Muszynianka Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Chcę mieć wystawową suczke Westie,a nie mogę dać więcej niż 2,5 tyś więc stąd moje pytanie lepiej kupić sunie po Interchampionach czy po Championach.? Quote
Gucci13 Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 nie zawsze szczeniak po interchampionach będzie lepszy wystawowo od tego po championach;) jeśli masz wybraną hodowlę, to zadzwoń i zapytaj o wystawową suczke, albo zarezerwuj po rodzicach którzy Ci najbardziej odpowiadają, zawsze warto poczekać na dobrego szczeniaka :) Quote
Pieseczkowo Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Da się wybrać psa za tą kwotę. Jednak to też zalezy czy chcesz sunie z ktorą sobie pojedziecie na wystawy zrobicie hod. i po klopocie czy ambitniej podchodzisz do sprawy i chcesz by byla np. ch.pl. Tak więc Gucci13 dobrze Ci radzi- poszukaj hodowli , dzwoń,pytaj i mysl. Jak by co my tu westikowcy możemy pomoc ale i tak decyzja nalezy do Ciebie :) Quote
Cockermaniaczka Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Muszynianka napisał(a):Chcę mieć wystawową suczke Westie,a nie mogę dać więcej niż 2,5 tyś więc stąd moje pytanie lepiej kupić sunie po Interchampionach czy po Championach.? na tej zasadzie sie psa raczej nie wybiera... Pies nie musi miec intera by byl bardzo dobry jakosciowo czy dawal wartosciowe potomstwo... To tylko tytul... Partrzy sie na rodowody,na zdrowie,na hodowle i jej osiagniecia... Czasem warto poczekac na swojego wymarzonego psa... do tej kwoty psa racej kupisz spokojnie,wystarczy popisac,popytac,poogladac psy i znalezc swoj typ. Quote
a.s. Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Tak jak mówią poprzednicy nie sugerowałabym się jedynie osiągnięciami rodziców.Często po dwóch interach rodzą się przeciętne maluchy i odwrotnie po rodzicach przeciętnych rodzą się wybitne egzemplarze. Przyznawane tytuły to subiektywna ocena sędziego, nie zawsze odzwierciedlająca idealność psa. Quote
Angelka2 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Sprawdzaj przy okazji kraj w którym dany rodzić zrobił Championa lub Intera bo w Mołdawii, Chorwacji , Serbi itd nie trzeba się wysilać wystarczy jedna wystawa(jeśli oczywiście pies jest już championem swojego kraju) gdzie np w takich Czechach potrzeba już 4. Quote
Armia Drakona Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 a współwłasność lub warunek hodowlany? może to byłoby wyjście, skoro tak bardzo zależy Ci na wystawach i masz ochotę utytułować suczkę? Quote
Recommended Posts