Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agucha napisał(a):

Ps. Mogłabyś pstryknąć jeszcze zdjęcia prezentów od cioteczek - halizy i RenW? :)
Chciałabym dodać je do Kroniki Marusiowej :)
(GELACAN® PLUS DARLING BIOSOL. 500ml , Beta Glukan)

Proszę bardzo:

Za budę nie ma mi co dziękować, zamówiliśmy u stolarza parę nowych (ja je tylko malowałam), bo ostatnio trochę nam "wyszły" ;) Mam nadzieję, że Mara jej nie napocznie zbytnio, żeby jeszcze posłużyła niejednemu psiakowi ;)

Po biegunce śladu nie ma. Jeszcze jutro Marci dam preparat antybiegunkowy i będę dalej obserwować.
Testy na babeszję nie powtarzaliśmy, ale nic nie wskazuje, żeby coś się działo, nawet jak była biegunka to Mara była wesoła jak zawsze. Obecnie nadal wsio ok, je i pije jak smok, grandzi i szaleje :)

Posted

Murka napisał(a):
Proszę bardzo:

Za budę nie ma mi co dziękować, zamówiliśmy u stolarza parę nowych (ja je tylko malowałam), bo ostatnio trochę nam "wyszły" ;) Mam nadzieję, że Mara jej nie napocznie zbytnio, żeby jeszcze posłużyła niejednemu psiakowi ;)

Po biegunce śladu nie ma. Jeszcze jutro Marci dam preparat antybiegunkowy i będę dalej obserwować.
Testy na babeszję nie powtarzaliśmy, ale nic nie wskazuje, żeby coś się działo, nawet jak była biegunka to Mara była wesoła jak zawsze. Obecnie nadal wsio ok, je i pije jak smok, grandzi i szaleje :)

Dzięki ogromne za zdjęcie! Już wklejam na listę prezentów :loveu:

Cieszą mnie ogromnie tak fajne wieści od Marusi.
Wydaje mi się, że już można ją ogłaszać (?)

Posted

Nowe towarzystwo dla Mary, odpowiednie wielkościowo ;)
Przepraszam za akcesoria w tle, ale akurat było sprzątanie w trakcie...

[video=youtube;_xh3yX0VPtg]http://www.youtube.com/watch?v=_xh3yX0VPtg[/video]

[video=youtube;sGtTE2tVsxI]http://www.youtube.com/watch?v=sGtTE2tVsxI[/video]

[video=youtube;tQjFutUG0b4]http://www.youtube.com/watch?v=tQjFutUG0b4[/video]

[video=youtube;OmVoxqydm6Q]http://www.youtube.com/watch?v=OmVoxqydm6Q[/video]

Jeszcze w tym tygodniu podjedziemy na zeskrobinę, żeby sprawdzić czy nużeniec już na pewno nie egzystuje.

Posted

Murka napisał(a):
Nowe towarzystwo dla Mary, odpowiednie wielkościowo ;)
Przepraszam za akcesoria w tle, ale akurat było sprzątanie w trakcie...

Jeszcze w tym tygodniu podjedziemy na zeskrobinę, żeby sprawdzić czy nużeniec już na pewno nie egzystuje.

Jaaaaaaki BEBOK ciapciakowaty :lol: :loveu: :loveu:

Po tych zeskrobinach - jedziemy z ogłoszeniami!

Dziękuję za filmiki. Sama sie gęba śmieje :lol:

Posted

Mieliśmy dzisiaj robić zeskrobinę (przy okazji zawózki na kastrację innego psiaka), ale wypadły przenosiny gabinetu (lecznica zmienia adres) więc wszystko przełożyliśmy na poniedziałek.

Posted

Murka napisał(a):
Mieliśmy dzisiaj robić zeskrobinę (przy okazji zawózki na kastrację innego psiaka), ale wypadły przenosiny gabinetu (lecznica zmienia adres) więc wszystko przełożyliśmy na poniedziałek.

To może na wtorek?
Z poniedziałku lepiej nie zaczynać :)

Posted

Wczoraj przelałam 255zł za 30 dni hotelowania za wrzesień :)

Murko
, czy doszły poniższe wpłaty? :)

14.09.2011 - 15 kg karmy Nutra Gold - 180zł (sponsoruje- holly101 :loveu: ) [OPŁACONE 22.09.2011]
http://img835.imageshack.us/img835/7895/rachunekl.jpg
http://img220.imageshack.us/img220/2636/rozpiska.jpg

20.09.2011 - 4ml Advocate' a (na 2 zakroplenia) - 43zł [OPŁACONE 22.09.2011]
http://img32.imageshack.us/img32/7678/mararachunek.jpg

Posted

Zeskrobina pobrana, nie ma tam już nic :) Zresztą łatka niemal już całkowicie zarosła. Także nużeniec pokonany :)
Za tydzień mam podać profilaktycznie ostatnią dawkę Advocate'a, a za dwa tygodnie będzie można już sterylizować :)

Mara nadal kuleje troszkę na przednią łapkę i chyba tak jej już zostanie. No i pazurki: jeden w przedniej łapce rośnie... do góry! U tylnich łapek są takie co rosną na boki.

Rachunek za dzisiaj będę mieć pod koniec tygodnia, bo lecznica w nowym miejscu i jeszcze drukarka nie działa :)

Posted

[quote name='Murka']Zeskrobina pobrana, nie ma tam już nic :) Zresztą łatka niemal już całkowicie zarosła. Także nużeniec pokonany :)
Za tydzień mam podać profilaktycznie ostatnią dawkę Advocate'a, a za dwa tygodnie będzie można już sterylizować :)

Mara nadal kuleje troszkę na przednią łapkę i chyba tak jej już zostanie. No i pazurki: jeden w przedniej łapce rośnie... do góry! U tylnich łapek są takie co rosną na boki.

