Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mohombi, lat 5, cocker spaniel mix, piękny, sympatyczny i bardzo smutny. Akceptuje inne psy. Tyle widzimy na pierwszy rzut oka. Patrząc głębiej.... jest to pies niesamowicie spragniony wolności, z niespożytymi pokładami energii, ogromnie inteligentny i bystry. Inteligentny na tyle, by nie ufać byle komu.

I właśnie dlatego, że Mohombi nie jest psem dla pierwszego - lepszego człowieka, wylądował w schronisku już 3 raz. Po raz pierwszy - zapewne pozbył się go dotychczasowy właściciel. Po raz drugi - został adoptowany, Państwo ulegli przekonaniu "pies jest ze schroniska - trzeba mu wynagrodzić spędzony tam czas i pozwolić dać sobie wejść na głowę", co Mohombi szybko wykorzystał. Przy tej okazji okazało się, że nie jest odpowiednim psem do domu z dziećmi. Po raz trzeci - uprzedzeni już o poprzedniej adopcji ludzie przecenili swoje siły. W przeciwieństwie jednak do poprzedniego domu nie chcieli zupełnie pracować nad zachowaniem psa - poddali się zaledwie po kilku dniach.
Po raz czwarty... mamy nadzieję, że takowego nie będzie !

W rzeczywistości wystarczyłoby tylko pokazać psu, że to CZŁOWIEK jest przewodnikiem stada, nie PIES. Ludzie, czy to takie trudne... ?

Zakładam ten wątek z nadzieją, że tutaj, na dogomanii, znajdzie się odpowiedni człowiek, który będzie w stanie poprowadzić Mohombiego w odpowiedzialny sposób. Co podkreślam... ten pies nie ma problemów z zachowaniem, to ludzie stający na jego drodze mają problemy z postrzeganiem świata jego oczami.

Mohombi przebywa w schronisku w Orzechowcach pod Przemyślem.
Kontakt:
tel. 16 672 07 07
mail: schr.orzechowce@gazeta.pl

banerek, proszę się częstować ;):

Zdjęcia w drugim poście ;)

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć cudny Mohombi ;)
Zapowiadam się z odwiedzinami do psiaków orzechowskich, a tu taaaki wielki deszcz :mad: Mam nadzieję, że do jutra przestanie...

Posted

A czy moja pokuta może iść inną drogą niż kościołową? :oops: Jakieś... nie wiem... prace w schronisku czy coś :evil_lol:

Dobranoc Mohombijski :loveu:

Posted

[quote name='Neczka']A czy moja pokuta może iść inną drogą niż kościołową? :oops: Jakieś... nie wiem... prace w schronisku czy coś :evil_lol:

Dobranoc Mohombijski :loveu:[/QUOTE]
Hahaha oczywiście. Może niech pokutą dla Ciebie będzie zrobienie nowych zdjęć Mohombusia. :eviltong:

Posted

Mohombiczku, niedługo się wyzdjęciujemy na nowo, to może sobie o nas spanielowe koleżanki przypomną i zaczną wpadać na wątek :mad::evil_lol:
A może nawet któraś tak się zauroczy, ze weźmie ze sobą... :siara:

Posted

[quote name='Neczka']Ja pobojuję z ogłoszeniami, będę tylko prosiła o pomoc jakiegoś mistrza od pięknego allegro ;)
Może znasz kogoś takiego ? :D[/QUOTE]
Hahaha :eviltong:

Moje Allegro nie powalają na kolana, ale mogę zrobić psiakowi. ;)
Gumtree jeszcze mogę zrobić, bo jestem zalogowana.

Posted

To ja bardzo prosiłabym o allegro ;)
Mam tam konto, ale ogłoszenia robiłam obrzydliwe, także skończyłam z tym :D

Na gumtree też mam, także wrzucę w pakiet z resztą ;)

Dziękuję :loveu: