Magda i Saga Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Jeśli chodzi o zerówki na MP to obowiązuja zasady jak na każdych innych zawodach, to znaczy kundelki biegaja w konkursie z rasowymi. Podobnie jest w egzaminach. Tylko open o tytuł MP ma ograniczenia i moga startowac tylko psy z rodowodem. Ja chce na naszych zawodach zrobić oddzielny jumping i agility dla kundelków, żeby każdy miał 3 biegi i mozliwosc walki o zwycięstwo ć nie o tytuł) Wielorasowce i jednorasowce nie będą razem klasyfikowane i będą oddzielnie biegały. takie sa moje pobożne życzenia. Zrobię wszystko, by je zrealizować. Dlatego Aniu nie spisuj Bydgoszczy na straty Quote
Mokka Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 [quote name='AniaP']W kalendarzu zawodów np.: 01.09.2007 - Bydgoszcz/Myślęcinek - MISTRZOSTWA POLSKI 14.10.2007 - Finał Pucharu Polski Agility 2007 - Szczecin Zasady rozgrywania Pucharu Polski mówią: Wybaczcie, ale ja ciągle jeszcze zielona jak tabaka w rogu :oops: z tym wszystkim, więc że głupio zapytam: - Mistrzostwa Polski to jedno i na te zawody kundle nie mają wstępu, - Puchar Polski to drugie i w tym roku jest 7 takich zawodów i na takich zawodach kundle mogą spokojnie startować? I jeszcze co z egzaminami? Czy na wszystkich zawodach kundele mogą w nich startować? :roll: Mistrzostwa Polski to impreza coroczna, jednodniowa ("jednorazowa" ;) ), zwycięzca której otrzymuje tytuł Mistrza Polski. Są to po prostu jedne zawody. Puchar Polski jest cyklem imprez rozgrywanych na przestrzeni dłuższego czasu (w sezonie - od wiosny do jesieni), a zwycięzcami są zdobywcy największej ilości punktów w sumie. Jak na razie nikt nie ograniczył mozliwości startu psów bez rodowodu w zawodach PP ani w egzaminach. Quote
AniaP Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 [quote name='Magda i Saga']Dlatego Aniu nie spisuj Bydgoszczy na straty Wiedziałam, że masz dobre serduszko :buzi: :loveu: i miałam taką cichutką nadzieję, że może właśnie coś takiego wymyślisz. :) [quote name='Mokka']Jak na razie nikt nie ograniczył mozliwości startu psów bez rodowodu w zawodach PP ani w egzaminach. No właśnie, a ja źle sobie początkowo wydedukowałam i... cały weekend chodząca wściekłość :angryy: , no ale tak to jest jak się w takiej "dziurze" agilitowej mieszka. :oops: Nie chodziło mi broń bosze o zdobycie jakiś tytułów, bo to nam raczej nie grozi, tylko o zwykłe pobieganie sobie na zawodach, a że do Warszawki i do Bialego ciągle wydaje mi się za daleko (no i kasa :cool3: ), no to niewiele zawodów do wyboru nam zostaje. :sad: Teraz już wszystko jasne, humorek mi się poprawił, dzięki Haniu :). Quote
saJo Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Hmmmm Ale napisane jest, ze kundel nie moze zdobyc tytulu, a nie ze nie moze startowac w MP...czy nie da sie zrobic tak, zeby biegly wszystkie psy (rasowe i nierasowe) ale sklasyfikowac oddzielnie rasowe i kundelki? Albo skalsyfikowac rasowe do tytulu, a potem sklasyfikowac wszystkie jeszcze raz, jak "zwykle" zawody (chociaz to drugie wydaje mi sie mniej realne)? Quote
AniaP Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 [quote name='saJo']Ale napisane jest, ze kundel nie moze zdobyc tytulu, a nie ze nie moze startowac w MP... Ale właśnie jest napisane: Ograniczeniem jej jest, że tytuł Mistrza Polski we wszystkich konkurencjach uzyskać może jedynie pies z rodowodem uznawanym przez FCI i tylko takie psy mogą brać udział w imprezach tej rangi. Quote
saJo Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 AniaP napisał(a):Ale właśnie jest napisane: sorry, nie doczytalam :oops: Quote
dog_master Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Magda i Saga napisał(a):Jeśli chodzi o zerówki na MP to obowiązuja zasady jak na każdych innych zawodach, to znaczy kundelki biegaja w konkursie z rasowymi Super! :multi: :multi: :multi: Quote
OlaAB Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 a ja mam pytanie kiedy będzie jakieś oficjalne info o PPA Białystok? teoretycznie ma się odbyć za niecałe 4 tygodnie.... (formularz zgłoszeniowy na piknik był już w kwietniu czyli na 2 m-ce przed imprezą) no i przy okazji pytanie o PPA Legnica bo to raptem 6 tygodni... Quote
stereo Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Też czekam na informacje, bo za niecały tydzień wyjeżdżam i do samych zawodów nie będę miała połączenia z netem ;) Quote
kaskaSz Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 [quote name='PARSONRK']ZAWODY 2007 POLSKA 16.09.2007 -FORT CUP cz II (Laski - nieoficjalne) - Czy Laski to miejscowość? Jeżeli tak to które Laski, bo u mnie niedaleko też są :roll: Quote
Flaire Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 OlaAB napisał(a):a ja mam pytanie kiedy będzie jakieś oficjalne info o PPA Białystok? teoretycznie ma się odbyć za niecałe 4 tygodnie....Ja bym chciała wiedzieć, kto będzie sędziował... Quote
OlaAB Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 to FORT jest na terenie Lasek ;) a dokładniej na terenie zakładu dla niewidomych w Laskach( www.kafort.pl dojazd) Quote
niuka Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Flaire Bobek pisal, ze bedzie to Algidras Valciukas :-) Quote
Bobek Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Puchar Polski w Bialymstoku 21-22.07.2007 sedziuje Jirina Strnadova. Niebawem pojawi sie na stronie Oddzialu zgloszenie i dokladne info dotyczace zawodow na ktore serdecznie zapraszam ;) Quote
OlaAB Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 super fajnie, że niedługo szkoda tylko, że nie bieżecie pod uwagę sezonu wakacyjnego=wyjazdów z dala od netu, konieczności wcześniejszej rezerwacji noclegu...:shake: Quote
Magda i Saga Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Mam złe wieści w sprawie MP i udziału kundelków. Przewodniczący Głównej Komisji szkolenia zabronił zorganizowania dodatkowych biegów dla openowych kundelków. Wczoraj taką wiadomość przekazał mi p. Salamon, który bezpośrednio o tym z nim rozmawiał. Przykro mi. To sa ostatnie MP jakie organizuję. Bozrodowdowców zapraszam tylko na przebiegi zerówkowe. Może sami cos wymyślicie i podziałacie, żeby decyzja uległa zmianie. Quote
LALUNA Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 A opcja w tym samym biegu poza klasyfikacja, ewentualnie z odrebna klasyfikacja, albo jako próbne psy a klasyfikacja podziemna z nagrodami :diabloti: Quote
stereo Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Wielka szkoda, bo bardzo lubię zawody w Bydgoszczy :( No cóż, do zobaczenia za rok :) Quote
OlaAB Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Magda i Saga napisał(a):Mam złe wieści w sprawie MP i udziału kundelków. tego się spodziwałam po lekturze komunikatu :shake: Magda i Saga napisał(a):Bozrodowdowców zapraszam tylko na przebiegi zerówkowe. a tu kundelki mogą biegać?:crazyeye: - to dla mnie total nieporozumienie Magda i Saga napisał(a):To sa ostatnie MP jakie organizuję nie chcę krakać ale jeszcze w komunikacie było coś o promocji, dofinansowaniu, w zależności od liczby startujących - żebyś Magda nie dopłacała do "interesu" :mad: Quote
Mokka Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 stereo napisał(a):Wielka szkoda, bo bardzo lubię zawody w Bydgoszczy :( No cóż, do zobaczenia za rok :) A co będzie za rok? Następne Mistrzostwa Polski? ;) Quote
IraKa Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Ale przecież w tym samym czasie, na tym samym terenie Pani lub Pan X może zorganizować MP dla mixów! Przykre, ZK nic nie robił dla agility a teraz kładzie łapę na wszystkim. Przecież wielu agilitowców zaczynało od kundelków aby teraz mieć psa z rodowodem:shake: Quote
Magda i Saga Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Prawdopodobnie dopłacę. Wogóle mam juz dość tego całego zamieszania, bałaganu, dezinformacji, podkładania nogi i olewadztwa.Połowa naszych bydgoskich psów to kundelki. Nie będą mogły biegac na własnych zawodach. Quote
Ludek Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Magda i Saga napisał(a):Mam złe wieści w sprawie MP i udziału kundelków. Przewodniczący Głównej Komisji szkolenia zabronił zorganizowania dodatkowych biegów dla openowych kundelków. Wczoraj taką wiadomość przekazał mi p. Salamon, który bezpośrednio o tym z nim rozmawiał. Przykro mi. To sa ostatnie MP jakie organizuję. Bozrodowdowców zapraszam tylko na przebiegi zerówkowe. Może sami cos wymyślicie i podziałacie, żeby decyzja uległa zmianie. :-( Może w takim razie, w ramach solidarności, wszyscy powinniśmy zrezygnować z udziału w MP, a do komisji szkolenia wysłać list z informają dlaczego tak robimy. Może wtedy jeszcze przemyślą swoją decyzję. Quote
OlaAB Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 i w ten sposób właściwie kundelki przestają mieć możliwość biegania na zawodach: bo nieoficjalnych nie można, na związkowe z tytułami też nie mogą (a właściwie związkowe to tylko PPA i MPA) da to tylko i wyłacznie spadek ilości uczestników zawodów i w efekcie zanik agility w Polsce - zawodnicy będą jeździć do Czech, Słowacji :angryy: :mad: Quote
Recommended Posts