Ki-wi Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Kilka slow o rosyjskim toyu a dla tych,ktorzy chca sie o nim wiecej dowiedziec jest wszystko napisane w dwumiesieczniku PIES. Rasa ta zostala wlasnie uznana przez FCI !!! Rosyjski toy wczesniej byl zwany moskiewskim toy terierem,przez FCI zostala zaliczona do grupy IX i sekcji 9. Istenieja dwie odmiany dlugo- i krotkowlosy. Sa to male efektowne pieski o wyrownanym typie i latwej pielegnacji.Z wygdladu efetowniejsze sa dlugowlose tak wiec przy krotkowlosych polozono nacisk na umaszczenie,najbardziej powszechne umaszczenie to rude,sobolowe i czarne podpalane mozna jednaj´k zobaczyc tez brazowe podpalane i blekitne- podpalane- tzw."golebie" najbardzie cenione i poszukiwane. Charakter: serdeczne,przywiazane do opiekuna ,bardzo o niego zazdrosne,z wielkim temperamentem i odwaga. Quote
KaRa_ Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 daga10011 napisał(a):Kara -dzieki za leonki:loveu: .to przyszly maz mojej suki:loveu: Ten to dopiero był wielgasny:lol: To ladnego meza bedziala miala, oj ladnego:loveu: Quote
Deirdre Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 M10M napisał(a): http://www.toychik.sitecity.ru/stext_2008020355.phtml Wyglada na to samo co piękność na zdjęciu ralpha, a to ruski toy terier... No to już nie wiem??? ;) NIE MA czegoś takiego jak ruski toy terrier to jest stronka właśnie "długowłosego ruskiego toy DOG'a" nie mylcie z nazwą ENGLISH TOY TERRIER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Deirdre Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Kilka zagadek SIRION pan ładnie ubrany z jasnym kosmatym psem to Podenco portugalski średni szorstkowłosy :D Ten brak uszu to na środkowoazjatyckiego by wskazywał chyba Australian cattle dog Quote
lavinia Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 to jest na 100% Dogo Canario, czyli Kanarek :loveu:, a nie Cane Corso. Quote
Deirdre Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 sirion napisał(a): Nie wiem co, ale może ktoś wie. [SIZE=2]UTAAP napisał(a):nie jestem pewna, chyba Kelpie :roll: oj nie Kelpie na pewno - też mam takie dwa łobuzy i nie wiem co to. Ale mniejsze od Kelpie były no i Kelpie chyba nie moze mieć białych znaczeń?? Quote
Deirdre Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 lavinia napisał(a):to jest na 100% Dogo Canario, czyli Kanarek :loveu:, a nie Cane Corso. masz rację Lavinia! :oops: już poprawiłam znaczy wywaliłam bo po co powielać fotki :) (ale wyjaśniam zeby nie było że sie maskuję ;) ) Quote
beatkacg Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Witam Wszystkich to i ja wstawię to co udało mi się ufocić i co nadaje sie do pokazania (niestety zdjęcia w hali wychodzą nienajlepiej aparatem średniej klasy). Moje zdjęcia będą raczej "mono-tematyczne" bo przeważnie yorki i pudle, ale parę innych też się znalazło. Quote
beatkacg Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 cd pudlowych piękności parę maltanków Quote
Martyna Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 A nie wpadl komus flacik do aparatu??? :-) np na BIS junior? :D najlepiej konkretnie ten: Quote
graka53 Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Czy ktoś zrobił zdjęcie Bracco Italiano czyli Najpiękniejszemu Psu Swiata??? Quote
Recommended Posts