej nie oddam
miałam dzisiaj sympatycznie brzmiący telefon z zapytaniem o Fifiego, państwo nawet przyjechali, żeby poznać maluszka i z planowanych 10 minutek zrobiły się 2 godziny
przesympatyczne małżeństwo z trzylatkiem kochającym psy tak czule, jak moja Kasia ( już maskotki z łóżeczka wyrzucił, bo piesek będzie z nim w łóżeczku spał :) )
oczywiście mam teraz prośbę o wizytę przedadopcyjną we Wrocławiu, ul. Mielecka
jutro zrobię Filipkowi badania a może i kastrację ( państwo nie mają nic przeciw)

natomiast mam problem z Miłeczką - ona wciąż drapie się i rozrywa zrastający się szew pooperacyjny - po piątkowym zdjęciu szwów doktor założył jej jeszcze 2 szwy nowe na pęknięciu, dzisiaj jeden z tych szwów puścił..... :(
to jest akurat takie miejsce, że ona drapie tylna łapką :((

a zdjęcia Dropsika - ech :(
chyba po wczorajszym płaczu dzisiaj byłam w takim stanie, że nie miałam nawet siły tego zrobić ( ból głowy potworny!)
a poza tym Dropsik rano kulał na prawą tylną łapkę ( nie stawał na nia wcale) a po południu na przednią... nie wiem, czy to nie jest coś z kręgosłupem, bo urazu żadnego nie ma

Posted

[quote name='Nikaragua']wpisałan zapytanie na wątku wrocławskim (bo ja najbliższe 2 tygodnie mocno zawalona praca jestem)[/QUOTE]

Dziękuję!!!!
czy możesz mi link do tego wątku podrzucić?

Posted

[quote name='Nikaragua']proszę: http://www.dogomania.pl/forum/threads/192672

i jeszcze na spacerowym można pytac (tam sporo wrocławianek wchodzi): http://www.dogomania.pl/forum/threads/489

wielkie dzięki!!!!!!
ja- miłośniczka kundelków uroczyście oświadczam, że rasowe też są cudne i kochane, a z każdą godzina bardziej kocham tego łobuziaka i nie wiem, jak to z rozstaniem będzie.....
ja naprawdę na dom tymczasowy się nie nadaję