Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ania z poznania']No właśnie, ile suczek ON-ek mogło mieszkać w tej okolicy?? Nikomu nie zginęła taka sunia??

P.S. Co to jest mamrot????

Ania nie oglądasz Ranczo? ;) Mamrot to tanie winko, jabol, wiesz taki napój wyskokowy z łopatą siary na litr wody.

• Replies 611
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='3 x']mam inf. odnośnie rozwoju sprawy.

Prokuratura zobowiązałą sie pokryć koszty sekcji zwłok.
Fundacja "Zwierzę nie jest rzeczą" otrzymała status pokrzywdzonego co oznacza, że będziemy informowani o postępach w prowadzonym dochodzeniu.
Polcja zabezpieczyła sukienkę w celu pobrania śladów.

Super wieści!
Tak się zastanawiam. Może dla dobra śledztwa lepiej nie podawać na bieżąco informacji o postępach? Czy jest możliwość, żeby np. zrobić listę chętnych, którzy chcą otrzymywać wiadomości i wysyłać je hurtem e-mailem? Będzie wygodniej, niż pisać do wszystkich priv.

Posted

[quote name='3 x']na plakatach jest inf o nagrodzie finansowej
bez podanej kwoty - bo jej nei znamy zwyczajnie
plakaty są już w drodze do Biafry
myślę, że jutro najpóżniej w weekend będą rozwieszane[/QUOTE]

Czy są osoby chętne do pomocy, przy rozwieszaniu tych plakatów? Bo Biafra w żaden sposób sama tego nie zrobi.
Może porozsyłam pw do osób z Myślenic i okolic?

Posted

Miejsce takiego psychopaty jest w zakładzie zamkniętym ponieważ może on zagrażać nie tylko zwierzętom ale także ludziom.

Niestety nie mogę pomóc w rozwieszaniu plakatów ale prześlę grosik na nagrodę.

Posted

Plakaty ,mogą dużo zdziałać. U nas zginął sąsiadce pies.Rozwiesiła ogłoszenia z nagroda. Podobno wszyscy menele dwoili sie i troili ,zeby psa znalezć.Juz nawet dzielili pieniadze miedzy siebie.:) Pies sie odnalazł w schronisku. Poraniony ,ale żywy.

Posted

dobrze że tak udało się nagłośnić tę sprawę,policja nie ma wyjścia,musi działać,zbyt wielu ludzi naciska..i aby udało się złapać tych gnoi..
wciąż mam przed oczami tą sunię,widzę ją, nie mogę przestać o niej myśleć..,płakać mi się chce ..

Posted

[quote name='mania1979']dobrze że tak udało się nagłośnić tę sprawę,policja nie ma wyjścia,musi działać,zbyt wielu ludzi naciska..i aby udało się złapać tych gnoi..
wciąż mam przed oczami tą sunię,widzę ją, nie mogę przestać o niej myśleć..,płakać mi się chce ..[/QUOTE]

ja też o niczym innym nie mogę myśleć, ciągle ściska mnie w żołądku jak czuł się pies tak katowany. Oby zgnili za życia ci co jej to zrobili

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Jest juz dzisiaj reportaz w gazecie krakowskiej napisany przez red.Magdę Hejda,mam nadzieje ,że zgłosza sie jacyś świadkowie.[/QUOTE]
Brawo.
Kciuki...
Tyle osób się zaangażowało...mam nadzieję, że się uda.

