Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 856
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lipcowe wpłaty dla Maczki:
si_bcw 50zł
krolik2014 10zł
suślik 10zł
paulina0409 20zł
bjuta 5zł
DD Kn 15zł
Javena 5zł

na konto Kasi przelałam 300zł za czerwiec, powinno być 350zł - uzupełniłam więc wczoraj przelew o 50zł

Posted

[quote name='si_bcw']lipcowe wpłaty dla Maczki:
si_bcw 50zł
krolik2014 10zł
suślik 10zł
paulina0409 20zł
bjuta 5zł
DD Kn 15zł
Javena 5zł

na konto Kasi przelałam 300zł za czerwiec, powinno być 350zł - uzupełniłam więc wczoraj przelew o 50zł[/QUOTE]

Twoja wpłata to 5 czy 50zł? przelej proszę jeszcze Kasi za weta

Posted

[quote name='si_bcw']lipcowe wpłaty dla Maczki:
si_bcw 50zł
krolik2014 10zł
suślik 10zł
paulina0409 20zł
bjuta 5zł
DD Kn 15zł
Javena 5zł

na konto Kasi przelałam 300zł za czerwiec, powinno być 350zł - uzupełniłam więc wczoraj przelew o 50zł[/QUOTE]

Ja wpłacę po 10.07, po wypłacie.

Posted

[quote name='feliksik']na zdjęciach wygląda na najnormalniejszego pieszczocha, a tu takie podgryzanie[/QUOTE]

Maczka dzisiaj zmieniła taktykę :-)
Nawet ja mogę ją głaskać, drapać po brodzie ;-) wykrzywiała łepek przy drapaniu także może będzie z niej jeszcze pieszczoch :-)

Łapka natomiast spuchła przed południem jeszcze bardziej ;-( Dzisiaj Maczka dostała dodatkowo Encorton.

Posted

[quote name='martka1982']Twoja wpłata to 5 czy 50zł? przelej proszę jeszcze Kasi za weta[/QUOTE]
50 :)

[quote name='__Lara']Ja wpłacę po 10.07, po wypłacie.[/QUOTE]

spoko:)

[quote name='kasiaprzystał']Maczka dzisiaj zmieniła taktykę :-)
Nawet ja mogę ją głaskać, drapać po brodzie ;-) wykrzywiała łepek przy drapaniu także może będzie z niej jeszcze pieszczoch :-)

Łapka natomiast spuchła przed południem jeszcze bardziej ;-( Dzisiaj Maczka dostała dodatkowo Encorton.[/QUOTE]

Maczka najwyraźniej kiedy coś ją boli jest bardziej sympatyczna;) mam nadzieję, że łapka to przejściowy problem i że jak minie to psica nadal będzie miła;)

umówiłam się z Kasią, że zaczekamy na kolejną wizytę u weta i przeleję hurtem

Posted

Jeśli to możliwe, czy podesłałby mi ktoś adres, na który można przelać pieniążki na rzecz Maczki?
Bardzo współczuję suni i wspomogę ją chociaż finansowo.

Posted

[quote name='Nabu']Jeśli to możliwe, czy podesłałby mi ktoś adres, na który można przelać pieniążki na rzecz Maczki?
Bardzo współczuję suni i wspomogę ją chociaż finansowo.[/QUOTE]

zaraz przesyłam , dzięki :)

Posted

[quote name='kasiaprzystał']Maczka dzisiaj zmieniła taktykę :-)

Łapka natomiast spuchła przed południem jeszcze bardziej ;-( Dzisiaj Maczka dostała dodatkowo Encorton.

W poniedziałek byliśmy z Maczuszką na kontroli bo niestety opuchlizna nie schodziła. Sunia dostała nowe leki i w końcu jest poprawa - opuchlizna schodzi.za tydzień kontrola. Koszt leków 50,30 zł.
Charakterek na razie bez zmian czyli głaskamy się i nagradzamy :-)

Posted

u Maczki lepsze wieści
pozwala się głaskać i sporadycznie zdarzy jej się załatwić w domu, już nie ma takich rozbieganych oczu ze strachu, chyba zaakceptowała nowe osoby w swoim otoczeniu na tyle,że ufa im.... oczywiście do pewnego stopnia....

Posted

Dzisiaj Maczce spuchła łapinka i pojechaliśmy wcześniej na kontrolę.
Niestety najprawdopodobniej pokazują się przerzuty :-( Zrobił się miękki guzek mniej więcej w miejscu wycięcia węzła chłonnego - dzisiaj go weci przekuli i pobrali próbkę do badania.
Drugi guzek robi się wyżej - jest zdecydowanie twardszy ale znacznie mniejszy.
Maczka dostała antybiotyk działający 2 tygodnie - convenia - to drogi lek ;-(

koszt dzisiejszej wizyty + leki + badanie wyniósł 150 zł.

Posted

Kasiu a co mówi wet o predyspozycji Maczki do kolejnych ewentualnych kolejnych zabiegów?
wet u którego diagnozowała go Biafra nie polecal operacji
[quote name='Biafra']
Ewentualny zabieg usuięcia guza nie wchodzi w rachubę.
Lokalizacja uniemożliwia wycięcie guza z marginesem bezpieczeństwa, wiek suczki też nie pozwala na rekonwalescencję po operacji i komfortowe życie po zabiegu.

Dostaje antybiotyk żeby guz się "uspokoił"

Wypis i zdjęcia RTG są dołączone do książeczki. Być może nowy lekarz prowadzący zadecyduje inaczej.[/QUOTE]