Rachunek za dzisiaj będę mieć pod koniec tygodnia, bo lecznica w nowym miejscu i jeszcze drukarka nie działa :)
:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:SUPER WIEŚCI!!!

Pazurki to jej swoista ozdoba :lol::evil_lol:

Zaczynamy ogłaszać!
Po sterylce Maruśka będzie mogła wyfrunąć do nowego domku :)

Oby już tylko nic się nie wysypało... TFU! TFU!

Ps. Kasiu, czy kontaktował się z Tobą pan z okolic Biskupic? Twierdzi, że jest z Tobą w kontakcie... szuka psa na podwórko, po swoim "straconym" mixie labka...

Posted

Tak, wczoraj dzwonił, wstępnie bierze pod uwagę dwa psiaki od nas, ale mówił, że ma jeszcze inne propozycje, więc nie wiadomo jeszcze jaki psiak do niego trafi.

Posted

[quote name='Murka']Zeskrobina pobrana, nie ma tam już nic :) Zresztą łatka niemal już całkowicie zarosła. Także nużeniec pokonany :)

Rachunek za dzisiaj będę mieć pod koniec tygodnia, bo lecznica w nowym miejscu i jeszcze drukarka nie działa :)[/QUOTE]

Murka napisz do Kuny z Dogo, 0na wlasnie miesiac temu robila operacje palcow u szczeniaka z ta sama przypadloscia i po takim samym usunieciu- obcieciu nieumiejetnym czubkow paliczkow z pazurkami- zapewne jest wstanie podac takze koszty takiego zabiegu

Posted

Zależy na ile inwazyjny jest to zabieg, koszty będą zależeć od miejsca. Nie wiem czy na miejscu wet się tego podejmie, może trzeba będzie do Lublina na chirurgię się wybrać, a to będą koszty... no i czas.
Zapytam weta przy sterylizacji można by się z tymi pazurkami rozprawić (o ile nie będzie to poważny zabieg, bo np. wilcze pazury nie raz obcinaliśmy przy okazji sterylki i nie obciążało to organizmu).

Póki co koszty zeskrobiny wyniosły 26 zł, poniżej rachunek i rozpiska:
http://img687.imageshack.us/img687/7083/rachunekq.jpg

A tu trochę Mar widzianych przez okno ;)

Posted

Poszukuję odpowiedzialnych osób ze Śląska... i nie tylko,
które zechciały by współpracować ze mną oraz Fundacją Mikropsy
i (ws)pomóc najmniejsze psie istnienia, tj - MIKRO-PIESKI.

MIKRO-PIES - to psiak najbardziej pożądany przez adoptujących. Jest mały, niekłopotliwy, oszczędny, bezproblemowy w Domu Tymczasowym, w pełni adopcyjny...

MIKROPIES to pies o wadze MAX 6 kg. Malutki, drobniutki. MIKROPIES TO PIES DOROSŁY, POWYŻEJ ROKU!

------------------------------------------------------------------------------

Głównie poszukuję osób, które są w stanie zapewnić takim psiątkom Dom Tymczasowy, w którym psiaczka będzie można przygotować do adopcji...tj:
- wysterylizować/wykastrować,
- przebadać wedle potrzeby,
- poznać na tyle, żeby móc mu znaleźć odpowiedni dom
-... a przede wszystkim - zabrać go z zimnego boksu i dać namiastkę SWOJEGO domu.

Osobie, która się zgłosi i przejdzie pomyślnie wstępną rozmowę - zapewniamy:
- karmę
- opłacenie kosztów weterynaryjnych
- ogłoszenia (jeżeli sam nie może, nie potrafi zrobić)
- wszelką inną potrzebną pomoc

Cały czas jestem w kontakcie z Domem Tymczasowym. Tak więc - nie bójcie się, że zostaniecie z psem i jego problemami SAMI ;-)

Psiaki z Domów Tymczasowych są wydawane do adopcji na podstawie FUNDACYJNEJ Umowy Adopcyjnej, oraz - co jest oczywiste - po uprzedniej wizycie przed-adopcyjnej, którą zorganizuje osoba z Fundacji.

----------------------------------------------------------------------

SZCZERZE ZACHĘCAM I ZAPRASZAM DO WSPÓŁPRACY :smile:

Kontakt do mnie:
tel: 500-596-485

mail: agnieszkaok@tlen.pl

Posted

[quote name='Murka']Zależy na ile inwazyjny jest to zabieg, koszty będą zależeć od miejsca. Nie wiem czy na miejscu wet się tego podejmie, może trzeba będzie do Lublina na chirurgię się wybrać, a to będą koszty... no i czas.
Zapytam weta przy sterylizacji można by się z tymi pazurkami rozprawić (o ile nie będzie to poważny zabieg, bo np. wilcze pazury nie raz obcinaliśmy przy okazji sterylki i nie obciążało to organizmu).

Póki co koszty zeskrobiny wyniosły 26 zł, poniżej rachunek i rozpiska:
http://img687.imageshack.us/img687/7083/rachunekq.jpg

A tu trochę Mar widzianych przez okno ;)

Nie mogę!!! Jakie cielątko :loveu: :loveu: :loveu:

Labek pełną gębą :lol:
jest przepiękna. W życiu bym sobie nie wyobrazila, że wyrośnie na TAKĄ sucz!

Ps. Rachunek zapłacę jutro :) Pieniążki za hotelowanie doszły? Nie pamiętam czy pytałam już :oops:

Posted

Melduję, że karma się powoli kończy... Jeszcze na ok. tydzień, półtora powinna starczyć.
Chyba można już kupić jakąś normalną :roll:

Jutro zakropię Marcię Advocatem.