Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chewbaca mnie nie zdumial ale tylko dlatego ze brak mu jakiegos blysku w oku. jest malenki kompaktowy (o ile bf moze byc kompaktowy) suchy o malenkiej glowce. jest sliczny jak figurka porcelanowa. siersc mial cala w brylantynie wiec nie bardzo mozna go bylo obcalowac ale i tak nie wykazywal jakiegos specjalnego entuzjazmu bo on ma chyba taki sam autyzm jaki buba ma w ringu- zawiesil sie :) moze reset?

Posted

ralph napisał(a):
chewbaca mnie nie zdumial ale tylko dlatego ze brak mu jakiegos blysku w oku. jest malenki kompaktowy (o ile bf moze byc kompaktowy) suchy o malenkiej glowce. jest sliczny jak figurka porcelanowa. siersc mial cala w brylantynie wiec nie bardzo mozna go bylo obcalowac ale i tak nie wykazywal jakiegos specjalnego entuzjazmu bo on ma chyba taki sam autyzm jaki buba ma w ringu- zawiesil sie :) moze reset?

co nie znaczy, że małe nie jest piekne i nie może wygrywać hihi

sliczny, naprawde ma wyraz pyszczka z takim zawiasem jakims, no coz, ja znam kilka psow co autyzm mają, hehe :)

Posted

[quote name='*luthien*']Korenia dzięki:) świetne:)

Macie jeszcze jakieś pudle duże???:loveu: :loveu: :loveu:

to jest boskie:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

No zdjecie rzeczywiscie wyjatkowe i wlos tego psiaka chyba najdliuszy jaki kiedykolwiek widzialam u Yorka (pewnie na codzien biega caly obladowany ciezkimi papilotami...albo w ogole nie wolno mu bíegac????!.Nie o to mi jednak chodzi mam pytanie...Czy ta kobieta wystawia go wlasnie w takiej pozycji trzymajac na szyje i ogon:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: ...czy takie wystawianie Yorkow (czy innych psow) jest w ogole dopuszczalne...ciekawe co na to sedzina i reszta wystawiajacych....mnie osobiscie cos takiego bulwersuje i uwazam ,ze jest to pewien rodzaj molestownia psa!

Posted

[quote name='Deirdre']Puli gdzieś ty się ukrywała w sobotę i niedziele? Ja miałam całą płytkę z nagranymi dużymi fotami wszystkich pulików dla Ciebie! Ale w tym weekendowym tłumie to już marne-sząse było się odnależć
W niedziele byłam (tzn chciałam być) w 5 miejscach jednoczesnie a w sobotę kudły żebrały o wsparcie dla bezdomnych i podpisy.

Nesuniaaa - dziękuję za wszystkie sfilcowane!

Posted

Przyjrzyjcie się kiedyś ringowi yorków. Wiele osób tak przestawia psiaki z miejsca na miejsce, aby ani natrochę nie zniszczyć fryzury, przedziałka itp. Tam z lewej na skraju widać, co się może stać. A fotograf uchwycił ten właśnie moment przestawiania. A pani z prawej właśnie przymierza się do chwytu.

Posted

[quote name='ralph']jednak zostane przy krotkowlosych. jego juz bym do lozka nie wpuscila :(

A to czemu?? Przecież to taki piękny komplet ciepłej, zimowej pościeli - kołdra razem z poduszką :p :p :p

Posted

jeszcze raz a propos chewbaci - nie napisalam absolutnie ze nie zachwycil mnie bo jest maly. brak mu bylo charyzmy. jezeli pies jest proporcjonalny i nie wykracza poza ramy wielkosciowe wzorca to przeciez nic nie stoi na przeszkodzie zeby go utytulowac. chewba jest wlasnie taki idealny, proporcjonalny, ma sliczne lapeczki, sucha szyje, naprawde jest super. ale tak jak np DAKOTA (bokser) spowodowal ze stalam z otwartymi ustami kiedy go zobaczylam 1szy raz na tej wlasnie wystawie, tak chewba wlasnie nie spowodowal mojego oniemienia.

co do yorka... nie widze w tym nic strasznego co robi ta pani. jezeli pies czuje sie komfortowo (a jest to bardzo mozliwe bo york jest leciutki) to nie widze tu zadnej masakry. cairny wyciaga sie za ogon z nory - czy to tez jest bestialskie? nie, to specyfika rasy. po to maja takie ogony. by the way - bube biore na rece chwytajac za lapki w okolicach nadgarstkow i jakos nie wyjmuje mu ich z panewek bo to zwarty krepy pies i wiem na ile moge sobie z nim pozwolic.

Posted

ja rowniez nie widze w tym nic dziwnego , nie zszokowalo mnie to , to jest bardzo popularne wsrod hodowcow yorkow , maltanow , czasami nawet nie chwyta sie za szyje tylko za ringowke i ogon a psy sa juz do tego wyraznie przyzywczajone , yorka/maltana bierzemy za szyje i ogon , a teriera wyciagnie sie za ogon z nory np .

Posted

[quote name='puli']A to czemu?? Przecież to taki piękny komplet ciepłej, zimowej pościeli - kołdra razem z poduszką :p :p :p
toz on wytarl cala podloge w hali i poza hala :( smierdzial okrutnie
jak utrzymujesz swoje psy w czystosci? ja bym uzyla nozyczek i ciach ciach :)
jazzowi chcialam kupic kombinezon p-deszczowy zeby nie oblocal sobie swojego lysego brzuszka w jesienna pogode ale jakos zdecydowalismy sie zainwestowac w zabawki i gadzety do szkolenia. to skoro moje boksery brudza sie w taka pogode to co ty robisz ze swoimi? kapiesz je za kazdym razem? ja bym chyba caly dzien spedzala na pielegnacji. bez kitu cie podziwiam :roll:

Posted

jezu ja tylu od przodu nie odrozniam a ty kazesz znalezc swoje psy w grupie innych kulek sznurkow. dobrze ze maja imiona to chociaz one same sie znajda w tlumie jak sie je zawola :)

Posted

ralph napisał(a):
jezu ja tylu od przodu nie odrozniam a ty kazesz znalezc swoje psy w grupie innych kulek sznurkow. dobrze ze maja imiona to chociaz one same sie znajda w tlumie jak sie je zawola :)

A jak Ty odróżniasz swoje w tłumie podobnych? Po wyglądzie,prawda?
No,to ja też:Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :jumpie: :jumpie:

Posted

puli napisał(a):
A jak Ty odróżniasz swoje w tłumie podobnych? Po wyglądzie,prawda?
No,to ja też:Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run:

jak ja sie ciesze, ze w mojej rasie nie ma dwoch takich samych psow, a jesli sa, to BARDZO rzadko :jumpie:

Posted

[quote name='kathie']

powiedzcie mi czy to owczarek kaukaski? :oops: byłam przekonana, że tak ale potem zwątpiłam bo nie wiem czy są kaukazy w takim kolorze :oops:
kaukaz na 100% bo uszki widać obcięte
swoją drogą, one mają bardzo różne umaszczenia, widziałam już nawet całkowicie białe kaukazy- miodzio :loveu: i takie jasne kremowe:loveu:

Posted

[quote name='puli']W niedziele byłam (tzn chciałam być) w 5 miejscach jednoczesnie a w sobotę kudły żebrały o wsparcie dla bezdomnych i podpisy.

Nesuniaaa - dziękuję za wszystkie sfilcowane!

o kurde!! a bylam prawie pewna ze to TY... ;) pamietasz jak moja kuzynka ktora miala dready zachwycala sie Twoimi psami? i robila im zdjecia? ja sie tez pytalam o imiona i w ogole... ale glupio bylo sie spytac czy ejstes z dogo .....
no coz.

Posted

[quote name='puli']Czemu głupio?! Trzeba było pytać.Ze 30 osób w ten sposób poznałam! Moge poprosić Kuzynkę o te fotki? lidia.puli@wp.pl

bo mialam juz kilka przypadkow, ze bylam prawie pewna ze ktos z psem to akurat ktos z dgm... i sie pytalam i okazywalo sie ze nie wiedzieli o czym mowie... i dlatego glupio :) ale nastepnym razem. fotki mam dwie z aparatu kuzynki-zaraz wstawie. a z komorki bede miec pozniej.

Posted

[quote name='kathie']

powiedzcie mi czy to owczarek kaukaski? :oops: byłam przekonana, że tak ale potem zwątpiłam bo nie wiem czy są kaukazy w takim kolorze :oops:
Tak to raczej na pewno kaukaz. Kaukazy mają różne umaszczenia i widziała juz kaukazy w kolorze bernardyna nawet. :cool3:

Posted

prosze cie nie mow mi ze boksery sa wszystkie takie same... to sa psy ktore chyba maja najwieksza tolerancje odstawania od wzorca w dodatku sa kopiowane polkopiowane i naturalne zolte i pregowane z bialymi znaczeniami i bez znaczen. a to tworzy kilka mozliwosci. charakterystyczne dla boksera jest to ze tak jak ludzie musialyby to byc bliznieta jednojajowe zeby mialy identyczne glowy, nie mowiac o sylwetce. nie znajdziesz 2 identycznych bokserow :)

Posted

[quote name='AngelOfDeath']ja rowniez nie widze w tym nic dziwnego , nie zszokowalo mnie to , to jest bardzo popularne wsrod hodowcow yorkow , maltanow , czasami nawet nie chwyta sie za szyje tylko za ringowke i ogon a psy sa juz do tego wyraznie przyzywczajone , yorka/maltana bierzemy za szyje i ogon , a teriera wyciagnie sie za ogon z nory np .

No wlasnie nie wiedzialam,ze jest to popularne ,ale skoro popularne to znaczy,ze humanitarne i ze tak wolno,bo inni tez tak robia???
Czy chwytajac psa tylko z jednej strony za ringowke a z drugiej za ogon nie podduszamy go przypadkiem...i czy tak trudno zlapac psa inaczej niz w ten sposob???ß