Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marysiu, jak doczytalam do tego reflektora prowadzacego psy to unosilam sie juz calkiem sporo nad krzeslem.... i po nastepnym zdaniu opadlam z hukiem na miejsce :lol: To bylo dobre :cool3: ( a juz przez moment zalowalam, ze cos takiego przegapilam :razz: )

Gdzie mozna wystosowac oficjalne pismo o zatrudnienie Marysi do oprawy artystycznej kolejnej polskiej swiatowki ? :) ( o ile takowej dozyjemy...)

Posted

[quote name='Nugatowa']Marysiu ta wystawa na Twoich zdjęciach wygląda jak Westminster Club of America !
:multi: :multi: :multi: REWELACJA

To najlepszy dowód na to, że zdjęcia kłamią :cool3:

[quote name='Honey']Marysiu, jak doczytalam do tego reflektora prowadzacego psy to unosilam sie juz calkiem sporo nad krzeslem.... i po nastepnym zdaniu opadlam z hukiem na miejsce :lol: To bylo dobre :cool3: ( a juz przez moment zalowalam, ze cos takiego przegapilam :razz: )

A wiesz, przypomniałam sobie pokazy koni arabskich dla vipów przed aukcją. Ciepła, letnia noc, czerń nieprzenikniona, barwny dym i cztery punktowe reflektory na konia. Bajka, do końca życia tego nie zapomnę
:lilangel: Zdjęcia nie są w stanie tego oddać, choć coś to porobiłam oczywiście klik, klik, klik :) wszystkie analogowe

[quote name='lavinia']Marysiu, Ralph - wasze zdjęcia są przepiękne !!!

ale GDZIE SĄ BULDOŻKI ???????:evil_lol: :evil_lol: :mad: :mad:

Eeeeeee, jeden mieszka u mnie na osiedlu :cool3:

Psy wbiegły na ring po czym podlegały uważnej ocenie sędziego :)
Bobtail

Nowofundland

Welsch

Szorstki jamnik standart

Akita

Grand Basset Griffon Vendeen :loveu:

Bracco italiano :loveu:

Cocker spaniel

Maltańczyk

Wilczarz irlandzki

CDN

Posted

Potem była długa chwila niepewności, konferansjer i sędzia spotkali się, po czym padło...

...miejsce trzecie/third place - maltańczyk/maltese

Moja złośliwa pamięć twierdzi, że na to pani z maltańczykiem obróciła się na pięcie i poszła na podium, więc fotki niet. Ale może moja złośliwa pamięć się myli?

...miejsce drugie/second place - nowofundland/newfoundland

Pan od nowofundlanda skoczył z radości :)

... pierwsze miejsce/first place (chwila ciszy) bracco italiano

No i dziw, że szyby nie pękły, bo owacja była taka, że hej! (jak mawiają starzy górale) ;)
A pani uściskała psa, zrobiła rundę honorową i pobiegli na podium :klacz:

CDN

Posted

PIEKNE FOTKI!!!

sluchajcie czy w Polsce sa basset bleu gascogne? tzn takie psy:

bo ja dzis doznalam szoku bedac w przekonaniu ze nie ma ich w Polsce-albo o tym nie wiem,,,,, stalam rano z Tosca na przystanku w Radzyminie i czekalam na autobus-nagle patrze a po drugiej strony ulicy idzie facet z psem na smyczy-i tak mysle ze to nie moze byc kundel bo wyglada jak pies tej rasy. polecialam do niego bo mialam jeszcze czasu troche. i sie spytalam i sie okazalo ze to pies tej rasy sprowadzony z Francji :crazyeye: :crazyeye: nawet tatuaz mi facet pokazal w psim uchu! i ze ma papiery. wzielam tylko numer tel. zeby sie skontaktowac.....bo autobus juz nadjezdzal.

a myslalam ze w Radzyminie nie ma az tak rzadkich ras oprocz mojego flata...:razz:

Posted

Hania napisał(a):
I wyglądało to naprawdę niesamowicie.

Ten pies był przepiękny - a przyjechał z tego co pamiętam z Anglii.

Naprawde piękny polskie czerwono- białe są bardziej podobne do spanieli

Ech kocham swetry bardzo bardzo

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']

Spaniel bretoński jeśli się nie mylę - fajny piesek, cały czas merdał ogonem :)

Marysia i Una
fajny ten spanielek:D ma troche dluzsza kufe niz ten ktorego znam.. ale ten nasz znajomy jest juz starenki.. z dysplazja.. otyly... i puszczany samopas odkad zdiecko sie w domu urodzilo:angryy:a taki fajny i kochany i na spacerki ze mna chodzil..

Posted

[quote name='betty_labrador']PIEKNE FOTKI!!!

sluchajcie czy w Polsce sa basset bleu gascogne? tzn takie psy:

bo ja dzis doznalam szoku bedac w przekonaniu ze nie ma ich w Polsce-albo o tym nie wiem,,,,, stalam rano z Tosca na przystanku w Radzyminie i czekalam na autobus-nagle patrze a po drugiej strony ulicy idzie facet z psem na smyczy-i tak mysle ze to nie moze byc kundel bo wyglada jak pies tej rasy. polecialam do niego bo mialam jeszcze czasu troche. i sie spytalam i sie okazalo ze to pies tej rasy sprowadzony z Francji :crazyeye: :crazyeye: nawet tatuaz mi facet pokazal w psim uchu! i ze ma papiery. wzielam tylko numer tel. zeby sie skontaktowac.....bo autobus juz nadjezdzal.

a myslalam ze w Radzyminie nie ma az tak rzadkich ras oprocz mojego flata...:razz:

Hehe.. skoro sa juz w Polsce Petit Bleu de Gascogne, to czemu nie ma byc bassetow :lol:
Na swiatowce zadnych gaskoncow nie bylo :(

Posted

Honey napisał(a):
Hehe.. skoro sa juz w Polsce Petit Bleu de Gascogne, to czemu nie ma byc bassetow :lol:

wiesz-ja tam nie wiem ;) ale myslalam ze u nas na zadupiu za przeproszeniem jakim jest Radzymin i psy wisza na lancuchach lub biegaja po podworku jako stroze , nie ma za duzo psow rasowych-a szczegolnie rzadkich ras. tzn jest moze i moja Tosca, poza tym widze czesto blekitnego doga niemieckiego-ale to juz mniej rzadki. no ale to fajnie ;)

Posted

Honey napisał(a):

Na pierwszej Klubowej Wystawie Bassetow byly 2 bleu z CZech i od tego czasu nie bylo zadnego.
Jak do tej pory do Klubu Bassetow nie zglosil sie zaden. Jesli sa jakies to sie ukrywaja.

Posted

[quote name='Rul']
a tu chyba ktoś padł z wrażenia :cool3: ?

DZIĘ-KU-JE-MY!

[quote name='M10M']Może to pokłony przed zwycięzcą.... :evil_lol:
;)

Zdjęcie jest ucięte i nie widać, ale noga nalezy do właścicielki Grand Basset Griffon Vendeen, która wystawia swojego psa klęcząc po prostu. :lol: Ale rzeczywiście, na pierwszy rzut oka wyglada jakby padła. :evil_lol:

Posted

[quote name='M10M']Bassety robiła KaRa - są gdzieś na początku
;)
wlasnie te poczatkowe zdjecia mi sie nie wyswietlaja :shake: moglabym prosic o wstawienie jeszcze raz? :oops:

Posted

moth napisał(a):
Zdjęcie jest ucięte i nie widać, ale noga nalezy do właścicielki Grand Basset Griffon Vendeen, która wystawia swojego psa klęcząc po prostu. :lol: Ale rzeczywiście, na pierwszy rzut oka wyglada jakby padła. :evil_lol:

Rozumiem, ze poznalas po falbance spodnicy :diabloti: