Agucha Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 O! Widzę, że wątek już został przeniesiony do działu "już w nowym domu". Jak tam Moria dziś? :) Quote
Murka Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Fajnie, że wszystko ok :) Moria - bardzo piękne imię, sama marzę, aby kiedyś mieć możliwość tak nazwać psa (a pasuje wg mnie właśnie do dużej czarnej suki :) ). To ja może zrobię rozliczenie końcowe: Stan konta na 30 listopad wynosił 0 zł Koszty: 240 zł hotelowanie bez karmy (1-24.12.2011) 240 zł hotelowanie z naszą karmą (25.12-13.01.2012) Razem: 480 zł Pozostałość po hotelowaniu Marci wynosi -480 zł. Umowę adopcyjną dziś wysłałam do Aguchy. Quote
Agucha Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 [quote name='Murka']Fajnie, że wszystko ok :) Moria - bardzo piękne imię, sama marzę, aby kiedyś mieć możliwość tak nazwać psa (a pasuje wg mnie właśnie do dużej czarnej suki :) ). To ja może zrobię rozliczenie końcowe: Stan konta na 30 listopad wynosił 0 zł Koszty: 240 zł hotelowanie bez karmy (1-24.12.2011) 240 zł hotelowanie z naszą karmą (25.12-13.01.2012) Razem: 480 zł Pozostałość po hotelowaniu Marci wynosi -480 zł. Umowę adopcyjną dziś wysłałam do Aguchy. Dziękuję za rozliczenie :) Tak więc: 187,60zł [ze skarpety Mary] - 480zł - = -292,40zł Dziś wpłacam 187,60zł które pozostały na koncie. 292,40zł - ureguluję najszybciej jak się da. Mam nadzieję, że z bazarku będzie co dzielić... Ps. Dzień adopcji też został policzony? Marusia wyjechała do domu ok. 10 rano. Quote
Murka Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 [quote name='Agucha'] Ps. Dzień adopcji też został policzony? Marusia wyjechała do domu ok. 10 rano.[/QUOTE] 13.01 jest wliczony, bo doba zaczyna się od 00.00. Wyjątki robimy w przypadku kiedy pies wyjeżdża w środku nocy, np. o 3.00 (bo tak się zdarzało). Żeby nie zostać posądzoną o nie wiadomo co :roll: to przypomnę, że hotelowanie Mary było liczone przez większość czasu ulgowo a i termin uregulowania należności jest jaki jest. Quote
mala_moni Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Na spacerach chodzi juz przy nodze, w parku szaleje w śniegu bez smyczy i pieknie przybiega na zawołanie, jeszcze nie znalazłyśmy kompana psiego do zabawy bo Moria boi się i chowa za człowieka ale pewnie i to się z czasem zmeni, koty powoli się ośmielają więc też fajnie:) Quote
Murka Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 (edited) Coś podobnego! A u nas biegła na łeb na szyję do każdego czworonoga :D Pewnie dlatego, że była "u siebie"... Na pewno się z czasem ośmieli. Potem ciężko ją będzie odciągnąć od innych psów, bywa okropnie namolna ;) Wpłata 187,60 zł - doszła! Edited January 17, 2012 by Murka Quote
mala_moni Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 No ja to bym się cieszyła jakby jakiegoś psa dopadła w parku bo mam wrażenie, że ze mną tylko tak się nie wybiega jak z innym psem ale cóż poradzić, musi poczuć się pewniej i tyle:) [quote name='Murka']Coś podobnego! A u nas biegła na łeb na szyję do każdego czworonoga :D Pewnie dlatego, że była "u siebie"... Na pewno się z czasem ośmieli. Potem ciężko ją będzie odciągnąć od innych psów, bywa okropnie namolna ;) Wpłata 187,60 zł - doszła! Quote
Agucha Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 [quote name='Murka']13.01 jest wliczony, bo doba zaczyna się od 00.00. Wyjątki robimy w przypadku kiedy pies wyjeżdża w środku nocy, np. o 3.00 (bo tak się zdarzało). Żeby nie zostać posądzoną o nie wiadomo co :roll: to przypomnę, że hotelowanie Mary było liczone przez większość czasu ulgowo a i termin uregulowania należności jest jaki jest. Ok, rozumiem. Nikt Cię o nic nie chce posądzać ;) Zapytałam, bo nie orientuję się jak to faktycznie wygląda z tymi dobami. Ja to wyobrażałam sobie tak, ale jak widać jest inaczej. Co do płatności za ostatni miesiąc - przepraszam... przykro mi, że tak wyszło :( Zawsze wszystko było płacone na czas i na wszystkie Mary potrzeby były uzbierane pieniądze. Zasiedziała się i kiesa się mocno uszczupliła, a przez mój przedłużony grudniowy wyjazd - niestety nie miałam możliwości podziałać ani bazarkowo ani w inny sposób, bo najzwyczajniej nie miałam dostępu do netu... Pytałam czy to nie problem. Jeżeli byłby - zapożyczyłabym się, ale bym zapłaciła. [quote name='Murka'] Wpłata 187,60 zł - doszła! Dziękuję za info. Wklejam w rozliczenie. [quote name='mala_moni']Na spacerach chodzi juz przy nodze, w parku szaleje w śniegu bez smyczy i pieknie przybiega na zawołanie, jeszcze nie znalazłyśmy kompana psiego do zabawy bo Moria boi się i chowa za człowieka ale pewnie i to się z czasem zmeni, koty powoli się ośmielają więc też fajnie:) Spódnicy mamusinej się trzyma? :lol: Fajnie, że kociaki się od-obrażają powolutku :) Quote
Murka Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Z późniejszą płatnością nie ma problemu, naprawdę. Quote
