Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 611
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja też mam cały czas nadzieję,tylko ze dni uciekają,czas płynie a oni chodzą sobie i być może krzywdzą dalej..ta bezsilność boli mnie najmocniej..biedna sunia,zginęła bezimiennie:-( mam nadzieję że fundacja nie odpuści.. trzymam kciuki,mnóstwo ludzi z mojego otoczenia wypytuje jak to dalej poszło,czy coś wiadomo...a ja nie mam żadnej odpowiedzi..

Posted

to chyba też było brane pod uwagę,nikt nie zgłaszał zaginięcia takiej suni.. suńka była zadbana,nie mogła przecież do cholery 300 km przejść sama ,nie była wycieńczona,zagłodzona tylko jak wykazała sekcja zwłok była zadbana za życia..musiała być z tamtej okolicy..gdy pies wałęsa się bezdomnie to wiemy jak wygląda..jejku nikt nie chce mówić,dlaczego?? a powiedzcie czy tam na miejscu były ślady tego mordu czy raczej sunię skatowano gdzie indziej i po prostu ją tam wywalono w ten rów?? bo juz nie pamiętam..czy znaleziono jakieś narzędzie tam na miejscu??

Posted

mania1979 napisał(a):
to chyba też było brane pod uwagę,nikt nie zgłaszał zaginięcia takiej suni.. suńka była zadbana,nie mogła przecież do cholery 300 km przejść sama ,nie była wycieńczona,zagłodzona tylko jak wykazała sekcja zwłok była zadbana za życia..musiała być z tamtej okolicy..gdy pies wałęsa się bezdomnie to wiemy jak wygląda..jejku nikt nie chce mówić,dlaczego?? a powiedzcie czy tam na miejscu były ślady tego mordu czy raczej sunię skatowano gdzie indziej i po prostu ją tam wywalono w ten rów?? bo juz nie pamiętam..czy znaleziono jakieś narzędzie tam na miejscu??

ktos mogl swojego psa tak zalatwic. nie znacie tej historii co facet wlasnego psa pod pociag wsadzil? nie tak dawno to bylo przeciez. mogl byc jego pies.

Posted

znam tę historię o tym bidaku,widziałam nawet film w necie bo nie dowierzałam :shake: tak to mógł zrobić właściciel tej suni,ale to nikt z sąsiadów nie zauważył zaginięcia pieska? nikt nie chce mówić i tyle...

Posted

Skoro sunia była zdbana,to pewnie też była szczepiona.Musiał ją więc ją widywać vet.Vetów nie jest przecież nieskończenie wiele w okolicy w której sunię znaleziono.Może ten trop doprowadzi do zwyrodnialców.

Posted

ania z poznania napisał(a):
mnie najbardziej dziwi, że nie zgłosił się właściciel, że pies mu zginął...???

Mnie wcale nie dziwi. Znam osobę ,której pies nie wrócił .Przez trzy dni czekali.Potem pochowała miski ,koszyk ,komentujac "jak skur....nie wrócił ,to mam go gdzies........ Wrócił.
Co wiecej pisac. Niektórzy traktują zwierze, jak zbedny przedmiot.

Posted

iwop napisał(a):
może zrobił to właściciel..? :( Człowiek jest zdolny do wszystkiego...

właśnie miałam nadzieję, ze nie, ale jeżeli do tej pory nikt nie zgłosił zaginięcia swojego zwierzaka i nie wypatrzył na plakatach ani w mediach to jest to całkiem prawdopodobne

Posted

Lili8522 napisał(a):
Dziewczyny od 1 sierpnia zaczynają się premierowe odcinki UWAGI, może warto by było jeszcze raz do nich napisać? Przypomnieć się?

napiszemy, dziękuję :)

czy ktoś z was wie czy można przedłużyć zakończone wydarzenie na fb?

myślałam, ze miesiąc wystarczy
niestety rzeczywistość zweryfikowała moje myślenie :(

niestety nie mamy żadnych nowych inf.
telefon milczy

Posted

3 x napisał(a):

czy ktoś z was wie czy można przedłużyć zakończone wydarzenie na fb?

ten kto robił wydarzenie może je edytować i zmienić datę zakończenia etc

Posted

Nadszedł moment, gdy polskie psy razem ze swoimi opiekunami pójdą pod Sejm RP, aby wspomóc Posłów w walce o zmianę Ustawy o ochronie zwierząt.

Nasz wyjątkowy marsz pod hasłem:

â��Polskie zwierzęta proszą o głos na TAKâ��

odbędzie się 18.08.2011 r.

18 sierpnia w Sejmie odbywać się będzie debata nad naszą nowelizacją,
na 19 sierpnia przewidziane jest głosowanie nad projektem.

http://www.dogomania.pl/threads/2121...0#post17358410

Posted

arabiansaneta napisał(a):
A może ten gość ukradł psa komuś, na kimś chciał się w ten sposób zemścić?

to braliśmy pod uwagę, ale nie żadnego złoszenia, że komuś pies zaginął

Posted

[quote name='szafranekm']Nadszedł moment, gdy polskie psy razem ze swoimi opiekunami pójdą pod Sejm RP, aby wspomóc Posłów w walce o zmianę Ustawy o ochronie zwierząt.

Nasz wyjątkowy marsz pod hasłem:

â��Polskie zwierzęta proszą o głos na TAKâ��

odbędzie się 18.08.2011 r.

18 sierpnia w Sejmie odbywać się będzie debata nad naszą nowelizacją,
na 19 sierpnia przewidziane jest głosowanie nad projektem.

http://www.dogomania.pl/threads/2121...0#post17358410

STAWIĘ SIĘ Z MOJĄ SUNIĄ :lol: