Nutusia Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 A za ludzi kary nie są śmieszne? Za gwałt, za pobicie, za znęcanie się nad rodziną?... I choć nie mówi się, że to "tylko ludzie", kary są niewspółmiernie niskie do czynów. A zwierzę? To już zupełnie "niska szkodliwość społeczna". Błędne koło :( Quote
mania1979 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 są kraje gdzie dostają po 85 lat,nawet łączne kary to ponad 200lat..bez możliwości warunkowego wyjścia...ale to nie u nas w kraju.. Quote
Czorcik Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='mania1979']są kraje gdzie dostają po 85 lat,nawet łączne kary to ponad 200lat..bez możliwości warunkowego wyjścia...ale to nie u nas w kraju..[/QUOTE] tak masz rację , ale to nie u nas :( Quote
feliksik Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='Czorcik']żeby chociaż te dwa lata były egzekwowane jako bezwzględne pozbawienie wolności na ten okres. Ja się nie spotkałam z tym, żeby ktoś dostał pewny wymiar kary i odsiedział dwa lata. Ciekawe jaką trzeba być bestią i co zrobić , żeby dostać pełny wymiar i dwa lata do odsiadki.[/QUOTE] nie wiem czy słyszeliście o tym jak haskiego do samochodu przywiązał gość i ciągnął aż mu głowę urwał (drań jednen) - dostał za to pół roku do odsiadki bezwzględnej, ale więzienia przepełnione i chodzi na wolności i środkowy palec tvn-owi pokazuje. Przerażające... Quote
Maria1957 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 ... tego nie zrobił człowiek tylko zwyrodniałe zwierzę bo niestety nie każdy kto ma dwie nogi jest człowiekiem ... Wskazane odnaleźć tego "stwora" i dla przykładu surowo ukarać !!! Quote
SleepingSun Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 ta bazarowa to cholera dokładnie na 2gim końcu krakowa... Quote
Czorcik Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='feliksik']nie wiem czy słyszeliście o tym jak haskiego do samochodu przywiązał gość i ciągnął aż mu głowę urwał (drań jednen) - dostał za to pół roku do odsiadki bezwzględnej, ale więzienia przepełnione i chodzi na wolności i środkowy palec tvn-owi pokazuje. Przerażające...[/QUOTE] tak dokładnie tak masz rację i to jest jawna kpina z naszego i tak dość wątłego prawa Quote
SleepingSun Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 no nic, to będę czaro białe drukować i rozwieszać, poproszę plakat na maila aware69@interia.pl Quote
Maria1957 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 ... tego nie zrobił człowiek tylko zwyrodniałe dzikie zwierze bo nie każdy kto ma dwie nogi jest człowiekiem ... Wskazane znaleźć i dla przykładu surowo ukarać !!! Quote
feliksik Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='SleepingSun']no nic, to będę czaro białe drukować i rozwieszać, poproszę plakat na maila aware69@interia.pl nastepną wysyłkęmogę mieć za pare dni w inne miejsce, ale nie wiem kiedy. Najwyżej dam znać i może ktoś będzie chętny do odbioru na danej ulicy Quote
SleepingSun Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 a na bazarowej to gdzie dokładnie? jakieś charakterystyczne miejsce? bo może jednak mamę wyślę:D i kiedy by to było do odbioru? edit:żeby nie było że jestem wyrodną córką mama gdzieś w okolicy pracuje:) Quote
3 x Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 http://www.alert24.pl/alert24/1,84880,9870272,Bestialsko_skatowali_psa_i_ubrali_w_sukienke__DRASTYCZNE.html Quote
Anastazja&Aleksander Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='mania1979']w którymś poście wcześniejszym ktoś podał link do materiału,który niestety obejrzałam..(choc nie do końca bo nie dałam rady..)egzekucja ,morderstwo chyba na ludziach bezdomnych..leją kijami bejsbolowymi-chyba...czy tego nie trzeba gdzieś zgłosić?? zabili ludzi..i to jest w necie..nie mogę sie pozbierać,aż odechciewa się dalej żyć..mordercy chodzą bezkarnie,czują się pewnie..mordują ,bawią się zabijaniem,filmują..nie ogarniam tego..nie chcę by moje dzieci żyły w takim świecie..ale jest nas za mało by to zmienić...:-( to był materiał rosyjski dokładnie było napisane ze ci bezdomni wcześniej skatowali psy a ci przyszli im wymierzyć sprawiedliwość. a tutaj macie zdjęcie tych co umęczyli haskiego ciągnąc go za samochodem. http://www.fakt.pl/To-oni-zameczyli-husky-ego-,artykuly,93173,1.html Quote
