Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 611
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rozmawialam z Iza, mówiła, że neistety nie ma żadnych nowych info
nie ma żadnego powiadomienia z policji o postepach czy tez o umorzeniu śledztwa

niestety teraz ma zawieruchę z łapamien połdzikiej suni która uciekła

Posted

Niestety na sukience nie znaleziono żadnch śladów :shake:
Myślę, że Policja niebawem zakończy dochodzenie...

Zostaje nam jedynie ogłaszanie, na portalach myślenickich, że szukamy świadka tego zdarzenia. Kogoś kto może wskazać sprawcę .
Nagroda wynosi 2000 zł. Może ktoś się skusi i pamięć mu wróci :shake:

Posted

Generalnie nie życzę źle ludziom ale mam nadzieję, ze odpowiedzialny za to będzie konał w męczarniach
ze świadomością za co go to spotyka
a po za tym, czy można takie "coś" nazwać człowiekiem?

Posted

nie wiem co kieruje ludźmi, żeby być takimi zwyrodnialcami...
Nie wierzę też, że nie było głupich odcisków palców na sukience, nie mówiąc o innych śladach.. po prostu sprawa jest niestety bagatelizowana

Posted

[quote name='Barkelona']
Nie wierzę też, że nie było głupich odcisków palców na sukience, nie mówiąc o innych śladach.. po prostu sprawa jest niestety bagatelizowana[/QUOTE]
Barkelona na tkaninie nie zostają odciski palców a nawet gdyby takie odciski z czegoś zebrano to jak sobie wyobrazasz dalsze szukanie jesli sprawca np. nie jest w rejestrze.
Inne slady biologiczne tez są przydatne tylko jako materiał porównawczy a nie jako "drogowskaz" do sprawcy.
Nie wiem czy sprawa jest bagatelizowana ale na podstawie tego co piszesz takich wniosków na pewno nie mozna wyciągać

Posted

taks, dziekuję za informacje, tak sie składa, że też troszeczkę na ten temat wiem. Można już ściagać ślady odcisków palców z tkanin. Może nasze organy nie dysponują jescze tymi metodami, ale to już inna sprawa i ok, na to nikt nie ma wpływu. Nie chce mi się jedynie wierzyć, że nie było tam śladów biologicznych, które, jkak mówisz, stanowią materiał porównawczy, ale jest to przede wszywstkim materiał dowodowy. Nie wnikam więc w to, że jest to materiał porównawczy, skoro nie ma do czego, a raczej kogo go porównywać, przynajmniej na razie. Wnikam jedynie w to, że nie wierzę, że zakatowano ON-kę w skórzanych rękawiczkach, z kominiarką na całej głowie albo najlepiej w skafandrze, żeby uniknąć zostawienia JAKICHKOLWIEK śladów na sukience. Wiesz, uczono mnie, że sprawca ZAWSZE pozostawia po sobie ślady. Przyznaję przy tym, że moja wiedza jest teoretyczna, zatem jeśli się mylę, to przepraszam wszystkich, kogo moja opinia mogłaby urazić.

Posted

[quote name='Barkelona']nie wiem co kieruje ludźmi, żeby być takimi zwyrodnialcami...
Nie wierzę też, że nie było głupich odcisków palców na sukience, nie mówiąc o innych śladach.. po prostu sprawa jest niestety bagatelizowana[/QUOTE]

Prawda jest taka, że sprawa od samego początku była bagatelizowana, niestety.

Posted

[quote name='Indy']Prawda jest taka, że sprawa od samego początku była bagatelizowana, niestety.[/QUOTE]

hm.. jak większość jeżeli chodzi o kwestie związane z policją i zgłaszaniem.. ratowanie jest potrzebne ale karanie tych ktorzy zaniedbują, krzywdzą - jest równie ważne inaczje nigdy nic się nie zmieni i takie sprawy się nie skończą. nie mówięo tym konkretnym przypadku, tylko os yt gdzie pies zabierany jest od "właściciela" bezpośrednio

Posted

[quote name='Figanna']hm.. jak większość jeżeli chodzi o kwestie związane z policją i zgłaszaniem.. ratowanie jest potrzebne ale karanie tych ktorzy zaniedbują, krzywdzą - jest równie ważne inaczje nigdy nic się nie zmieni i takie sprawy się nie skończą. nie mówięo tym konkretnym przypadku, tylko os yt gdzie pies zabierany jest od "właściciela" bezpośrednio[/QUOTE]

zgadzam się w 100%. Mam nadzieję, że kiedy nowela ustawy o ochronie zwierząt wejdzie w życie, faktycznie karanie zwyrodnialców zwiększy się.

Posted

[quote name='moca35']Generalnie nie życzę źle ludziom ale mam nadzieję, ze odpowiedzialny za to będzie konał w męczarniach
ze świadomością za co go to spotyka
a po za tym, czy można takie "coś" nazwać człowiekiem?[/QUOTE]

Jestem za..czasem zastanawiam się , a może właśnie taki jest człowiek.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...