Agucha Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 [SIZE=5]! OTWÓRZ SZAFĘ DLA MARUSI ! Elegantki stare, młode takie co to idą w modę ruszać tutaj na zakupy ponaciągać na swe pupy bluzki, swetry i tuniki dodać make-up i kolczyki. Mówię prawdę, nie żartuje chłopów wszystkich zamuruje !!! [Becia66] LINK: http://www.dogomania.pl/threads/220667-FATA%C5%81ASZKI-na-d%C5%82ug-Mary-sterylk%C4%99-Lilly-M-B-%C5%9A-i-S.R.-09.01-22.01-22-00 Quote
2411magdalenka Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 i ja życzę Marci szczęścia w nowym domku! gratuluję Wam Ciotki! Quote
mala_moni Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 z nowości Moria wczoraj na spacerze postanowiła się trochę wyperfumować;)zapaszkiem rybki, przetrwała dzielnie kąpiel a dziś została na kilka godzin sama i nie czepiła się żadnych naszych rzeczy (wcześniej w strzępy poszły ciapki pańcia i pańci oraz rolka papierowych ręczników), z kotkami też sytuacja już prawie ustabilizowana, to raczej koty panikują - takie się nam tchórze kocie trafiły ale też coraz lepiej nam to idzie:)Jedyny szkopuł to to, że pannica nie potrafi się bawić na spacerze dłużej niż 2 rzuty zabawką, jakby zupełnie nie wiedziała o co chodzi z bieganiem za zabawką rzuconą ale może usilne próbu jakoś pomogą;)legowisko już oswojone więc ogólnie same dobre wieści:) Quote
Agucha Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 mala_moni napisał(a):z nowości Moria wczoraj na spacerze postanowiła się trochę wyperfumować;)zapaszkiem rybki, przetrwała dzielnie kąpiel a dziś została na kilka godzin sama i nie czepiła się żadnych naszych rzeczy (wcześniej w strzępy poszły ciapki pańcia i pańci oraz rolka papierowych ręczników), z kotkami też sytuacja już prawie ustabilizowana, to raczej koty panikują - takie się nam tchórze kocie trafiły ale też coraz lepiej nam to idzie:)Jedyny szkopuł to to, że pannica nie potrafi się bawić na spacerze dłużej niż 2 rzuty zabawką, jakby zupełnie nie wiedziała o co chodzi z bieganiem za zabawką rzuconą ale może usilne próbu jakoś pomogą;)legowisko już oswojone więc ogólnie same dobre wieści:) No i wspaniale! Dzielna dziewczynka :loveu: dziękuję za dobre wieści i oby same takie! :) Quote
Murka Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Agucha, nie poznałam Cię z nowym avatarem ;) Fajnie, że Moria grzeczna. Żeby nie ciamkała kapci najlepiej jej zostawiać jakieś gryzaki :) U nas dzięki temu udało się uratować budkę, którą trochę nadjadła :) Quote
mala_moni Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 tak gryzaki też dajemy ale wydaje mi się, że już po problemie - już nie piszczy jak szalona jak wychodzę więc sądzę, że to było z niepewności czy wrócimy:)w każdym razie wczoraj nic nie pogryzła:) Murka napisał(a): Fajnie, że Moria grzeczna. Żeby nie ciamkała kapci najlepiej jej zostawiać jakieś gryzaki :) U nas dzięki temu udało się uratować budkę, którą trochę nadjadła :) Quote
Agucha Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 mala_moni napisał(a):tak gryzaki też dajemy ale wydaje mi się, że już po problemie - już nie piszczy jak szalona jak wychodzę więc sądzę, że to było z niepewności czy wrócimy:)w każdym razie wczoraj nic nie pogryzła:) :klacz::klacz::klacz: A jakieś foteczki z nowego domku? :cool3: Quote
Agucha Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 mala_moni napisał(a):spróbuję coś cyknąć na dniach:lol: Czekamy z niecierpliwością :) Quote
Agucha Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Dług Marusiowy - spłacony. Uf! W końcu nic nie ciąży. Kasiu, jeszcze raz przepraszam za zwłokę i dziękuję za łaskawość :Rose: Quote
Murka Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Wpłata dotarła - dług uregulowany. Dziękuję za miłą współpracę :) A jak tam Marcia się sprawuje? Quote
Agucha Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Murka napisał(a):Wpłata dotarła - dług uregulowany. Dziękuję za miłą współpracę :) A jak tam Marcia się sprawuje? Już odnotowuję w rozliczeniu :) Na zdjęcia Marusine wciąz czekamy niecierpliwie. Quote
Agucha Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 292,40zł - uzbierało się na bazarku na marusiny dług :) ...zapomniałam potwierdzić wcześniej. Quote
Becia66 Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 (edited) Przepraszam wszystkich, przez przypadek / subskrypcje Sonia-Sonia/ wkleilam tu zdjęcia naszej boguchwalskiej Sońki i zrobiłam małe zamieszanie. :lol: Edited April 25, 2012 by Becia66 Quote
Agucha Posted September 22, 2012 Author Posted September 22, 2012 Kto pamięta tą Czarnuchę? ;) http://www.facebook.com/photo.php?v=10151350435155200 Quote
Murka Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Pewnie, że pamiętamy :) Fajnie ją znów zobaczyć :) Ale ma kość!!! Chyba z dinozaura :) Quote
Recommended Posts