Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='moth']Zdjęcie jest ucięte i nie widać, ale noga nalezy do właścicielki Grand Basset Griffon Vendeen, która wystawia swojego psa klęcząc po prostu. :lol: Ale rzeczywiście, na pierwszy rzut oka wyglada jakby padła. :evil_lol:

moth jest tak właśnie jak mówisz - osoba obok klęczy wystawiając swojego psa :)

Pozdrawiam
Marysia i Una

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PANGEA napisał(a):
Na pierwszej Klubowej Wystawie Bassetow byly 2 bleu z CZech i od tego czasu nie bylo zadnego.
Jak do tej pory do Klubu Bassetow nie zglosil sie zaden. Jesli sa jakies to sie ukrywaja.

wlasnie moze ten w Radzyminie u mnie sie ukrywa? dzis znow widzialam tego faceta z psem- ale juz odjezdzalam z przystanku autobusem wiec pogadac nie moglam.

Posted

betty_labrador napisał(a):
wlasnie moze ten w Radzyminie u mnie sie ukrywa? dzis znow widzialam tego faceta z psem- ale juz odjezdzalam z przystanku autobusem wiec pogadac nie moglam.

To jak go kiedys dopadniesz :loveu: to zaproponuj aby przestal. Niech wylazi z ukrycia :mad:
Zamin zdecydowalam sie na Petity, zastanawialam sie nad gaskonczykiem -bassetem. Tylko nie udalo mi sie zalesc, zadnej hodowli :placz: Ich jest bardzo malo

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']
Lagotto Romagnolo

Podobają mi się te pieski. Ktoś wie o nich coś więcej? Bo jak zapytałam Włochów na wystawie po angielsku to wpadli w popłoch :lol:

Dwa psy tej rasy sprowadziła Beata Radomska (Górska Fantazja), pewnie wie o nich coś więcej ;)
Z tego co wiem to rasa włoska, stara, ale dopiero nie dawno uznana przez FCI. Te psy mają podobno też świetne charaktery :)

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Każdego dnia na ringu głównym prezentowały się rasy polskie (a mamy, proszę państwa, już pięć uznanych ras!! :multi: :multi: :multi:)

Charciarze przyćmiewali wszystkich strojami

Ale ogarowcy i gończarze starali się dotrzymać im kroku :cool3:

Owczarków ładnie złapanych nie mam :oops:

CDN później
Rewelacja!!! Szkoda, że nie mogłam tego na własne oczy zobaczyć:cool1:

Posted

[quote name='milamini']Ja już wcześniej wstawiałam i różne rasy były typowane, a może to też jest tornjak?

[quote name='betty']mysle ze to tornjak ;)

[quote name='beluszka']A nie przypadkiem Stabyhun ?

:no-no-no: stabyhouny tez widzialam wygladaly inaczej ;)

to jest stabyhoun-one sa przede wszystkim mniejsze nieco inaczej ubarwione i nie takie ciezkie ;) i z tego co widze na zdjeciach w internecie chyba wszystkie stabyhouny maja czarne glowy.

Posted

PANGEA napisał(a):
Rozumiem, ze poznalas po falbance spodnicy :diabloti:

Po butach złośliwcze. :eviltong: Co ja moge poradzić na to, że jej spódnice bardzo mi się podobają. :oops:

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']I maltańczyk - pierwszy na grupie, z wkurzająca mnie, wciąż czeszącą go panią

hahaha no ta pani była niemożliwa :shake: pamiętam, jak po ocenia na stoliku sędzia poprosił żeby sięz nim przebiegła i odchodzi, obraca się, a pani ze stoickim spokojem czesze pieska nadal na stoliku :lol: no ale musimy Jej to wybaczyć w końcu przyjechała aż z Tajlandii :mdleje:

Marysia wielkie dzięki za piękne fotki z finałów, a zwłaszcza "Mistera Publiczności" Bracco Italiano :loveu: :loveu: :loveu: ja mu zrobiłam kilka fotek, ale na nich zdecydowanie nie wygląda na BIS :evil_lol: same jakieś połamane ujęcia :angryy:

Posted

[quote name='malawaszka'] Jej to wybaczyć w końcu przyjechała aż z Tajlandii :mdleje:

w sumie chyba lepiej jak go czesala nizby postanowila zjesc :diabloti: bo w Tajlandii to chyba glownie jedza psy......

sluchajcie czy owczarki pirenejskie rzeczywiscie moga miec dready?
wlasnie znalazlam takie zdjecie w necie

no i wczesniej tez byl psiak prezentowany z dreadami-zrobiony na wystawie.

no i dlaczego te dready jesli juz sa to czemu tylko na polowie tulowia?

i czy to jest odmiana tej rasy? czy takie sie zdarzaja osobniki?

Posted

malawaszka napisał(a):
hahaha no ta pani była niemożliwa :shake: pamiętam, jak po ocenia na stoliku sędzia poprosił żeby sięz nim przebiegła i odchodzi, obraca się, a pani ze stoickim spokojem czesze pieska nadal na stoliku :lol: no ale musimy Jej to wybaczyć w końcu przyjechała aż z Tajlandii :mdleje:

He, he, wyobraźcie sobie, że nie z Tajlandii. Ta pani przyjechała do Poznania z USA, gdzie jest sławną handlerką i hodowczynią maltańczyków i chyba jeszcze shih-tzu. Właścicielka jest z Tajlandii, a psina urodziła się w Japonii. :)

Posted

[quote name='ralph']to jest dopiero biedne zwierzatko! cale zycie go szarpia za te wlosy i tez dla widzimisie wystawcy. bokser cierpi tylko kilkanascie godzin w zyciu.
ralph ta dziewczynka nie jest wcale biedna:crazyeye:jest czesana a nie szarpana a to jest roznica:roll:Jak by była szarpana to by nie miala takich wlosów:razz:Czesanie wrecz uwielbia i uwielbia wystawy i duzo ludzi bo to jest piesek do towarzystwa.I wcale dla widzimi sie tego sie nie robi.Poczytaj o tej rasie i jej historie i wtedy komentuj w ten sposob.Ta dziewczynka jest bardzo kochana w domku i szcześliwa.Bo to moja dziewczynka.

Posted

[quote name='betty_labrador']w sumie chyba lepiej jak go czesala nizby postanowila zjesc :diabloti: bo w Tajlandii to chyba glownie jedza psy......

sluchajcie czy owczarki pirenejskie rzeczywiscie moga miec dready?
wlasnie znalazlam takie zdjecie w necie

no i wczesniej tez byl psiak prezentowany z dreadami-zrobiony na wystawie.

no i dlaczego te dready jesli juz sa to czemu tylko na polowie tulowia?

i czy to jest odmiana tej rasy? czy takie sie zdarzaja osobniki?

Te dredy robią się jak się nie czesze psa.. To jest ta sama odmiana owczarka pirenejskiego..