Posted

w którymś poście wcześniejszym ktoś podał link do materiału,który niestety obejrzałam..(choc nie do końca bo nie dałam rady..)egzekucja ,morderstwo chyba na ludziach bezdomnych..leją kijami bejsbolowymi-chyba...czy tego nie trzeba gdzieś zgłosić?? zabili ludzi..i to jest w necie..nie mogę sie pozbierać,aż odechciewa się dalej żyć..mordercy chodzą bezkarnie,czują się pewnie..mordują ,bawią się zabijaniem,filmują..nie ogarniam tego..nie chcę by moje dzieci żyły w takim świecie..ale jest nas za mało by to zmienić...:-(

Posted

[quote name='Kerian']Super wieści!
Tak się zastanawiam. Może dla dobra śledztwa lepiej nie podawać na bieżąco informacji o postępach? Czy jest możliwość, żeby np. zrobić listę chętnych, którzy chcą otrzymywać wiadomości i wysyłać je hurtem e-mailem? Będzie wygodniej, niż pisać do wszystkich priv.

podejrzewam, ze dla dobra śledztwa policja i prokuratura bedzie nas informowac o tym, o czym że tak napisze "możemy wiedzieć".
w miarę mozliwość będziemy inf. podawac na dogo i na fb

co do plakatów to ktoś wczesniej pisał że może je rozwiesić w ok. Krakowa, ja nie stety jako nieznajaca terenu nie wiem która to strona itd

myślę, że pomoc by się Izie przydała z tym, że na poczatek oan będzie dysponowac plakatami w liczbie ok 200
może ktoś na miejscu może dodrukowac ? i dowieżć Izie bądz rozwiesić samemu?
(Iza nie ma możliwośći dodrukowania plakatów)

wieczorem mogę wysłać plakaty na maila

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Jest juz dzisiaj reportaz w gazecie krakowskiej napisany przez red.Magdę Hejda,mam nadzieje ,że zgłosza sie jacyś świadkowie.[/QUOTE]

co jakiś czas aktualizuję wczesniejszy swój post na pierwszej stronie #9
o kolejne linki gdzie pojawia się inf o suni w necie

Posted

[quote name='mania1979']w którymś poście wcześniejszym ktoś podał link do materiału,który niestety obejrzałam..(choc nie do końca bo nie dałam rady..)egzekucja ,morderstwo chyba na ludziach bezdomnych..leją kijami bejsbolowymi-chyba...czy tego nie trzeba gdzieś zgłosić?? zabili ludzi..i to jest w necie..nie mogę sie pozbierać,aż odechciewa się dalej żyć..mordercy chodzą bezkarnie,czują się pewnie..mordują ,bawią się zabijaniem,filmują..nie ogarniam tego..nie chcę by moje dzieci żyły w takim świecie..ale jest nas za mało by to zmienić...:-([/QUOTE]Tez jestem w ciezkim szoku!

Posted

[quote name='SleepingSun']w sumie to spory kawałek od krakowa, nie wiem czy jest sens?[/QUOTE]
zawsze jest sens, bo nie wiadomo, może sobie ktoś na długi weekend przyjechał i tak się zabawił.
Ja mogę dodrukować plakaty i przesłać do odbioru do placówki jednej firmy w Krakowie na ul. bazarowej jakby komuś było po drodze, bo będę tam miała wysyłkę

Posted

[quote name='3 x']podejrzewam, ze dla dobra śledztwa policja i prokuratura bedzie nas informowac o tym, o czym że tak napisze "możemy wiedzieć".
w miarę mozliwość będziemy inf. podawac na dogo i na fb

co do plakatów to ktoś wczesniej pisał że może je rozwiesić w ok. Krakowa, ja nie stety jako nieznajaca terenu nie wiem która to strona itd

myślę, że pomoc by się Izie przydała z tym, że na poczatek oan będzie dysponowac plakatami w liczbie ok 200
może ktoś na miejscu może dodrukowac ? i dowieżć Izie bądz rozwiesić samemu?
(Iza nie ma możliwośći dodrukowania plakatów)

wieczorem mogę wysłać plakaty na maila
Prosze o plakat ,wydrukuje kilka w pracy i porozwieszam : porebska_beata@o2.pl

Posted

[quote name='mania1979']w którymś poście wcześniejszym ktoś podał link do materiału,który niestety obejrzałam..(choc nie do końca bo nie dałam rady..)egzekucja ,morderstwo chyba na ludziach bezdomnych..leją kijami bejsbolowymi-chyba...czy tego nie trzeba gdzieś zgłosić?? zabili ludzi..i to jest w necie..nie mogę sie pozbierać,aż odechciewa się dalej żyć..mordercy chodzą bezkarnie,czują się pewnie..mordują ,bawią się zabijaniem,filmują..nie ogarniam tego..nie chcę by moje dzieci żyły w takim świecie..ale jest nas za mało by to zmienić...:-([/QUOTE]

Właśnie ostrzegałam przed tym filmem i też się zastanawiałam, czy nie zgłosić tego gdzieś. Może Komendzie Głównej? To miało rzekomo wydarzyć się w Rosji. Link podał jakiś koleś na Facebooku i napisał, że to samosąd za zabicie psa... Chociaż znam rosyjski, nie byłam w stanie nic wychwycić, co oni tam mówią, zbyt mocno wstrząsnęło mną to nagranie. Zobaczyłam, co robią tej kobiecie i wyłączyłam. Zdaję sobie sprawę, że w Internecie pojawiają się egzekucji, ale sądziłam, że zamieszczają je terroryści, Al Kaida... a tutaj - nie wiem, nie rozumiem, przerosło mnie to... :shake: :-(

Posted

...żałuję że otworzyłam ten cholerny link....chyba do końca życia będę widziała twarz tej kobiety...że takie kreatury chodzą po naszej ziemi.

KARY,ŻĄDAMY WYSOKICH KAR DLA MORDERCÓW!!!!! ZA MORDY NA LUDZIACH I ZWIERZĘTACH!!! ech..

Posted

[quote name='lika1771']Moze jakby u nas były takie samosondy,to zera ktore katuja zwierzeta poszliby po rozum do głowy

Filmu nie ogladałam,ale kto wie co bym zrobiła za zabicie psa........[/QUOTE]

moje uczucia do zwierząt są bardzo silne i na sam widok gdy właściciel "ciągnie " psa na smyczy reaguję emocjonalnie,a co dopiero na taką krzywdę..nie wiem...ale to co zobaczyłam przez parę chwil w necie...to też morderstwo,katują człowieka,aż w dołku ściska..to życie,którego nikt nie ma prawa odbierać....takie filmy wrzucane do neta niektórym dodają animuszu,wyzwalają w nich agresję i powielają w realu takie zachowania dodając od siebie elementy większej agresji...i wychodzą potem na ulicę i zabijają zwierzęta ,ludzi..brak słów normalnie..tępić takich gówniarzy...

Posted

wiem..w*****a mnie że mojego krzyku nikt nie słyszy,ludzie nie reagują, boli na samą myśl ile ta sunia wycierpiała,jak ona i masę innych stworzeń dalej cierpi bo u nas w kraju są takie kary a nie inne..2 lata..w dupę niech cmokną tych wszystkich oprawców,bawią się zabijaniem ,bawią sie życiem innych i są bezkarni i to mnie w*****a najbardziej...że pomimo takich nagłośnionych przypadków jak spalony Kubuś czy wrzucony w tamtym roku do rzeki Hektorek z kamieniem u szyi (który pomimo tego 3 dni walczył i utrzymywał się na powierzchni rzeki-PRZEŻYŁ) to nadal słyszymy o takich i coraz gorszych przypadkach...bo wyroki są małe i nie odstraszają tych bandziorów.Ale gdyby jeden z drugim za zabicie psa czy kota dostał dożywocie to by następny może się zastanowił..ale ci co ustanawiają prawo mają życie zwierząt chyba za nic,skoro są tak śmiesznie niskie kary...

Posted

żeby chociaż te dwa lata były egzekwowane jako bezwzględne pozbawienie wolności na ten okres. Ja się nie spotkałam z tym, żeby ktoś dostał pewny wymiar kary i odsiedział dwa lata.
Ciekawe jaką trzeba być bestią i co zrobić , żeby dostać pełny wymiar i dwa lata do odsiadki.