Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 280
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A Puszek wędruje coraz dalej, wczoraj spacerował po Źródlanej... Tak daleko od jego miejsca to ja go jeszcze nie widziałam, zawsze wędrował w okolicach swojej górki!

Posted

patch75 napisał(a):
zeby on chociaz dal sie troche oswoic:-(

niestety to chyba mało realne, rozmawiałam wczoraj z Panią na podwórku której stoi buda Puszka. Puszek ma czterech w miarę regularnych karmicieli, więc przynajmniej głodny nie chodzi. Pani aż się dziwiła, że on tyle może zjeść. Oprócz niej karmią Puszka jeszcze dwie Panie z tej ulicy. Niestety nikt z karmiących nie bywa zaszczycony możliwością pogłaskania Puszka. Przybiega na zawołanie, ale najbliżej na jakiś metr-dwa pozwala się do siebie zbliżyć. Pewnie przybiega z myślą, że coś wszamie. Ach taki to już samotnik ten nasz Puszek;) .

Posted

zal, ze nie da sobie pomoc:-( zeby takbyc nieufnym:-( co ci ludzie mu zrobili??:angryy: dobrze, ze jego losem interesuja sie inne osoby, podziekowania dla nich:loveu:

Posted

Puszek totalnie bez zmian, pomieszkuje w budzie, chociaż wydaje mi się że tylko w ostateczności. On chyba bardzo lubi ten "swój" kawałek trawy przy ulicy. W te ładniejsze dni wylegiwał się na słoneczku, ale nawet jak w weekend padał deszcz to Puszek i tak tam drzemał. No w końcu to jego wybór-buda stoi, nie jest przeganiany a jednak i tak wybiera skwerek. Taki już jest ten Puszek okruszek. Wizualnie wygląda ok, no "troszkę" brudny jest, i ten smutek w oczach, ale głodny nie chodzi, chorób po nim nie widać (chociaż ja znawcą nie jestem, i tak na odległość to trudno oceniać) podejść do siebie nie da, zastanawiałam się nawet żeby go jakoś z zaskoczenia złapać, ale boję się, że to go jeszcze bardziej do ludzi zrazi, a i tak trzeba by go było po oględzinach wypuścić więc to chyba sensu nie ma...

Posted

kasia19 napisał(a):
Puszek Ty indywidualisto!! Kamkam jak nic się nie dzieje to nie ma co go stresowac i łapac:cool3:

Też tak sądzę ..... Puszek kocha swój kawałek trawy i swoją górkę ...Nic się nie dzieje z Nim, DT nie ma nie mówiąc o stałym, więc nie ma co psiaka stresować i zrażać do siebie
Jak ja nie lubie takich wyborów = ryzyko albo zagrozenie :mad:

Posted

klusek04 napisał(a):
Myślę że już tam dokona żywota swego. Może myśli że to jego dom?

Napewno tak uważa .... tylko wczoraj sama bym go przejechała !!!!!!! :placz: :placz: :placz:
Miejsce sobie wybrał niefortunne! Dobrze, ze ja wiem, że on może się właśnie za tą niefortunną górką wylegiwać, ale nie wszyscy kierowcy o tym muszą wiedzieć no i nie wszyscy kierowcy jeżdżą tamtędy powoli :placz:

• 2 weeks later...
Posted

Kamkam napisał(a):
Puszek spaceruje po całym osiedlu i bojkotuje michę, chyba muszą go nieźle dokarmiać ci ludzie o których kiedyś pisałam.

Niom i wygląda że nie tylko jego Już kolejny raz widzę przy jego michach jamnika z obróżką !

Posted

No jak ten "bandyta" Puszek nie je to inne korzystają:diabloti: , a on się tam chyba zadomowił na całego. Puszek chyba się tam przemeldował już: sypia sobie w budzie wyluzowany, wczoraj zastałam go w objęciach morfeusza z głową "wypadniętą" uroczo z budy. Na michę wstał, a i owszem, ale nie prędko, dostojnie, przeciągnął się, zajrzał do michy i... zaczął jeść. No chyba bym się obraziła gdyby zbojkotował, taka pyszna kaszka z ryżem warzywkami i kurczaczkiem. Jak się gotowała to sama miałam ochotę wciągnąć:cool3: , wyjątkowo jakoś pachniała:p .