Anka5 Posted September 28, 2004 Posted September 28, 2004 Właśnie wyczytałam ,że w warszawski oddziale ZK jest zgłoszony miot komondorów. Chyba pierwszy w Polsce po długiej przerwie. Quote
Tracja Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 helcia napisał(a):Karelek a niechcieliby ci twoi znajomi bergamasko ostatnio miałam telefon z prośbą o pomoc w sprzedaży szczenięta rodowodowe,odchowane . Oba bergamaski już są u nas-Bazyl i Grapcia :) - nie wiem,jak się umieszcza zdjęcia. A nasz komondor jest spod Ostrawy - Kiraly Puszta - pies 11 m-cy - prześliczniaczek:) Szukam kogoś kto ma komondora w Polsce - wymiana doświadczeń. Quote
joan2 Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Mam pytanie, czy ojsem Twojego komondora jest achil varpus a matką carmen korośćenko? Komondora jeszcze nie mam (jest w planie),ale mam puliki:lol: Quote
JustynaJK Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 wprawdzie nie komondor,ale też dredki fota z Poznania 2005 Quote
Tracja Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 tak, rodzicami naszego Komondorka (Achill rodowodowo) są Achill Varpus i Carmen. Zdjęcia całego miotu są na www.komondor.cz czyli na stronce Kiraly Puszta pozdrawiamy Quote
joan2 Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 Awybierasz się z Achillem juniorem gdzieś na wystawę w najbliższym czasie? Quote
Tracja Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 joan2 napisał(a):Awybierasz się z Achillem juniorem gdzieś na wystawę w najbliższym czasie? Niestety nie - nie wystawiamy psów.Komondora kupiliśmy dla walorów użytkowych - pilnowanie dużych terenów :) Jednakże od dawna jestem fanem tej rasy:) Pozdrawiam Quote
Genia Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 Widziałam jednego na warszawskiej wystawie-w kl. mł. Piekny -samiec. Czytałam duzo o ich charakterze. Jest jak dla mnie doskonały.!! Mam tez Owczarki kaukaskie ,które są podobne- troche- z charakteru do komondorów-jednak bardziej popularne. Pare lat temu rozmawiałam z P. Karoliną -jednak komondory sa rasą tak mało znaną w Polsce ,ze bardzo ciezko jest sprzedac maluchy. I to nie jest kwestia ceny,ale pewnie nieznajomosci ich cech uzytkowych. Quote
Tracja Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 nasz Achillek (Buba) ma już prawie roczek, jest już ogromny... Ostatnio miał operowaną przepuklinę i jak do weterynarza wszedł mąż w trakcie operacji to myślał, że żona operuje niedźwiedzia :))) Ciężko go było wsadzić we dwójkę na stół- waży już na pewno ponad 50 kg. ( więcej ode mnie :(() Na stronie hodowcy www.komondor.cz pojawiły się już jego zdjęcia- są też fotki jego rodzeństwa. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts