Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeśli chodzi o zerówki na MP to obowiązuja zasady jak na każdych innych zawodach, to znaczy kundelki biegaja w konkursie z rasowymi. Podobnie jest w egzaminach. Tylko open o tytuł MP ma ograniczenia i moga startowac tylko psy z rodowodem. Ja chce na naszych zawodach zrobić oddzielny jumping i agility dla kundelków, żeby każdy miał 3 biegi i mozliwosc walki o zwycięstwo ć nie o tytuł) Wielorasowce i jednorasowce nie będą razem klasyfikowane i będą oddzielnie biegały. takie sa moje pobożne życzenia. Zrobię wszystko, by je zrealizować.
Dlatego Aniu nie spisuj Bydgoszczy na straty

• Replies 465
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AniaP']W kalendarzu zawodów np.:
01.09.2007 - Bydgoszcz/Myślęcinek - MISTRZOSTWA POLSKI
14.10.2007 - Finał Pucharu Polski Agility 2007 - Szczecin

Zasady rozgrywania Pucharu Polski mówią:

Wybaczcie, ale ja ciągle jeszcze zielona jak tabaka w rogu :oops: z tym wszystkim, więc że głupio zapytam:
- Mistrzostwa Polski to jedno i na te zawody kundle nie mają wstępu,
- Puchar Polski to drugie i w tym roku jest 7 takich zawodów i na takich zawodach kundle mogą spokojnie startować?

I jeszcze co z egzaminami? Czy na wszystkich zawodach kundele mogą w nich startować? :roll:
Mistrzostwa Polski to impreza coroczna, jednodniowa ("jednorazowa" ;) ), zwycięzca której otrzymuje tytuł Mistrza Polski. Są to po prostu jedne zawody.
Puchar Polski jest cyklem imprez rozgrywanych na przestrzeni dłuższego czasu (w sezonie - od wiosny do jesieni), a zwycięzcami są zdobywcy największej ilości punktów w sumie.
Jak na razie nikt nie ograniczył mozliwości startu psów bez rodowodu w zawodach PP ani w egzaminach.

Posted

[quote name='Magda i Saga']Dlatego Aniu nie spisuj Bydgoszczy na straty
Wiedziałam, że masz dobre serduszko :buzi: :loveu: i miałam taką cichutką nadzieję, że może właśnie coś takiego wymyślisz. :)

[quote name='Mokka']Jak na razie nikt nie ograniczył mozliwości startu psów bez rodowodu w zawodach PP ani w egzaminach.
No właśnie, a ja źle sobie początkowo wydedukowałam i... cały weekend chodząca wściekłość :angryy: , no ale tak to jest jak się w takiej "dziurze" agilitowej mieszka. :oops:

Nie chodziło mi broń bosze o zdobycie jakiś tytułów, bo to nam raczej nie grozi, tylko o zwykłe pobieganie sobie na zawodach, a że do Warszawki i do Bialego ciągle wydaje mi się za daleko (no i kasa :cool3: ), no to niewiele zawodów do wyboru nam zostaje. :sad:

Teraz już wszystko jasne, humorek mi się poprawił, dzięki Haniu :).

Posted

Hmmmm
Ale napisane jest, ze kundel nie moze zdobyc tytulu, a nie ze nie moze startowac w MP...czy nie da sie zrobic tak, zeby biegly wszystkie psy (rasowe i nierasowe) ale sklasyfikowac oddzielnie rasowe i kundelki? Albo skalsyfikowac rasowe do tytulu, a potem sklasyfikowac wszystkie jeszcze raz, jak "zwykle" zawody (chociaz to drugie wydaje mi sie mniej realne)?

Posted

[quote name='saJo']Ale napisane jest, ze kundel nie moze zdobyc tytulu, a nie ze nie moze startowac w MP...

Ale właśnie jest napisane:

Ograniczeniem jej jest, że tytuł Mistrza Polski we wszystkich konkurencjach uzyskać może jedynie pies z rodowodem uznawanym przez FCI i tylko takie psy mogą brać udział w imprezach tej rangi.

Posted

Magda i Saga napisał(a):
Jeśli chodzi o zerówki na MP to obowiązuja zasady jak na każdych innych zawodach, to znaczy kundelki biegaja w konkursie z rasowymi

Super! :multi: :multi: :multi:

Posted

a ja mam pytanie
kiedy będzie jakieś oficjalne info o PPA Białystok?
teoretycznie ma się odbyć za niecałe 4 tygodnie....

(formularz zgłoszeniowy na piknik był już w kwietniu czyli na 2 m-ce przed imprezą)

no i przy okazji pytanie o PPA Legnica bo to raptem 6 tygodni...

Posted

[quote name='PARSONRK']ZAWODY 2007

POLSKA

16.09.2007 -FORT CUP cz II (Laski - nieoficjalne) -

Czy Laski to miejscowość? Jeżeli tak to które Laski, bo u mnie niedaleko też są :roll:

Posted

OlaAB napisał(a):
a ja mam pytanie
kiedy będzie jakieś oficjalne info o PPA Białystok?
teoretycznie ma się odbyć za niecałe 4 tygodnie....
Ja bym chciała wiedzieć, kto będzie sędziował...

Posted

Puchar Polski w Bialymstoku 21-22.07.2007 sedziuje Jirina Strnadova.
Niebawem pojawi sie na stronie Oddzialu zgloszenie i dokladne info dotyczace zawodow na ktore serdecznie zapraszam ;)

Posted

super fajnie, że niedługo
szkoda tylko, że nie bieżecie pod uwagę sezonu wakacyjnego=wyjazdów z dala od netu, konieczności wcześniejszej rezerwacji noclegu...:shake:

Posted

Mam złe wieści w sprawie MP i udziału kundelków. Przewodniczący Głównej Komisji szkolenia zabronił zorganizowania dodatkowych biegów dla openowych kundelków. Wczoraj taką wiadomość przekazał mi p. Salamon, który bezpośrednio o tym z nim rozmawiał. Przykro mi. To sa ostatnie MP jakie organizuję.
Bozrodowdowców zapraszam tylko na przebiegi zerówkowe.
Może sami cos wymyślicie i podziałacie, żeby decyzja uległa zmianie.

Posted

A opcja w tym samym biegu poza klasyfikacja, ewentualnie z odrebna klasyfikacja, albo jako próbne psy a klasyfikacja podziemna z nagrodami :diabloti:

Posted

Magda i Saga napisał(a):
Mam złe wieści w sprawie MP i udziału kundelków.

tego się spodziwałam po lekturze komunikatu :shake:

Magda i Saga napisał(a):

a tu kundelki mogą biegać?:crazyeye: - to dla mnie total nieporozumienie

Magda i Saga napisał(a):
To sa ostatnie MP jakie organizuję

nie chcę krakać ale jeszcze w komunikacie było coś o promocji, dofinansowaniu, w zależności od liczby startujących - żebyś Magda nie dopłacała do "interesu" :mad:

Posted

stereo napisał(a):
Wielka szkoda, bo bardzo lubię zawody w Bydgoszczy :(
No cóż, do zobaczenia za rok :)

A co będzie za rok? Następne Mistrzostwa Polski? ;)

Posted

Ale przecież w tym samym czasie, na tym samym terenie Pani lub Pan X może zorganizować MP dla mixów!

Przykre, ZK nic nie robił dla agility a teraz kładzie łapę na wszystkim. Przecież wielu agilitowców zaczynało od kundelków aby teraz mieć psa z rodowodem:shake:

Posted

Prawdopodobnie dopłacę. Wogóle mam juz dość tego całego zamieszania, bałaganu, dezinformacji, podkładania nogi i olewadztwa.Połowa naszych bydgoskich psów to kundelki. Nie będą mogły biegac na własnych zawodach.

Posted

Magda i Saga napisał(a):
Mam złe wieści w sprawie MP i udziału kundelków. Przewodniczący Głównej Komisji szkolenia zabronił zorganizowania dodatkowych biegów dla openowych kundelków. Wczoraj taką wiadomość przekazał mi p. Salamon, który bezpośrednio o tym z nim rozmawiał. Przykro mi. To sa ostatnie MP jakie organizuję.
Może sami cos wymyślicie i podziałacie, żeby decyzja uległa zmianie.

:-(

Może w takim razie, w ramach solidarności, wszyscy powinniśmy zrezygnować z udziału w MP, a do komisji szkolenia wysłać list z informają dlaczego tak robimy. Może wtedy jeszcze przemyślą swoją decyzję.

Posted

i w ten sposób właściwie kundelki przestają mieć możliwość biegania na zawodach: bo nieoficjalnych nie można, na związkowe z tytułami też nie mogą (a właściwie związkowe to tylko PPA i MPA)
da to tylko i wyłacznie spadek ilości uczestników zawodów i w efekcie zanik agility w Polsce - zawodnicy będą jeździć do Czech, Słowacji

:angryy: :mad: