Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 465
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dog_master napisał(a):

A tak swoją drogą, to ogranizatorzy zapraszają sędziów, a nie na odwrót, więc pseudosędziów można nie zapraszac i już :P A o niektorych sedziach toz to piekne anegdotki kraza ;)

Gorzej jak ZK stwierdzi, że zagraniczni są za drodzy :shake: .

Posted

Magda i Saga; napisał(a):
Zawody w Bydgoszczy 2 maja będą otwarte, podobnie jak pruszkowskie. Z zerówkami, z zabawą. Pod nieobecnośc IAL-i przydacą sie nam takie zawody.

Magda - układam wyjazdy majowe i mam problem...
2-go do ew. oficjalnego skakania mam tylko Fufaka... Blondyn ma 15 miesiecy, a weterany szt 2 to weterany...

no i 2-go jest Hradec Kralove do którego mam mniej niż 100 km...

czy będzie jakiś torek dla młodzieży - no bo na oficjalnych raczej nie ma... i coś dla weteranów? (najlepiej bez hopek lub dla smalików;) )

Dla młodzieży to raczej tylko pod kontem, żeby młódź nie nawiała w tłum ;)
Magda i Saga; napisał(a):
Oficjalne info zrobie póżniej,

czekamy z niecierpliwością ;)

Posted

Zerówki zrobimy od 15 miesięcy, więc blondyn sie załapie. O weteranach pomyślę, właściwie czemu nie, ale pewnie byłby to tylko jeden bieg. W maju dzień jest długi więc czasu dużo, zaraz popracuję nad sponsorami zeby nam jakieś nagródki dali.

Posted

Mam dwa pytanka:

odnośnie zawodów Bydgoskich - 1 września.
Czy nie ma szansy zrobić zawodów tydzień później - tzn 8 lub 9 września?
1-2 września jest międzynarodówka i dwódniowe zawody w Mladej Boleslav
I wiadomo już, czy pucharowe ?

odnośnie zawodów Białostockich 21-22 lipiec
To będą zawody oficjalne i pucharowe czy jak ??

Posted

Davie napisał(a):
PARSONRK,
pięknie prosimy o uzupełnienie :cool3: :
FORT Cup (nieoficjalne):
11.03 (hala - Pruszków),
16.09 (Laski),
14.10 (Laski).

Dodane ;)
+ 10 znaków :eviltong:

Posted

Oj, Warszawiacy - Wy to macie fajnie ;) Nie mam dojazdu niestety :( Chyba jednak nie będzie mnie na 2 i 3 Fort Cup :( Rodzice samej nie puszczą :( Może jeszcze uda się przekonać...

Posted

Mam dwie wiadomości, jedna dobra a druga zła.

Zacznę od dobrej: mamy sędzinę z Niemiec na wrześniowe zawody, panią Elke Benner. Jeśli prowadzicie kalendarze imprez na swoich stronkach to możecie śmiało to wpisać.

Zła nowina: na majowych zawodach zerówki od 18-tu miesięcy. Przykro mi (sama chciałam z Oxa pobiegać), ale na związkowych zawodach nie można obniżyć wieku, Komisja zabrania.:shake:
Ale przy okazji zawodów obiecuję inne atrakcje, typu zabawa agilititowa gdzie limity wieku nie obowiązują. Myślę, że lada moment wszystko dogramy i otworzymy zgłoszenia na obie imprezy.:lol:

Posted

Zła nowina: na majowych zawodach zerówki od 18-tu miesięcy. Przykro mi (sama chciałam z Oxa pobiegać), ale na związkowych zawodach nie można obniżyć wieku, Komisja zabrania.:shake:

Szkoda w Czechach zerówki przy oficjalnych zawodach mają wiek od 15 miesiecy. Przecież mozna na obniżonych przeszkodach robić.

Posted

Prosiłam Komisję o pozwolenie na obniżenie wieku zerówek na tych zawodach, ale nie uzyskałam zgody. Może pod wpływem waszych apelacji tak sie stanie, może z czasem nasz regulamin na to będzie pozwalał, narazie kicha:-(

Posted

Magda i Saga napisał(a):
Prosiłam Komisję o pozwolenie na obniżenie wieku zerówek na tych zawodach, ale nie uzyskałam zgody. Może pod wpływem waszych apelacji tak sie stanie, może z czasem nasz regulamin na to będzie pozwalał, narazie kicha:-(

Myślałam ze seminarium Sylvi T przokonało wiekszosć ze z psem zaczyna sie dosc wczesnie trening. Wiec takie 15 miesiecy to akurat aby zacząc oswajać z poważnymi zawodami w LA1 które tego psa czekaja za 3 miesiece. Taki start niesie dużo pożytku dla psa przygotowywanego od szczeniaka do zawodów. Bo zawodnik nie startuje na takim stresie, pies moze skakac na obnizonych przeszkódkach, ma prosty tor i moze w bardzo łagodny sposób stopniowo być przygotowany do startów w trudniejszej klasie. Obnizenie wieku jest tylko z korzysicą dla psa przygotowywanego do trudnych klas. Te psy w wieku 18 miesiecy i tak wystartują w A1, a 0 byłoby klasa przejściowa

Posted

Zgadzam się z tobą, jak patrze na kalendarz imprez to między kwietniem i lipcem nie mam gdzie z oxa postartować, żeby ja w zerówkach przyzwyczaic do startowego "obrządku", poza konkurencja startuje sie jednak inaczej, przewodnik sie czuje inaczej i przenosi to na psa. Co zrobić:-(

A może coś niecoś we Wrocku by sie udało zorganizować takiego mniejoficjalnego? Ja niestety nieoficjalnie to sobie mogę tylko podumać

Posted

Zgadzam się z tobą, jak patrze na kalendarz imprez to między kwietniem i lipcem nie mam gdzie z oxa postartować, żeby ja w zerówkach przyzwyczaic do startowego "obrządku", poza konkurencja startuje sie jednak inaczej, przewodnik sie czuje inaczej i przenosi to na psa. Co zrobić:-(

Mi sie udało wystartować w tamtym roku w Hradec Hralowe z Violka. Sedziował Grygar. Wprawdzie dał nam dyska, bo młoda w polowie zobaczyła psa i pobiegła do tasmy ogradzajacej ring, ale od razu udało mi się odwołac, i pobiegłyśmy dalej. Gdyby nie to :mad: , to byłbysmy na pudle. Ale i tak byłam z niej dumna ze wróciła do mnie i dalej zrobiła torek.
Pózniej jeszcze wzieła udzial w grze - zabawie. I już nie patrzyła na psy za ringiem tylko przebiegła cały torek i to bardzo ładnie. Te starty maja na
celu oswojenie psa z atmosfera, z ludzmi i psami wkoło ringu. A ze mniej stresu, łatwiejsze torki to pies ma szanse wynieść dobre doswiadzcenia i oswojenia się powoli z zadanimi które go czekaja w późniejszych startach.
Czesi to rozumieja i moze dlatego mają wieksze osiągniecia. No cóż my zawsze w tyle.

A może coś niecoś we Wrocku by sie udało zorganizować takiego mniejoficjalnego? Ja niestety nieoficjalnie to sobie mogę tylko podumać

Pomyślimy, Jakieś propozycje terminu?

Posted

Magda i Saga napisał(a):
może początek czerwca, tak dla psich dzieci na Dzień Dziecka:p

Dobra przedyskutujemy w klubie;)
Oczywiscie zerówki od 15 miesiecy. Mam nadzieję ze nie spękasz, bo wystawimy Ci braciszka do konkurencji:diabloti:

Posted

a wiadomo jakie zawody beda w płocku ? bo moze bysmy przyjechały :evil_lol: jak beda oficjalne to nadejdzie pora do zapisania sie do zk.Zerowki nadchodzimy ;)

Posted

Zauwazylam, ze w kalendarzu zawody w Pecicach sa pod 19.08.2007. W zadnym wypadku nie moze byc ta data bo np mnie czy myriad nie ma wtedy w kraju. Jedyny termin mozliwy dla nas to niestety 25 lub 26 sierpnia :placz:
Mokka nie wyobrazamy sobie zawodow w Pecicach bez Was :loveu: Moze jednak moglibyscie wybrac sie na oboz zaraz po zawodach lub wrocic przed zawodami? :cool3:

Przemyslicie temat? :modla: