Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nóż sie w kieszeni otwiera. mam nadzieje ze jakas fundacja pomoże. w samym lublinie chyba nie masz za bardzo na kogo liczyc wiec może spróbuj zaineresowac tym tematem jakąś fundację ogólnopolską??? viva, otoz animals?? a moze jest jakaś strona poświecona tylko tej rasie?

Posted

Hej napisałam do www.shih-tzu.pl
dostałam odpowiedź:
[FONT=Verdana]Dziękuję za zgłoszenie.[/FONT]
[FONT=Verdana]Napisaliśmy do OTOZ, miejmy nadzieję, że pozytywnie się zajmą sprawą.[/FONT]
[FONT=Verdana]Pozdrawiam[/FONT]
Łukasz Janik

pewnie bedzie trzeba troche pocisnąć temat

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Napisałam równiez do LSOZ.
Może ktoś podejmie interwencje.

Wracam 8 do kraju i dopiero wtedy mogę zacząć coś działać.
Wygląd psów jaki i treść ogłoszenia mówią same za siebie. Możecie zapisać gdzieś to ogłoszenie aby nie zniknęło z internetu, a następnie mi podesłać ?

Posted

Jak kilka dni temu zobaczyłam te ogłoszenia napisałam do tego właściciele z dwóch maili, w jednym że chce psy rozmnażać w hodowli i czy nadają się na szybki rozród(są na sprzedaż ponieważ likwiduje chodowlę psów. bo ja pracuje oraz żona i dzieci tez pracuja i nie ma kto się zajmować. mam 4 sztuki cocker spanieli najmłodasza suka ma około 8 miesięcy a najstarasza około 3 lat ale wszystkie mogą miec szczenięta. czarna suka miała 2 mioty i może miec śmiało szczenieta a ta druga ruda miała tylko jeden miot. a beagle suki miały po jednym miocie i mają rok czasu.), a z drugiego czy nie zechciał by się ich zrzec na rzecz organizacji, niestety jakoś skasowałam odpowiedź, ale napisał, żebym się zajęła swoimi sprawami i jakbym chciała to za 4 tyś mogę wziąć 20 i ZROBIĆ Z NIMI CO ZECHCE. Trzeba jakoś pomóc tym psiakom.

Posted

Moje Drogie!
Zaangażowane Dziewczyny które chcą pomóc pieskom w potrzebie, takim które trzeba leczyć itd itp... proszę o kontakt:
nie chciałabym żeby pomysł podchwyciły agencje reklamowe, więc dlatego proszę o kontakt ...ciekawe zajęcie i oczywiście pieski będą pracowały same na swoje utrzymanie...jedyne co my możemy zrobić w tej sprawie to pomóc im w tym. Lublin może być pierwszy... akcja - reakcja.

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Dzieki Kochana za reakcje!!!
Mam zrzut na dysku zdjecia, na ktorym widac tablice rejestracyjne. Zrobie zrzuty ogloszenia i wysle ci na maila. Mozesz podac adres?[/QUOTE]
Załatwione.

Posted

[quote name='Cocker_The_Best']Jak kilka dni temu zobaczyłam te ogłoszenia napisałam do tego właściciele z dwóch maili, w jednym że chce psy rozmnażać w hodowli i czy nadają się na szybki rozród(są na sprzedaż ponieważ likwiduje chodowlę psów. bo ja pracuje oraz żona i dzieci tez pracuja i nie ma kto się zajmować. mam 4 sztuki cocker spanieli najmłodasza suka ma około 8 miesięcy a najstarasza około 3 lat ale wszystkie mogą miec szczenięta. czarna suka miała 2 mioty i może miec śmiało szczenieta a ta druga ruda miała tylko jeden miot. a beagle suki miały po jednym miocie i mają rok czasu.), a z drugiego czy nie zechciał by się ich zrzec na rzecz organizacji, niestety jakoś skasowałam odpowiedź, ale napisał, żebym się zajęła swoimi sprawami i jakbym chciała to za 4 tyś mogę wziąć 20 i ZROBIĆ Z NIMI CO ZECHCE. Trzeba jakoś pomóc tym psiakom.
Piszcie jak najmniej tego typu rzezy bo główny zainteresowany może to niestety czytać.

Rejestracja jest zamojska, zwróćcie się też o pomoc do Toli i Zadry, pewnie będą mogły szybciej zareagować bo fundacja w której działają jest z Zamościa.

Posted

[quote name='Agnieszka Stopa']Moje Drogie!
Zaangażowane Dziewczyny które chcą pomóc pieskom w potrzebie, takim które trzeba leczyć itd itp... proszę o kontakt:
nie chciałabym żeby pomysł podchwyciły agencje reklamowe, więc dlatego proszę o kontakt ...ciekawe zajęcie i oczywiście pieski będą pracowały same na swoje utrzymanie...jedyne co my możemy zrobić w tej sprawie to pomóc im w tym. Lublin może być pierwszy... akcja - reakcja.[/QUOTE]
O co dokładnie chodzi?

Posted

kopiuję wiadomości które wysyłałam do innych zainteresowanych, z góry przepraszam za błędy ale śpieszno mi:
jestem specem od reklamy, wpadł mi dzisiaj do głowy fajny pomysł...to bedzie wymagało od nas trochę zaangazowania ale... przejdę do sedna... zaproponujmy firmom adpocje na odległość, w zamian za utrzymanie pieska w DT lub schronisku dostaną reklamę, psiak będzie mógł np nosić chustę z logo firmy na spacerach, zrobimy specjalną stronkęna necie gdzie będziemożna i nawet trzeba będzie wstawiać zdjęcia psiaków z tablicami informqacyjnymi np: pieskiem opiekkuje się firma "krzak" lub podobne... jestem pracownikiem firmy "krzak"... pieskom nie wyrządza to żadnej krzywdy a firma ma reklamę w zamian za dobry uczynek dla zwierzaka... wzamian za utrzymanie. z tego co wiem firmy owszem są sponsorami ... ale w rzeczywistości to wygląda takze tylko na papierze, tak by tylko zaistnieć...a my... my damy im coś fajnego, wdzięczność ludzi kochających psy(czyli potencjalnych klientów) a pieski w ten sposób będą miały zapewnione utrzymanie... powiedz co o tym myslisz?
Akcja może być ogólnopolska, tylko musimy przekonać firmy ze to prestiż takie uczstnictwo, zróbmy nową modę... z korzyścią dla psiaków...... i przede wszystkim słowo adopcja zastąpić słowem REKRUTACJA bo przecież firmy będą od teraz rekrutowały psiaków do pracy...będziemy tworzyć cv naszym podopiecznym i rozsyłać je do firm...

czekam na informacje od Was czy ta gra jest "warta świeczki", swoją drogą dziś zapytałam znajomą czy chciałaby mieć w firmie nowego pracownika w postaci zwierzaka... tematu nie rozwinęłam ale ciekawość jaka biła z jej twarzy była po prostu bezcenna...

Posted

Podaje namiary na Fundację,która działa bardzo prężnie:

Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Srodowiska ZEA
ul.Kilińskiego 5
22-400 Zamość
tel. 609 160 044
601 198 030

Posted

[quote name='Anula']Podaje namiary na Fundację,która działa bardzo prężnie:

Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Srodowiska ZEA
ul.Kilińskiego 5
22-400 Zamość
tel. 609 160 044
601 198 030[/QUOTE]

czyżby pierwszy chętny?

Posted

[quote name='arabiansaneta']na pseudo nie ma silnych, dopóki znajdują frajerów. jeżeli psy sa trzymane w złych warunkach, można próbować napuścić TOZ lub Straż dla Zwierząt[/QUOTE]

Patrząc na te kołtuny i wygląd ogólny myślę, że na pewno mają złe warunki, oby jakiejś organizacji udało się je odebrać.

Wierzę w to, że wielu ludzi nie ma świadomości na temat pseudo, bardzo potrzebna jest edukacja na ten temat nawet edukacja małych dzieciaczków.

Posted

[quote name='Agnieszka Stopa']kopiuję wiadomości które wysyłałam do innych zainteresowanych, z góry przepraszam za błędy ale śpieszno mi:
jestem specem od reklamy, wpadł mi dzisiaj do głowy fajny pomysł...to bedzie wymagało od nas trochę zaangazowania ale... przejdę do sedna... zaproponujmy firmom adpocje na odległość, w zamian za utrzymanie pieska w DT lub schronisku dostaną reklamę, psiak będzie mógł np nosić chustę z logo firmy na spacerach, zrobimy specjalną stronkęna necie gdzie będziemożna i nawet trzeba będzie wstawiać zdjęcia psiaków z tablicami informqacyjnymi np: pieskiem opiekkuje się firma "krzak" lub podobne... jestem pracownikiem firmy "krzak"... pieskom nie wyrządza to żadnej krzywdy a firma ma reklamę w zamian za dobry uczynek dla zwierzaka... wzamian za utrzymanie. z tego co wiem firmy owszem są sponsorami ... ale w rzeczywistości to wygląda takze tylko na papierze, tak by tylko zaistnieć...a my... my damy im coś fajnego, wdzięczność ludzi kochających psy(czyli potencjalnych klientów) a pieski w ten sposób będą miały zapewnione utrzymanie... powiedz co o tym myslisz?
Akcja może być ogólnopolska, tylko musimy przekonać firmy ze to prestiż takie uczstnictwo, zróbmy nową modę... z korzyścią dla psiaków...... i przede wszystkim słowo adopcja zastąpić słowem REKRUTACJA bo przecież firmy będą od teraz rekrutowały psiaków do pracy...będziemy tworzyć cv naszym podopiecznym i rozsyłać je do firm...

czekam na informacje od Was czy ta gra jest "warta świeczki", swoją drogą dziś zapytałam znajomą czy chciałaby mieć w firmie nowego pracownika w postaci zwierzaka... tematu nie rozwinęłam ale ciekawość jaka biła z jej twarzy była po prostu bezcenna...[/QUOTE]
8 lipca wracam do Lublina i pisze się na współpracę.