Samturia Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Nie wiem czy dobrze, ale słyszałam, że istnieją takie "wystawy" kundelków. Kiedy i gdzie oe sie odbywają? gdzie można się o ty dowiedzieć? Quote
Bewarka Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 ale to było dawno napisane...ale odpisze, w moim mieście odbywa się taka jakby...ale nie warto przyjeżdzać, bo nagrody znów takie wyrafinowane nie są :lol:...to wystawa wszystkich psów, moja Nika ostatnio (to jest zawsze w wakacje) dostała 3 miejsce...a pies sąsiadów 1 i medal (medal dostają tylko z najładniejsze, a te z 3 miejscem już nie) ...oczywiście kundelki są osobno a rasowce osobno... Quote
$andwich Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Nooo, to może byś miasto podała;). A co do nagród... Za udział w takiej wystawie zapewne się nie płaci, to skąd mają wziąść pieniądze na nagrody? To ma być zabawa, a nie zbieranie bibelotów itp. Quote
Bewarka Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Miałam wcześniej odpisać, ale net troche mi przeszkodził... Właściwie zapomniałam o tym...ja traktuje to jako zabawe, ale chodziło mi bardziej o to, że gdy ktoś mieszka np. 20 km. od Miechowa nie opłaca mu się przyjezdzać...lepiej niech się rozejrzy...bo często takie wystawy organizuje dom kultury...słyszałam też, że w Krakowie jest coś takiego...i że jest konkurs na najciekawszą historie kundelka...ale ja niestety nigdy niebrałam w takich udziału więc niewiem...a szkoda Quote
basia bonnie Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Miechowo to ile km od Krakowa? P.S. Była we wakacje chyba wystawa kundelków w Bydgoszczy:roll: Quote
sylrwia Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Najporsciej bedzie jeśli zapytasz lokalnego oddziału Towarzystwa Opieki nad Zwierzetami. Jeśli oni sami nie organizuja to na pewno "patronuja":lol: Quote
tybetan Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Bedac na miedzynarodowej wystawie psów w Norymberdze na ringu głównym odbywały się wybory najpiękniejszego wielorasowca- bardzo miłe pokazy , bardzo sympatyczne - wybór zwyciezcy - lokaty od 1 do 3 piękne puchary a wszyscy uczestnicy (przewaga dzieci) dostali drobne upominki. REWELACJA Quote
Bewarka Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 B@$!@ napisał(a):Miechowo to ile km od Krakowa? Nie Miechowo tylko Miechów...no a Miechów jest 36 (własciwie 40) km. od Krakowa...no u nas mogą brać udział i dorośli i dzieci...brany pod uwage jest nie tylko wygląd, ale też komendy jakie opanował...ostatnio najlepszy był Neo (Owczarek niemiecki) który umiał podobno bardzo duzo komend i był posłuszny, a ja nawet się na niego nie popatrzyłam...trudno, zajmowałam się wtedy Niką... Quote
Elitesse Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 tybetan napisał(a):Bedac na miedzynarodowej wystawie psów w Norymberdze na ringu głównym odbywały się wybory najpiękniejszego wielorasowca- bardzo miłe pokazy , bardzo sympatyczne - wybór zwyciezcy - lokaty od 1 do 3 piękne puchary a wszyscy uczestnicy (przewaga dzieci) dostali drobne upominki. REWELACJA w Niemczech to dosyc czeste zjawisko, w Berlinie kunelki dostawaly puchary wieksze niz rasowe na finalach :) a ile kibicow bylo przy ringach !! Quote
$andwich Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 W 2005 roku na wystawie w Chybiu był organizowany konkurs na najładniejszego kundelka gminy;). Wielorasowce "sędziowała" wtedy Pani Bukład:razz:. Quote
bajadera Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Kiedyś spotkałam sie z czymś takim w Bratysławie na międzynarodowej, ale warunkiem było, że to piesek wyadoptowany ze schronu. Quote
basia bonnie Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Ale mi chodzi o tą co była nie dawno, w Bydgoszczy tam mogły brać udział psy z całej polski oczywiscie kundelki. Chyba nawet w MP był reportaż o tym... poszukam... ;) Quote
Recommended Posts