szysz Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Mam 10 letniego setera irlandzkiego, który w marcu tego roku przeszedł poważną operację układu pokarmowego. Oprócz tego ma tendencje do tycia. Karmiłam go Puriną Pro Plan Senior Sensitive ale wydaje mi się, że pies po niej tyje. Chcę zmienić karmę, jeśli chodzi o wymagania to nie może mieć kurczaka w składzie, w zasadzie tyle. cena nie ma znaczenia. Quote
Czarna_Owieczka Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 To może któraś z tych: -hills senior lam&rice active longevity -acana grasslands -acana pacifica -taste pf the wild pacific stream -white wolf nord salomon Quote
szysz Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 Właśnie się wacham między acaną pacyfica, wite wolf z łososiem. Póki co gotowane przez jakiś czas, bo znowu jakieś sensacje żołądkowe :/ Quote
paulina_gn Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Podczepię się pod wątek, bo w sumie też karma dla seniorki :) Suczka (kundelek 18kg) 17 latek dotychczas z powodu niewiedzy żywiona niestety różnie. W ostatnich latach puszkami Acany. Z powodu biegunki przeszłyśmy najpierw na gotowane (nie pomogło )później na Eukanubę Intestinal i pomogło- biegunki się skończyły. Minusem jest zwiększone poszukiwanie jedzenia na dworzu, co staram się niwelować żwaczami. Suczka gryzie się w łapki. Wet stwierdził, że nie ma grzybicy i innych chorób. Podejrzewamy alergię. W sumie w każdym posiłku, jaki dotychczas jadła były kurczaki, więc trop prowadzi w tą stronę. Chciałabym to sprawdzić. Zastanawiam się, jaką karmę wybrać dla mojej staruszki. Prócz starczych problemów z ząbkami i stawami, słabymi włosami, nie ma żadnych problemów ze zdrowiem. Wyniki krwi wzorcowe, USG brzucha ok, osluch w porzadku. Boję się, że jak jej zmienię karmę znów wrócą biegunki, ale po tym worku chcę spróbować czegos innego niż kurczak. Na rynku jest tyle tych karm, że się gubię. Czy jeśli toleruje Eukanubę zostać przy niej, tylko wybrać jakąś hypoalergiczną. Czy polecacie coś innego dla starowinki? Cena w sumie nie gra roli, ale ja lubię jak stosunek cena/ jakość jest jak najlepszy :) Quote
Recommended Posts