arabiansaneta Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 A czy ktoś zagląda, jak się rozwija wydarzenie na FB? Powstało tylko pole do licytowania się głupimi komentarzami i nie wiem, czy to więcej przyniesie dla akcji szkody, czy pozytku? Quote
Czorcik Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 przydałoby sie znowu poczyścić wpisy, kretynów się pozbyć Quote
Kerian Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Mało co mnie szlag nie trafił, jak przeczytałam dzisiaj, że te typki od suni husky nie siedzą w pace :( Zdaje się, że było ich trzech i dostali po 10 miesięcy. Ale czemu się dziwić... pracuję w WSSE i ciągle dostaję skargi od biednych więźniów, że takie straszne warunki... do roboty, i to ciężkiej. A tak, za nasze podatki korzystają sobie z siłowni :[ Quote
winter7 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='Maria1957']... tego nie zrobił człowiek tylko zwyrodniałe zwierzę bo niestety nie każdy kto ma dwie nogi jest człowiekiem ... Wskazane odnaleźć tego "stwora" i dla przykładu surowo ukarać !!![/QUOTE] Zwierzę by tego nie zrobiło... Quote
3 x Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='arabiansaneta']A czy ktoś zagląda, jak się rozwija wydarzenie na FB? Powstało tylko pole do licytowania się głupimi komentarzami i nie wiem, czy to więcej przyniesie dla akcji szkody, czy pozytku?[/QUOTE] [quote name='Czorcik']przydałoby sie znowu poczyścić wpisy, kretynów się pozbyć[/QUOTE] czyścimy na tyle na ile nam czas pozwala cieszy nas zainteresowanie, im więcej osób sie dowie tym większa szansa, że dowie się ktoś kto pomoże wskazać sprawcę martwi nas trochę, że znikome zainteresowanie pomocą w uzyskaniu funduszy na nagrodę sama nei wiem jaka powinna być to kwota bo dla jednego 100 zł będzie duzo inny nawet nie spojrzy na dzień dzisiajszy jakos w okolicach południa na konto fundacji tytułem suka osieczany wpłynęło niewiele ponad 500 zł osobiście wydaje mi się, że nagroda powinna być wieksza Quote
ania z poznania Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 3x, wydaje mi się, że jak na tą okolicę, niezbyt bogatą, ta kwota jest pokaźna. Nie mają go w końcu "dostarczyć żywego lub martwego" tylko wskazać..... Quote
SleepingSun Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 a może zrobicie allegro? 5zł parę osób na pewno da. Wydaje mi się, że nikomu nie chce się przelewać takiej kwoty na konto bankowe. Zwłaszcza, że numeru na 1 rzut oka nie widać. A tak to linka dałoby się z podpisem na samą górę i pewnie co poniektórzy by kupili cegiełkę Quote
Anetka83 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 prosze... może napiszcie do TVN na kontakt 24... kontakt24@tvn.pl może zrobią reportaż.... ja pisałam... i sie zainteresowali... może gdyby było nas więcej.... więcej na pw Quote
3 x Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='SleepingSun']a może zrobicie allegro? 5zł parę osób na pewno da. Wydaje mi się, że nikomu nie chce się przelewać takiej kwoty na konto bankowe. Zwłaszcza, że numeru na 1 rzut oka nie widać. A tak to linka dałoby się z podpisem na samą górę i pewnie co poniektórzy by kupili cegiełkę[/QUOTE] zrobimy allegro w weekend będzie Quote
szafranekm Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='majka2222']Moim skromnym zdaniem to zrobili jacyś gówniarze albo ewentualnie jakiś psychol ,,właściciel" psa.Na pewno miejscowi coś wiedzą, ale nie powiedzą. Zmowa milczenia... Na bank ktoś musiał coś widzieć/słyszeć. Zwierzę na pewno jęczało/piszczało z bólu. Duuuża nagroda pieniężna powinna skłonić skutecznie kogoś do mówienia.[/QUOTE] Też jestem tego zdania, udostępniam na fb i oby udało się znaleźć tego......Chętnie służę pomocą i będę zaglądać na wątek. Quote
Recommended Posts