Murka Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Agucha napisał(a): Ps. Mogłabyś pstryknąć jeszcze zdjęcia prezentów od cioteczek - halizy i RenW? :) Chciałabym dodać je do Kroniki Marusiowej :) (GELACAN® PLUS DARLING BIOSOL. 500ml , Beta Glukan) Proszę bardzo: Za budę nie ma mi co dziękować, zamówiliśmy u stolarza parę nowych (ja je tylko malowałam), bo ostatnio trochę nam "wyszły" ;) Mam nadzieję, że Mara jej nie napocznie zbytnio, żeby jeszcze posłużyła niejednemu psiakowi ;) Po biegunce śladu nie ma. Jeszcze jutro Marci dam preparat antybiegunkowy i będę dalej obserwować. Testy na babeszję nie powtarzaliśmy, ale nic nie wskazuje, żeby coś się działo, nawet jak była biegunka to Mara była wesoła jak zawsze. Obecnie nadal wsio ok, je i pije jak smok, grandzi i szaleje :) Quote
Agucha Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Murka napisał(a):Proszę bardzo: Za budę nie ma mi co dziękować, zamówiliśmy u stolarza parę nowych (ja je tylko malowałam), bo ostatnio trochę nam "wyszły" ;) Mam nadzieję, że Mara jej nie napocznie zbytnio, żeby jeszcze posłużyła niejednemu psiakowi ;) Po biegunce śladu nie ma. Jeszcze jutro Marci dam preparat antybiegunkowy i będę dalej obserwować. Testy na babeszję nie powtarzaliśmy, ale nic nie wskazuje, żeby coś się działo, nawet jak była biegunka to Mara była wesoła jak zawsze. Obecnie nadal wsio ok, je i pije jak smok, grandzi i szaleje :) Dzięki ogromne za zdjęcie! Już wklejam na listę prezentów :loveu: Cieszą mnie ogromnie tak fajne wieści od Marusi. Wydaje mi się, że już można ją ogłaszać (?) Quote
Ra_dunia Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Rozwolnienie mogło też być od smaczków - gryzaczków ;) Ważne, że przeszło. Z Marusi to już kawał pannicy normalnie. Rośnie jak na drożdżach :) Quote
Murka Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Nowe towarzystwo dla Mary, odpowiednie wielkościowo ;) Przepraszam za akcesoria w tle, ale akurat było sprzątanie w trakcie... [video=youtube;_xh3yX0VPtg]http://www.youtube.com/watch?v=_xh3yX0VPtg[/video] [video=youtube;sGtTE2tVsxI]http://www.youtube.com/watch?v=sGtTE2tVsxI[/video] [video=youtube;tQjFutUG0b4]http://www.youtube.com/watch?v=tQjFutUG0b4[/video] [video=youtube;OmVoxqydm6Q]http://www.youtube.com/watch?v=OmVoxqydm6Q[/video] Jeszcze w tym tygodniu podjedziemy na zeskrobinę, żeby sprawdzić czy nużeniec już na pewno nie egzystuje. Quote
Agucha Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 Murka napisał(a):Nowe towarzystwo dla Mary, odpowiednie wielkościowo ;) Przepraszam za akcesoria w tle, ale akurat było sprzątanie w trakcie... Jeszcze w tym tygodniu podjedziemy na zeskrobinę, żeby sprawdzić czy nużeniec już na pewno nie egzystuje. Jaaaaaaki BEBOK ciapciakowaty :lol: :loveu: :loveu: Po tych zeskrobinach - jedziemy z ogłoszeniami! Dziękuję za filmiki. Sama sie gęba śmieje :lol: Quote
zerduszko Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Jest cudowna i coraz bardziej mi się podoba! :) Quote
Agucha Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 zerduszko napisał(a):Jest cudowna i coraz bardziej mi się podoba! :) Kołować transport? :cool3::lol: Quote
zerduszko Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Jest za duża, a ja nie mam warunków na kolejnego psa:placz: Quote
Murka Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Mieliśmy dzisiaj robić zeskrobinę (przy okazji zawózki na kastrację innego psiaka), ale wypadły przenosiny gabinetu (lecznica zmienia adres) więc wszystko przełożyliśmy na poniedziałek. Quote
Agucha Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 Murka napisał(a):Mieliśmy dzisiaj robić zeskrobinę (przy okazji zawózki na kastrację innego psiaka), ale wypadły przenosiny gabinetu (lecznica zmienia adres) więc wszystko przełożyliśmy na poniedziałek. To może na wtorek? Z poniedziałku lepiej nie zaczynać :) Quote
zerduszko Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 My tu pitu pitu, a tytuł niezbyt aktualny :lol: Quote
Agucha Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 Wczoraj przelałam 255zł za 30 dni hotelowania za wrzesień :) Murko, czy doszły poniższe wpłaty? :) 14.09.2011 - 15 kg karmy Nutra Gold - 180zł (sponsoruje- holly101 :loveu: ) [OPŁACONE 22.09.2011] http://img835.imageshack.us/img835/7895/rachunekl.jpg http://img220.imageshack.us/img220/2636/rozpiska.jpg 20.09.2011 - 4ml Advocate' a (na 2 zakroplenia) - 43zł [OPŁACONE 22.09.2011] http://img32.imageshack.us/img32/7678/mararachunek.jpg Quote
Agucha Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 Murka napisał(a):Tak, doszło 223 zł :) Zapisuję zatem :) Quote
Murka Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Zeskrobina pobrana, nie ma tam już nic :) Zresztą łatka niemal już całkowicie zarosła. Także nużeniec pokonany :) Za tydzień mam podać profilaktycznie ostatnią dawkę Advocate'a, a za dwa tygodnie będzie można już sterylizować :) Mara nadal kuleje troszkę na przednią łapkę i chyba tak jej już zostanie. No i pazurki: jeden w przedniej łapce rośnie... do góry! U tylnich łapek są takie co rosną na boki. Rachunek za dzisiaj będę mieć pod koniec tygodnia, bo lecznica w nowym miejscu i jeszcze drukarka nie działa :) Quote
Agucha Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 [quote name='Murka']Zeskrobina pobrana, nie ma tam już nic :) Zresztą łatka niemal już całkowicie zarosła. Także nużeniec pokonany :) Za tydzień mam podać profilaktycznie ostatnią dawkę Advocate'a, a za dwa tygodnie będzie można już sterylizować :) Mara nadal kuleje troszkę na przednią łapkę i chyba tak jej już zostanie. No i pazurki: jeden w przedniej łapce rośnie... do góry! U tylnich łapek są takie co rosną na boki. Rachunek za dzisiaj będę mieć pod koniec tygodnia, bo lecznica w nowym miejscu i jeszcze drukarka nie działa :) :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:SUPER WIEŚCI!!! Pazurki to jej swoista ozdoba :lol::evil_lol: Zaczynamy ogłaszać! Po sterylce Maruśka będzie mogła wyfrunąć do nowego domku :) Oby już tylko nic się nie wysypało... TFU! TFU! Ps. Kasiu, czy kontaktował się z Tobą pan z okolic Biskupic? Twierdzi, że jest z Tobą w kontakcie... szuka psa na podwórko, po swoim "straconym" mixie labka... Quote
Murka Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Tak, wczoraj dzwonił, wstępnie bierze pod uwagę dwa psiaki od nas, ale mówił, że ma jeszcze inne propozycje, więc nie wiadomo jeszcze jaki psiak do niego trafi. Quote
Ati Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Murka']Zeskrobina pobrana, nie ma tam już nic :) Zresztą łatka niemal już całkowicie zarosła. Także nużeniec pokonany :) Za tydzień mam podać profilaktycznie ostatnią dawkę Advocate'a, a za dwa tygodnie będzie można już sterylizować :) Mara nadal kuleje troszkę na przednią łapkę i chyba tak jej już zostanie. No i pazurki: jeden w przedniej łapce rośnie... do góry! U tylnich łapek są takie co rosną na boki. Rachunek za dzisiaj będę mieć pod koniec tygodnia, bo lecznica w nowym miejscu i jeszcze drukarka nie działa :)[/QUOTE] Murka napisz do Kuny z Dogo, 0na wlasnie miesiac temu robila operacje palcow u szczeniaka z ta sama przypadloscia i po takim samym usunieciu- obcieciu nieumiejetnym czubkow paliczkow z pazurkami- zapewne jest wstanie podac takze koszty takiego zabiegu Quote
Ra_dunia Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Też mi się wydaje, że trzeba małej te dziwnie rosnące pazurki usunąć. Może jej to przeszkadzać. Quote
Murka Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Zależy na ile inwazyjny jest to zabieg, koszty będą zależeć od miejsca. Nie wiem czy na miejscu wet się tego podejmie, może trzeba będzie do Lublina na chirurgię się wybrać, a to będą koszty... no i czas. Zapytam weta przy sterylizacji można by się z tymi pazurkami rozprawić (o ile nie będzie to poważny zabieg, bo np. wilcze pazury nie raz obcinaliśmy przy okazji sterylki i nie obciążało to organizmu). Póki co koszty zeskrobiny wyniosły 26 zł, poniżej rachunek i rozpiska: http://img687.imageshack.us/img687/7083/rachunekq.jpg A tu trochę Mar widzianych przez okno ;) Quote
Agucha Posted October 8, 2011 Author Posted October 8, 2011 Poszukuję odpowiedzialnych osób ze Śląska... i nie tylko, które zechciały by współpracować ze mną oraz Fundacją Mikropsy i (ws)pomóc najmniejsze psie istnienia, tj - MIKRO-PIESKI. MIKRO-PIES - to psiak najbardziej pożądany przez adoptujących. Jest mały, niekłopotliwy, oszczędny, bezproblemowy w Domu Tymczasowym, w pełni adopcyjny... MIKROPIES to pies o wadze MAX 6 kg. Malutki, drobniutki. MIKROPIES TO PIES DOROSŁY, POWYŻEJ ROKU! ------------------------------------------------------------------------------ Głównie poszukuję osób, które są w stanie zapewnić takim psiątkom Dom Tymczasowy, w którym psiaczka będzie można przygotować do adopcji...tj: - wysterylizować/wykastrować, - przebadać wedle potrzeby, - poznać na tyle, żeby móc mu znaleźć odpowiedni dom -... a przede wszystkim - zabrać go z zimnego boksu i dać namiastkę SWOJEGO domu. Osobie, która się zgłosi i przejdzie pomyślnie wstępną rozmowę - zapewniamy: - karmę - opłacenie kosztów weterynaryjnych - ogłoszenia (jeżeli sam nie może, nie potrafi zrobić) - wszelką inną potrzebną pomoc Cały czas jestem w kontakcie z Domem Tymczasowym. Tak więc - nie bójcie się, że zostaniecie z psem i jego problemami SAMI ;-) Psiaki z Domów Tymczasowych są wydawane do adopcji na podstawie FUNDACYJNEJ Umowy Adopcyjnej, oraz - co jest oczywiste - po uprzedniej wizycie przed-adopcyjnej, którą zorganizuje osoba z Fundacji. ---------------------------------------------------------------------- SZCZERZE ZACHĘCAM I ZAPRASZAM DO WSPÓŁPRACY :smile: Kontakt do mnie: tel: 500-596-485 mail: agnieszkaok@tlen.pl Quote
Agucha Posted October 8, 2011 Author Posted October 8, 2011 [quote name='Murka']Zależy na ile inwazyjny jest to zabieg, koszty będą zależeć od miejsca. Nie wiem czy na miejscu wet się tego podejmie, może trzeba będzie do Lublina na chirurgię się wybrać, a to będą koszty... no i czas. Zapytam weta przy sterylizacji można by się z tymi pazurkami rozprawić (o ile nie będzie to poważny zabieg, bo np. wilcze pazury nie raz obcinaliśmy przy okazji sterylki i nie obciążało to organizmu). Póki co koszty zeskrobiny wyniosły 26 zł, poniżej rachunek i rozpiska: http://img687.imageshack.us/img687/7083/rachunekq.jpg A tu trochę Mar widzianych przez okno ;) Nie mogę!!! Jakie cielątko :loveu: :loveu: :loveu: Labek pełną gębą :lol: jest przepiękna. W życiu bym sobie nie wyobrazila, że wyrośnie na TAKĄ sucz! Ps. Rachunek zapłacę jutro :) Pieniążki za hotelowanie doszły? Nie pamiętam czy pytałam już :oops: Quote
Murka Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Za hotelowanie doszło, dziękuję :) Zapomniałam napisać, że przy zeskrobinie zważyłam "małą" w lecznicy i waga pokazała 23 kg ;) Quote
Murka Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Melduję, że karma się powoli kończy... Jeszcze na ok. tydzień, półtora powinna starczyć. Chyba można już kupić jakąś normalną :roll: Jutro zakropię Marcię Advocatem. Quote
Recommended Posts