karelek Posted December 28, 2003 Posted December 28, 2003 Szukam hodowli psow rasy KOMONDOR,moze ktos zna?prosze o adresy. Quote
Diana14 Posted December 28, 2003 Posted December 28, 2003 niestety ja nie znam....ale poszukam jeszcze.jak tylko coś znajdę zaraz dam Ci znać.ze szczeniakami w Polsce to może być trudno bo dosyć rzadko rodzą się mioty tej rasy.....jest przecież mało popularna.... Quote
flashka-g Posted December 28, 2003 Posted December 28, 2003 w Polsce wogole jest hodowla tej rasy???..... Quote
Diana14 Posted December 28, 2003 Posted December 28, 2003 właśnie nie wiem..........ale pojedyncze okazy są......... Quote
nice_girl Posted December 28, 2003 Posted December 28, 2003 Najlepiej byłoby zadzwonic do ZK :wink: Quote
Anka5 Posted December 28, 2003 Posted December 28, 2003 Ja na wystawie w Warszawie w kwietniu widziałam psa i sukę tej rasy ale nie wiem czy z tej pary będą szczeniaki.gdzieś w katalogu powinnam mieć namiary na właścicieli jak chcesz to mogę podać. W Łodzi na klubówce widziałam psa ,miał wtedy chyba 10 miesięcy ale był na pewno przywieziony ze Słowacji. Jak znajdę namiary to prześlę Ci na priv. Pozdrawiam Anka i bergamasci Quote
karelek Posted December 28, 2003 Author Posted December 28, 2003 znalazlem tylko suczke BORCSA LOBONCOS z Bydgoszczy p.Marka Szymańskiego,ale bez tel.(z katalogu Poznan 2002.) I jescze hodowle w Czechach Király Puszta http://www.komondor.cz/ Zna ktos te hodowle? I prosze w miare mozliwosci o duzo informacji.Z gory dziekuje. Quote
Mami Posted December 28, 2003 Posted December 28, 2003 Hej, Ja pierwszego komondora widzialam szesc lat temu, na wystawie w Lodzi, dlatego uwazam ze mamy kilka ciekawych egzemplarzy w Polsce. Niemniej jednak, miotu w Polsce do tej pory nie bylo. Nawet jezeli, takie "wydarzenie" mialo miejsce to mimo tego polecam hodowle czeskie i wegierskie, bo psy sa wspaniale. Postram sie czegos poszukac Pozdrawiam Quote
tunio Posted December 28, 2003 Posted December 28, 2003 czytalam gdzies ze w Polsce w calej histori polskiego komondora bylo 10 miotow i nie wiecej :hmmmm: Takze polecam importy z wegier,bo psy tam sa przepiekne :) Quote
flashka-g Posted December 29, 2003 Posted December 29, 2003 Dziękuje sobie..to ja juz wole wysyzkowac na wystawe Duzego Pudla niz takiego Komondora;p Quote
zaba14 Posted December 29, 2003 Posted December 29, 2003 Dziękuje sobie..to ja juz wole wysyzkowac na wystawe Duzego Pudla niz takiego Komondora;p nie wiem czy dobrze Cie zrozumiałam, ale w tym temacie nikt nie rozmawia o gustach ... Ps. Ja nawet nie spotkałam w internecie rzadnej polskiej strony o tej rasie... Quote
flashka-g Posted December 29, 2003 Posted December 29, 2003 ojejq...ale mi sie odrazu widzi jakbym takiego miala co by było;p;p Quote
karelek Posted December 29, 2003 Author Posted December 29, 2003 Sa komondorki na Wegrzech ,kontakt zlapalem przez Timea Kovacs ? Sam jestem ciekawy czy mojego znajomego znajomi zdecyduja sie na te psiaki.Jak tak to zdjecia beda :D Quote
zaba14 Posted December 29, 2003 Posted December 29, 2003 Karalek a Ty nie szukasz komondora? tylko znajomy Twoich znajomych?? :lol: Quote
karelek Posted December 29, 2003 Author Posted December 29, 2003 No tak ,trzeba sobie pomagac. A jezeli chodzi o mnie :komondor to wspanialy pies ale w zyciu nie mozna miec wszystkiego (tłumacz: nie mozna miec wszystkich psów) :D Quote
zaba14 Posted December 30, 2003 Posted December 30, 2003 he he ... no tak masz racje trzeba sobie pomagać!! i wszystkiego nie można mieć... :cry: Quote
susy Posted December 30, 2003 Posted December 30, 2003 Ciekawe jakie sa te psiaki z zachowania ja widziałam takie tylko na zdjeciach Quote
karelek Posted December 30, 2003 Author Posted December 30, 2003 No własnie i o opis rasy ciezko :roll: Quote
tunio Posted December 31, 2003 Posted December 31, 2003 mam nadzieje ze znajomi wiedza jak ten pies sie zachowuje itp itd a nie biora go ze wzgledu na specyficzna urode.....? Quote
helcia Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 Karelek a niechcieliby ci twoi znajomi bergamasko ostatnio miałam telefon z prośbą o pomoc w sprzedaży szczenięta rodowodowe,odchowane i facet chce sprzedać w super cenie. mieszka w Nowym Targu gdybyś był zainteresowany to ci napiszę nr.tel. Quote
anyia Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 czesc w Nowym Roku:)))) na poczatku lat 90tych byla w Polsce a konkretnie na Dolnym Slasku hodowla komondorow ,, Oro- Runo'', oparta na importach z Wegier trudno mi powiedziec czy hodowla jest jeszcze aktywna ale mozna sie tego dowiedziec w ktoryms z dolnoslaskich oddzialow ZK....... nie pamietam czy u nas we Wroclawiu byla ta hodowla zarejestrowana (poniewaz nie interesowalam sie nigdy ta rasa ) ale jest jeszcze oddzial walbrzyski, jeleniogorski, opolski i inne pobliskie wlascicielka hodowli to byla p. Elzbieta Gluza ze Świdnicy pozdrawiam A. Quote
anyia Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 no wlasnie... cos mi jeszcze switalo w glowie ze jeszcze byly jakies hodowle w Polsce i faktycznie.... byla a byc moze jeszcze funkcjonuje hodowla ,, Elrokoparo" p. Romana Pazdaja z Wilkszyna ( to tez okolice Wroclawia) i byla tez pani Karolina Pająk z Boguszowa Gorc..... nie znam nazwy jej hodowli wiem tyle ze wystawiala swoje komondory w drugiej polowie lat 90tych Boguszów Gorce to oddzial walbrzyski jak jeszcze sobie cos przypomne to dam znac:)))) a & malamuty Quote
Recommended Posts