Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Em-ka napisał(a):

No wlasnie - CO TO ZA RASA???? Bo ktos tam sugerowal ze Toy Terrier, ale one sa czarne podpalane. Z ras uznanych przez FCI przychodzi mi do glowy albo pinczer miniaturowy, ale ten piesek jest chyba mniejszy, albo chichuachua ale ten piesek machyba ciut dluzsza mordke i glowe bardziej wysmukla, nie w ksztalcie jablka jak u chichualkow :roll:

Posted

Ralph to szkoda, bo robisz naprawdę dobre zdjęcia. :-) Ale poczekam może ktoś inny nas uchwycił/a (?przepraszam, za bardzo nie znam Was...)? Wiele osób z ogromnymi profesjonalnymi sprzętami fociło potajemnie Algidkę... :evil_lol: Może to ktoś z forumowiczów?:lol:

Ralph, a czy będziesz na jakiś dolnośląskich wystawach w najbliższym czasie? Jak tak, to czuj się zmuszony/a do obfocenia mojego suczydła... :evil_lol:

Posted

UTAAP napisał(a):
No wlasnie - CO TO ZA RASA???? Bo ktos tam sugerowal ze Toy Terrier, ale one sa czarne podpalane. Z ras uznanych przez FCI przychodzi mi do glowy albo pinczer miniaturowy, ale ten piesek jest chyba mniejszy, albo chichuachua ale ten piesek machyba ciut dluzsza mordke i glowe bardziej wysmukla, nie w ksztalcie jablka jak u chichualkow :roll:

Toy terier ma umaszczenie dokładnie takie samo jak jamniki :cool3:

Tutaj mam maluszka z pociągu czarnego podpalanego (teraz sa 4 w Polsce!!!!)

p.s. jeśli już to jeszcze mogą to być Praskie Krysaziki ale ich chyba nie było na wystawie.

Posted

olcha napisał(a):
Toy terier ma umaszczenie dokładnie takie samo jak jamniki :cool3:

Tutaj mam maluszka z pociągu czarnego podpalanego (teraz sa 4 w Polsce!!!!)

Czyli to jednak Toy??? Ja nie znam sie na ozdobkach, :oops: a umaszczenie sprawdzilam w ksiazce Evy Marii Kramer z 2003 roku gdzie jest podana\y tylko jeden rodzaj umaszczenia, czarne podpalane - widocznie tam jest niedokladnie o tej rasie.:cool1:
Pytam bo tamten piesek spodobal mi sie jak nie wiem co :iloveyou:

Posted

UTAAP napisał(a):
Czyli to jednak Toy??? Ja nie znam sie na ozdobkach, :oops: a umaszczenie sprawdzilam w ksiazce Evy Marii Kramer z 2003 roku gdzie jest podana\y tylko jeden rodzaj umaszczenia, czarne podpalane - widocznie tam jest niedokladnie o tej rasie.:cool1:
Pytam bo tamten piesek spodobal mi sie jak nie wiem co :iloveyou:

Rozmawiałam sporo z właścicielką tego maleństwa i ona powiedziała, że mają właśnie jamnicze umaszczenie. Ja o tej rasie nic kompletnie nie wiedziałam! :shake: A są takie śliczne! Jest jeszcze odmiana długowłosa.

Posted

hes. napisał(a):
Ralph cudowne zdjęcia!!!! Może i fotografowałeś jakieś goldenki...? :cool3: A może nawet Algidka się załapała? :lol: hihi

Ma ktoś właśnie zdjecia goldenów, suk, klasa otwarta? Chodzi mi o nas (pewnie nikt nie złapał nas ;-( ), ale jakby ktoś uchwycił takiego rudzielca z otwartej? Widziałam kilka zdjęc autorstwa Kathie- była tam główka Algidy niestety tylko główka. :-(
Dawać mi Algidke... :mad: :evil_lol:

a która to Algidka? bo nie wiem :oops:

Posted

olcha napisał(a):
Rozmawiałam sporo z właścicielką tego maleństwa i ona powiedziała, że mają właśnie jamnicze umaszczenie. Ja o tej rasie nic kompletnie nie wiedziałam! :shake: A są takie śliczne! Jest jeszcze odmiana długowłosa.

A nie wiesz gdzie mozna sie o nich wiecej dowiedziec :cool3: ?

Posted

ralph napisał(a):
a dlaczego na pw? jakies tajne komplety czy co? bubke moga ogladac wszyscy :)

Bunio jest rewelacyjny - pięknie się wystawiał :loveu: - któż mógłby się oprzeć :evil_lol:

Posted

Ależ Ralph... Bunia powinni zobaczyć wszyscy bezsprzecznie!!! :loveu: A mnie chodzi jedynie o to, że jeśli na dogo są jakieś inne zdjęcia Bunia w innych galeriach niż ta tutaj z wystawy, to będę wdzięczna za link czy cynk na PW, co by tego wątku nie "zaśmiecać" niewystawowymi sprawami. :)